Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

9 resultaten gevonden.

 • cover jaarkalender 2020 op 28 jan

  Groot-Kastelse volkskalender 2020

  Eind januari stelde de Heemkundige Kring KLT hun 35e jaarboek, de Groot-Kastelse volkskalender, voor. Zoals gewoonlijk maakte Jan Lievens van de cover een waar kunstwerk. Lees verder en ontdek welke verhalen er naast de vaste rubrieken een plaats kregen in het jaarboek.
 • cover meerjarenplan op 27 jan

  Meerjarenplan: wat kan je de volgende zes jaar van het gemeentebestuur verwachten?

  In het meerjarenplan lees je de beleidskeuzes van het bestuur voor de volledige bestuursperiode 2020-2025. Waarin zal het bestuur investeren, welke projecten worden afgewerkt, welke maatregelen worden er genomen om financieel gezond te blijven,.... Ga verder en lees de brochure.
 • logo winterwarm op 23 jan

  WinterWarm zoekt helpende handen

  De Warande is voor haar festival WinterWarm dringend op zoek naar verenigingen die zich een avond willen inzetten als vrijwilliger om zo hun groepskas te kunnen spijzen. Ook als je niet in een vereniging zit, maar je wil toch vrijwilligen tijdens WinterWarm lees je best verder.
 • plangebied de Met op 17 jan

  Persbericht: Enkele maanden minder hinder voor de Met

  De werken in de Pastorijstraat vlotten goed en waren deze week eerder klaar dan voorzien. Alle toegangswegen van de Markt in Kasterlee zijn dus (tijdelijk) terug in beide richtingen open.
 • foto reneveren op 16 jan

  Een premie voor energiebesparende werken

  Ook in 2020 kan je premies verkrijgen voor het uitvoeren van energiebesparende werken aan je woning. Denk aan dakisolatie, warmtepomp, hoogrendementsglas, muurisolatie,.... Lees snel verder en ontdek alle premies en ook waar je deze kan aanvragen.
 • de volhouders 2020 op 16 jan

  Goede voornemens? Doe mee!

  Meer bewegen staat jaarlijks steevast in de top 3 van goede voornemens. Maar wat ook vaststaat is dat slechts 12% van de mensen die goede voornemens ook volhoudt. Om die reden engageert Sport Vlaanderen zich om mensen te helpen hun sportieve voornemens vol te houden met een team van experts.
 • logo bounce op 16 jan

  Persbericht: Veerkracht kan je trainen

  Als Gezonde Gemeente werkt Kasterlee ook in 2020 verder met het thema ‘Veerkracht’. In samenwerking met ARKTOS wordt in de krokusvakantie de driedaagse workshop ‘BOUNCE’ georganiseerd.
 • foto www.veiligverkeer.be op 6 jan

  Maak je zichtbaar in het verkeer

  We zijn in de donkerste maanden van het jaar. En als het donker is, dan doen we het licht aan. Dat is vanzelfsprekend, niet? Vergeet dan ook je fietslicht niet aan te doen als je fietst in het donker. Nog meer tips om zichtbaar in het verkeer te zijn ontdek je verder.
 • foto recyclagepark op 1 jan

  Wat wijzigt er rond afval?

  Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen rond het inzamelen van afval. Zo werden een aantal tarieven aangepast volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Gemiddeld zijn de meeste tarieven van restafvalzakken, gft-stickers en de knipkaarten van het recyclagepark verhoogd met 10 %.