Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

11 resultaten gevonden.

 • Grootrees Kasterlee op 12 jul

  Gezocht! Trafohuisjes

  Trafo-wat-nu? Transformatiehuisjes of kortweg trafohuisjes zijn grote elektriciteitscabines waar hoogspanning wordt omgezet in laagspanning. Vele van deze constructies zijn nog bewaard in het Kempense landschap. Sommige liggen verscholen, andere zijn prominent aanwezig in het straatbeeld.
 • Tielen kermis op 10 jul

  Tielen kermis

  Op 20, 21 en 22 juli is het kermis in Tielen. Spreek af met vrienden, trommel je familie bij elkaar en beleef een dolle tijd aan het ballenkraam, op de bungee trampolines of geniet van echte kermiskost.
 • N134 op 3 jul

  Eindfase werken aan N134

  Naast plaatselijke afwerking, aanleg van de toegangswegen naar landbouwpercelen en de nog enkele ontbrekende fietspadstroken, zal na het bouwverlof gestart worden met de heraanleg van de kruispunten Cawinkel (Lichtaart) en Zielestraat (Poederlee). Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van N134.
 • stroomgebied Rode Loop op 3 jul

  Gouverneur vaardigt tijdelijk captatieverbod uit

  Door de aanhoudende droogte geldt er sinds 2 juli een captatieverbod in negen stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Een van de stroomgebieden loopt door Kasterlee, namelijk die van de Rode Loop. Wat betekent dit captatieverbod precies?
 • Jaarverslag 2014 op 1 jul

  Jaarverslag 2018

  In het Jaarverslag 2018 bundelt het gemeentebestuur de thema's die het afgelopen jaar de aandacht trokken. Unieke projecten, ontwikkelingen in de dienstverlening, opvallende cijfers,...
 • Een zomer lang lezen op 28 jun

  Een zomer lang lezen

  Een leuke zomervakantie, die start in de bibliotheek! Wegdromen in een zalige roman, lezen over een reisbestemming in een reisgids, samen een spel spelen,… hiervoor vind je al de materialen in de bib van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • naam parkje PC Geelsebaan op 26 jun

  Park Casterlé

  De gemeenteraad besliste gisteren unaniem om het groene hoekje op de Geelsebaan waar vroeger het parochiecentrum stond, om te dopen tot 'ParK Casterlé'.
 • kiss & ride Rielen kapel Speelvogels op 25 jun

  Opgelet Speelvogels! Gewijzigde situatie

  Domein Rulheyde is tijdelijk niet bereikbaar per fiets en auto. Daarom gebeuren de inschrijvingen voor de Speelvogels tussen 8.30 en 9 uur aan Rielenkapel, Hoge Rielen 32. Hier vertrekt een pendeldienst en kunnen fietsen achtergelaten worden in een afgesloten parking. Lees verder voor alle info.
 • wesp op 21 jun

  Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

  De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Je hebt een hinderlijke of erg gevaarlijke wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? De Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen.
 • schade wegdek Ossengoor op 19 jun

  Ossengoor tijdelijk afgesloten

  Dinsdag 18 juni zijn werken gestart aan de hoofdweg van het domein de Hoge Rielen in Kasterlee. Een Nederlandse onderaannemer, die in opdracht werkt van een aannemer van de Hoge Rielen, heeft per vergissing de werfzone uitgebreid in Ossengoor. Hierdoor is schade ontstaan aan het wegdek.
 • vakantietoezicht op 17 jun

  Vakantietoezicht door de politie

  Wil je dat de politie tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil houdt en regelmatig langs je woning passeert? Dat kan, laat het weten via het e-loket van de politie regio Turnhout.