Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • Opening N134 (fotograaf Johan Bockx)
  24 okt

  Persbericht: Opening nieuw fietspad Poederleesteenweg

  De aanleg van het nieuwe fietspad, rioleringswerken en de herinrichting van kruispunten langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, is voltooid. De burgemeesters van Kasterlee en Lille zijn blij dat het eindelijk zo ver is en fietsten vandaag het veilige fietspad feestelijk in.
 • scratch
  18 okt

  Programmeren kan je leren

  Heb je thuis een kind rondlopen dat gek is op alles wat met computers te maken heeft? Goed nieuws, tijdens de herfstvakantie kan hij/zij terecht in de bib van Kasterlee om 2 sessies te volgen over programmeren!
 • begraafplaats kasterlee
  18 okt

  Ontruiming graven begraafplaats Kasterlee

  Na verloop van tijd ontstaat op een begraafplaats plaatsgebrek. Noodgedwongen moeten graven dan worden ontruimd. Dit is zo op de begraafplaats van Kasterlee.
 • frituurolie
  16 okt

  Breng op 26 oktober gebruikte frituurolie naar het recyclagepark

  Wist je dat het grootste gedeelte van de ingezamelde frituurolie en -vet een tweede leven krijgt aan de pomp? Want als je ze naar het recyclagepark brengt, worden ze verwerkt tot biodiesel. Jou kost het niets en je bent in 1 moeite verlost van je afvalprobleem.
 • voorstelling luierbox
  4 okt

  Luierboxen in Kasterlee

  Luiers zijn een zware kost voor jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke last. Het gemeentebestuur van Kasterlee zet mee de schouders onder de ‘luierbox’ en verzamelen zo niet-gebruikte luiers in om nadien te verdelen onder kwetsbare gezinnen.
 • werken N19 Kasterlee
  4 okt

  Een nieuw asfalt voor N19

  Vanaf 7 oktober wordt het wegdek op de N19 Turnhoutsebaan, richting Turnhout, vernieuwd in opdracht van de wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer. Het verkeer blijft mogelijk in beide richtingen. De fietspaden blijven langs beide zijden bereikbaar en worden dubbelrichting gemaakt.
 • kunstenaars gezocht
  30 sep

  Gezocht: vrijwillige kunstenaars voor de Jeugdboekenmaand 2020!

  Kan jij kinderen prikkelen voor dans, theater, zang, beeldende kunst, film, literatuur of architectuur? Deel je passie tijdens de Jeugdboekenmaand 2020 in onze bib! Organiseer een workshop, stel je kunstwerken tentoon, treedt op, demonstreer of vertel.
 • 21 september
  23 sep

  Persbericht: beleef de bevrijding in Kasterlee

  Op zaterdag 21 september herdacht het gemeentebestuur van Kasterlee en de Heemkundige Kring KLT de bevrijding van Kasterlee in 1944. Tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid werd een gedenksteen en een infobord ingehuldigd.
 • foto door Bart van der moeren
  20 sep

  Persbericht: 12.200 extra overnachtingen in Kasterlee

  Kasterlee is in de Kempen de toeristische gemeente bij uitstek. Onze gemeente biedt de bezoeker meer dan 36 logieverstrekkers en meer van 80 horecanten. Hun succes wordt bevestigd door de overnachtingscijfers van 2018 die recent werden gepubliceerd door Statbel, het Belgisch statistiekbureau.
 • SDG's
  18 sep

  7 duurzame helden in Kasterlee

  Van 18 tot 25 september zetten we tijdens ‘de week van de duurzame gemeente’ samen met 94 andere gemeentes de vierde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG’s) van de Verenigde Naties in de kijker. Ook Kasterlee telt heel wat helden die zich inzetten voor een duurzame wereld.
 • logo allemaal digitaal
  16 sep

  Hulp gezocht om de fotocollectie van de Heemkundige Kring KLT te digitaliseren

  Allemaal Digitaal is een initiatief van Erfgoed Noorderkempen. Zij helpen erfgoedbeheerders om hun collecties zo goed mogelijk te bewaren en te digitaliseren zodat iedereen er maximaal van kan genieten. In Kasterlee verlangen ze ernaar om de fotocollectie van de Heemkundige Kring te registreren.
 • gemeentehuis Kasterlee
  11 sep

  Nieuwe vacatures

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Lees verder en ontdek alle openstaande vacatures.
 • Dag van de landbouw Kasterlee
  10 sep

  Dag van de Landbouw

  Op zondag 15 september heet de familie Smets-Van Gorp je welkom tijdens de Dag van de Landbouw. Ze gunnen je graag een blik op hun werk, producten en het leven op hun pluimveebedrijf.
 • gemeentehuis Kasterlee
  6 sep

  Nieuwe vacature

  Het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee is met spoed op zoek naar een polyvalent technisch beambte schoonmaak.
 • foto infoavond
  3 sep

  Persbericht: veel interesse in het infomoment over de tweede fase van Masterplan de Met

  Op maandag 2 september was iedereen die belangstelling heeft voor het Masterplan de Met welkom op het infomoment in het OC Kasterlee. Ongeveer 250 geïnteresseerden woonden de uiteenzetting bij.
 • verwarminscoaches
  2 sep

  Verwarmingscoaches gezocht!

  Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in Kasterlee. Tijdens een opleiding leer je hen tips en advies op maat te geven. Je hoeft dus geen specialist te zijn.
 • verwarminscoaches
  2 sep

  Verwarmingscoaches gezocht!

  Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in Kasterlee. Tijdens een opleiding leer je hen tips en advies op maat te geven. Je hoeft dus geen specialist te zijn.
 • spandoek zone 30
  2 sep

  Verkeersveiligheid in de kijker bij start nieuw schooljaar

  September is traditioneel de maand wanneer het verkeer weer op kruissnelheid komt, en veel kinderen met de fiets naar hun school rijden. Een drukte op de weg dus! Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, neemt het gemeentebestuur van Kasterlee heel wat maatregelen.
 • adviesraden
  2 sep

  Tweede oproep voor enkele adviesraden

  Lokale adviesraden spelen een belangrijke rol bij het voorbereiden van het beleid, maar ook bij de uitvoering en bijsturing ervan. Na een eerste oproep in juni zijn er nog 4 adviesraden die nieuwe leden zoeken.
 • loopfiets L
  1 sep

  Verkeerseducatieve ontleenmaterialen 2019

  De gemeente heeft dit jaar weer verkeerseducatieve materialen kunnen aankopen via '10op10 subsidies' van de provincie Antwerpen, dankzij de inzet van de scholen GBS De Vlieger, VBS De Parel, De 3master en GBS De Pagadder.
 • racevlag
  22 aug

  Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie door rally

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus organiseert RT Titanic vzw een Short Rally in Kasterlee. Hierdoor geldt een volledig doorgang- en parkeerverbod in de aangeduide zones op het plannetje vanaf 7 tot 18 uur.
 • gemeentehuis Kasterlee
  13 aug

  gemeentelijke diensten gesloten

  Op donderdag 15 augustus zijn de gemeentelijke en OCMW-diensten gesloten naar aanleiding van O.L.V. Hemelvaart. Op vrijdag 16 augustus maken we de brug. De toeristische dienst is van donderdag tot en met zondag open van 9 tot 14 uur.
 • fiets merken
  12 aug

  Moet ik een afspraak maken om mijn (kot)fiets te laten labelen?

  Nee dat moet niet! Je kan hiervoor gewoon tijdens de openingsuren langsgaan bij de politiepost. Je fiets wordt niet langer gegraveerd, maar er wordt er een onverwijderbare sticker (met daarop je rijksregisternummer) op aangebracht.
 • logo provincie antwerpen
  6 aug

  Hoe wonen we in de toekomst?

  De bevolking groeit maar de beschikbare ruimte niet. Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte, dan moeten we nu afspraken maken over ons ruimtegebruik. Kom de conceptnota van het nieuw Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen, gemaakt door de provincie Antwerpen, inkijken.
 • Tielenkamp
  31 jul

  Geleide natuurwandeling door Tielenkamp

  Op zondag 11 augustus organiseert Natuur en Bos in samenwerking met het Ministerie van Defensie een begeleide wandeling in het militair domein Tielenkamp. Dit is een uitzonderlijke tocht want normaal is dit gebied niet toegankelijk.
 • zon
  25 jul

  uitzonderlijke sluiting door de hitte

  Het gemeentehuis is op donderdagnamiddag gesloten. Door de uitzonderlijke weersomstandigheden zijn de gemeentelijke diensten ook telefonisch niet bereikbaar deze namiddag. Door de hitte sluit het recyclagepark al op vrijdagmiddag. In de voormiddag zijn ze wel open. Wij danken u voor uw begrip!
 • stroomgebieden provincie antwerpen
  19 jul

  Gouverneur vaardigt tijdelijk captatieverbod uit

  Door de aanhoudende droogte geldt er vanaf 19 juli 2019 een captatieverbod in twaalf stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Een van de stroomgebieden loopt door Kasterlee, namelijk die van de Kleine Nete. Wat betekent dit captatieverbod precies?
 • Grootrees Kasterlee
  12 jul

  Gezocht! Trafohuisjes

  Trafo-wat-nu? Transformatiehuisjes of kortweg trafohuisjes zijn grote elektriciteitscabines waar hoogspanning wordt omgezet in laagspanning. Vele van deze constructies zijn nog bewaard in het Kempense landschap. Sommige liggen verscholen, andere zijn prominent aanwezig in het straatbeeld.
 • Tielen kermis
  10 jul

  Tielen kermis

  Op 20, 21 en 22 juli is het kermis in Tielen. Spreek af met vrienden, trommel je familie bij elkaar en beleef een dolle tijd aan het ballenkraam, op de bungee trampolines of geniet van echte kermiskost.
 • logo Vlaanderen
  3 jul

  Bosexploitatie Hoge Rielen - Rielenbroek

  De komende dagen gaat er tussen domein Hoge Rielen en de Caliebeek (in Rielenbroek) op kleine schaal een bosexploitatie door in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)