Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • Dag van de landbouw Kasterlee
  10 sep

  Dag van de Landbouw

  Op zondag 15 september heet de familie Smets-Van Gorp je welkom tijdens de Dag van de Landbouw. Ze gunnen je graag een blik op hun werk, producten en het leven op hun pluimveebedrijf.
 • gemeentehuis Kasterlee
  6 sep

  Nieuwe vacature

  Het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee is met spoed op zoek naar een polyvalent technisch beambte schoonmaak.
 • foto infoavond
  3 sep

  Persbericht: veel interesse in het infomoment over de tweede fase van Masterplan de Met

  Op maandag 2 september was iedereen die belangstelling heeft voor het Masterplan de Met welkom op het infomoment in het OC Kasterlee. Ongeveer 250 geïnteresseerden woonden de uiteenzetting bij.
 • verwarminscoaches
  2 sep

  Verwarmingscoaches gezocht!

  Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in Kasterlee. Tijdens een opleiding leer je hen tips en advies op maat te geven. Je hoeft dus geen specialist te zijn.
 • adviesraden
  2 sep

  Tweede oproep voor enkele adviesraden

  Lokale adviesraden spelen een belangrijke rol bij het voorbereiden van het beleid, maar ook bij de uitvoering en bijsturing ervan. Na een eerste oproep in juni zijn er nog 4 adviesraden die nieuwe leden zoeken.
 • racevlag
  22 aug

  Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie door rally

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus organiseert RT Titanic vzw een Short Rally in Kasterlee. Hierdoor geldt een volledig doorgang- en parkeerverbod in de aangeduide zones op het plannetje vanaf 7 tot 18 uur.
 • gemeentehuis Kasterlee
  13 aug

  gemeentelijke diensten gesloten

  Op donderdag 15 augustus zijn de gemeentelijke en OCMW-diensten gesloten naar aanleiding van O.L.V. Hemelvaart. Op vrijdag 16 augustus maken we de brug. De toeristische dienst is van donderdag tot en met zondag open van 9 tot 14 uur.
 • Tielenkamp
  31 jul

  Geleide natuurwandeling door Tielenkamp

  Op zondag 11 augustus organiseert Natuur en Bos in samenwerking met het Ministerie van Defensie een begeleide wandeling in het militair domein Tielenkamp. Dit is een uitzonderlijke tocht want normaal is dit gebied niet toegankelijk.
 • zon
  25 jul

  uitzonderlijke sluiting door de hitte

  Het gemeentehuis is op donderdagnamiddag gesloten. Door de uitzonderlijke weersomstandigheden zijn de gemeentelijke diensten ook telefonisch niet bereikbaar deze namiddag. Door de hitte sluit het recyclagepark al op vrijdagmiddag. In de voormiddag zijn ze wel open. Wij danken u voor uw begrip!
 • stroomgebieden provincie antwerpen
  19 jul

  Gouverneur vaardigt tijdelijk captatieverbod uit

  Door de aanhoudende droogte geldt er vanaf 19 juli 2019 een captatieverbod in twaalf stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Een van de stroomgebieden loopt door Kasterlee, namelijk die van de Kleine Nete. Wat betekent dit captatieverbod precies?
 • Grootrees Kasterlee
  12 jul

  Gezocht! Trafohuisjes

  Trafo-wat-nu? Transformatiehuisjes of kortweg trafohuisjes zijn grote elektriciteitscabines waar hoogspanning wordt omgezet in laagspanning. Vele van deze constructies zijn nog bewaard in het Kempense landschap. Sommige liggen verscholen, andere zijn prominent aanwezig in het straatbeeld.
 • Tielen kermis
  10 jul

  Tielen kermis

  Op 20, 21 en 22 juli is het kermis in Tielen. Spreek af met vrienden, trommel je familie bij elkaar en beleef een dolle tijd aan het ballenkraam, op de bungee trampolines of geniet van echte kermiskost.
 • logo Vlaanderen
  3 jul

  Bosexploitatie Hoge Rielen - Rielenbroek

  De komende dagen gaat er tussen domein Hoge Rielen en de Caliebeek (in Rielenbroek) op kleine schaal een bosexploitatie door in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos.
 • Jaarverslag 2014
  1 jul

  Jaarverslag 2018

  In het Jaarverslag 2018 bundelt het gemeentebestuur de thema's die het afgelopen jaar de aandacht trokken. Unieke projecten, ontwikkelingen in de dienstverlening, opvallende cijfers,...
 • Een zomer lang lezen
  28 jun

  Een zomer lang lezen

  Een leuke zomervakantie, die start in de bibliotheek! Wegdromen in een zalige roman, lezen over een reisbestemming in een reisgids, samen een spel spelen,… hiervoor vind je al de materialen in de bib van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • het Spreukelcomité met burgemeester Kennes en schepen Adriaensen
  26 jun

  Kasterlee Spreukelt stel voor... een familiespel

  Met veel trots stelt het Spreukelcomité een familiespel voor. Dit spel telt 6 reeksen van kaarten met hierop typische Kastelse thema’s en is vanaf 5 juli te koop bij Toerisme Kasterlee.
 • naam parkje PC Geelsebaan
  26 jun

  Park Casterlé

  De gemeenteraad besliste gisteren unaniem om het groene hoekje op de Geelsebaan waar vroeger het parochiecentrum stond, om te dopen tot 'ParK Casterlé'.
 • kiss & ride Rielen kapel Speelvogels
  25 jun

  Opgelet Speelvogels! Gewijzigde situatie

  Domein Rulheyde is tijdelijk niet bereikbaar per fiets en auto. Daarom gebeuren de inschrijvingen voor de Speelvogels tussen 8.30 en 9 uur aan Rielenkapel, Hoge Rielen 32. Hier vertrekt een pendeldienst en kunnen fietsen achtergelaten worden in een afgesloten parking. Lees verder voor alle info.
 • afvalophaling zomer
  24 jun

  Zomerregime IOK Afvalbeheer

  In juli en augustus starten alle afvalophalingen om 6.30 uur. Mis geen enkele ophaling en zet je wekker een half uurtje vroeger of plaats je afval de avond voordien al buiten.
 • wesp
  21 jun

  Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

  De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Je hebt een hinderlijke of erg gevaarlijke wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? De Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen.
 • waterschade
  20 jun

  UPDATE 11 uur: gemeentehuis terug open

  Door een technisch probleem is er wateroverlast ontstaan in het gemeentehuis. Ondertussen zijn alle diensten terug operationeel en is het gemeentehuis terug open.
 • schade wegdek Ossengoor
  19 jun

  Ossengoor tijdelijk afgesloten

  Dinsdag 18 juni zijn werken gestart aan de hoofdweg van het domein de Hoge Rielen in Kasterlee. Een Nederlandse onderaannemer, die in opdracht werkt van een aannemer van de Hoge Rielen, heeft per vergissing de werfzone uitgebreid in Ossengoor. Hierdoor is schade ontstaan aan het wegdek.
 • vakantietoezicht
  17 jun

  Vakantietoezicht door de politie

  Wil je dat de politie tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil houdt en regelmatig langs je woning passeert? Dat kan, laat het weten via het e-loket van de politie regio Turnhout.
 • ondertekening werftransport
  14 jun

  Persbericht: Gemeente Kasterlee ondertekent Charter Werftransport

  Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft het Charter Werftransport ondertekend en werkt zo samen met de bouwsector voor een bereikbare en veilige schoolomgeving tijdens werken.
 • toppers gezocht
  12 jun

  Animatoren gezocht!

  De jeuddienst is nog op zoek naar enkele animatoren voor in juli, augustus, september en oktober. Ken je iemand die nog op zoek is naar een prettige bijverdienste? Laat ze contact opnemen met de jeugddienst!
 • foto Martine Dams
  11 jun

  Vergeet de mooie dagen niet

  Op donderdag 20 juni vindt het tweede zorgcafé van 2019 plaats in het OC Kasterlee. Martine Dams brengt die avond met het liedjesprogramma 'Vergeet de mooie dagen niet' dementie onder de aandacht.
 • omleiding
  7 jun

  Sinksenfeesten: straten verkeersvrij

  Vanaf vrijdag 7 juni verwelkomen de Kastelse handelaars je graag op de jaarlijkse 'Sinksenfeesten'. De straten die op het parcours liggen, worden op zondag 9 en maandag 10 juni voor deze gelegenheid verkeersvrij gemaakt. Er worden uiteraard wel omleidingen voorzien.
 • personeelsdag 2018
  5 jun

  Personeelsdag - diensten gesloten

  Alle gemeentelijke- en OCMW-diensten zijn gesloten op donderdag 6 juni 2019 wegens een personeelsdag. Op deze dag zijn ze niet bereikbaar. Vanaf 7 juni staat iedereen weer paraat.
 • campagnebeeld blauwe zak detic
  4 jun

  Kempenaren nog steeds de beste leerlingen van de klas

  93 kg per inwoner, dat is de hoeveelheid restafval die de gemiddelde Kempenaar in 2018 produceerde. Hiermee scoren we ruim 50 kg per inwoner beter dan de gemiddelde Vlaming. Restafval is de som van huisvuil, grof vuil en PMD-residu. De laatste jaren is er een status que in de hoeveelheid restafval.
 • onweer 1722
  4 jun

  Code oranje: noodnummer 1722 geactiveerd

  Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlands zaken beslist om het nummer 1722 te activeren. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)