Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • verkiezingen oproepingskaart
  8 jun

  Verkiezingen: vergeet je oproepingskaart niet!

  Wat als je net voor of op de dag van de verkiezingen je oproepingskaart niet kan vinden?
 • gemeentehuis
  5 jun

  Diensten gesloten

  Alle gemeentelijke diensten zijn op donderdag 6 juni gesloten door de jaarlijkse sportdag.
 • elektronisch stemmen
  1 jun

  Verkiezingen: hoe moet ik stemmen?

  Op 9 juni trekken we naar de stembus. In dit artikel leggen we uit hoe je geldig moet stemmen.
 • tips om snel te besparen
  31 mei

  Tips om snel te besparen

  Viel bij jou de afgelopen weken ook de energie-afrekening in de bus? Wil je graag jouw energieverbruik verminderen? Kom dan op dinsdag 11 juni naar de gratis infosessie 'Snelle energiebesparing' in het OC Lichtaart. Er is ook de mogelijkheid om samen met een expert de V-test te doen.
 • kandidaten verkiezingen
  21 mei

  Verkiezingen: lijst met kandidaten

  Op 9 juni vinden de volgende verkiezingen plaats. Dan stemmen we Vlaams, federaal en Europees. Wil je graag weten op welke kandidaten je kan stemmen? Deze lijsten kan je online raadplegen:
 • SMIK kleurde paars voor LGBTQ+ sensibilisering
  17 mei

  SMIK kleurde paars voor LGBTQ+ sensibilisering

  Op 17 mei 2024 nam SMIK, een secundaire school in Kasterlee, deel aan PAARS, de grootste wereldwijde sensibiliseringscampagne rond LGBTQ+-rechten, in het kader van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Tijdens deze speciale dag kleurde de school letterlijk en figuurlijk paars.
 • oefenen stemcomputers verkiezingen
  16 mei

  Verkiezingen: elektronisch stemmen oefenen

  Op 9 juni trekken we naar de stembus. In de inkomhal van het gemeentehuis kan je van 21 mei tot en met 3 juni tijdens de openingsuren zonder afspraak oefenen op een stemcomputer. Groepen vanaf 5 personen kunnen na afspraak (T 014 85 00 01) op dinsdag- en donderdagnamiddag komen oefenen.
 • verkiezingen
  13 mei

  Verkiezingen: stemmen met volmacht

  Op 9 juni vinden de volgende verkiezingen plaats. Dan stemmen we Europees, Federaal en Vlaams. Wat moet je doen als je niet kan gaan stemmen?
 • speelstraat zomervakantie
  2 mei

  Een speelstraat organiseren?

  Tover je straat om tot een speelparadijs voor alle kinderen uit je buurt. Kom gezellig samen met je buren en maak je geen zorgen over passerende auto's.
 • vacature: jobstudent
  26 apr

  Gezocht – Jobstudent digitale toegankelijkheid

  Bijna één op de vijf huishoudens met een laag inkomen heeft thuis geen internettoegang. Daarnaast zijn veel mensen zich niet bewust of hun telecomabonnement het meest voordelig is voor hun verbruik. We zoeken een enthousiaste jobstudent die hen deze zomer wegwijs kan maken.
 • recyclagepark Kasterlee
  26 apr

  Recyclagepark tijdelijk gesloten van 21 mei tot en met 2 juni

  De rioleringswerken in Hoge Rielen, Venakkers en Rielenweg zitten, ondanks de uitzonderlijke regenval, goed op schema. Met de aannemer werd bekeken hoe de hinder zo minimaal mogelijk kan blijven. Toch zal het recyclagepark twee weken sluiten.
 • Dorpsdichter Kasterlee
  8 apr

  Kasterlee zoekt tweede dorpsdichter

  Wil jij de poëtische stem van Kasterlee zijn? Heb je een passie voor taal en wil je Kasterlee en haar inwoners in het licht zetten? Grijp nu je kans om dorpsdichter te worden en stap in Tineke Lambreghts haar voetsporen!
 • flyer biekenbusseltje b(l)oeit
  2 apr

  Biekenbusseltje b(l)oeit zoekt standhouders

  Kasterlee en de Kastelse biervereniging slaan de handen opnieuw in elkaar voor de organisatie van Biekenbusseltje b(l)oeit op zondag 16 juni 2024. Samen werken ze een totaalbeleving uit gewijd aan natuur, buurt en cultuur met als hoogtepunt een ‘Tweede leven- en handwerkmarkt’.
 • vrijwilligers en leerlingen van 3master Tielen in de sociale kruidenier
  27 mrt

  Kasterlee en Foodsavers Kempen organiseren samen pilootproject Sociale Kruidenier

  Via een projectoproep van Vlaanderen Circulair, Circulaire Voedselketen, dienden Foodsavers Kempen en Welzijnszorg Kempen het vernieuwde project ‘opstart en uitbouw van voedselbedeling in een landelijke regio’ in.
 • Skate- en stepcontest Ramp?Zalig!
  26 mrt

  Skate- en stepcontest 'Ramp?Zalig!' dit jaar in Kasterlee

  Is jouw kind een waaghals? Loopt, fietst, stept, skate, stunt hij/zij graag? Geweldig nieuws dan, want op zaterdag 27 april organiseert Kasterlee een heuse skate- en stepcontest in het skatepark van Lichtaart.
 • Tegelwippen voor en na
  22 mrt

  We gaan tegelwippen, doe je mee?

  Gemeente Kasterlee neemt deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Hierdoor gaan we de uitdaging aan om het grijze Vlaanderen om te toveren tot een groen paradijs. Help jij mee?
 • Bouwgrond Herentalsesteenweg
  19 mrt

  Gemeente Kasterlee verkoopt twee bouwgronden in Lichtaart

  Wil je graag in Lichtaart (blijven) wonen? Dit jaar verkoopt de Gemeente Kasterlee enkele bouwgronden. Vlakbij het centrum, goed bereikbaar, en de Kempense Heuvelrug op een boogscheut. Ontdek snel hoe deze bouwgrond de jouwe wordt.
 • overweg in Tielen
  27 feb

  Schade aan slagbomen Tielendorp

  UPDATE 16 uur: de slagboom is hersteld
 • jobdag TD
  19 feb

  Nieuwe vacatures

  Onze technische dienst is op zoek naar drie nieuwe collega's. Ben jij onze nieuwe teamleider groen, stratenmaker of heb je interesse in grote en kleine machines? Solliciteren kan tot en met 13 maart 2024.
 • Elektronisch factureren
  16 feb

  Vanaf 1 maart 2024 is elektronisch factureren aan de overheid verplicht

  Dit geldt dan voor alle nieuwe overheidsopdrachten waarvan de waarde hoger is dan 3.000 euro (excl. BTW).
 • klantentevredenheidsonderzoek gemeentehuis 2023
  15 feb

  Na een enquête onder de bezoekers van het gemeentehuis, wordt nu ook het sociaal huis bevraagd.

  Van 27 november tot en met 1 december 2023 vond het eerste klantentevredenheidsonderzoek plaats in het gemeentehuis van Kasterlee. Gedurende een volledige week werd elke bezoeker van het gemeentehuis gevraagd naar zijn ervaring. Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!
 • winnaars Liever Lokaal
  5 feb

  Winnaars 'Liever Lokaal'

  Tussen 9 december 2023 en 14 januari 2024 kwam de eindejaarsperiode tot leven in Kasterlee met de actie ‘Liever Lokaal’.
 • Netebrug
  30 jan

  Kasterlee en Geel kiezen voor een definitieve oplossing voor Netebrug

  Op 21 september werd schade aan de Netebrug tussen Lichtaart en Geel vastgesteld. Sindsdien is de brug volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Samen met een studiebureau werden verschillende scenario’s bekeken en werd beslist om een nieuwe brug te bouwen.
 • Buitenspeeldag 2024
  26 jan

  Buitenspeeldag, maak van jouw straat een toffe speelstraat

  Verboden voor auto’s, enkel spelende kinderen toegelaten! Klinkt dat als muziek in je oren? Maak dan op woensdag 17 april tijdens de Buitenspeeldag van jouw straat een SPEELSTRAAT!
 • logo huis van het kind
  19 jan

  Ontdek de boeiende voorjaarsactiviteiten van Huis van het Kind

  Opvoeden doe je niet alleen. Het Huis van het Kind helpt ouders met plezier op weg en ondersteunt hen waar nodig. Regelmatig organiseren zij gratis infoavonden over opvoedingsthema's. Ook Kasterleenaren zijn meer dan welkom op deze boeiende momenten. We geven een overzicht.
 • Schepen Sumati Adriaensen
  12 jan

  Schepen Sumati Adriaensen overleden

  Met veel droefheid moeten wij u melden dat op vrijdag 12 januari schepen van sociale zaken, welzijn en senioren Sumati Adriaensen (° 23 september 1988) is overleden. Er is een rouwregister geopend in het gemeentehuis t/m woensdag 17 januari en van 18 januari t/m 20 januari in het sociaal huis.
 • strooiwagen
  9 jan

  Winter- en strooiplan

  De technische dienst stelt tijdens de winterperiode alles in het werk om onze wegen en fietspaden zo goed mogelijk bereikbaar te maken. Hiervoor werken ze met een winterplan.
 • ICT-cursussen
  4 jan

  Werken met tablet, smartphone en/of computer, dat kan je leren!

  Vanaf 30 januari gaan twee nieuwe ICT-cursussen van start voor 55-plussers. Deze cursussen zijn een ideale manier om bij te blijven in de snel evoluerende digitale wereld. In kleine groepjes leer je hoe je moeiteloos en veilig deze toestellen gebruikt, en uiteraard is er tijd om vragen te stellen.
 • archieffoto wateroverlast Gewad
  3 jan

  Huidige situatie Gewad en Cawinkel

  UPDATE: Cawinkel en het Gewad zijn terug opengesteld voor het verkeer.
 • Nieuwjaarsdrink Kasterlee
  3 jan

  Zondag 7 januari: Nieuwjaarsdrink

  Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsdrink klinken we graag samen met de Kasterleenaren op het nieuwe jaar! Iedereen is van harte welkom om te genieten van een zalig drankje bij de sfeervolle vuurtonnen. Kom en ontmoet je buren, leer nieuwe mensen kennen en wissel nieuwjaarswensen uit.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)