Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • persmoment Duurzame helden
  18 sep

  Persbericht: Lokale helden voor globale doelen

  Voor het derde jaar op rij worden de Kastelse ‘Duurzame Helden’ in de kijker gezet. Deze helden zijn Kastelse burgers, organisaties of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Op 17 september kwamen zij (op een veilige afstand) samen tijdens een persmoment.
 • paardenmolen
  10 sep

  Septemberkermissen gaan toch door!

  Goed nieuws! Van 19 tem 21 september is het toch kermis in Lichtaart en van 26 tem 28 september strijken de kermiskramen neer in Kasterlee. Er zijn veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten volgen. Lees verder en kom deze te weten.
 • 9 sep

  Persbericht: Een verhoging van de gemeentelijke opcentiemen op onroerende voorheffing

  Rond deze periode valt bij alle Vlamingen het aanslagbiljet onroerende voorheffing in de bus. Voor sommige Kasterleenaren zal het even schrikken zijn omdat het te betalen bedrag hoger is dan vorig jaar. Dit is een gevolg van de fiscale verschuiving die in 2019 gedaan werd.
 • L'Autre
  9 sep

  Een wandelvertelling op 27 september

  Gedurende twaalf uur neemt schrijver en voormalig architect Wim Cuyvers elk uur een groepje van maximum twaalf deelnemers mee op tocht. Tijdens deze wandeling leest hij een kortverhaal voor uit zijn bundel 'L'Autre'. Een unieke activiteit in de prachtige omgeving rond het Frans Masereel Centrum
 • 9 sep

  Voorbereidende werken slagboom recyclagepark

  Op 21 en 22 september worden er in het recyclagepark voorbereidende werken uitgevoerd voor het plaatsen van een slagboom. Op dinsdag 22 september zal daarom het recyclagepark uitzonderlijk gesloten zijn.
 • zone 30 in Tielen
  26 aug

  Persbericht: Dorpskern Tielen wordt zone 30

  Tegen de start van het schooljaar zal in de hele kern van Tielen een maximumsnelheid gelden van 30 km/uur. Ook worden twee straten omgevormd tot fietsstraten en wordt de oversteekplaats in Tielendorp verlegd. Dit alles om de zwakke weggebruiker te beschermen.
 • foto via Academie Arendonk
  20 aug

  Groot en klein, bij de Academie moet je zijn

  Voel je creatieve vlinders in je buik? Laat ze dankzij Academie Arendonk, met een vestiging in Kasterlee vliegen! Een leerkracht neemt kinderen vanaf 6 jaar mee op creatieve ontdekkingstocht. En voor volwassenen is er een initiatieatelier waar je van verschillende disciplines kan proeven.
 • Weigerbergen Lichtaart
  18 aug

  Inrichtingswerken in het bos Weygerbergen

  Er wordt gewerkt in het wandelbos Weygerbergen in Lichtaart. We stellen vast dat sommige mountainbikers het wandelbos als uitbreiding van het parcours gebruiken. Dit is niet de bedoeling en daarom worden er wandelsluizen voorzien.
 • gebied captatieverbod
  12 aug

  Captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen

  De Antwerpse gouverneur Cathy Berx kondigt via politiebesluit een uitbreiding van het captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen af.
 • aangepaste openingsuren recyclagepark
  7 aug

  Recyclagepark enkel in de vòormiddag open en nog meer hittemaatregelen

  De crisiscel besliste om het recyclagepark door de extreme hitte deze week enkel in de voormiddag open te houden tot 10.45 uur. Ook de gouverneur nam enkele hittemaatregelen. In de provincie Antwerpen zal de avondklok niet gehandhaafd worden tijdens de hittegolf.
 • corona update
  5 aug

  Welke coronamaatregelen zijn allemaal van kracht?

  Voor de provincie Antwerpen zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd op 12 augustus. Lees verder voor een overzicht.
 • mondmaskers goed en fout
  31 jul

  Mondmasker verplicht

  Iedereen ouder dan 12 jaar is verplicht om overal in de publieke ruimte een masker te dragen dat mond en neus bedekt. Je kunt kiezen voor een wegwerpmasker of een herbruikbaar stoffen masker, maar welk type je ook kiest, het moet mond én neus bedekken.
 • captatieverbod Rode Loop
  17 jul

  Captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden in provincie Antwerpen

  Vanaf 8 mei 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. In Kasterlee gaat het over een gedeelte van het gebied van de Kleine Nete. In dit nieuwsbericht lees je de laatste stand van zaken
 • foto via iok.be
  16 jul

  Asbest afvoeren naar het recyclagepark?

  Vanaf 1 augustus kan je opnieuw hechtgebonden asbest aanleveren in het recyclagepark. Omwille van een gewijzigde wetgeving moet asbest voortaan verpakt aangeleverd worden.
 • toekomstbeeld
  14 jul

  Kapping in het OCMW-bos te Retiesheike

  In uitvoering van het Uitgebreid Bosbeheerplan Kasterlee, wordt er in het OCMW-bos Retiesheike in Kasterlee een kapping uitgevoerd. Hierbij worden de bossen gedund zodat de resterende bomen meer ruimte krijgen om te groeien.
 • droogte in de kempen
  6 jul

  Kempen2030: droogte en duurzaamwatergebruik

  De afgelopen maanden ‘regende’ het alarmerende berichten over droogte en de gevolgen hiervan voor het drinkwater, de natuur, de landbouw,.... Er is dan ook dringend nood aan duurzame oplossingen om al te grote schade door langdurige droogte te vermijden.
 • logo neteland welzijn en zorg
  3 jul

  Vacature Projectmedewerker

  Neteland Welzijn & Zorg (het vroegere ISOM) zoekt een 80 % projectmedewerker (m/v) voor Geïntegreerd Breed Onthaal. Deze persoon zal ook ingezet worden voor de inwoners van Kasterlee.
 • groen licht
  2 jul

  Evenement organiseren is Covid Event Scan raadplegen

  Kasterlee is een bruisende gemeente waar gewoonlijk elk weekend wel ergens een evenement plaatsvindt. Door de coronacrisis werden veel evenementen geannuleerd. Sinds de veiligheidsraad van 24 juni is er terug meer ruimte om activiteiten te organiseren, als de organisator eerst een scan uitvoert.
 • locatiebeeld
  29 jun

  Proefopstelling Weygerberg

  Vanaf 8 juli wordt de Weygerberg in Lichtaart onderbroken voor gemotoriseerd verkeer op de onverharde weg ter hoogte van de kruising met de Bekenbaan. Deze maatregel komt er na meldingen van conflictsituaties tussen voertuigen en zwakke weggebruikers en op vraag van buurtbewoners.
 • corona
  24 jun

  Update Nationale Veiligheidsraad 24 juni

  De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten heeft een akkoord bereikt om vanaf 1 juli over te gaan tot fase 4 van de afbouw, op basis van het akkoord van de experts van de GEES, dat zich beroept op de gunstige evolutie van de epidemiologische situatie.
 • pictogram bewakingscamera
  24 jun

  Gaf jij je bewakingscamera al aan bij de politie?

  Sinds de invoering van de GDPR (de Europese verordening voor gegevensbescherming) in 2018 moeten bewakingscamera's verplicht worden aangegeven. Hierop worden controles uitgevoerd.
 • gemeentehuis Kasterlee
  19 jun

  Nieuwe vacature

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee zijn op zoek naar een coördinator burgerzaken / vrijwilligerswerk. Is dit iets voor jou? Lees verder voor meer informatie en stel je ten laatste op 2 juli kandidaat.
 • cover zomerbrochure 2020
  11 jun

  Zomerbrochure online: inschrijven vanaf 15 juni

  Het was een hele puzzel, maar het zomeraanbod voor kinderen deze zomer is klaar! Lees verder om te kijken wat veranderd is, en hoe je moet inschrijven.
 • verdeelschema federale mondmaskers
  10 jun

  Verdeling federale mondmaskers

  Vanaf maandag 15 juni start de verdeling van de stoffen mondmaskers die de federale overheid ter beschikking stelt aan de inwoners. Je kan ze afhalen bij je apotheek. Let op, er is een verdeelschema opgesteld op basis van het geboortejaar van het gezinshoofd.
 • zwart water
  8 jun

  Rook- en vuurverbod opgeheven

  De gouverneur besliste om het politiebesluit over het rook- en vuurverbod, uitgevaardigd op 20 mei 2020, op te heffen. Ondertussen is de brandfase ook verlaagd naar code geel.
 • ophangen spandoek
  3 jun

  Persbericht: bedankt Kastelse helden

  Sinds woensdag 3 juni hangt aan het gemeentehuis in Kasterlee, sociaal huis in Lichtaart en het Erfgoedhuis in Tielen een spandoek. Met hierop een bijzondere boodschap voor alle burgers van Kasterlee.
 • Horeca mag opnieuw open op 8 juni
  3 jun

  Update Nationale Veiligheidsraad 3 juni

  De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen aan. Vanaf 8 juni krijgen we terug een pak meer vrijheden. Wat dit voor onze gemeente betekent, lees je verder in de tekst.
 • 3 jun

  Uitbreiding captatieverbod

  Het captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden wordt vanaf 4 juni uitgebreid. Voor onze gemeente betekent dit dat enkel nog uit de Aa water mag worden gecapteerd.
 • voorbereiding verdeling mondmaskers
  29 mei

  Mondmaskers inwoners worden verdeeld

  Tijdens het weekend van 29 mei werden de herbruikbare mondmaskers die de gemeente bij Think Pink besteld heeft, door meer dan 60 vrijwilligers verdeeld. Ondertussen zijn de ontbrekende dozen met maat S ook aangekomen en worden in het weekend van 6 juni verdeeld.
 • speelterrein Bloemenwijk
  27 mei

  Speelterreinen opnieuw open!

  Vanaf woensdag 27 mei gaan de gemeentelijke speelterreinen in Kasterlee opnieuw open voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassen begeleiders houden minstens 1,5 meter afstand tussen elke persoon. Volg de instructies op de affiches bij je bezoek!

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)