Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • 23 dec

  GFT-containers weten van de vrieskou

  Werd jouw GFT-container dinsdag niet leeg gemaakt, dan komt dit waarschijnlijk omdat de inhoud was vastgevroren. Geef jouw adres en telefoonnummer door aan het onthaal (014 85 00 01), en IOK komt maandag opnieuw langs om jouw container te ledigen.
 • vacature medewerker groendienst
  17 dec

  Vacature: polyvalent technisch beambte groendienst (E1-E3)

  Zoek je een job in tuinonderhoud, dicht bij huis, met maaltijd- en ecocheques + een interessant verlofstatuut (35 basisdagen en 14 betaalde feestdagen)? Zoek niet verder en solliciteer voor een voltijdse of deeltijdse job bij de groendienst!
 • vacature projectcoördinator vrije tijd
  17 dec

  Vacature: projectcoördinator vrije tijd (B1-B3)

  Ben je een creatieve alleskunner en zoek je een job dicht bij huis, met maaltijd- en ecocheques + een interessant verlofstatuut (35 basisdagen en 14 betaalde feestdagen)? Zoek niet verder en solliciteer voor deze job bij de dienst vrije tijd!
 • nieuwjaarszingen 2022
  14 dec

  Het nieuwjaarszingen in Kasterlee gaat door!

  Goed nieuws! Door de (voorlopig) gunstige evolutie in de besmettingscijfers in Kasterlee zal het nieuwjaarszingen op vrijdag 31 december kunnen doorgaan!
 • 9 dec

  Persbericht: Vergunning voor hondenkennel Felicanis in Bos Dellen te Kasterlee

  Het College van Burgemeester en Schepenen heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor de wijzigingsaanvraag van een hondenkennel en dierenpension door Hoeve Hoogland (Felicanis) in Bos Dellen in Kasterlee.
 • vacature diensthoofd technische dienst
  7 dec

  Vacature: diensthoofd technische dienst (A1-A3)

  Op zoek naar een leidinggevende job, dicht bij huis, met maaltijd- en ecocheques + een interessant verlofstatuut (35 basisdagen en 14 betaalde feestdagen)? Zoek niet verder en solliciteer voor de voltijdse job van diensthoofd technische dienst! Ons gemotiveerd team heet je alvast van harte welkom.
 • telefoon
  19 nov

  Callcenter vaccinatiecentrum opnieuw bereikbaar

  Update 19 november 11.50 uur: het callcenter van het vaccinatiecentrum is opnieuw telefonisch bereikbaar. Opgelet, het is erg druk. Indien je niet meteen binnengeraakt, probeer later opnieuw.
 • Slim verhuren - Tom Ruelens
  18 nov

  Slim verhuren: infoavond voor verhuurders op 9 december

  Tijdens de presentatie krijg je een overzicht van de minimale kwaliteitsnormen waaraan een huurwoning moet voldoen. Daarnaast wordt de procedure van een woningonderzoek toegelicht en verneem je dus hoe je kan vermijden dat je huurwoning ongeschikt of onbewoonbaar wordt verklaard.
 • boekenverkoop
  17 nov

  Boekenverkoop bij Melase

  Tijdens het eerste weekend van december worden er in veilingshuis Melase in Lichtaart ongeveer 5000 boeken uit de bibliotheek Kasterlee aangeboden. Kinderboeken, romans, strips,... waarschijnlijk vind je er wel wat lectuur dat voor een klein prijsje van jou kan zijn.
 • aanplanting bomen de Markt
  16 nov

  Bomen op de Markt

  Maandag 15 november startte de aannemer met de aanplanting van 71 bomen op en rond het marktplein van Kasterlee. Daarmee krijgt de nieuwe marktomgeving stilaan haar definitieve vorm!
 • burgerzaken beperkt toegankelijk
  15 nov

  Dienst burgerzaken beperkt toegankelijk

  Door een quarantaineregeling is de dienst burgerzaken momenteel heel beperkt toegankelijk. Als je bezoek aan burgerzaken niet dringend is, vragen we om je afspraak uit te stellen. De burgers met een afspraak vandaag en morgen worden telefonisch gecontacteerd om hun afspraak te verzetten.
 • copyright Agentschap Natuur en Bos
  12 nov

  Publieke consultatie natuurbeheerplan ‘Bermen N19g Noord-Zuidlaan’ te Kasterlee-Geel

  Voor de percelen van ‘Bermen N19g Noord-Zuidlaan’, voornamelijk bestaande uit grasland, is een beheerplan opgemaakt dat ter inzage ligt bij Agentschap Wegen en Verkeer - District Geel, Kleinhoefstraat 1, 2440 Geel.
 • telefoon
  10 nov

  Sociaal huis telefonisch niet bereikbaar

  Op donderdag 18 november voert Fluvius werken uit in de buurt van het Sociaal Huis. Hierdoor zijn de diensten in het Sociaal Huis (zoals het OCMW en de welzijnsdienst) telefonisch niet bereikbaar tussen 10 en 14 uur.
 • gesloten
  10 nov

  diensten gesloten

  Alle gemeentelijke diensten zijn gesloten op donderdag 10 november (Wapenstilstand) en vrijdag 11 november (brugdag). De bibliotheken maken ook de brug op zaterdag 12 november.
 • brand Lage Rielen
  9 nov

  Brand Lage Rielen

  UPDATE 10.30 uur: De brand op Lage Rielen is onder controle. De rookhinder is voorbij. Ramen en deuren mogen terug geopend worden. Er is geen verder gevaar voor de gezondheid.n
 • Smaakmakers gezocht
  4 nov

  Persbericht: Smaakmakers gezocht

  Het Frans Masereel Centrum viert in 2022 zijn 50ste verjaardag! Het gemeentebestuur en het internationale centrum voor grafische kunsten slaan de handen in elkaar om dit te vieren en zoeken inwoners die zich mee als smaakmakers willen engageren.
 • campagnebeeld infoavond gezag en respect zonder woorden
  4 nov

  Gratis infoavond 'Gezag en respect... zonder woorden'

  Mag je als ouder nog eisen stellen, duidelijke grenzen stellen, straffen? Hoe doe je dat in tijden waar kinderen steeds mondiger worden? Kom het op 23 november in OC Lichtaart te weten dankzij spreker Hendrik Gaublomme.
 • campagnebeeld zwerfvuilstraat
  29 okt

  Win een frietkot voor jou en je buren!

  Een nette straat zonder zwerfvuil, dat is waar Kempenaren van houden. Dit was te merken aan het succes van de ‘zonder zwerfvuil straat’-wedstrijd de voorbije jaren. Een groot aantal ‘zonder zwerfvuil straat’-affiches dook op achter de Kempense ramen.
 • gemeentehuis
  27 okt

  Diensten gesloten

  Door een personeelsevent zijn de gemeentelijke diensten gesloten op donderdag 28 oktober vanaf 14.45 uur.
 • herfstmaatregelen corona
  27 okt

  Overlegcomité: mondmaskerplicht, Covid Safe Ticket en telewerk in strijd tegen herfstgolf

  Het Overlegcomité heeft dinsdag 26 oktober de epidemiologisch toestand besproken. Een uitbreiding van de mondmaskerplicht, het Covid Safe Ticket en telewerk moet de toegenomen viruscirculatie afremmen.
 • Allerheiligen op de begraafplaatsen
  26 okt

  Allerheiligen op de begraafplaatsen

  Op 1 november herdenken we onze overleden geliefden. Om hen te gedenken, worden in deze periode vaak bloemen naar de begraafplaatsen gebracht. In Kasterlee gelden hiervoor enkele afspraken.
 • stormschade Gewad Tielen
  21 okt

  Stormschade?

  Deze voormiddag zijn nog rukwinden mogelijk tot 90 km/h. Storm kan veel schade aanrichten. Wat doe je in dat geval?
 • kinderen hangen in de boom
  15 okt

  Samen voor een groenere gemeente!

  Minder grijs en meer groen is belangrijk tegen de klimaatverandering en goed voor de biodiversiteit. Door te ontharden en meer groen te creëren, maken we de bodem waterdoorlatend en droogtebestendig.
 • afbeelding enquête fietsgemeente
  13 okt

  Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022?

  Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022? Nog tot 31 oktober 2021 kan je de publieksbevraging invullen en vragen over infrastructuur, communicatie en beleving beantwoorden. Het neemt slechts enkele minuutjes in beslag.
 • gemeentehuis
  11 okt

  Bereikbaarheid gemeentehuis

  Ben je slecht te been, heb je een rollator of rolstoel? Vanaf dinsdag 12 oktober tot en met vrijdag 15 oktober is het gemeentehuis dan enkel toegankelijk via de toeristische dienst (ingang Markt 42). Op deze dagen worden werken van De Met uitgevoerd rond de ingang van het gemeentehuis.
 • Be-Alert_gemeente_Kleur_NL
  7 okt

  Test BE-Alert op 7 oktober

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • diensten grondgebiedzaken gesloten
  6 okt

  Diensten grondgebiedzaken gesloten op donderdag 7 oktober

  Opgelet, op donderdag 7 oktober is de afdeling grondgebiedzaken op teamdag en zijn dus volgende diensten niet bereikbaar: - technische dienst (administratie en uitvoering) - mobiliteitsdienst - milieudienst - aankoopdienst - dienst ruimtelijke ordening - dienst omgeving en het recyclagepark
 • BOV-coach Dave Lens in het midden naast schepenen Sumati en Chiel
  1 okt

  Persbericht: In Kasterlee en Lille kan je ‘Bewegen Op Verwijzing’

  Mensen die meer willen bewegen in het dagelijkse leven kunnen een beroep doen op een Bewegen Op Verwijzing-coach. De huisarts verwijst hen door naar zo’n coach uit de buurt. Tegen een lage prijs stelt de coach samen met de deelnemer een beweegplan op maat op.
 • archeologiedagen
  30 sep

  Erfgoeddepot Noorderkempen voor het eerst open voor publiek tijdens de Archeologiedagen

  Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober zal het Erfgoeddepot Noorderkempen voor de eerste keer zijn deuren openen voor het grote publiek. Een uitgelezen kans om archeologische vondsten uit onze streek te ontdekken.
 • webinar beleidsplan Kasterlee
  30 sep

  Webinar Beleidsplan Ruimte

  Na een webinar, waarin het ontwerpteam het beleidsplan in detail toonde, gaat op 30 september een dialoogmoment door. Iedereen krijgt dan de kans om zijn mening te geven en dieper in te gaan op de eerste analyses over Kasterlee.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)