Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • klokslag 20.20
  31 dec

  Wij doen mee met Klokslag 20.20!

  De laatste avond van 2020 klokslag 20.20 uur afscheid nemen van het jaar en het nieuwe, hoopvolle jaar 2021 omarmen. Dat is de bedoeling van KLOKSLAG 20.20, een initiatief van Verb(l)ind vzw.
 • logo isom vzw
  16 dec

  Nieuwe vacature: huurbegeleider

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, SVK ISOM vzw is op zoek naar een huurbegeleider. Is dit iets voor jou? Lees verder voor meer informatie en stel je ten laatste op 31 december kandidaat.
 • Gemeend Gegund RTV
  14 dec

  Gemeend Gegund: Kasterlee op RTV

  Vanaf 14 december kan je iedere weekdag om 10.30 en om 15 uur kijken naar ‘Gemeend Gegund’ op RTV. Een anderhalf uur hartverwarmende televisie waar ook de gemeente Kasterlee aan heeft meegewerkt.
 • bedankkaartje voorkant
  3 dec

  Persbericht: Kasterlee dankt zijn vrijwilligers

  Op 5 december vieren we de internationale dag van de vrijwilliger. Normaal organiseert het gemeentebestuur van Kasterlee die dag een feest om alle vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Door de coronacrisis kan dit fijne moment niet doorgaan. Maar het gemeentebestuur vond een waardig alternatief.
 • stemming burgerbudget Lichtaart kermist
  2 dec

  Persbericht: De strijd om burgerbudget Lichtaart kermist begint'

  Eind september lanceerde het gemeentebestuur het project 'burgerbudget Lichtaart kermist'. Drie initiatieven van verenigingen haalden de eerste ronde en strijden nu tot en met 8 januari met elkaar om de stemmen van de inwoners.
 • Kasterlee schrijft
  1 dec

  Persbericht: Een warme schrijfactie naar rusthuisbewoners

  De coronacrisis is ook voor rusthuisbewoners een heel zware periode. Door de veiligheidsmaatregelen komt er geen of amper bezoek over de vloer. De donkere winterdagen duren dan lang en eenzaamheid loert om de hoek. Daar wil het gemeentebestuur van Kasterlee iets aan doen!
 • kippen
  14 nov

  Ophokplicht voor vogels

  Vanaf zondag 15 november zijn alle particulieren verplicht om kippen, duiven of andere siervogels op te hokken of af te schermen, na een geval van vogelgriep in Oostende.
 • overzicht verstrengde lockdown vanaf 02/11 corona
  30 okt

  Verstrengde lockdown in heel het land vanaf zondagnacht

  Ons land bevindt zich in een noodtoestand. Daarom besliste het Overlegcomité op 30 oktober om over te gaan tot een verstrengde lockdown met dezelfde regels in heel het land. Deze gaan van kracht op zondag 1 november om middernacht en gelden al minstens 1,5 maand (tot en met zondag 13 december).
 • logo gemeente kasterlee
  29 okt

  Gemeentenieuws Kasterlee in DeMooiKasterleeKrant

  De verstrengde veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus, die ingingen op 28 oktober om middernacht, zorgen ervoor dat enkele van de activiteiten die opgenomen werden in DeMooiKasterleeKrant, met uitgave op 29 oktober, achterhaald zijn. Lees verder voor een overzicht.
 • affiche mondmaskerplicht
  21 okt

  Mondmasker dragen op begraafplaats

  Rond Allerheiligen is het opmerkelijk drukker op de begraafplaatsen in Kasterlee. Drukker, dat wil zeggen meer mensen op dezelfde plaats. Dat kan soms zorgen dat de afstandsregel (1,5 m) niet kan gerespecteerd worden. Daarom geldt er tussen 26 oktober en 8 november een mondmaskerplicht.
 • logo
  21 okt

  Persbericht: Laat je zien tijdens de Dag van de Jeugdbeweging!

  Vrijdag 23 oktober is het weer Dag van de Jeugdbeweging. Op deze dag dragen alle leden van een jeugdbeweging trots hun uniform op school. Om de jeugdbewegingen extra in de kijker te zetten organiseert de jeugddienst van Kasterlee een fotowedstrijd.
 • ramenactie IOK
  20 okt

  Ga voor energiezuinige ramen met de groepsaankoop

  In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 15% van de warmte door ramen. Door te investeren in hoogrendementsglas en energiezuinige ramen maak je je woning comfortabeler én bespaar je op je energiefactuur. Een win-win. Premies zijn ook nog steeds mogelijk.
 • foto door Bart Van den Moeren
  20 okt

  Wandelaars gezocht uit Kasterlee voor betere Trage Wegen

  Trage wegen zijn smalle doorsteekjes in de dorpskern, onverharde veldwegen of kronkelende bospaadjes. Het zijn essentiële verbindingen voor veilig traag verkeer. Maar niet alle weggetjes zijn nog in goede staat of nog toegankelijk en daarvoor hebben we jouw hulp nodig!
 • doe mee aan de coronastudie
  10 okt

  Enquête impact corona op onze inwoners

  Wij willen als gemeentebestuur een duidelijk beeld krijgen van hoe de Kastelse inwoners het leven in coronatijden ervaren, en waar onze prioriteiten moeten liggen om je te ondersteunen in deze bijzondere tijden.
 • winnaars fotowedstrijd 'herken je horeca'
  8 okt

  Winnaars fotowedstrijd 'herken je horeca'

  Heb jij deelgenomen aan de fotowedstrijd 'herken je horeca' die je in het krantje 'Kasterlee Lekker Lokaal' kon lezen? Lees dan verder om te zien of jij bij de gelukkige winnaars hoort!
 • kind kijkt door raam
  6 okt

  Groepsaankoop ramen

  IOK organiseert een groepsaankoop ramen. Ook geïnteresseerde firma's kunnen een offerte indienen. Meer weten? Lees verder.
 • camagnebeeld dag van de kringwinkel
  5 okt

  Wie kringt, die wint

  Maak plaats in je agenda, in je kast, maar niet in je budget, want op 17 oktober pakken De Kringwinkels uit met een speciaal aanbod! Spring binnen en scoor een ‘nieuwe’ outfit, interieurspullen, een fiets of een streepje muziek. Tot binnenkort, op de Dag van De Kringwinkel!
 • collage openbare verkoop
  2 okt

  Openbare verkoop

  De gemeente heeft dit jaar verschillende zaken die ze aan het publiek wil aanbieden. Dit gaat van vlaggen, kasten, kettingzaag tot een vrachtwagen. De openbare verkoop zal online verlopen via een veilingsite.
 • veerkrachtwandeling Lichtaart
  1 okt

  Veerkrachtwandeling in Lichtaart

  Ga op wandel in Lichtaart, lees onderweg de gedichten en ga op zoek naar de bijpassende zaak. Herbron in de buitenlucht, verhoog je veerkracht door beweging en geniet van de culturele zoektocht als mentale stimulans.
 • herfstvakantie 2020
  1 okt

  Op naar een toffe herfstvakantie!

  Nog enkele weken en de herfstvakantie gaat van start. Wil je nu alvast opvang voor je kinderen regelen? De Gemeente Kasterlee helpt je een handje, lees verder en ontdek het aanbod.
 • logo be alert
  30 sep

  Test BE-Alert op 1 oktober 2020

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 1 oktober zullen we dit systeem testen.
 • fanfare de Kunstminnaars van Kasterlee tijdens hun eerste repetitie in Cobra-Deluxe
  23 sep

  Persbericht: Kastelse muziekverenigingen kunnen coronaproof repeteren

  Zowat alle muziekverenigingen waren de voorbije weken koortsachtig op zoek naar locaties om coronaproef te repeteren. Dat het gemeentebestuur van Kasterlee oplossingen vond, klonk bij de verenigingen als muziek in de oren.
 • Cindy en Guy stellen het project voor
  22 sep

  Persbericht: Inwoners kunnen zelf Lichtaart kermis 2021 opwaarderen

  Inwoners en verenigingen kunnen dit jaar tot 1 november creatieve ideeën indienen om de kermis in Lichtaart nieuw leven in te blazen. Ze maken kans op 1.500 tot 2.500 euro budget voor de realisatie van hun idee tijdens de kermis of het Spiegeltentfestival in 2021 in Lichtaart.
 • gemeentehuis
  22 sep

  Nieuwe vacatures

  Het gemeente- en OCMW-bestuur zijn op zoek naar een stafmedewerker projecten en een polyvalent technisch assistent wegen chauffeur/machinist. Is dit iets voor jou? Lees verder voor meer informatie en stel je ten laatste op 19 oktober kandidaat.
 • persmoment Duurzame helden
  18 sep

  Persbericht: Lokale helden voor globale doelen

  Voor het derde jaar op rij worden de Kastelse ‘Duurzame Helden’ in de kijker gezet. Deze helden zijn Kastelse burgers, organisaties of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Op 17 september kwamen zij (op een veilige afstand) samen tijdens een persmoment.
 • campagnebeeld netepark vernieuwen
  16 sep

  Hoe zou jij het Netepark vernieuwen?

  Neem je soms een plons in het Netepark in Herentals? De stad Herentals gaat dit park vernieuwen en wil graag de mening van de zwemmers mee in het bad nemen bij de renovatieplannen. Geef jouw mening tijdens een online enquête.
 • paardenmolen
  10 sep

  Septemberkermissen gaan toch door!

  Goed nieuws! Van 19 tem 21 september is het toch kermis in Lichtaart en van 26 tem 28 september strijken de kermiskramen neer in Kasterlee. Er zijn veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten volgen. Lees verder en kom deze te weten.
 • campagnebeeld weekend van de klant
  10 sep

  Weekend van de klant

  Ben je een handelaar in Kasterlee, dan ken je vast het 'Weekend van de Klant' op 3 en 4 oktober. Lees verder en kom alles te weten hoe je kan deelnemen aan dit feestelijk shopweekend.
 • hergebruik
  10 sep

  Acties in het recyclagepark

  Door je afval naar het recyclagepark te brengen, kan je in de prijzen vallen. Zo kan je een friteuse winnen als je op 3 oktober je frituurolie of -vet binnenbrengt. Je lege batterijen zorgen dan weer dat je met een batterijtester naar huis kan. En bij een Vlaco-product krijg je tuinhandschoenen.
 • 9 sep

  Persbericht: Een verhoging van de gemeentelijke opcentiemen op onroerende voorheffing

  Rond deze periode valt bij alle Vlamingen het aanslagbiljet onroerende voorheffing in de bus. Voor sommige Kasterleenaren zal het even schrikken zijn omdat het te betalen bedrag hoger is dan vorig jaar. Dit is een gevolg van de fiscale verschuiving die in 2019 gedaan werd.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)