Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • 16 jan

  Grachten ruimen

  In de week van 20 januari ruimt de technische dienst de grachten in 28 straten van Kasterlee. Dit met een mobiele werkplaats die één rijvak of de berm inneemt. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor je geduld. Lees verder en ontdek de straten waarin wordt gewerkt.
 • 15 jan

  Technisch probleem

  UPDATE 16.30 uur: de problemen zijn opgelost. -------------- Door een technisch probleem werkt de dienstverlening op het gemeentehuis bij de dienst onthaal, de bevolkingsdienst en de dienst omgeving niet optimaal. Excuses en een oplossing volgt hopelijk snel. Meer info via 014 85 00 01
 • fiets pergola achter het gemeentehuis
  13 jan

  Werken fietsstalling gemeentehuis

  Deze week wordt een deel van de fietspergola achter het gemeentehuis aangepast. De werken duren vijf dagen. Bezoekers worden gevraagd om vanaf maandag 13 januari hun fiets in het verste gedeelte van de pergola (aan de achterkant van de parking) te plaatsen.
 • logo ijsboerke
  8 jan

  Ammoniak-lek bij IJsboerke in Tielen

  Bij IJsboerke in Tielen is een ammoniak-lek vastgesteld. Geurhinder is mogelijk. De brandweer vraagt aan de bewoners van de Prijstraat en de Kemelbeekstraat om preventief ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatie af te zetten. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.
 • nieuwjaarsdrink
  17 dec

  Een toast op het nieuwe jaar!

  Op zondag 5 januari zijn alle inwoners van Kasterlee welkom op de gemeentelijke nieuwjaarsdrink georganiseerd door het gemeente- en OCMW-bestuur van Kasterlee. We klinken er samen op het nieuwe jaar.
 • verkeersplan duatlon De Hel Kasterlee 2019
  16 dec

  Verkeersimpact duatlon

  Zondag 22 december ontvangt Kasterlee opnieuw honderden atleten die aan de Hel Van Kasterlee zullen deelnemen en hun supporters.Dit brengt wel wat verkeersimpact met zich mee. Op het plannetje vind je een overzicht van de straten met parkeer- en doorgangsverbod en de omleiding.
 • nieuwjaarkezoete
  13 dec

  Persbericht: Nieuwjaarkezoete het varken heeft vier voeten

  Ben je er klaar voor? Nog enkele dagen en de nieuwjaarszangers gaan weer op pad! In Kasterlee dragen de kinderen ook dit jaar weer een leuke nieuwjaarszak met een toffe print en aan de huizen hangt een mooie affiche om de zangers te verwelkomen.
 • laureaten uitzonderlijke culturele prestaties
  12 dec

  Persbericht: Het gemeentebestuur erkent uitzonderlijke culturele prestaties!

  Op 9 december werden in samenwerking met de cultuurraad in het Ligahof voor de 6de keer subsidies uitgereikt voor uitzonderlijke culturele prestaties van 11 erkende cultuurverenigingen.
 • raadzaal
  5 dec

  Samen studeren

  Alleen is maar alleen, ook als je moet studeren. Steeds meer studenten kiezen er dan ook voor om in groep te blokken. Van 9 december tot en met 24 januari zijn er in Kasterlee 4 blokpunten. Je kan studeren in de 3 bibliotheken en in de raadzaal van het gemeentehuis.
 • toekomstbeeld De Goorkens vanuit omgeving Theater
  3 dec

  De Goorkens (Hoge Rielen): Herstel van een riel

  Weet jij waar de naam Hoge Rielen vandaan komt? Lees verder en kom er ook meer te weten over de werken die Agentschap voor Natuur en Bos momenteel uitvoert in De Goorkens, het natuurgebied in het westen van het domein.
 • Kastelse cadeaubon
  2 dec

  Het eindejaar doet aan cadeautjes denken

  Op zoek naar een eindejaarsgeschenk met een Kastelse touch? Dan ga je toch voor de Kastelse cadeaubon! Dankzij de meer dan 50 deelnemende handelaars maak je iedereen blij met deze waardebon.
 • gemeentehuis Kasterlee
  28 nov

  Nieuwe vacatures

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Lees verder en ontdek alle openstaande vacatures.
 • logo kasterlee
  21 nov

  Vacature: huishoudhulp

  Op zoek naar een job waar je écht het verschil kan maken? Solliciteer dan nu als huishoudhulp bij zorgbehoevenden in Kasterlee. Naast schoonmaken zorg je onder meer ook voor een ordelijke keuken.
 • kerkhof
  19 nov

  Begraafplaatsen: bloempotten vóór 1 december weghalen

  Potten met uitgebloeide bloemen op de begraafplaatsen haal je best vóór 1 december terug op. Na deze datum worden ze door de gemeentelijke diensten verwijderd.
 • tijdelijke ingang
  17 nov

  Toegangsdeuren gemeentehuis worden vervangen

  Van 17 tot en met 20 november worden de toegangsdeuren van het gemeentehuis, gelegen aan het Binnenpad vervangen. Bezoekers aan het gemeentehuis gebruiken daarom tijdelijk de voordeur, gelegen aan de Markt.
 • lopen
  15 nov

  Verkeersmaatregelen marathon Kasterlee

  Op zondag 17 november gaat de 15° editie van de Kastelse halve en volledige marathon door. Dit groots evenement brengt heel wat mensen op de been en verkeer naar Kasterlee. Lees verder, houd rekening met de verkeersmaatregelen, op die manier maken we er weer een succeseditie van.
 • kerk Lichtaart
  14 nov

  Een woordje uitleg bij het kerkenbeleidsplan

  De toekomst van de kerkgebouwen in Vlaanderen staat op talloze plaatsen ter discussie. De voorbije maanden dachten heel wat mensen mee na over de toekomst van de kerken in onze gemeente. Dit groeide uit tot een heus “kerkenbeleidsplan” voor de kerkgebouwen van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • campagnebeeld duurzaam in het verkeer
  14 nov

  Duurzaam in het verkeer

  Ook last van mobiliteitshoofdpijn? Op 5 december om 20 uur organiseren het gemeentebestuur van Kasterlee en Fluvius een Energiefit-infossesie rond duurzame mobiliteit.
 • Switch campagne
  4 nov

  Gratis, eenvoudig én met hulp veranderen van energiecontract

  Noteer je meterstanden en kom met je laatste afrekeningsfactuur voor gas en elektriciteit op dinsdag 19 november 2019 van 13 uur tot 16 uur naar het loket in het Sociaal huis. De Energiesnoeiers helpen je dan verder op weg.
 • waar rookmelders hangen
  1 nov

  Waar hang je rookmelders?

  Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning in Vlaanderen. Ze beschermen jezelf en je gezin tegen de gevaren van brand. Maar waar hang je deze melders dan best? We geven je tips in een handig overzicht met vraag en antwoord.
 • Opening N134 (fotograaf Johan Bockx)
  24 okt

  Persbericht: Opening nieuw fietspad Poederleesteenweg

  De aanleg van het nieuwe fietspad, rioleringswerken en de herinrichting van kruispunten langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, is voltooid. De burgemeesters van Kasterlee en Lille zijn blij dat het eindelijk zo ver is en fietsten vandaag het veilige fietspad feestelijk in.
 • SNS-app
  21 okt

  Sport Na School

  Heb je iemand in huis die een leerling is uit het secundair onderwijs die meer wil bewegen? Wel, dan is Sport Na School (SNS) dé oplossing. Nieuw dit jaar is dat SNS digitaal gaat. Dat wil zeggen dat je nog sneller kan vinden waar je kan gaan sporten!
 • scratch
  18 okt

  Programmeren kan je leren

  Heb je thuis een kind rondlopen dat gek is op alles wat met computers te maken heeft? Goed nieuws, tijdens de herfstvakantie kan hij/zij terecht in de bib van Kasterlee om 2 sessies te volgen over programmeren!
 • begraafplaats kasterlee
  18 okt

  Ontruiming graven begraafplaats Kasterlee

  Na verloop van tijd ontstaat op een begraafplaats plaatsgebrek. Noodgedwongen moeten graven dan worden ontruimd. Dit is zo op de begraafplaats van Kasterlee.
 • frituurolie
  16 okt

  Breng op 26 oktober gebruikte frituurolie naar het recyclagepark

  Wist je dat het grootste gedeelte van de ingezamelde frituurolie en -vet een tweede leven krijgt aan de pomp? Want als je ze naar het recyclagepark brengt, worden ze verwerkt tot biodiesel. Jou kost het niets en je bent in 1 moeite verlost van je afvalprobleem.
 • werken N19 Kasterlee
  4 okt

  Een nieuw asfalt voor N19

  Vanaf 7 oktober wordt het wegdek op de N19 Turnhoutsebaan, richting Turnhout, vernieuwd in opdracht van de wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer. Het verkeer blijft mogelijk in beide richtingen. De fietspaden blijven langs beide zijden bereikbaar en worden dubbelrichting gemaakt.
 • hang rookmelders
  1 okt

  En plots klinkt een rookmelder als muziek in de oren.

  Een rookmelder: een overbodige luxe die bovendien een irritant geluid maakt? Hoog tijd om daar nog eens over na te denken! Als je de kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen bij brand, dan klinkt dat irritante geluid gegarandeerd als muziek in de oren!
 • kunstenaars gezocht
  30 sep

  Gezocht: vrijwillige kunstenaars voor de Jeugdboekenmaand 2020!

  Kan jij kinderen prikkelen voor dans, theater, zang, beeldende kunst, film, literatuur of architectuur? Deel je passie tijdens de Jeugdboekenmaand 2020 in onze bib! Organiseer een workshop, stel je kunstwerken tentoon, treedt op, demonstreer of vertel.
 • 21 september
  23 sep

  Persbericht: beleef de bevrijding in Kasterlee

  Op zaterdag 21 september herdacht het gemeentebestuur van Kasterlee en de Heemkundige Kring KLT de bevrijding van Kasterlee in 1944. Tijdens de officiële herdenkingsplechtigheid werd een gedenksteen en een infobord ingehuldigd.
 • foto door Bart van der moeren
  20 sep

  Persbericht: 12.200 extra overnachtingen in Kasterlee

  Kasterlee is in de Kempen de toeristische gemeente bij uitstek. Onze gemeente biedt de bezoeker meer dan 36 logieverstrekkers en meer van 80 horecanten. Hun succes wordt bevestigd door de overnachtingscijfers van 2018 die recent werden gepubliceerd door Statbel, het Belgisch statistiekbureau.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)