Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • teamdag
  28 jun

  Dienst grondgebiedzaken en aankoop niet bereikbaar

  Op woensdag 29 juni is de dienst grondgebiedzaken en aankoop op teamdag en zijn dan niet bereikbaar.
 • brand Lille
  18 jun

  Rook zichtbaar in Lichtaart en Tielen

  Door een brand is de Lichtaartsesteenweg in Lille afgesloten. Bij de brand komt veel rook vrij, die ook in Lichtaart te zien is. Daarom vraagt de brandweer om ramen en deuren in de buurt gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. Vermijd de omgeving en maak plaats voor de hulpdiensten
 • wegdek beschadigd thv hoge rielen
  18 jun

  Wegdek beschadigd

  Aan de rotonde aan de Hoge Rielen is de vluchtheuvel opgestuwd door de hitte. Er is een plaatselijke omleiding over de parking voorzien. Maandag wordt het wegdek hersteld.
 • Vakantie in zicht!
  17 jun

  Vakantie in zicht!

  Nog even en de boekentassen mogen de kast in. De scholen gaan dicht en genieten van vakantie is het enige wat kinderen nog moeten doen. 62 dagen om te spelen en te ravotten. Kan je als ouder hulp gebruiken om leuke activiteiten te voorzien? De vrijetijdsdienst helpt je met plezier!
 • teamdag
  13 jun

  Diensten vrije tijd niet bereikbaar

  Op dinsdag 14 juni zijn enkele diensten van vrije tijd (cultuur, evenementen, jeugd, sport en de coördinator vrijetijdsinfrastructuur) op teamdag en zijn dan niet bereikbaar.
 • gemeentehuis dicht
  31 mei

  Diensten gesloten op donderdag 2 juni

  Op donderdag 2 juni laten we ons allemaal van onze sportiefste kant zien tijdens de jaarlijkse personeelsdag. Daarom zijn al onze diensten gesloten.
 • teamdag
  28 mei

  Financiële dienst niet bereikbaar op 31 mei

  Op dinsdag 31 mei houdt de financiële dienst een teamdag. De dienst is heel de dag afwezig en niet bereikbaar.
 • belastingsbrief invullen
  23 mei

  Hulp nodig met het invullen van je belastingbrief?

  Zowel de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën als Beweging.net bieden hulp aan.
 • 80-plussers krijgen mogelijkheid tot tweede booster
  17 mei

  80-plussers krijgen mogelijkheid tot tweede booster

  Voor de tweede keer wordt het OC Lichtaart omgebouwd tot een tijdelijk vaccinatiecentrum. Dankzij de inzet en de flexibiliteit van het gemeentebestuur en de medewerkers kunnen de 80-plussers van Kasterlee, Olen & Lille er terecht op dinsdag 7 juni 2022.
 • Gedeeltelijke opheffing ophokplicht pluimvee
  14 mei

  Gedeeltelijke opheffing ophokplicht pluimvee

  Sinds 14 mei is het ophokken van pluimvee van professionele en particuliere houders niet langer verplicht. Het afschermen van pluimvee wordt nog steeds aanbevolen omdat het vogelgriepvirus nog steeds aanwezig is bij wilde vogels.
 • we want you
  5 mei

  Nieuwe vacatures

  Het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee zoeken nieuwe collega's. Klaar voor een nieuwe uitdaging? Ga voor een job dicht bij huis, met fijne collega's en een interessant verlofstatuut.
 • teamdag
  22 apr

  Enkele diensten tijdelijk niet bereikbaar

  Op donderdag 28 april is het sociaal huis en de dienst burgerzaken niet bereikbaar vanaf 11 uur, ook niet telefonisch, wegens een teamdag. Houd hier rekening mee als je deze diensten nodig hebt.
 • RUP recyclagepark Kasterlee
  21 apr

  Raadpleging gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'recyclagepark'

  Het college van burgemeester en schepenen heeft opdracht gegeven tot de opmaak van een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) 'recyclagepark'. Vanaf 29 april gaat de publieke raadpleging van start en op 5 mei kan je langskomen op het infomoment.
 • vacature intergemeentelijke preventiewerker
  21 apr

  Vacature: intergemeentelijke preventiewerker

  Samen met Centra Geestelijke Gezondheidszorg en Logo Kempen zijn we op zoek naar een intergemeentelijke preventiewerker. Wil je mee werk maken van verslagingspreventie en de andere Vlaamse gezondheidsdoelstellingen?
 • energiefactuur te hoog?
  20 apr

  Persbericht: Gemeente organiseert infomomenten over energiefacturen

  Hoe kan ik objectief energieprijzen vergelijken? Wat als ik mijn energiefactuur niet kan betalen? Wat kan ik eenvoudig zelf doen om energie te besparen? Zijn dit vragen die ook door jouw hoofd spoken?
 • vervoersregio Kempen
  11 apr

  Nieuw werkatelier Vervoersregio Kempen

  Heb je zin om mee lokale acties op te starten die duurzame verplaatsingen promoten en ondersteunen in de Kempen? Kom dan naar het tweede werkatelier in Geel op dinsdagavond 19 april.
 • Markt Kasterlee
  8 apr

  Renovatie bestaande riolering: planning aangepast door weersomstandigheden

  Als gevolg van de slechte weersomstandigheden worden vandaag 7 en morgen 8 april geen werken uitgevoerd. De planning wordt daarom aangepast: Op maandag 11 april wordt er gewerkt aan de noordzijde van de kerk in de Pastorijstraat en op het kruispunt met de Turnhoutsebaan.
 • gemeentehuis
  8 apr

  Binnenpad afgesloten op 11 april

  Op maandag 11 april is Binnenpad heel de dag afgesloten voor verkeer, ook voor voetgangers. Dan wordt de kraan op de bouwwerf afgebroken. Het gemeentehuis is enkel toegankelijk via de ingang Markt.
 • tunnel Noord-Zuid Kempen
  30 mrt

  Brandweer- en noodplanningsoefening in Kasterlee

  De Noord-Zuidlaan (N19g) wordt in beide richtingen afgesloten van maandag 4 april vanaf 9 uur tot en met dinsdag 5 april, 6 uur. Die dag worden enkele oefeningen georganiseerd door Hulpverleningszone (HVZ) Taxandria en de gemeente en zullen onderhoudswerken aan de tunnel worden uitgevoerd.
 • Foto Walter Otten van de familie Otten-Sneyers en Jan Bon
  28 mrt

  Ereburgemeester Walter Otten overleden

  Bedroefd hebben wij het overlijden vernomen van ereburgemeester Walter Otten. Vanaf dinsdag tot zaterdagmiddag zal in de inkomhal van de gemeenteraadszaal tijdens de kantooruren een rouwregister liggen.
 • infoavond noodopvang
  25 mrt

  Persbericht: Infoavond opvang personen op de vlucht uit Oekraïne in Kasterlee

  Ook aan Kasterlee wordt gevraagd om zich voor te bereiden op het (langdurig) opvangen van bijna 400 personen op de vlucht uit Oekraïne. Tijdens een infoavond informeren we (kandidaat-)gastgezinnen en ondernemingen over deze noodopvang.
 • phising
  22 mrt

  Opgelet voor phishing!

  Let op voor mails en berichten die je van iemand ontvangt die je niet verwacht en/of kent. Zo doet er een valse mail de ronde van een bedrijf dat in opdracht van 'de gemeente' achterstallige afvalstoffenheffing en rioolbelasting int.
 • hop, de fiets op
  18 mrt

  Hop, de fiets op!

  Geven de zonnestralen op je snoet en de lentegeuren in de lucht je ook zin om jouw fietsersbenen boven te halen? Goed nieuws, in de week van 21 t.e.m. 27 maart organiseren we een week van de fiets. Neem deel en je maakt kans op een Kastelse cadeaubon van 25 euro!
 • locatiebeeld
  17 mrt

  Proefopstelling Anjerlaan

  Het gemeentebestuur heeft verkeersbakens geplaatst ter hoogte van de kruispunten in de bloemenwijk (Anjerlaan) . De vraag kwam van de bewoners omdat meerdere voertuigen, desondanks de zone 30 en de snelheidsborden, toch nog te snel rijden.
 • testcentrum corona Teunenberg Olen
  14 mrt

  Testcentrum Teunenberg sluit op 25 maart

  Het testcentrum op domein Teunenberg in Olen sluit op vrijdagavond 25 maart de deuren. De huisartsenkring en lokale burgemeesters namen deze beslissing met het oog op het aangepast testbeleid en de sterk verminderde vraag naar PCR-testen.
 • Solidair met Oekraïne
  12 mrt

  Kasterlee solidair met Oekraïne

  Europese steden en gemeenten betuigen vandaag hun solidariteit met de Oekraïense bevolking en roepen op tot een vreedzame oplossing. En of er veel solidariteit is bij onze inwoners! Nu al hebben meer dan 50 Kastelse gezinnen een woning of opvangplaats aangeboden aan Oekraïense vluchtelingen.
 • wij zoeken jou
  12 mrt

  Vacature: Coördinator burgerzaken - vrijwilligerswerk

  Ben je diplomatisch, discreet en een vlotte communicator? Heb je inzicht in projectmanagement en werk je gestructureerd? Schrikt regelmatig avond- en weekendwerk jou niet af? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!
 • werken Geelsebaan
  7 mrt

  Herstelling nodig aan de toegangspoort Geelsebaan, doorgaand verkeer mogelijk

  Er is vastgesteld dat er een herstelling nodig is aan de betonnen toegangspoort in de Geelsebaan. De aannemer zal daarom vanaf woensdag 9 maart de rijhelft richting het centrum afsluiten ter hoogte van de Wissel. Op maandag 14 maart verwachten we dit terug te kunnen openen.
 • wij zoeken jou
  4 mrt

  Vacature: Zaalverantwoordelijke Vrijetijdsinfrastructuur

  Ben jij iemand die houdt van evenementen en affiniteit heeft met het verenigingsleven in het algemeen? Heb je een gezonde interesse in de brede waaier van vrijetijdsbeleving? Kan je zelfstandig werken en schrikken wisselende werkuren je niet af? Dan ben jij de zaalverantwoordelijke die wij zoeken!
 • parking Spoorwegstraat
  2 mrt

  Uitbreiding parking Spoorwegstraat

  De parking aan de Spoorwegstraat (naast perron 2) in Tielen wordt uitgebreid met 50 parkeerplaatsen. In totaal zullen dan 357 parkeerplaatsen zijn in de stationsomgeving.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)