Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • Kadeekesdag
  10 nov

  Kom mee spelen op de Kadeekesdag

  Goed nieuws voor alle kinderen, ouders en grootouders die graag spelen. Op zondag 20 november is het weer Kadeekesdag. Van 9 tot 13 uur kan je gratis komen spelen en sporten in sporthal Duineneind in Kasterlee.
 • 10 nov

  Teamdag milieudienst

  Op dinsdag 15 november is de milieudienst op teamdag. Ze zijn die dag niet bereikbaar, ook telefonisch niet.
 • Turnhoutsebaan afgesloten
  31 okt

  Turnhoutsebaan tijdelijk onderbroken

  Wegens aanpassingswerken aan de bushaltes is van donderdag 3 november (7 uur) tot en met vrijdag 4 november (17 uur) een gedeelte van de Turnhoutsebaan, ter hoogte van haltes, in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
 • avonturendag in Kasterlee
  20 okt

  Toffe activiteiten in de herfstvakantie

  Nog iets meer dan een week en de herfstvakantie gaat van start. Maak er een superleuke tijd van dankzij de K-dagen van Play&Sport. Kom je mee ravotten, ontdekken en springen?
 • webpagina online veiling
  19 okt

  Online veiling

  Kasterlee verkoopt enkele loten (klepelmaaier, podiumelementen, grasmaaier, mountainbike,,...) via een online veiling. Nog tot en met 10 november 20 uur kan je op alle producten bieden. Op vrijdag 4 november van 10 tot 12 uur is een kijkdag bij de technische dienst (Lichtaartsebaan 4 bus 2).
 • Noord-Zuidlaan afgesloten op 8 oktober
  14 okt

  Noord-Zuidlaan afgesloten op zaterdag 15 oktober

  Ter hoogte van de tunnel op de Noord-Zuidlaan N19G worden betonherstellingen uitgevoerd. Hierdoor is de tunnel op zaterdag 15 oktober tussen 7 en 16 uur in de richting van Geel naar Kasterlee gesloten. Het verkeer zal een omleiding moeten volgen van Geel-ten Aard via Kasterlee centrum. 
 • Celine Van Ballaer voor 2 van haar schilderijen
  12 okt

  Tentoonstelling Celine Van Ballaer

  Kom nog tot en met 29 oktober de tentoonstelling van de Tielense Celine Van Ballaer bezoeken in de bibliotheek van Kasterlee. Haar schilderijen tonen vooral landschappen en bloemen. Ook op zondag 16 oktober, tijdens de pompoenmarkt, is de tentoonstelling uitzonderlijk open van 14 tot 18 uur.
 • Noord-Zuidlaan afgesloten op 8 oktober
  7 okt

  Noord-Zuidlaan afgesloten op zaterdag 8 oktober

  Ter hoogte van de tunnel op de Noord-Zuidlaan N19G worden betonherstellingen uitgevoerd. Hierdoor is de tunnel op zaterdag 8 oktober tussen 7 en 16 uur in de richting van Geel naar Kasterlee gesloten. Het verkeer zal een omleiding moeten volgen van Geel-ten Aard via Kasterlee centrum. 
 • Openprikdag
  6 okt

  21 oktober: openprikdag in vaccinatiecentrum Teunenberg

  Eerstelijnszone Middenkempen organiseert op vrijdag 21 oktober een openprikavond. Tussen 16 en 21 uur kan iedereen die zijn/haar herfstbooster nog niet kreeg, een vaccin krijgen.
 • test be-alert
  6 okt

  Test BE-Alert op 6 oktober 2022

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert, een nationaal alarmeringssysteem dat je op de hoogte brengt bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • toneelvoorstelling
  3 okt

  Toneelvoorstelling: 'Chemodag is de beste dag van de week'

  Per dag krijgen ongeveer 200 Belgen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn veel mensen die tijdens hun behandeling angst, onrust en twijfels ervaren. Als Gezonde Gemeente biedt Kasterlee een eerlijke getuigenis aan van iemand die deze behandeling doorworstelt heeft.
 • cafetaria sporthal Tielenhei zoekt uitbaters
  29 sep

  Serveer jij binnenkort drankjes in de cafetaria van sporthal Tielenhei?

  Heb je horecakriebels? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben jij de nieuwe uitbater van de cafetaria van sporthal Tielenhei die we zoeken! Je bepaalt gedeeltelijk zelf de huur die je wil betalen, er is een soepele in- en uitstapregeling én de enthousiaste supporters krijg je zo bij!
 • Buurtfeest
  29 sep

  Organiseer je in 2023 een buurtfeest? Vraag dan tijdig je subsidie aan!

  Als je een straat barbecue of een buurtfeest organiseert, kan je hiervoor ondersteuning van het gemeentebestuur vragen. Sinds 2020 kan je het gehele jaar door een buurtfeest organiseren en zijn er nieuwe deadlines!
 • nacht van de duisternis
  28 sep

  Nacht van de duisternis op zaterdag 8 oktober

  Kijk je graag mee naar de sterren door professionele sterrenkijkers? Wil je weten welke dieren van het donker houden? Kom dan naar de 26ste editie van de Nacht van de Duisternis in de Tikkebroeken.
 • scholencross 2022
  23 sep

  In de laatste sprint richting scholencross

  Op woensdag 12 oktober gaat de 31ste editie van de scholencross door in het sportcentrum Molenstraat in Lichtaart. In de voormiddag komen de kinderen van de lagere school aan de start en in de namiddag geven de kleuters het beste van zichzelf.
 • infomoment energie en watergebruik
  15 sep

  Infomoment over je rechten als energie- en watergebruiker

  Op woensdag 21 september geeft Ellen Dries, stafmedewerker gelijke kansen, een infomoment in OC Lichtaart over je rechten als energie- en watergebruiker. Ook iemand van Samenlevingsopbouw (Saamo) komt langs om je te informeren over hun project 'EnergyMeasures'.
 • RIT
  6 sep

  Vacature bij RIT: coördinator Werk en Sociale Economie

  Vind jij het belangrijk dat iedereen kansen krijgt naar een geschikte job? Kan jij samen met partners hiervoor initiatieven opzetten? Heb jij de skills om een team te begeleiden? Dan heeft Regio In Transitie (Stadsregio Turnhout) jou nodig.
 • Volledige zone 30-gebied Lichtaart vanaf september 2022. In het rood de reeds bestaande zone 30 en in het groen de uitbreiding vanaf september.
  31 aug

  Zone 30 in Lichtaart

  Nadat in 2020 het centrum van Tielen en eind 2021 het centrum van Kasterlee als een zone 30 werden ingericht, zal vanaf september 2022 in het centrum van Lichtaart een zone 30 met gemengd verkeer worden ingevoerd.
 • de hand reiken
  22 aug

  Cultuurraad gaat in dialoog met de cultuurverenigingen!

  De cultuurraad in de huidige samenstelling werd in november 2019 opgericht. Nu het mandaat in de helft zit gaan de leden vanaf november '22 graag een jaar lang gesprekken met de cultuurverenigingen aan.
 • boostervaccinatie september 2022
  19 aug

  Extra boosterprik mogelijk vanaf 12 september

  Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van coronabesmettingen in de winter, heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist om vanaf begin september een ‘herfstbooster’ tegen COVID-19 aan te bieden aan volwassenen.
 • animatoren
  16 aug

  Subsidie vorming voor erkende kadervorming voor particulieren

  Woon je in Kasterlee en volgde je een erkende kadervorming om je leiderscapaciteiten te verbeteren? Dan kan je daarvoor een subsidie aanvragen.
 • code rood brandgevaar natuur
  11 aug

  Zeer hoog risico op natuurbranden: code rood

  Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) heeft een risicocode rood afgekondigd voor heel Vlaanderen. Dit wil zeggen dat er een acuut en zeer hoog risico is op natuurbranden.
 • hitteplan recyclagepark
  8 aug

  Andere openingsuren recyclagepark in de week van 8 augustus

  Op het recyclagepark loopt tijdens de zomer de temperatuur snel erg hoog op. Voor het welzijn van onze medewerkers kijken we de weersvoorspellingen elke donderdag na en gaat indien nodig een hitteplan in werking.
 • campagne warme dagen
  8 aug

  Warm? Zorg goed voor elkaar!

  Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral (vereenzaamde) ouderen, (chronisch) zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Op extreem warme dagen pieken de sterftecijfers.
 • Schatten van Vlieg
  1 aug

  Schatten van Vlieg in Kasterlee

  Ruik jij wat ik ruik? Breng je speurneus mee en ruik je weg naar de schat. Ontdek onderweg erg lekkere of erg vies ruikende opdrachten. Wie van jouw familie is de beste schattenjager? De leukste Vlieg in Kasterlee bedacht verschillende opdrachten om tot aan de schat te geraken.
 • vipmail
  1 aug

  Ben je al ingeschreven op de VIP-mail?

  De digitale nieuwsbrief VIP-mail wordt maandelijks uitgestuurd. Deze mail bevat nuttige informatie voor verenigingen. Denk aan deadlines voor subsidies en publicaties van activiteiten in het informatieblad, een activiteiten- en vormingsaanbod.
 • Overzicht SDG's
  19 jul

  Ben of ken jij een duurzame held?

  In 2022 wordt voor de vijfde keer op rij de week van de duurzame gemeente georganiseerd, door VVSG. Kasterlee neemt ook dit jaar weer deel, door duurzame helden uit Kasterlee in de bloemetjes te zetten. Daarom willen we in de aanloop naar de week van 18 tot 25 september ook JOUW STEM HOREN!
 • Heide in Kasterlee
  18 jul

  Antwerpen: risicocode ORANJE

  Het Agentschap Natuur en Bos heeft de brandfase voor de provincie Antwerpen verhoogd naar code oranje. Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden.
 • tijdelijk onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen.png
  15 jul

  Tijdelijke uitbreiding onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor de hele provincie

  Door het droge weer en de lage tot zeer lage waterstand in de onbevaarbare waterlopen breidt gouverneur Cathy Berx het huidige onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen verder uit vanaf vandaag.
 • vaccinatiecampagne
  12 jul

  Vaccinatiecampagne

  Wie in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, kan hiervoor één keer per maand terecht in Herentals. Het vaccinatiecentrum bevindt zich naast het ziekenhuis. Deze zomer is er een prikdag op vrijdag 15 juli en eentje op vrijdag 26 augustus 2022.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)