Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • opendeurdag technische dienst
  14 sep

  Werp een blik achter de schermen van de Technische dienst

  Heb je je ooit al afgevraagd wat er achter de schermen gebeurt om onze gemeente draaiende te houden? Wil je de technieken en het wagenpark ontdekken dat de technische dienst ter beschikking heeft? Dompel jezelf dan onder in de wereld van de Technische dienst tijdens de opendeurdag op 24 september.
 • weesfietsen met label
  31 jul

  Opruimactie weesfietsen station Tielen

  In de fietsstallingen van het station in Tielen staan een aantal ‘weesfietsen’. Dit zijn fietsen die tekenen vertonen van niet-gebruik (bv. banden stuk, krom wiel, …). Deze fietsen krijgen een geel label.
 • Dankjewel animatoren
  31 jul

  Bedankt animatoren!

  Op donderdag 27 juli was het weer dag van de animator. De dag om ook de Kastelse animatoren van Speelvogels te bedanken voor alles wat ze (vaak vrijwillig) doen om de kinderen een super fijne vakantie te bezorgen!
 • Heidewandeling - Lichtaart - Inge Geeraerts
  21 jul

  Het bos barst van vruchten en vreugde

  Tineke Lambreghts, onze dorpsdichter, voelt de zomer van in haar kleine teen tot in haar pen. Met veel zwier schreef ze er een nieuw gedicht over en wij delen het graag met jou. Geraak je geïnspireerd? Neem dan vandaag nog een heerlijk bosbad.
 • Kastelse cultuurkracht
  19 jul

  Kasterlee lanceert de uitreiking van de Kastelse cultuurkrachten

  Ben of ken jij iemand met een hart en passie voor cultuur? Meld jezelf of jouw culturele uitblinker dan aan en wie weet zetten we jou of jouw laureaat wel in de schijnwerper op 7 december, tijdens de feestelijke avond van de Kastelse cultuurkracht.
 • update werken Goorseweg
  7 jul

  Update werken Goorseweg

  De herstellingswerken aan de Goorseweg werden door onze technische dienst afgerond. Bijkomend moest er opnieuw ingezaaid worden. Om dit groen de kans te geven uit te groeien, blijft de Goorseweg nog tot maandag 24 juli fysiek afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Pompoenmarkt
  5 jul

  Sta jij ook op de Pompoenmarkt?

  Het Pompoenengenootschap organiseert dit jaar de Pompoenmarkt in samenwerking met het gemeentebestuur van Kasterlee. Het evenement vindt plaats op zondag 15 oktober van 10 tot 18 uur op en rond de markt van Kasterlee.
 • Overzicht SDG's
  27 jun

  Wie is er volgens jou een duurzame held?

  In 2023 is #SamenVoorOnderwijs het thema tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september. Ook in Kasterlee zetten mensen zich in voor onderwijs in de ruime zin van het woord. Ben of ken je zo'n duurzame held, nomineer hem/haar dan ten laatste op 1 augustus.
 • centrum Tielen
  21 jun

  Infomarkt Masterplan Tielen op 22 juni (kerk Tielen)

  Het gemeentebestuur wil via een masterplan investeren in dorp Tielen om het verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke woon-, werk – en leefomgeving.
 • 2 x 2 animatoren gezocht
  15 jun

  Dringend gezocht: 2 x 2 animatoren

  Door de annulatie van de laatste week Sproet zocht onze vrijetijdsdienst naar een alternatief voor kinderen van 6-12 jaar. Op 21 en 24 augustus organiseren ze daarom 'de cultuurdagen'. Op het programma staan leuke workshops met begeleiding. Maak jij als animator mee van die dagen een topactiviteit?
 • Goorseweg
  14 jun

  Tijdelijke afsluiting Goorseweg

  De Goorseweg is tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer door omhooggekomen, betonnen grasdals. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog door, op voorwaarde dat ze uitsluitend gebruik maken van de volle betonstroken en extra aandachtig zijn.
 • Hoge Mouw
  8 jun

  Risicocode ORANJE voor natuurbranden in de provincie Antwerpen

  Vanaf vandaag geldt code oranje voor brandgevaar voor natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Risicocode oranje duidt op hoog gevaar. Het is erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden.
 • landbouwfolie
  6 jun

  Inzameling landbouwfolie

  Op donderdag 15 juni en donderdag 22 juni vindt een inzameling van landbouwfolie plaats op het terrein van AVEVE Kasterlee, Pastorijstraat 62 in Kasterlee.
 • de faire ronde
  12 mei

  Lokaal, eerlijk en fair. Dichterbij dan je denkt!

  Vanaf 2023 organiseren de Faire Gemeenten - voordien bekend als FairTradeGemeenten - op World Fair Trade Day ‘De Faire Ronde’: een wandel- of fietstocht langs locaties in de gemeente of stad die lokaal, ecologisch en fair denken én doen. Ook Kasterlee doet mee!
 • leistraat afgelsoten 22 mei tem 23 juni
  11 mei

  Leistraat Lichtaart afgesloten van 22 mei tot en met 23 juni

  UPDATE: Goed nieuws! We kregen net de bevestiging dat de werken 10 dagen vroeger klaar zijn dan voorzien. De Leistraat wordt op dinsdagochtend 13 juni terug opengesteld.
 • audodelen
  8 mei

  Interessepeiling deelwagens in onze gemeente

  Kasterlee heeft – samen met verschillende andere Kempense gemeenten en met ondersteuning van IOK – een overeenkomst afgesloten met Cambio voor de plaatsing van elektrische deelwagens op haar grondgebied.
 • Palestijnse vlag
  5 mei

  Palestijnse studenten op bezoek in Kasterlee

  Tijdens de week van 8 tot 12 mei organiseert het Sancta Maria Kasterlee (SMIK) in samenwerking met de gemeente Kasterlee een Internationale Week.
 • netwerk cultuur
  2 mei

  Cultuurliefhebber? Laat je informeren en inspireren op het netwerkmoment cultuur!

  Woon je in Kasterlee en ben je een echte cultuurliefhebber? Actief in een lokale cultuurvereniging of organisatie? Of beoefen je in je vrije tijd of professioneel zelf een kunstdiscipline? Of werk je in de cultuursector buiten de gemeente en heb je bijzondere interesse in het lokale cultuurleven?
 • HuisDokter
  26 apr

  Gratis renovatieadvies aan huis? Vraag een bezoek van de HUISdokter!

  Heb je renovatieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Wil je gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wil je energie besparen, maar weet je niet hoe? De HUISdokter helpt.
 • vacature: teamleider technische dienst
  25 apr

  Teamleider technische dienst, jouw droomjob?

  De huidige teamleiders van de groendienst, de wegen- en de gebouwenploeg groeien door in onze organisatie. Hierdoor zoeken we drie nieuwe teamleiders. Popel je om jouw coachende, leidinggevende en technische vaardigheden in te zetten in Kasterlee? Grijp dan nu je kans!
 • winnende speelstraat Pellemanstraat
  20 apr

  De winnende speelstraat is ...

  Sporten, spelen, bewegen en ontmoeten in een gezellige buurt is de missie van Kasterlee tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag. Vijf straten werden omgebouwd tot uitdagende speelstraten waar vele kinderen zich naar hartenlust uitleefden.
 • muziek en streeklekkers
  18 apr

  Muziek & streeklekkers op de boerderij

  Naar aanleiding van de Week van de Korte Keten organiseert Kasterlee op zondag 21 mei Muziek & Streeklekkers op de boerderij
 • e-inclusie
  7 apr

  Vacature deeltijds outreacher 'iedereen digitaal mee'

  In het kader van onze E-inclusieprojecten werft Beerse nog een deeltijdse outreacher (70%) aan om samen met de lokale besturen van Regio in Transitie (waartoe Kasterlee ook behoort) het traject E- inclusie verder uit te bouwen
 • spoorwegovergang
  2 apr

  Ernstige hinder spoorlijn: UPDATE!

  UPDATE 15.30 uur: de spoorwegovergangen in Tielen en Lichtaart worden terug opengesteld. Enkel de spoorwegovergang aan Pleintje is nog niet open, maar volgt binnenkort. Onze technische dienst is onderweg om overal de signalisatie weg te nemen.
 • schrijf je boek
  1 apr

  Schrijf je boek!

  Samen met tientallen andere bibs werkten we mee aan een online schrijfhulp. We legden de kennis van verschillende bib-medewerkers samen met duizenden voorbeelden uit boeken.
 • studieplekken in Kasterlee
  31 mrt

  Studieplekken in Kasterlee

  De examens komen er aan en dan heb je alle concentratie nodig. Is het voor jou moeilijk om thuis de nodige stilte te vinden om de leerstof in te studeren of vind je het leuker om in groep te leren? Wij voorzien een ruimte en duimen voor goede resultaten!
 • detailhandel
  28 mrt

  Kastelse detailhandelaar, laat van je horen!

  Kleinhandel en horeca spelen een belangrijke rol in de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van een gemeente. Vorig jaar investeerde het bestuur in een horecabeleidsplan en nu werken de besturen van Lille en Kasterlee samen aan een visie rond detailhandel.
 • Speelstraat Kasterlee - fotograaf Bart Van der Moeren
  28 mrt

  Verboden auto’s, enkel spelende kinderen toegelaten!

  Vind jij het ook zo spijtig dat kinderen steeds minder buiten spelen? Hiervoor hebben we dé oplossing: een speelstraat! De straat is dan verkeersvrij en je kan deze voorzien van een speelbox, grote spelen en/of een set mini verkeersborden. Het enige wat jij nog moet doen, is deze tijdig aanvragen.
 • Gemeente-stadsmonitor
  22 mrt

  Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

  Vanaf 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in alle Vlaamse steden en gemeenten. In samenwerking met Statistiek Vlaanderen bevraagt ABB bijna 400.000 burgers van 17 tot 85 jaar.
 • thuis in Tielen
  13 mrt

  Zet jij mee je schouders onder 'Thuis in Tielen'?

  Hoe kunnen we het echte dorpsleven in Tielen, waar iedereen elkaar kent en helpt, behouden en versterken? Door samen hiernaar op zoek te gaan. En hiervoor hebben we jou nodig! Stap mee en maak samen met ons van Tielen een zorgzame buurt!

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)