Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • kindertekening
  27 mrt

  Noodopvang tijdens de paasvakantie

  De regierol voor de kinderopvang tijdens vakantieperiodes ligt bij de lokale overheid (gemeentebesturen). Wij zullen instaan voor de praktische organisatie en faciliteiten van de opvang van kinderen in uitzonderlijke situaties
 • logo politie
  18 mrt

  Cijfers en letters

  Commisaris Kurt De Beer van de politiepost Kasterlee gaf enkele cijfers en letters door over januari en februari. Onder meer het aantal sluikstorten, WODCA en snelheidscontroles.
 • gemeentehuis Kasterlee
  9 mrt

  Nieuwe vacatures

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Lees verder en ontdek alle openstaande vacatures.
 • fietstunnel Turnhoutsebaan
  25 feb

  wateroverlast fietstunnel Turnhoutsebaan

  UPDATE - de fietstunnel is terug open - Op de Turnhoutsebaan (net voorbij Biezenveld) is de fietstunnel onder water gelopen door de zware regenval. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op woensdagochtend een aannemer langs sturen. Voorzichtigheid is dus geboden voor de fietsers!
 • logo keigezonde kempen
  21 feb

  Week van de Keigezonde Kempen

  Als Keigezonde gemeente willen we je laten stilstaan bij het thema veerkracht. Dit is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en hier misschien sterker uit te komen. Iedereen heeft wel eens de behoefte om je veerkracht wat op te peppen.
 • locatie blauwe zone
  20 feb

  Blauwe zone Tielensteenweg

  Vanaf 24 februari wordt de blauwe zone in Lichtaart uitgebreid. Vanaf dan leg je elke werkdag en zaterdag van 9 tot 18 uur een parkeerschijf op de parkeerzone langs de Tielensteenweg tussen huisnummer 10 en 24.
 • fotograaf: Bailleul ontwerpbureau
  11 feb

  Persbericht: Toerisme Kasterlee insipreert andere infokantoren

  In 2017 kreeg Kasterlee een nieuw toeristisch infokantoor. Bij de nieuwe inrichting werd heel sterk rekening gehouden met de beleving. Regelmatig krijgt Kasterlee nu uit heel Vlaanderen collega’s van andere toeristische infokantoren over de vloer. Iedereen wil bij ons inspiratie opdoen.
 • gemeentehuis Kasterlee
  10 feb

  Vacature toezichter werven en vergunningen

  Zorg jij er mee voor dat Kasterlee een fijne plek is om te wonen, werken en leven? Gemeente en OCMW Kasterlee zijn op zoek naar een toezichter werven en vergunningen. Is dit iets voor jou? Lees verder voor meer informatie en stel je ten laatste op 28 februari kandidaat.
 • wat te doen bij stormschade of wateroverlast
  8 feb

  Storm op komst

  Het KMI voorspelt code oranje op zondag 9 februari vanaf 12 uur tot maandagochtend 8 uur. De Hoge Mouw is daarom afgesloten voor het publiek. Op zondag wordt het WinterWarm-festival ook afgelast. De Valentijnjogging krijgt een beperkt alternatief parcours.
 • carnavalstoeten
  7 feb

  De carnavalgekte barst los in Kasterlee!

  Op vrijdag 21 februari is het feest! Dan trekken de kleuters en lagere schoolkinderen van Kasterlee hun gekste pakje aan en vieren ze carnaval. Kom ze bewonderen tijdens één van de drie stoeten in Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • weinig waterdruk
  6 feb

  Minder waterdruk in Kasterlee

  Tijdens de werken in Kasterlee moet het kraanwater uit de watertoren van Lichtaart komen. Hierdoor is er minder waterdruk in Kasterlee. Na de werken van Pidpa, einde voorzien op woensdag 12 februari, zal de waterdruk terug in orde zijn.
 • sorry gesloten
  4 feb

  De bib van Kasterlee gesloten

  Op donderdag 6 februari is de bibliotheek in Kasterlee uitzonderlijk gesloten van 10 tot 16.30 uur. Door werken van Fluvius aan het elektriciteitsnet in de buurt is er een tijdelijke stroomonderbreking.
 • winterwarm (fotograaf Bart Van der Moeren)
  4 feb

  Mobiliteitsimpact WinterWarm-festival

  Op woensdag 5 februari start het WinterWarm-festival in de Hoge Rielen. Een meerdaags evenement van deze omvang heeft ook een impact op de mobiliteit van de omgeving. Bovendien vindt op zondag 9 februari ook de Valentijnsjogging plaats in de Molenstraat.
 • Foto overlijden
  30 jan

  overlijden ereburgemeester Frans Van Gorp

  Met droefenis vernam het gemeentebestuur het nieuws dat Frans Van Gorp, de laatste burgemeester van Tielen en ere-eerste schepen van Kasterlee, op 89-jarige leeftijd is overleden in het AZ Turnhout.
 • cover jaarkalender 2020
  28 jan

  Groot-Kastelse volkskalender 2020

  Eind januari stelde de Heemkundige Kring KLT hun 35e jaarboek, de Groot-Kastelse volkskalender, voor. Zoals gewoonlijk maakte Jan Lievens van de cover een waar kunstwerk. Lees verder en ontdek welke verhalen er naast de vaste rubrieken een plaats kregen in het jaarboek.
 • cover meerjarenplan
  27 jan

  Meerjarenplan: wat kan je de volgende zes jaar van het gemeentebestuur verwachten?

  In het meerjarenplan lees je de beleidskeuzes van het bestuur voor de volledige bestuursperiode 2020-2025. Waarin zal het bestuur investeren, welke projecten worden afgewerkt, welke maatregelen worden er genomen om financieel gezond te blijven,.... Ga verder en lees de brochure.
 • logo winterwarm
  23 jan

  WinterWarm zoekt helpende handen

  De Warande is voor haar festival WinterWarm dringend op zoek naar verenigingen die zich een avond willen inzetten als vrijwilliger om zo hun groepskas te kunnen spijzen. Ook als je niet in een vereniging zit, maar je wil toch vrijwilligen tijdens WinterWarm lees je best verder.
 • plangebied de Met
  17 jan

  Persbericht: Enkele maanden minder hinder voor de Met

  De werken in de Pastorijstraat vlotten goed en waren deze week eerder klaar dan voorzien. Alle toegangswegen van de Markt in Kasterlee zijn dus (tijdelijk) terug in beide richtingen open.
 • 16 jan

  Grachten ruimen

  In de week van 20 januari ruimt de technische dienst de grachten in 28 straten van Kasterlee. Dit met een mobiele werkplaats die één rijvak of de berm inneemt. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor je geduld. Lees verder en ontdek de straten waarin wordt gewerkt.
 • de volhouders 2020
  16 jan

  Goede voornemens? Doe mee!

  Meer bewegen staat jaarlijks steevast in de top 3 van goede voornemens. Maar wat ook vaststaat is dat slechts 12% van de mensen die goede voornemens ook volhoudt. Om die reden engageert Sport Vlaanderen zich om mensen te helpen hun sportieve voornemens vol te houden met een team van experts.
 • logo bounce
  16 jan

  Persbericht: Veerkracht kan je trainen

  Als Gezonde Gemeente werkt Kasterlee ook in 2020 verder met het thema ‘Veerkracht’. In samenwerking met ARKTOS wordt in de krokusvakantie de driedaagse workshop ‘BOUNCE’ georganiseerd.
 • foto reneveren
  16 jan

  Een premie voor energiebesparende werken

  Ook in 2020 kan je premies verkrijgen voor het uitvoeren van energiebesparende werken aan je woning. Denk aan dakisolatie, warmtepomp, hoogrendementsglas, muurisolatie,.... Lees snel verder en ontdek alle premies en ook waar je deze kan aanvragen.
 • 15 jan

  Technisch probleem

  UPDATE 16.30 uur: de problemen zijn opgelost. -------------- Door een technisch probleem werkt de dienstverlening op het gemeentehuis bij de dienst onthaal, de bevolkingsdienst en de dienst omgeving niet optimaal. Excuses en een oplossing volgt hopelijk snel. Meer info via 014 85 00 01
 • fiets pergola achter het gemeentehuis
  13 jan

  Werken fietsstalling gemeentehuis

  Deze week wordt een deel van de fietspergola achter het gemeentehuis aangepast. De werken duren vijf dagen. Bezoekers worden gevraagd om vanaf maandag 13 januari hun fiets in het verste gedeelte van de pergola (aan de achterkant van de parking) te plaatsen.
 • logo ijsboerke
  8 jan

  Ammoniak-lek bij IJsboerke in Tielen

  Bij IJsboerke in Tielen is een ammoniak-lek vastgesteld. Geurhinder is mogelijk. De brandweer vraagt aan de bewoners van de Prijstraat en de Kemelbeekstraat om preventief ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk ventilatie af te zetten. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.
 • foto www.veiligverkeer.be
  6 jan

  Maak je zichtbaar in het verkeer

  We zijn in de donkerste maanden van het jaar. En als het donker is, dan doen we het licht aan. Dat is vanzelfsprekend, niet? Vergeet dan ook je fietslicht niet aan te doen als je fietst in het donker. Nog meer tips om zichtbaar in het verkeer te zijn ontdek je verder.
 • foto recyclagepark
  1 jan

  Wat wijzigt er rond afval?

  Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen rond het inzamelen van afval. Zo werden een aantal tarieven aangepast volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Gemiddeld zijn de meeste tarieven van restafvalzakken, gft-stickers en de knipkaarten van het recyclagepark verhoogd met 10 %.
 • foto café de pit
  18 dec

  Café De Pit zoekt nieuwe uitbaters

  De huidige uitbaters van het café De Pit, An en Paul, hebben besloten hun professionele carrière een andere wending te geven. Vanaf 15 april '20 geven zij de fakkel door. Heb jij horecakriebels en wil je graag het café uitbaten? Lees snel verder voor meer informatie.
 • nieuwjaarsdrink
  17 dec

  Een toast op het nieuwe jaar!

  Op zondag 5 januari zijn alle inwoners van Kasterlee welkom op de gemeentelijke nieuwjaarsdrink georganiseerd door het gemeente- en OCMW-bestuur van Kasterlee. We klinken er samen op het nieuwe jaar.
 • verkeersplan duatlon De Hel Kasterlee 2019
  16 dec

  Verkeersimpact duatlon

  Zondag 22 december ontvangt Kasterlee opnieuw honderden atleten die aan de Hel Van Kasterlee zullen deelnemen en hun supporters.Dit brengt wel wat verkeersimpact met zich mee. Op het plannetje vind je een overzicht van de straten met parkeer- en doorgangsverbod en de omleiding.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)