Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • scholencross 2021 gaat niet door
  20 sep

  Persbericht: Scholencross Kasterlee gaat niet door op 22 september

  Het college van burgemeester en schepen nam vandaag de moeilijke beslissing om de scholencross van woensdag 22 september in Lichtaart uit te stellen.
 • annulatie zorgcafé
  17 sep

  Zorgcafé 'Op een dag...' geannuleerd

  Door een dubbele boeking bij spreekster Ann Peuteman, kan de lezing in Lichtaart op 21 september niet doorgaan. We vinden dit heel vervelend maar kunnen niet anders dan deze infoavond te annuleren. Je kan wel de nieuwe datum, 15 maart 2022 om 19 uur in de bib van Lichtaart noteren in jouw agenda.
 • ik stop nu
  9 sep

  Ik stop nu!

  Wil jij graag stoppen met roken? Je bent niet alleen. Stop samen in groep! Een ervaren tabakologe (erkende rookstopbegeleider) helpt je in acht sessies van het roken af. In Kasterlee kan je op 20 september 2021 terecht voor een gratis en vrijblijvende infosessie.
 • Flyer Bewonder Keeses Molen
  6 sep

  Bewonder Keeses Molen!

  Op zondag 12 september, Open Monumentendag, kunnen geïnteresseerden Keeses Molen voor de eerste keer vanbinnen én vanbuiten bewonderen. De molenaars zetten de deur open en ontvangen bezoekers van 10 tot 17 uur aan de Geelsebaan in Kasterlee.
 • telefoon
  6 sep

  Gemeentehuis tijdelijk niet telefonisch bereikbaar

  Door een technisch probleem bij Proximus zijn de gemeentelijke diensten op het gemeentehuis, de bibliotheek en de politie momenteel telefonisch niet bereikbaar. Proximus hoopt het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Heeft u een dringende vraag? Onze diensten zijn via mail wel bereikbaar.
 • samenwerken
  17 aug

  vacature: intergemeentelijke preventiewerker – regio Middenkempen en Beerse, Vosselaar, Oud Turnhout

  Voor het realiseren van hun doelstellingen is CGG Kempen, in een samenwerkingsovereenkomst tussen een aantal lokale besturen in de Kempen, Logo Kempen en CGG Kempen, op zoek naar een intergemeentelijke preventiewerker in een contract van onbepaalde duur.
 • gezocht: jobstudent recyclagepark voor september
  16 aug

  Dringend gezocht: jobstudent recyclagepark voor de maand september

  Voor heel de maand september zijn we voor het recyclagepark op zoek naar een jobstudent. Ben je heel de maand beschikbaar? Of minstens 2 of 3 weken? Stel je dan kandidaat voor 24 augustus via personeel@kasterlee.be.
 • samenwerkingen Verslavingskoepel Kempen
  13 aug

  Persbericht: Kasterlee werkt samen met Verslavingskoepel Kempen

  Veel te veel alcohol, gamen zonder einde, kopen en blijven kopen,... het zijn levenslange bezorgdheden voor de persoon die kampt met een verslaving. Het zijn ook grote zorgen voor de familie en naasten. Iedereen die hulp zoekt voor iets wat uit de hand loopt, is welkom bij Verslavingsgroep Kempen.
 • campagnebeeld
  10 aug

  Fotowedstrijd 'Glastuinbouw anders belicht'

  Doe mee aan deze fotowedstrijd van de Provincie Antwerpen en maak kans op een weekendje weg, een lekker etentje in een serre of een pakket vol lekkers en moois uit de serre.
 • Rob Guns
  3 aug

  Onderwijs heeft nieuwe schepen

  Op het college van burgemeester en schepenen van 2 augustus werd beslist dat de bevoegdheid onderwijs overgaat van Walter Van Baelen naar Rob Guns.
 • Kleine Nete
  16 jul

  Wateroverlast in Kasterlee

  Het waterpeil van de Kleine Nete ter hoogte van de Ark van Noê bleef stijgen op vrijdag 16 juli. Daarom werd de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd.
 • foto stapstenen Hoge Weg Kasterlee
  9 jul

  Persbericht: Het gemeentebestuur van Kasterlee knipt Hoge Weg om het buitengewoon landschap te beschermen

  Wie al eens door de Hoge Weg in Kasterlee ging, heeft het zeker gemerkt. Het water in het diepste deel van deze weg infiltreert niet en watert ook niet af. Om niet langer op zoek te moeten gaan naar alternatieven, zoals de schouders van de holle weg, werden op dit stuk stapstenen geplaatst.
 • 9 jul

  Vacature: intergemeentelijk preventiemedewerker

  vzw Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Kempen en Logo Kempen vzw zoeken twee intergemeentelijke preventiemedewerkers waarvan één ook in Kasterlee actief zal zijn.
 • Digitaal betaalgemak
  6 jul

  Digitaal betaalgemak

  Kasterlee is in zee gegaan met een betaalverwerker om digitale betaalmogelijkheden (zoals een QR-betaalcode of betaalknop) te voorzien op de facturen. Je facturen tijdig betalen wordt zo een stuk makkelijker: betaalgegevens overtypen is dankzij deze oplossing namelijk niet langer nodig.
 • campagnebeeld nomineer jouw kastelse held 2021
  6 jul

  Persbericht: Nomineer jouw duurzame Kastelse held 2021

  Ook dit jaar neemt Kasterlee deel aan de week van de duurzame gemeente (18 tem 25 september). Na drie edities waar het gemeentebestuur zelf de helden uitkoos, kunnen dit jaar de Kasterleenaren duurzame helden nomineren.
 • persbericht Flor Peeterswandeling - Patrick Van Looy
  5 jul

  Persbericht: Wandeling als eerbetoon aan Flor Baron Peeters

  Het Davidsfonds van Tielen nam het initiatief om Flor Baron Peeters te eren met een mooie wandeling die opgebouwd is rond het muzikale leven van Flor Peeters. Samen met het gemeentebestuur van Kasterlee werkte Patrick van Looy van het Davidsfonds de wandeling inhoudelijk uit.
 • schatten van kapellen kasterlee
  3 jul

  Persbericht: Kasterlee zet vrijwilligers van de kapellen in de schijnwerpers

  Met de tentoonstelling ‘Schatten van kapellen’ bedankt het gemeentebestuur van Kasterlee alle vrijwilligers die zorg dragen voor dit religieus erfgoed. Naast een mooie foto schenkt het gemeentebestuur de vrijwilligers ook een attentie waarmee ze hun kapel kunnen opfleuren.
 • start Egovflow
  1 jul

  Nieuw: Digitaal loket bij dienst burgerzaken

  Gemeente Kasterlee breidt haar online dienstverlening uit. Sinds1 juli kan je attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken digitaal aanvragen. In de meeste gevallen wordt de aanvraag automatisch verwerkt en kan je het document onmiddellijk opslaan op jouw computer of afdrukken.
 • infietsen brug Grote Kaliebeek
  1 jul

  Persbericht: Brug over de Grote Kaliebeek klaar voor fietsers en wandelaars

  Op 1 juli sprongen een 40-tal genodigden op de fiets. Samen reden ze feestelijk de nieuwe fiets- en wandelbrug over de Grote Kaliebeek tussen Tielen en Lichtaart in. Deze brug biedt een verkeersveilig alternatief voor de Tielensteenweg.
 • Chaletpark en hotel Fauwater Kasterlee
  16 jun

  Update coronabesmettingen Chaletpark Fauwater

  Burgemeester Ward Kennes ontving van de medische diensten opnieuw een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verblijven die positief hebben getest op covid-19.
 • Riet Van den Sande met schilderij
  3 jun

  Persbericht: Wie is de jongedame op het portret van André Van den Sande?

  Kasterlee gaat op zoek naar de persoon die in de jaren ’50 geportretteerd werd door kunstenaar André Van den Sande. Dochter Rita Van den Sande klopte bij het gemeentebestuur aan om samen de zoektocht te starten naar de jongedame op het portret.
 • pidpa-medewerker
  1 jun

  Melding fraudeurs Pidpa

  Pidpa kreeg de melding dat een aantal klanten telefonisch werden gecontacteerd door fraudeurs. Zij beweren dat ze de watermeter komen vervangen en vragen hiervoor een voorschot van 60 euro. Dat is niet de manier van werken bij Pidpa. Lees verder en ontdek hoe je een Pidpa-medewerker herkent.
 • studeren OC Kasterlee
  31 mei

  Stille studeerruimte in OC Kasterlee

  De examens komen er weer aan en dan heb je alle concentratie nodig. Is het voor jou moeilijk om thuis de nodige stilte te vinden om de leerstof in te studeren? Het gemeentebestuur stelt nog tot 25 juni de foyer van OC Kasterlee tussen 8 en 19 uur ter beschikking voor studenten.
 • vacature werkleider gebouwen
  21 mei

  Vacature: werkleider gebouwen

  Op zoek naar een afwisselende job, dicht bij huis, met maaltijd- en ecocheques + een interessant verlofstatuut (35 basisdagen en 14 betaalde feestdagen)? Zoek niet verder en solliciteer voor de voltijdse job van werkleider gebouwen! Ons gemotiveerd team heet je alvast van harte welkom.
 • Schepen van Welzijn Sumati Adriaensen, schepen van Onderwijs Walter van Baelen, directeur van SMIK Els Goris, burgemeester Ward Kennes en adjunct directeur van SMIK Griet Paulussen delen Paars-bandjes uit aan de leerlingen
  17 mei

  Persbericht: SMIK kleurt paars

  De middelbare school het SMIK in Kasterlee neemt op 17 mei deel aan de grootste LGBT+-sensibiliseringscampagne van de wereld. Dit naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
 • kip
  13 mei

  Vogelgriepvirus: versoepeling van de algemene preventieve maatregelen vanaf 12 mei 2021

  In november 2020 werd het vogelgriepvirus H5 vastgesteld in en rond België. Het FAVV stelt momenteel een gunstige evolutie van de sanitaire toestand in ons land vast. Vanaf 12 mei is het nu ook de laatste preventieve maatregelen worden opgeheven.
 • Troostplek Tielen
  13 mei

  Persbericht: Kasterlee en FERM realiseren samen troostplekken

  De FERM-afdelingen van Kasterlee, Lichtaart en Tielen klopten vorig jaar bij het gemeentebestuur aan voor de inrichting van een troostplek. Samen met andere partners sloegen ze de handen in elkaar en openen ze in mei drie troostplekken.
 • enquête impact corona ondernemers
  10 mei

  Wij geven om jouw mening!

  De Corona crisis heeft een grote impact gehad op het leven en werken van iedereen. We willen graag van onze ondernemers weten hoe het met hen is en met hun onderneming staat. Dit kan je laten weten door anoniem een enquête in te vullen.
 • opgravingen kerk kasterlee
  7 mei

  Graafwerken aan kerk in Kasterlee

  Rond de kerk in Kasterlee vinden vanaf 7 mei graafwerken plaats. Dit duurt ongeveer twee weken en de werken worden begeleid door archeologen. De site wordt afgezet met herrashekken.
 • Jaarrekening 2020
  7 mei

  Jaarrekening 2020

  De jaarrekening geeft een inzicht over de resultaten gedurende een boekjaar. In april stelden de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn de jaarrekening 2020 vast. Vanaf 2020 is er één jaarrekening voor gemeente en OCMW samen. Het budgettaire resultaat bedroeg 3,3 miljoen euro.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)