Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • logo Vlaanderen
  3 jul

  Bosexploitatie Hoge Rielen - Rielenbroek

  De komende dagen gaat er tussen domein Hoge Rielen en de Caliebeek (in Rielenbroek) op kleine schaal een bosexploitatie door in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos.
 • het Spreukelcomité met burgemeester Kennes en schepen Adriaensen
  26 jun

  Kasterlee Spreukelt stel voor... een familiespel

  Met veel trots stelt het Spreukelcomité een familiespel voor. Dit spel telt 6 reeksen van kaarten met hierop typische Kastelse thema’s en is vanaf 5 juli te koop bij Toerisme Kasterlee.
 • afvalophaling zomer
  24 jun

  Zomerregime IOK Afvalbeheer

  In juli en augustus starten alle afvalophalingen om 6.30 uur. Mis geen enkele ophaling en zet je wekker een half uurtje vroeger of plaats je afval de avond voordien al buiten.
 • waterschade
  20 jun

  UPDATE 11 uur: gemeentehuis terug open

  Door een technisch probleem is er wateroverlast ontstaan in het gemeentehuis. Ondertussen zijn alle diensten terug operationeel en is het gemeentehuis terug open.
 • ondertekening werftransport
  14 jun

  Persbericht: Gemeente Kasterlee ondertekent Charter Werftransport

  Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft het Charter Werftransport ondertekend en werkt zo samen met de bouwsector voor een bereikbare en veilige schoolomgeving tijdens werken.
 • toppers gezocht
  12 jun

  Animatoren gezocht!

  De jeuddienst is nog op zoek naar enkele animatoren voor in juli, augustus, september en oktober. Ken je iemand die nog op zoek is naar een prettige bijverdienste? Laat ze contact opnemen met de jeugddienst!
 • foto Martine Dams
  11 jun

  Vergeet de mooie dagen niet

  Op donderdag 20 juni vindt het tweede zorgcafé van 2019 plaats in het OC Kasterlee. Martine Dams brengt die avond met het liedjesprogramma 'Vergeet de mooie dagen niet' dementie onder de aandacht.
 • omleiding
  7 jun

  Sinksenfeesten: straten verkeersvrij

  Vanaf vrijdag 7 juni verwelkomen de Kastelse handelaars je graag op de jaarlijkse 'Sinksenfeesten'. De straten die op het parcours liggen, worden op zondag 9 en maandag 10 juni voor deze gelegenheid verkeersvrij gemaakt. Er worden uiteraard wel omleidingen voorzien.
 • personeelsdag 2018
  5 jun

  Personeelsdag - diensten gesloten

  Alle gemeentelijke- en OCMW-diensten zijn gesloten op donderdag 6 juni 2019 wegens een personeelsdag. Op deze dag zijn ze niet bereikbaar. Vanaf 7 juni staat iedereen weer paraat.
 • campagnebeeld blauwe zak detic
  4 jun

  Kempenaren nog steeds de beste leerlingen van de klas

  93 kg per inwoner, dat is de hoeveelheid restafval die de gemiddelde Kempenaar in 2018 produceerde. Hiermee scoren we ruim 50 kg per inwoner beter dan de gemiddelde Vlaming. Restafval is de som van huisvuil, grof vuil en PMD-residu. De laatste jaren is er een status que in de hoeveelheid restafval.
 • onweer 1722
  4 jun

  Code oranje: noodnummer 1722 geactiveerd

  Het KMI voorspelt noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlands zaken beslist om het nummer 1722 te activeren. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade.
 • adviesraden
  4 jun

  Is meedenken over het beleid iets voor jou?

  Lokale adviesraden spelen een belangrijke rol bij het voorbereiden van het beleid, maar ook bij de uitvoering en bijsturing ervan. We hebben in Kasterlee elf adviesraden. Lees verder en ontdek de raden waarvoor we vers bloed zoeken.
 • Anjerlaan
  28 mei

  Persbericht: de eerste fase van het Masterplan Bloemenwijk is klaar

  Tijdens de eerste fase van het Masterplan Bloemenwijk, in Lichtaart, werden al heel wat infrastructuurwerken uitgevoerd. Mede dankzij het nodige begrip en respect van de bewoners verliepen de werken positief en vlot. Meer informatie lees je hier in het persbericht
 • logo inter
  21 mei

  Trek jij er ook graag op uit?

  Is er een parking, wat zijn de openingsuren, kan een rolstoel mee binnen,...? Deze en nog meer vragen kan je jezelf stellen voordat je ergens naartoe gaat. Inter wil weten welke info jij nodig hebt. Laat het hen weten door een vragenlijst in te vullen.
 • wegenwerken N123
  15 mei

  Vernieuwing wegdek N123 van Retie tot Kasterlee

  Vanaf 20 mei vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer op de N123 in Retie en Kasterlee het asfalt van de rijweg. De werfzone strekt zich uit over ongeveer 7 kilometer tussen de twee dorpskernen. Men werkt overdag op weekdagen en op 3 juni zouden de werken rond moeten zijn.
 • ticketzuil in wachtruimte
  13 mei

  Nieuwe wachtruimte en dienstverlening in gemeentehuis

  Sinds 24 april zit de wachtruimte in het gemeentehuis in een nieuw kleedje. Ook de manier van werken van het omgevingsloket werd onder handen genomen. We gaan voor een duidelijkere en vlottere dienstverlening.
 • Kasterlee kermis
  9 mei

  Kasterlee kermis

  Op 18, 19 en 20 mei is het kermis in Kasterlee. Spreek af met vrienden, trommel je familie bij elkaar en beleef een dolle tijd in de botsauto's, aan het ballenkraam of geniet van echte kermiskost.
 • gemeentehuis Kasterlee
  9 mei

  Nieuwe vacatures

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, het gemeentebestuur van Kasterlee is op zoek naar nieuwe medewerkers. Lees verder en ontdek alle openstaande vacatures. Je kandidaat stellen kan tot 28 mei 2019.
 • digitaal stemsysteem
  8 mei

  Oefen het digitaal stemsysteem

  Op zondag 26 mei trekken we opnieuw naar de stembus. Dan worden de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen georganiseerd. In Kasterlee gebruiken we hiervoor een digitaal stemsysteem. Ga je voor de eerste keer stemmen of wil je je geheugen over het stemsysteem opfrissen? Dat kan!
 • logo Tersana
  7 mei

  Hulp en middelen om te saneren?

  Tersana is een fonds dat door de Vlaamse overheid werd erkend in het kader van de bodemsaneringsverplichtingen in de garage-, carrosserie- en landbouwmachinesector. Misschien is Tersana wel dé partner die jij zoekt om te saneren?
 • kinderwens
  30 apr

  Wat als zwanger worden niet lukt?

  Een gezin stichten lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Vele koppels hebben een kinderwens maar blijven toch ongewild kinderloos. Op 17 mei organiseert het Huis van het Kind samen met Kinderwenshuis vzw hierover een infoavond.
 • vakantie
  28 apr

  Vraag tijdig je reisdocumenten aan

  Vertrek je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Zorg dan tijdig dat je reisdocumenten in orde zijn. Op www.diplomatie.be kan je zien welke documenten je in welk land nodig hebt. In Europa is een identiteitskaart voldoende. Buiten Europa heb je vaak een internationaal paspoort nodig.
 • oplichting via internet
  25 apr

  Oplichting via internet

  Dit jaar heeft de politiezone Turnhout al meer dan 56 aangiftes verwerkt van internetfraude, waarvan 13 in Kasterlee. Oplichters zijn heel vindingrijk en geregeld duiken er nieuwe praktijken op waarmee slachtoffers geld afhandig gemaakt wordt. Meestal gaat het om duizenden euro's!
 • 24 april 2019 - buitenspeeldag
  25 apr

  Persbericht: Buitenspeeldag was een succes

  Kinderen boven op woensdag 24 april tijdens de Buitenspeeldag in domein Rulheyde. 126 kinderen kwamen ravotten en sloten de namiddag af met een heerlijk ijsje.
 • ticketzuil in wachtruimte
  25 apr

  Nieuwe wachtruimte en dienstverlening in gemeentehuis

  Sinds 24 april zit de wachtruimte in het gemeentehuis in een nieuw kleedje. Ook de manier van werken van het omgevingsloket werd onder handen genomen. We gaan voor een duidelijkere en vlottere dienstverlening.
 • Rob Guns
  24 apr

  Schepenwissel. Rob Guns volgt Robby Diels op als schepen

  Op de gemeenteraad van 24 april heeft Robby Diels ontslag genomen als schepen. Hij blijft wel gemeenteraadslid. Rob Guns is aangesteld als nieuwe schepen. Hij krijgt als bevoegdheden erfgoed, jeugd, duurzaamheid en bosbeheer. Burgemeester Ward Kennes neemt mobiliteit als bevoegdheid over van Robby.
 • foto Bart Van der moeren
  23 apr

  Vallei van de Kleine Nete en Aa

  De Vlaamse Regering keurde in maart 2019 een start- en procesnota goed voor de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de vallei van de Kleine Nete en Aa van Kasterlee tot Grobbendonk. Van 30 april tot 28 juni wordt er een publieke consultatie over deze startnota georganiseerd.
 • campagnebeeld vol van water
  19 apr

  Jouw mening telt voor de Stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027

  Uiterlijk eind 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen. De plannen voor Schelde en Maas zullen maatregelen en acties bevatten die onder meer moeten zorgen voor een verbetering van de toestand van de watersystemen.
 • foto bij hvz taxandria
  2 apr

  Heb je een vurig hart voor de brandweer?

  Hulpverleningszone Taxandria gaat op zoek naar 50 vrijwillige brandweermannen en -vrouwen voor brandweerposten in onder meer Kasterlee. Heb je altijd al gedroomd om bij de brandweer te werken? Grijp dan nu je kans!
 • Binnenpad afgesloten
  1 apr

  Binnenpad afgesloten

  Deze week start Aquafin met het in kaart brengen van de nutsleidingen van de Markt en de omliggende straten. Dit zijn voorbereidende werken in het kader van Masterplan De Met.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)