Gemeente Kasterlee

Nieuwsarchief

 • klantentevredenheidsonderzoek gemeentehuis 2023
  15 feb

  Na een enquête onder de bezoekers van het gemeentehuis, wordt nu ook het sociaal huis bevraagd.

  Van 27 november tot en met 1 december 2023 vond het eerste klantentevredenheidsonderzoek plaats in het gemeentehuis van Kasterlee. Gedurende een volledige week werd elke bezoeker van het gemeentehuis gevraagd naar zijn ervaring. Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder!
 • Buitenspeeldag 2024
  26 jan

  Buitenspeeldag, maak van jouw straat een toffe speelstraat

  Verboden voor auto’s, enkel spelende kinderen toegelaten! Klinkt dat als muziek in je oren? Maak dan op woensdag 17 april tijdens de Buitenspeeldag van jouw straat een SPEELSTRAAT!
 • Schepen Sumati Adriaensen
  12 jan

  Schepen Sumati Adriaensen overleden

  Met veel droefheid moeten wij u melden dat op vrijdag 12 januari schepen van sociale zaken, welzijn en senioren Sumati Adriaensen (° 23 september 1988) is overleden. Er is een rouwregister geopend in het gemeentehuis t/m woensdag 17 januari en van 18 januari t/m 20 januari in het sociaal huis.
 • ICT-cursussen
  4 jan

  Werken met tablet, smartphone en/of computer, dat kan je leren!

  Vanaf 30 januari gaan twee nieuwe ICT-cursussen van start voor 55-plussers. Deze cursussen zijn een ideale manier om bij te blijven in de snel evoluerende digitale wereld. In kleine groepjes leer je hoe je moeiteloos en veilig deze toestellen gebruikt, en uiteraard is er tijd om vragen te stellen.
 • archieffoto wateroverlast Gewad
  3 jan

  Huidige situatie Gewad en Cawinkel

  UPDATE: Cawinkel en het Gewad zijn terug opengesteld voor het verkeer.
 • Nieuwjaarsdrink Kasterlee
  3 jan

  Zondag 7 januari: Nieuwjaarsdrink

  Tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsdrink klinken we graag samen met de Kasterleenaren op het nieuwe jaar! Iedereen is van harte welkom om te genieten van een zalig drankje bij de sfeervolle vuurtonnen. Kom en ontmoet je buren, leer nieuwe mensen kennen en wissel nieuwjaarswensen uit.
 • studieplekken in Kasterlee
  22 dec

  Studieplekken in Kasterlee

  Terwijl de leerlingen van de lagere school en het middelbaar hun toetsen en examens achter de rug hebben, komt de blokperiode voor studenten dichterbij. Om hen in alle rust te laten studeren, stellen we graag een nieuwe studieplek in Kasterlee voor: de lokalen van Chiromeisjes Kasterlee!
 • sportlaureaten 2022
  12 dec

  Ben jij een Kastelse sportlaureaat?

  De Kastelse sportraad en het gemeentebestuur willen alle atleten die een bijzondere sportprestatie leverden in 2023 in de bloemetjes zetten. Heb je zelf een mooie plaats behaald op een belangrijke wedstrijd? Heeft je ploeg een plaatsje in de top vijf? Laat het weten aan de sportdienst.
 • koesterweek Kasterlee
  8 dec

  Acties tijdens Koesterweek, maar ook nadien

  Ook Kasterlee toont haar hart voor alle gezinnen die een kind missen en neemt daarom deel aan de Koesterweek van het Berrefonds. Om ouders een hart onder de riem te steken, wappert de koestervlag aan het gemeentehuis, zijn er sterrenbomen en volgt er een lezing.
 • Kastelse cultuurkrachten
  8 dec

  Ontdek de allereerste Kastelse Cultuurkrachten!

  Tijdens een feestelijke avond ontvingen inwoners en verenigingen die zich de voorbije twee jaar of langer buitengewoon ingezet hebben voor het culturele leven in Kasterlee een erkenning. Zij ontvingen de Kastelse Cultuurkrachten en de eerste culturele ambassadeur van Kasterlee werd aangesteld.
 • werken rond Keeses Molen
  6 dec

  Meer wind voor Keeses molen

  Om de windvang van de Keeses Molen zo optimaal mogelijk te maken en de molen beter in te passen in het landschap, worden de volgende weken een aantal werken uitgevoerd.
 • Cambio in Kasterlee
  6 dec

  Cambio autodelen vanaf vandaag van start

  Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Kasterlee vanaf vandaag een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.
 • samen studeren
  4 dec

  Op zoek naar een partner voor organisatie studieplekken

  Om studenten de mogelijkheid te bieden om ook in Kasterlee op een rustige locatie te studeren tijdens de blokperiodes, gaan we op zoek naar een partner die studieplekken wil organiseren in de eigen infrastructuur.
 • zone 30 in het straatbeeld
  1 dec

  Wijzigingen snelheidszones

  In december zullen enkele uitbreidingen of wijzigingen worden doorgevoerd aan de snelheidszones in onze gemeente. In dit artikel sommen we ze even op.
 • Eindejaarsactie Liever Lokaal
  1 dec

  Eindejaarsactie 'Liever Lokaal' in Kasterlee

  Van 9 december 2023 tot en met 14 januari 2024 organiseert Kasterlee de actie 'Liever Lokaal'. Samen met Provincie Antwerpen, Unizo Kasterlee en 40 lokale handelaars nodigen we iedereen uit om lokaal te winkelen en kans te maken op fantastische prijzen.
 • Tuinranger Kasterlee
  30 nov

  Word Tuinranger en draag bij aan een groener Kasterlee!

  Voor het "Tuinrangers" project, nodigen we enthousiaste inwoners uit om deel uit te maken van een groeiend netwerk van natuurvriendelijke tuiniers.
 • proefopstelling Zwepenstraat
  22 nov

  Proefopstellingen Zwepenstraat

  In Zwepenstraat, ter hoogte van Tielenheide en Mazel, zijn onlangs proefopstellingen geïnstalleerd als onderdeel van de aanleg van een nieuwe autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout. Deze route is ontworpen om fietsers een vlotte en comfortabele verbinding over langere afstanden te bieden.
 • gemeentehuis Kasterlee
  21 nov

  Tevredenheidsonderzoek in het gemeentehuis

  Om de dienstverlening blijvend te verbeteren, wordt van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december een klantentevredenheidsonderzoek in het gemeentehuis gehouden. Bezoekers zullen na hun bezoek aan het onthaal of een loket in het gemeentehuis gevraagd worden om deel te nemen aan een enquête.
 • dienst burgerzaken gesloten op 21 november
  17 nov

  Dienst burgerzaken gesloten op 21 november

  Op dinsdag 21 november hebben de medewerkers van burgerzaken een teamdag. Hierdoor is hun dienst die dag niet beschikbaar. Voor bepaalde attesten en uittreksels kan je zelf digitaal aan de slag gaan.
 • Celtic Uprise 2023
  16 nov

  Militaire oefening tot en met 24 november

  Onder de naam Celtic Uprise 2023 startte op 13 november in Nederland een grootschalige militaire oefening. Sinds woensdag vindt de oefening ook in België plaats en zullen de zowat 700 militairen die aan de oefening deelnemen verschillende inzetmethodes trainen in de provincies Limburg en Antwerpen.
 • seniorenweek 2023
  14 nov

  Een bruisende seniorenweek gaat van start

  De senioren van Kasterlee laten zich van hun beste kant zien tijdens de seniorenweek. Een gevarieerd programma vol mogelijkheiden om elkaar te ontmoeten en de verschillende seniorenverenigingen te verkennen staan centraal.
 • verhuren
  13 nov

  Slim verhuren: webinar voor verhuurders

  Het nieuwe Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen roepen heel wat vragen op bij verhuurders. Op 14 december om 19 uur organiseren we een digitaal infomoment over dit onderwerp.
 • Kadeekesdag
  8 nov

  Kom mee spelen op de Kadeekesdag

  Goed nieuws voor alle kinderen, ouders en grootouders die graag spelen. Op zondag 19 november is het weer Kadeekesdag. Van 9 tot 13 uur kan je gratis komen spelen en sporten in sporthal Duineneind in Kasterlee.
 • webpagina online veiling
  31 okt

  Online veiling

  Kasterlee verkoopt enkele loten (stoelen, podiumelementen, vrachtwagen met containersysteem,...) via een online veiling. Op 23 november is er van 10 tot 12 uur een kijkdag bij de technische dienst (Lichtaartsebaan 4, Kasterlee), tot die avond 20 uur kan je jouw bod uitbrengen.
 • Gratis opleidingen voor ondernemers rond het e-procurement platform en e-invoicing bij overheidsopdrachten
  30 okt

  Gratis opleidingen voor ondernemers rond het e-procurement platform en e-invoicing bij overheidsopdrachten

  Kasterlee en Lille geven lokale ondernemers graag maximaal toegang tot hun overheidsopdrachten. We organiseren daarom gratis opleidingssessies die je als ondernemer wegwijs maken in het nieuwe e-procurement platform en e-invoicing.
 • pop up europa
  27 okt

  Ontdek Europa in de bib

  Van 3 november tot 15 december strijkt Pop up Europa neer in de bibliotheken van Kasterlee en Lille. Aan de hand van laagdrempelige activiteiten voor jong en oud willen we samen met de Provincie Antwerpen aantonen dat Europa geen ver-van-mijn-bed-show is.
 • de eerste herinneringsboeken werden uitgedeeld
  25 okt

  Een fotoboek als hulpmiddel bij dementie

  Als dementievriendelijke gemeente zetten we ons in om mensen met dementie zichtbaar te maken. Om deze doelstelling waar te maken slaan we de handen in elkaar met Fotoclub Visueel. De fotoclub maakt samen met mensen met dementie en hun familie, een herinneringsfotoboek.
 • oude brandweerkazerne Tielen
  23 okt

  Herziening Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Kern Tielen

  Voor de dorpskern van Tielen liet de gemeente Kasterlee een masterplan opmaken. Omdat de beoogde projecten aan de oude brandweerkazerne, de basisschool en het ontmoetingscentrum niet volledig overeenkomen de huidige regels voor wat er in Tielen mag gebeuren, worden deze regels herzien.
 • Tournee Lokaal - Nancy Vermeylen
  17 okt

  Lokale klanken op Tournee Lokaal

  Op zaterdag 28 oktober maak je in acht cafés tijdens Tournee Lokaal kennis met lokale bands en artiesten met verschillende muzikale genres. Deze gezellige avond start om 20 uur en de toegang is gratis.
 • Dag van de Jeugdbeweging 2022
  16 okt

  Laat je zien tijdens de Dag van de Jeugdbeweging

  Vrijdag 20 oktober is het weer zo ver, dan vieren we de Dag van de Jeugdbeweging. Op deze dag dragen alle leden van een jeugdbeweging trots hun uniform. Ook zo in Kasterlee waar we oproepen om als lid, oud of jong, jezelf zichtbaar te maken en in uniform naar school te gaan.

Filter

(bv. 01/12/2013)
(bv. 01/12/2013)