Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

17 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • plangebied de Met op 17 jan

  Persbericht: Enkele maanden minder hinder voor de Met

  De werken in de Pastorijstraat vlotten goed en waren deze week eerder klaar dan voorzien. Alle toegangswegen van de Markt in Kasterlee zijn dus (tijdelijk) terug in beide richtingen open.
 • foto reneveren op 16 jan

  Een premie voor energiebesparende werken

  Ook in 2020 kan je premies verkrijgen voor het uitvoeren van energiebesparende werken aan je woning. Denk aan dakisolatie, warmtepomp, hoogrendementsglas, muurisolatie,.... Lees snel verder en ontdek alle premies en ook waar je deze kan aanvragen.
 • de volhouders 2020 op 16 jan

  Goede voornemens? Doe mee!

  Meer bewegen staat jaarlijks steevast in de top 3 van goede voornemens. Maar wat ook vaststaat is dat slechts 12% van de mensen die goede voornemens ook volhoudt. Om die reden engageert Sport Vlaanderen zich om mensen te helpen hun sportieve voornemens vol te houden met een team van experts.
 • op 16 jan

  Grachten ruimen

  In de week van 20 januari ruimt de technische dienst de grachten in 28 straten van Kasterlee. Dit met een mobiele werkplaats die één rijvak of de berm inneemt. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor je geduld. Lees verder en ontdek de straten waarin wordt gewerkt.
 • logo bounce op 16 jan

  Persbericht: Veerkracht kan je trainen

  Als Gezonde Gemeente werkt Kasterlee ook in 2020 verder met het thema ‘Veerkracht’. In samenwerking met ARKTOS wordt in de krokusvakantie de driedaagse workshop ‘BOUNCE’ georganiseerd.
 • fiets pergola achter het gemeentehuis op 13 jan

  Werken fietsstalling gemeentehuis

  Deze week wordt een deel van de fietspergola achter het gemeentehuis aangepast. De werken duren vijf dagen. Bezoekers worden gevraagd om vanaf maandag 13 januari hun fiets in het verste gedeelte van de pergola (aan de achterkant van de parking) te plaatsen.
 • foto www.veiligverkeer.be op 6 jan

  Maak je zichtbaar in het verkeer

  We zijn in de donkerste maanden van het jaar. En als het donker is, dan doen we het licht aan. Dat is vanzelfsprekend, niet? Vergeet dan ook je fietslicht niet aan te doen als je fietst in het donker. Nog meer tips om zichtbaar in het verkeer te zijn ontdek je verder.
 • foto recyclagepark op 1 jan

  Wat wijzigt er rond afval?

  Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen rond het inzamelen van afval. Zo werden een aantal tarieven aangepast volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Gemiddeld zijn de meeste tarieven van restafvalzakken, gft-stickers en de knipkaarten van het recyclagepark verhoogd met 10 %.
 • foto café de pit op 18 dec

  Café De Pit zoekt nieuwe uitbaters

  De huidige uitbaters van het café De Pit, An en Paul, hebben besloten hun professionele carrière een andere wending te geven. Vanaf 15 april '20 geven zij de fakkel door. Heb jij horecakriebels en wil je graag het café uitbaten? Lees snel verder voor meer informatie.
 • raadzaal op 5 dec

  Samen studeren

  Alleen is maar alleen, ook als je moet studeren. Steeds meer studenten kiezen er dan ook voor om in groep te blokken. Van 9 december tot en met 24 januari zijn er in Kasterlee 4 blokpunten. Je kan studeren in de 3 bibliotheken en in de raadzaal van het gemeentehuis.
 • woonmeter op 28 nov

  Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

  De gemeente Kasterlee organiseert een groepsaankoop woonmeters. Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan bij het onthaal van het gemeentehuis.
 • budgetmeter op 1 nov

  Tussenkomst minimale levering aardgasbudgetmeter

  Personen met een budgetmeter die over onvoldoende financiële middelen beschikken om de budgetmeter op te laden, lopen het risico om in de winterperiode zonder verwarming vallen.
 • voorstelling luierbox op 4 okt

  Luierboxen in Kasterlee

  Luiers zijn een zware kost voor jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke last. Het gemeentebestuur van Kasterlee zet mee de schouders onder de ‘luierbox’ en verzamelen zo niet-gebruikte luiers in om nadien te verdelen onder kwetsbare gezinnen.
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.