Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

15 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • nieuwjaarsdrink op 17 dec

  Een toast op het nieuwe jaar!

  Op zondag 5 januari zijn alle inwoners van Kasterlee welkom op de gemeentelijke nieuwjaarsdrink georganiseerd door het gemeente- en OCMW-bestuur van Kasterlee. We klinken er samen op het nieuwe jaar.
 • raadzaal op 5 dec

  Samen studeren

  Alleen is maar alleen, ook als je moet studeren. Steeds meer studenten kiezen er dan ook voor om in groep te blokken. Van 9 december tot en met 24 januari zijn er in Kasterlee 4 blokpunten. Je kan studeren in de 3 bibliotheken en in de raadzaal van het gemeentehuis.
 • toekomstbeeld De Goorkens vanuit omgeving Theater op 3 dec

  De Goorkens (Hoge Rielen): Herstel van een riel

  Weet jij waar de naam Hoge Rielen vandaan komt? Lees verder en kom er ook meer te weten over de werken die Agentschap voor Natuur en Bos momenteel uitvoert in De Goorkens, het natuurgebied in het westen van het domein.
 • Kastelse cadeaubon op 2 dec

  Het eindejaar doet aan cadeautjes denken

  Op zoek naar een eindejaarsgeschenk met een Kastelse touch? Dan ga je toch voor de Kastelse cadeaubon! Dankzij de meer dan 50 deelnemende handelaars maak je iedereen blij met deze waardebon.
 • woonmeter op 28 nov

  Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

  De gemeente Kasterlee organiseert een groepsaankoop woonmeters. Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan bij het onthaal van het gemeentehuis.
 • gemeentehuis Kasterlee op 28 nov

  Nieuwe vacatures

  Op zoek naar een nieuwe job? Goed nieuws, het gemeentebestuur en OCMW van Kasterlee zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Lees verder en ontdek alle openstaande vacatures.
 • kerk Lichtaart op 14 nov

  Een woordje uitleg bij het kerkenbeleidsplan

  De toekomst van de kerkgebouwen in Vlaanderen staat op talloze plaatsen ter discussie. De voorbije maanden dachten heel wat mensen mee na over de toekomst van de kerken in onze gemeente. Dit groeide uit tot een heus “kerkenbeleidsplan” voor de kerkgebouwen van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • budgetmeter op 1 nov

  Tussenkomst minimale levering aardgasbudgetmeter

  Personen met een budgetmeter die over onvoldoende financiële middelen beschikken om de budgetmeter op te laden, lopen het risico om in de winterperiode zonder verwarming vallen.
 • waar rookmelders hangen op 1 nov

  Waar hang je rookmelders?

  Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning in Vlaanderen. Ze beschermen jezelf en je gezin tegen de gevaren van brand. Maar waar hang je deze melders dan best? We geven je tips in een handig overzicht met vraag en antwoord.
 • hang rookmelders op 1 okt

  En plots klinkt een rookmelder als muziek in de oren.

  Een rookmelder: een overbodige luxe die bovendien een irritant geluid maakt? Hoog tijd om daar nog eens over na te denken! Als je de kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen bij brand, dan klinkt dat irritante geluid gegarandeerd als muziek in de oren!
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.