Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

29 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Rob Guns op 3 aug

  Onderwijs heeft nieuwe schepen

  Op het college van burgemeester en schepenen van 2 augustus werd beslist dat de bevoegdheid onderwijs overgaat van Walter Van Baelen naar Rob Guns.
 • vaccinatie Tielenhei op 30 jul

  Planning vaccinatiecentrum Tielenhei

  In dit overzicht kan je bekijken op welke dagen de inwoners van Kasterlee, Lille en Olen werden en worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum Tielenhei. Lees verder om de planning te bekijken
 • corona update op 19 jul

  Overlegcomité scherpt reiscontroles aan

  Op maandag 19 juli kwam het Overlegcomité opnieuw samen om de coronapandemie en versoepelingen te evalueren. Ondanks de toenemende vaccinatiegraad, kiest het Overlegcomité voor een stapsgewijze en voorzichtige aanpak.
 • foto stapstenen Hoge Weg Kasterlee op 9 jul

  Persbericht: Het gemeentebestuur van Kasterlee knipt Hoge Weg om het buitengewoon landschap te beschermen

  Wie al eens door de Hoge Weg in Kasterlee ging, heeft het zeker gemerkt. Het water in het diepste deel van deze weg infiltreert niet en watert ook niet af. Om niet langer op zoek te moeten gaan naar alternatieven, zoals de schouders van de holle weg, werden op dit stuk stapstenen geplaatst.
 • Digitaal betaalgemak op 6 jul

  Digitaal betaalgemak

  Kasterlee is in zee gegaan met een betaalverwerker om digitale betaalmogelijkheden (zoals een QR-betaalcode of betaalknop) te voorzien op de facturen. Je facturen tijdig betalen wordt zo een stuk makkelijker: betaalgegevens overtypen is dankzij deze oplossing namelijk niet langer nodig.
 • locatie-alternatieven in de startnota op 6 jul

  Verwerking inspraakreacties Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Leidingstraat Antwerpen-Ruhr

  Tijdens de publieke raadpleging over de startnota ontving de Vlaamse overheid zo’n 4.300 inspraakreacties. Het planteam zal deze nu grondig analyseren om de voorstellen uit de startnota waar nodig bij te sturen.
 • persbericht Flor Peeterswandeling - Patrick Van Looy op 5 jul

  Persbericht: Wandeling als eerbetoon aan Flor Baron Peeters

  Het Davidsfonds van Tielen nam het initiatief om Flor Baron Peeters te eren met een mooie wandeling die opgebouwd is rond het muzikale leven van Flor Peeters. Samen met het gemeentebestuur van Kasterlee werkte Patrick van Looy van het Davidsfonds de wandeling inhoudelijk uit.
 • schatten van kapellen kasterlee op 3 jul

  Persbericht: Kasterlee zet vrijwilligers van de kapellen in de schijnwerpers

  Met de tentoonstelling ‘Schatten van kapellen’ bedankt het gemeentebestuur van Kasterlee alle vrijwilligers die zorg dragen voor dit religieus erfgoed. Naast een mooie foto schenkt het gemeentebestuur de vrijwilligers ook een attentie waarmee ze hun kapel kunnen opfleuren.
 • start Egovflow op 1 jul

  Nieuw: Digitaal loket bij dienst burgerzaken

  Gemeente Kasterlee breidt haar online dienstverlening uit. Sinds1 juli kan je attesten en uittreksels van de dienst burgerzaken digitaal aanvragen. In de meeste gevallen wordt de aanvraag automatisch verwerkt en kan je het document onmiddellijk opslaan op jouw computer of afdrukken.
 • overzicht onderwerpen veilig gedrag thuisomgeving op 30 jun

  Visuals tonen hoe je van je huis een coronaveilige thuis maakt

  Het coronacommissariaat ontwikkelde een aantal visuals met aanbevelingen voor veilig gedag in de thuisomgeving. Deze handige overzichten geven je een duidelijk beeld hoe je een feestje thuis aanpakt, hoe je veilig op reis vertrekt,.... Klik verder en bekijk ze onder 'downloads'
 • skaters tegen zwerfvuil op 24 jun

  Persbericht: Skaters tegen zwerfvuil

  Het gemeentebestuur en de skaters van Kasterlee sloegen de handen in elkaar in de strijd tegen zwerfvuil op het skatepark Molenstraat. Er werd een spandoek opgehangen die oproept om afval in de vuilbak te gooien.
 • corona update zomerplan op 18 jun

  Vanaf 27 juni volgende stap Zomerplan

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité beslist om op 27 juni de volgende stap van het Zomerplan te activeren.
 • 10 tips veilige coronazomer op 4 jun

  Overlegcomité: vrij en veilig reizen tijdens de zomer

  Het Overlegcomité heeft op 4 juni de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.
 • campagnebeeld het bankje op 3 jun

  Het Bankje, geniet al fietsend van theater

  Van 1 juli tot 30 september kan je tijdens een fietstocht van 30 km in Kasterlee plaats nemen op een bankje en via de wervelende podcast ‘Het Bankje’ in 10 verschillende verhalen kruipen. Bij elk bankje beluister je een dialoog die er zich misschien heeft afgespeeld.
 • vergeet de Kids-ID niet op 31 mei

  Op reis? Vergeet de Kids-ID niet

  Ga je met je kind(eren) jonger dan 12 jaar op reis binnen de Europese Unie, dan is het verplicht een Kids-ID op zak te hebben. De standaard aanvraag voor zo'n kaart duurt ongeveer twee à drie weken, wacht dus niet te lang om de Kids-ID aan te vragen. Zo voorkom je een dure spoedprocedure.
 • samenwerken op 19 mei

  Lille en Kasterlee gaan nauwer samenwerken

  Buurgemeenten Kasterlee en Lille hebben de intentie om een structurele samenwerking op te zetten. Momenteel werken de gemeenten al op veel vlakken samen. Ze hebben bijvoorbeeld een gemeenschappelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) en werken nauw samen voor de vaccinatiecampagne.
 • corona-update op 11 mei

  Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben dinsdag 11 mei in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.
 • logo De Lijn op 5 mei

  Dienstverlening van De Lijn tijdens fase 4 van Masterplan De Met

  De werken van de heraanleg van het centrum van Kasterlee hebben een grote impact op de mobiliteit en bereikbaarheid van en in onze dorpskern. Dit heeft ook een impact op de dienstverlening van De Lijn.
 • DIFTAR rest- en gft-afval op 4 mei

  Vanaf 1 januari 2022 start Kasterlee met DIFTAR

  De gemeente stapt in het DIFTAR-project voor restafval en voor GFT van IOK Afvalbeheer. Kasterlee is de 27ste Kempense gemeente die kiest voor DIFTAR.
 • parkeren op 3 mei

  Tijdelijke aanpassing blauwe zone centrum Kasterlee

  Om de impact van de werken in het kader van Masterplan De Met op de lokale ondernemers te beperken, werd op hun vraag een tijdelijke aanpassing gedaan aan de blauwe zones in centrum Kasterlee. Deze aanpassing is geldig tot de werken aan Masterplan De Met klaar zijn.
 • 't gerief op 23 mrt

  't Gerief zoekt huishoudhulpen

  Klinkt een job als huishoudhulp je als muziek in de oren? Snel naar 't Gerief dan, zij zoeken gemotiveerde medewerkers om onze inwoners te helpen met poetsen, wassen, strijken en andere huishoudelijke taken.
 • overzicht versoepelingen corona op 5 mrt

  Beslissing Overlegcomité: vanaf 8 maart versoepelingen

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vrijdag 5 maart in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité oordeelt dat voorzichtigheid geboden blijft en wil in een eerste stap vooral voorrang geven aan onderwijs, jongeren en buitenactiviteiten.
 • onthaal vaccinatiecentrum Tielenhei op 14 feb

  Vaccinatiecentra Tielen en Grobbendonk zijn er klaar voor

  Afgelopen vrijdag en zaterdag testte de eerstelijnszone Middenkempen succesvol de werking van haar vaccinatiecentra in Tielen en Grobbendonk. De vaccinatiecentra werden aan enkele grondige oefeningen onderworpen en beide centra slaagden met glans.
 • sporthal Duineneind op 28 jan

  Voorlopig akkoord vrije tijdsactiviteiten kinderen en jeugd

  Via de pers vernam je waarschijnlijk al dat er wijzigingen op til zijn voor de hobby’s van minderjarige kinderen. Deze wijzigingen werden nog niet goedgekeurd door het Overlegcomité. Ze zijn dus nog onder voorbehoud. Wat ligt er op tafel?
 • oproep vrijwilligers vaccinatiecentra op 19 jan

  Wil je helpen in één van onze vaccinatiecentra?

  De vaccinatiecentra in onze eerstelijnszone komen in Grobbendonk en Tielen. Om de vaccins te kunnen toedienen en alles vlot te laten verlopen, hebben we natuurlijk veel helpende handen nodig. We zoeken zowel medisch personeel als mensen die willen helpen met het begeleiden van bezoekers.
 • corona update sport op 14 jan

  Er kunnen weer uitzonderingen worden toegestaan voor sportactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar

  De federale maatregelen die gezamenlijke sportactiviteiten verbieden, zijn verlengd tot 1 maart 2021. Dit geldt dus ook voor de regel dat een lokaal bestuur uitzonderingen kan toestaan om voor -13 jarigen indoorsportactiviteiten in groepsverband volgens strikte coronaproof regels weer toe te laten.
 • vaccinatiecentrum sporthal Tielenhei op 14 jan

  Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Middenkempen komen in Tielen en Grobbendonk

  Begin januari ging de eerste fase van de corona-vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. In de volgende fases zullen vaccinatiecentra een zeer belangrijke rol spelen. Vanuit de Vlaamse overheid is bepaald dat er per eerstelijnszone max. 2 vaccinatiecentra aangeduid moeten worden
 • Kasterlee op 13 jan

  Wat gebeurt er in 2021 in onze bossen?

  Bijna één derde van ons grondgebied is bos, zo’n 2100 ha. Ongeveer 900 ha daarvan zijn bossen in privébezit. De andere bossen zijn van openbare besturen, zoals het gemeentebestuur Kasterlee. Hoe deze bossen er moeten uitzien en welke werken moeten gebeuren wordt vastgelegd in een bosbeheerplan.
 • sporthal Tielenhei vaccinatiecentrum op 12 jan

  Kasterlee bereidt zich samen met Eerstelijnszone Middenkempen voor op corona-vaccinatiecampagne

  Samen met de andere 6 gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maakt onze gemeente zich klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. We werkten al eerder nauw samen tijdens de coronacrisis, deze samenwerking zetten we nu verder bij de start van de vaccinatiecampagne.