Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

28 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • vermindering onroerende voorheffin op 18 jan

  Vermindering onroerende voorheffing

  In bepaalde gevallen kan je vermindering krijgen van de onroerende voorheffing en in sommige omstandigheden worden deze verminderingen automatisch toegekend. Niet alleen eigenaars maar ook huurders kunnen van bepaalde verminderingen genieten.
 • zorgpremie op 18 jan

  Vraag nu jouw zorgpremie aan

  De gemeentelijke zorgpremie voor 2021 kan je nog aanvragen tot 1 maart 2022. De premie van 240 euro kan je vrij uitgeven aan onder meer medische kosten, waardering mantelzorgers, .... Lees verder voor meer info en het aanvraagformulier.
 • Trage Wegen Kasterlee zoeken naam op 14 jan

  Welke naam geef jij aan onze trage wegen?

  Je kent ze wel, de veldwegen, kerkwegeltjes, holle wegen,... de trage wegen die voetgangers via een kleine doorsteek van de ene plek naar een andere plek brengen. Kasterlee telt heel wat van deze paadjes en samen met het Regionaal Landschap we willen dit netwerk verbeteren.
 • Sociaal tarief voor elektriciteit? Dan krijg je 80 euro op 13 jan

  Sociaal tarief voor elektriciteit? Dan krijg je 80 euro

  Door de hoge energieprijzen van 2021 hebben veel gezinnen het extra moeilijk om hun facturen voor elektriciteit en/of gas te betalen. De stijging van het sociaal tarief werd dan wel geplafonneerd, de prijsstijging kwam toch hard aan bij kwetsbare gezinnen. Daarom hebben ze eenmalig recht op 80 euro.
 • Speelvogels op de Rulheyde op 12 jan

  PERSBERICHT: Vernieuwde organisatie van de Kastelse vakantieactiviteiten voor kinderen

  Vanaf 2022 zijn er wijzigingen in de organisatie van de vakantieactiviteiten die aangeboden worden door het gemeentebestuur. Deelname aan speelplein de Speelvogels zal vanaf 2022 volledig gratis zijn!
 • cashloos betalen op 12 jan

  Vanaf 1 januari 2022 werken we waar mogelijk volledig cashvrij.

  Reeds in het verleden heeft de gemeente geopteerd om zo veel mogelijk in te zetten op het digitaal betalen en zijn het aantal cashstromen ingeperkt, bv. op het containerpark.
 • hoe tegen omikron beschermen op 7 jan

  Overlegcomité besprak omikron, lopende maatregelen blijven van kracht

  Het Overlegcomité besprak op 6 januari de epidemiologische situatie. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom wordt gekozen voor het aanhouden van de lopende maatregelen.
 • campagnebeeld vaccinaties kinderen op 5 jan

  Veelgestelde vragen vaccinatie kinderen

  Vanaf deze week kunnen ouders die dit willen, hun kinderen tussen 5 en 11 jaar laten vaccineren in het tijdelijke vaccinatiecentrum in Bobbejaanland, Kinderland. Hierbij het antwoord op enkele veelgestelde vragen.
 • wateroverlast juli 2021 op 4 jan

  Overvloedige regenval 14 juli - 16 juli 2021 erkend als ramp

  Midden juli 2021 heeft wateroverlast schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. Heb je schade geleden in een van de gemeenten waar de wateroverlast erkend is als ramp, zoals Kasterlee, dan kan je een aanvraag indienen voor een schadevergoeding.
 • tijdelijk vaccinatiecentrum Lichtaart op 30 dec

  (Booster)vaccinaties in Bobbejaanland

  In januari wordt Bobbejaanland tijdelijk ingericht als vaccinatiecentrum voor kinderen tussen 5 en 11 jaar en voor alle volwassen uit Kasterlee die hun boosterprik nog moeten krijgen. .
 • affiche Campina op 28 dec

  Investeer mee in duurzaam energiegebruik

  De gemeente Kasterlee en energiecoöperatie Campina Energie leggen samen zonnepanelen op 6 gebouwen van de gemeente en daar kan ook jij je voordeel mee doen.
 • we aanvaarden geen cash geld meer op 28 dec

  We aanvaarden geen cash geld meer

  Vanaf 1 januari 2022 kan je aan de gemeentelijke loketten enkel nog digitaal of contactloos betalen met je bankkaart of met je smartphone. We aanvaarden geen cash geld meer.
 • ik knal zonder vuurwerk op 27 dec

  Mag je vuurwerk afsteken op oudjaar?

  Volgens het Uniform Politiereglement (UGP) kan dit enkel mits schriftelijke vergunning van de burgemeester. Er zijn geen vergunningen aangevraagd dit jaar. Er mag dus geen vuurwerk afgestoken worden.
 • veilig bij kerst en nieuw op 24 dec

  Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant

  Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité, in navolging van het arrest van de Raad van State van 28 december 2021 - werd goedgekeurd. De maatregelen treden in op 30 december 2021.
 • op 22 dec

  Persbericht: Gemeenteraad keurt 10 subsidiereglementen voor de vrijetijdssector goed

  Na de twee nieuwe subsidiereglementen voor de vrijetijdssector in oktober 2021, werden op 21 december nog tien extra reglementen door de Kastelse gemeenteraad goedgekeurd.
 • Bike2School op 21 dec

  Bike2School, al elf keer rond de wereld op je fiets

  Op 17 september, de Week van de Mobiliteit, ging het project Bike2School van start. Bike2 school stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, de step, de bus of te voet naar school te gaan. De kinderen worden beloond met virtuele munten. Drie maanden later blijkt deze actie alvast aan te slaan.
 • foto bij persbericht Griet Noyens op 21 dec

  Persbericht: Huldiging Griet Noyens in domein Rulheyde

  Het gemeentebestuur van Kasterlee plaatste een portret van schepen Griet Noyens aan het paviljoen in domein Rulheyde, de thuishaven van speelplein De Speelvogels. Griet Noyens was schepen van jeugd vanaf 2007 tot 2017 en nam destijds het voortouw bij de plannen voor het nieuwe paviljoen.
 • projectteam bankenproject Kasterlee op 13 dec

  PERSBERICHT Kasterlee gaat van start met het ‘Bankenproject’

  Als Gezonde Gemeente zet Kasterlee in op de veerkracht van haar inwoners. Onder meer met de projectoproep van minister Somers voor ‘Versterking van het mentaal welzijn van kinderen en jongeren’. Kasterlee krijgt steun voor het ‘Bankenproject’.
 • corona update 3 december 2021 op 3 dec

  Overlegcomité verlaagt leeftijd mondmaskerplicht, beperkt binnenactiviteiten en beslist over onderwijspakket.

  Om de druk op de zorg te verminderen werd op vrijdag 3 december door het Overlegcomité beslist om binnenactiviteiten te beperken, de kerstvakantie voor het kleuter- en lager onderwijs vervroegd te laten ingaan op 20 december en in de middelbare scholen over te schakelen op hybride onderwijs.
 • update vaccinaties op 2 dec

  65-plussers uitgenodigd voor boosterprik, QVAX opnieuw beschikbaar

  Vorige week besliste het Overlegcomité dat de volledige volwassen bevolking zo snel mogelijk een derde prik moet ontvangen. Veel mensen vragen wanneer het hun beurt is. We geven je een overzicht:
 • corona update 26 november 2021 op 26 nov

  Overlegcomité beslist winterpakket met onmiddellijke ingang

  Het Overlegcomité heeft vandaag vastgesteld dat de coronasituatie in ons land snel verslechtert met overbelasting van het zorgsysteem, uitval van zorgpersoneel en uitstel van patiëntenzorg. Daarom werd een nieuw winterpakket beslist met maatregelen die het aantal contacten moeten beperken.
 • corona test of vaccin op 22 nov

  Afspraak voor vaccin, test of Covid Safe Ticket nodig?

  De afgelopen dagen was het zeer druk in het callcenter van het vaccinatiecentrum. Ook de onthalen van de verschillende gemeenten in onze eerstelijnszone krijgen steeds vaker telefoon. Dat kan voor wachtrijen aan de telefoon zorgen. We zetten daarom graag alles nog eens op een rijtje.
 • gemeentelijke corona update op 19 nov

  Welke gemeentelijke activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld?

  Met spijt in het hart moeten we een aantal evenementen annuleren of uitstellen. De gemeente Kasterlee zit aan maar liefst 339 besmettingen op één week en staat op de vijfde plaats in Vlaanderen wat aantal nieuwe COVID-besmettingen betreft, verrekend naar 100.000 inwoners.
 • corona update 17 november 2021 op 17 nov

  Beslissingen overlegcomité 17 november 2021

  Het Overlegcomité heeft woensdag de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden.
 • Kopie van corona update (4) op 17 nov

  PERSBERICHT: Gemeente Kasterlee annuleert een aantal evenementen

  De nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité leiden ook in Kasterlee tot nieuwe maatregelen en beslissingen. Onze gemeente wordt zwaar getroffen door de vierde coronagolf, met 282 besmettingen per week. Dit is meer dan dubbel zo veel als het record aantal besmettingen in oktober/november 2020.
 • coronatest op 8 nov

  Coronatest nodig?

  Twijfel je of een coronatest zinvol voor jou is? Je hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-test.
 • gemeentehuis Kasterlee op 22 okt

  Dienstverlening op afspraak blijft behouden

  De gemeente Kasterlee blijft ook na de coronacrisis de dienstverlening hoofdzakelijk op afspraak aanbieden. Sinds de coronacrisis investeert de gemeente volop in de digitalisering en probeert ze steeds meer producten en diensten digitaal aan te bieden.
 • DIFTAR rest- en gft-afval op 4 mei

  Vanaf 1 januari 2022 start Kasterlee met DIFTAR

  De gemeente stapt in het DIFTAR-project voor restafval en voor GFT van IOK Afvalbeheer. Kasterlee is de 27ste Kempense gemeente die kiest voor DIFTAR.