Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

15 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • fiets merken op 12 aug

  Moet ik een afspraak maken om mijn (kot)fiets te laten labelen?

  Nee dat moet niet! Je kan hiervoor gewoon tijdens de openingsuren langsgaan bij de politiepost. Je fiets wordt niet langer gegraveerd, maar er wordt er een onverwijderbare sticker (met daarop je rijksregisternummer) op aangebracht.
 • logo provincie antwerpen op 6 aug

  Hoe wonen we in de toekomst?

  De bevolking groeit maar de beschikbare ruimte niet. Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte, dan moeten we nu afspraken maken over ons ruimtegebruik. Kom de conceptnota van het nieuw Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen, gemaakt door de provincie Antwerpen, inkijken.
 • stroomgebieden provincie antwerpen op 19 jul

  Gouverneur vaardigt tijdelijk captatieverbod uit

  Door de aanhoudende droogte geldt er vanaf 19 juli 2019 een captatieverbod in twaalf stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Een van de stroomgebieden loopt door Kasterlee, namelijk die van de Kleine Nete. Wat betekent dit captatieverbod precies?
 • N134 op 3 jul

  Eindfase werken aan N134

  Naast plaatselijke afwerking, aanleg van de toegangswegen naar landbouwpercelen en de nog enkele ontbrekende fietspadstroken, zal na het bouwverlof gestart worden met de heraanleg van de kruispunten Cawinkel (Lichtaart) en Zielestraat (Poederlee). Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van N134.
 • Een zomer lang lezen op 28 jun

  Een zomer lang lezen

  Een leuke zomervakantie, die start in de bibliotheek! Wegdromen in een zalige roman, lezen over een reisbestemming in een reisgids, samen een spel spelen,… hiervoor vind je al de materialen in de bib van Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • wesp op 21 jun

  Hulp van de brandweer tijdens het wespenseizoen

  De zomer komt eraan, rond deze tijd worden de wespen stilaan weer actief. Je hebt een hinderlijke of erg gevaarlijke wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer? De Hulpverleningszone Taxandria staat klaar om te helpen.
 • vakantietoezicht op 17 jun

  Vakantietoezicht door de politie

  Wil je dat de politie tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil houdt en regelmatig langs je woning passeert? Dat kan, laat het weten via het e-loket van de politie regio Turnhout.
 • zomeractiviteit 2018 op 25 apr

  Registreren & inschrijven zomeractiviteiten & speelvogels

  Online inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) via i-school.
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • Holle Weg op 21 aug

  Bijzondere wegen op de Kempense Heuvelrug

  Op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee komen bijzondere wegen voor, ze vertellen mee de rijke geschiedenis van Slapende Reus. Zo zijn er holle wegen, maar ook een Lijk- en Kerkweg. Lees snel verder en kom alles te weten over deze historische paden in het bos.
 • energiemeester op 21 aug

  Gezocht: energiemeesters

  Wil je graag gezinnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun energieverbruik en het verlagen van hun energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester! Hoe je je rol als energiemeester invult, bepaal je voor een groot deel zelf. Zo kan je kiezen hoeveel gezinnen je begeleidt.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.