Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

18 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • bedankkaartje voorkant op 3 dec

  Persbericht: Kasterlee dankt zijn vrijwilligers

  Op 5 december vieren we de internationale dag van de vrijwilliger. Normaal organiseert het gemeentebestuur van Kasterlee die dag een feest om alle vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Door de coronacrisis kan dit fijne moment niet doorgaan. Maar het gemeentebestuur vond een waardig alternatief.
 • stemming burgerbudget Lichtaart kermist op 2 dec

  Persbericht: De strijd om burgerbudget Lichtaart kermist begint'

  Eind september lanceerde het gemeentebestuur het project 'burgerbudget Lichtaart kermist'. Drie initiatieven van verenigingen haalden de eerste ronde en strijden nu tot en met 8 januari met elkaar om de stemmen van de inwoners.
 • op 2 dec

  Proefopstelling Grootreesdijk

  Vanaf 16 december 2020 wordt de noordelijke aansluiting van de Grootreesdijk op de Kattenberg afgesloten voor alle verkeer door middel van een proefopstelling. Deze maatregel is nodig om de plaatsing van een nieuwe hoogspanningscabine door netbeheerder Fluvius mogelijk te maken.
 • asbest op 1 dec

  Omgaan met asbest

  Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500 bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar, daardoor weten we vaak niet dat asbest ook in onze eigen woning verborgen zit. Heb je een vermoeden dat er asbest in je woning aanwezig is en wil je dit verwijderen?
 • Kasterlee schrijft op 1 dec

  Persbericht: Een warme schrijfactie naar rusthuisbewoners

  De coronacrisis is ook voor rusthuisbewoners een heel zware periode. Door de veiligheidsmaatregelen komt er geen of amper bezoek over de vloer. De donkere winterdagen duren dan lang en eenzaamheid loert om de hoek. Daar wil het gemeentebestuur van Kasterlee iets aan doen!
 • logo 1 ploeg 1 miljoen op 28 nov

  Groen licht voor opening niet-essentiële winkels en verduidelijking coronaregels kerstperiode

  Het Overlegcomité heeft vrijdag 27 november de epidemiologische situatie in ons land besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier. Welke beslissingen werden genomen? Lees verder.
 • Wanneer moet ik mij laten testen op corona? op 23 nov

  Covid-19 testcentrum op Teunenberg Olen

  Vanaf maandag 23 november, wordt de teststrategie in ons land aangepast. Iedereen wie een hoogrisicocontact heeft gehad maar geen symptomen heeft, zal ook getest worden.
 • kippen op 14 nov

  Ophokplicht voor vogels

  Vanaf zondag 15 november zijn alle particulieren verplicht om kippen, duiven of andere siervogels op te hokken of af te schermen, na een geval van vogelgriep in Oostende.
 • kachel op 13 nov

  Stook slim en vermijd luchtvervuiling

  Een open haard of kachel is vaak gezellig of handig als bijverwarming. Maar bij verbranding van hout komen schadelijke stoffen vrij. Ook het gebruik van andere soorten kachels, bijv. steenkool, is niet gezond.
 • overzicht verstrengde lockdown vanaf 02/11 corona op 30 okt

  Verstrengde lockdown in heel het land vanaf zondagnacht

  Ons land bevindt zich in een noodtoestand. Daarom besliste het Overlegcomité op 30 oktober om over te gaan tot een verstrengde lockdown met dezelfde regels in heel het land. Deze gaan van kracht op zondag 1 november om middernacht en gelden al minstens 1,5 maand (tot en met zondag 13 december).
 • veerkrachtwandeling Lichtaart op 1 okt

  Veerkrachtwandeling in Lichtaart

  Ga op wandel in Lichtaart, lees onderweg de gedichten en ga op zoek naar de bijpassende zaak. Herbron in de buitenlucht, verhoog je veerkracht door beweging en geniet van de culturele zoektocht als mentale stimulans.
 • de 6 gouden regels op 15 sep

  Besmet met Covid-19, wat nu?

  Wat moet je doen als je zelf besmet bent of iemand van je familie ziek is? Lees verder en houd je aan deze regels. Zo dragen we samen zorg voor onze gezondheid.
 • Walter van Baelen overhandigt een kabouter aan Nicky Janssens van Yale Fashion in Lichtaart op 10 sep

  Persbericht: Kabouters verstoppen zich in Kastelse etalages

  Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is... klein, zacht en een deugnietje. Weet je het al? Oké, nog enkele tips dan, het zijn echte kindervriendjes die normaal op Kabouterberg wonen maar als het daar te koud is, zich al eens graag verstoppen op een gekke plek.
 • leskoffer 'verkeersveiligheid op den buiten' op 1 sep

  Verkeerseducatieve ontleenmaterialen 2020

  De gemeente heeft dit jaar weer verkeerseducatieve materialen kunnen aankopen via '10op10 subsidies' van de provincie Antwerpen, dankzij de inzet van de scholen GBS De Vlieger, VBS De Parel, De 3master en GBS De Pagadder.
 • smarthphone op 14 aug

  Tsunami aan smishingberichten op komst

  Volgens Safeonweb plannen cybercriminelen de komende dagen en misschien weken verschillende aanvallen met smishingberichten. Opletten dus!
 • dokter op 5 aug

  Testen op corona? Maak een afspraak via uw huisarts!

  Ben je langer dan 48 uur in het buitenland geweest? Dan moet je het Passenger Locator formulier invullen. Als blijkt dat je in quarantaine moet, of een test moet afleggen, ontvang je een sms. Lees verder....
 • vrijetijdsinfrastructuur huren op 4 aug

  Kasterlee lanceert online reserveringssysteem

  Begin deze week lanceerde het gemeentebestuur van Kasterlee een systeem waarmee verenigingen 24/7 zalen en lokalen van de gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur kunnen reserveren.
 • voorbeeld cadeaubon op 20 mei

  Kastelse cadeaubon 2 jaar geldig

  Door de coronacrisis werd beslist dat Kastelse cadeaubonnen die aangekocht werden na 1 maart 2019 twee jaar geldig blijven. Dat is één jaar langer dan oorspronkelijk het geval was.