Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

32 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • stormschade Gewad Tielen op 21 okt

  Stormschade?

  Deze voormiddag zijn nog rukwinden mogelijk tot 90 km/h. Storm kan veel schade aanrichten. Wat doe je in dat geval?
 • kinderen hangen in de boom op 15 okt

  Samen voor een groenere gemeente!

  Minder grijs en meer groen is belangrijk tegen de klimaatverandering en goed voor de biodiversiteit. Door te ontharden en meer groen te creëren, maken we de bodem waterdoorlatend en droogtebestendig.
 • afbeelding enquête fietsgemeente op 13 okt

  Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022?

  Wie wordt Fietsgemeente/-stad 2022? Nog tot 31 oktober 2021 kan je de publieksbevraging invullen en vragen over infrastructuur, communicatie en beleving beantwoorden. Het neemt slechts enkele minuutjes in beslag.
 • Be-Alert_gemeente_Kleur_NL op 7 okt

  Test BE-Alert op 7 oktober

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • BOV-coach Dave Lens in het midden naast schepenen Sumati en Chiel op 1 okt

  Persbericht: In Kasterlee en Lille kan je ‘Bewegen Op Verwijzing’

  Mensen die meer willen bewegen in het dagelijkse leven kunnen een beroep doen op een Bewegen Op Verwijzing-coach. De huisarts verwijst hen door naar zo’n coach uit de buurt. Tegen een lage prijs stelt de coach samen met de deelnemer een beweegplan op maat op.
 • voorbeeld smishing op 29 sep

  Opgelet voor phishing en smishing

  Jij krijgt waarschijnlijk ook af en toe een mail of SMS waarin een onbekende jouw bank- of inloggegevens vraagt. Je bent spijtig genoeg niet alleen, het is heel erg druk in cybercriminelenland! We geven je enkele tips mee waarop je moeten letten bij een verdachte mail/SMS.
 • foto persbericht proevertjeswandeling op 29 sep

  Persbericht: Kasterlee laat je smullen van streeklekkers met nieuwe proevertjeswandeling ‘Kasterlee Terminus!’

  Schrijven dat Kasterlee een culinaire gemeente is, dat is een open deur intrappen. En toch kan Toerisme Kasterlee wandelaars verrassen met het gamma streekproducten dat onze gemeente te bieden heeft tijdens de nieuwe proevertjeswandeling 'Kasterlee Terminus'.
 • vrijetijdsinfrastructuur reserveren op 27 sep

  Vergaderzaal of grote zaal reserveren, hoe doe je dat nu weer?

  Heb je een vergaderzaal nodig, maar weet je niet meer hoe deze te reserveren? Geen probleem, alle informatie hierover én een instructiefilmpje vind je op onze website
 • beslissingen overlegcomité vanaf 1 oktober op 17 sep

  Mondmaskers niet meer overal verplicht

  Het overlegcomité kwam op 17 september opnieuw samen en nam enkele beslissingen die ingaan vanaf 1 oktober.
 • campagnebeeld iok - bike2school op 13 sep

  Bike2School gaat van start

  Vanaf 17 september kunnen lagere schoolkinderen, die met de fiets, step of te voet naar school gaan, virtuele munten verdienen. Deze 'bucks' kunnen ze nadien uitgeven bij lokale handelaars. Op die manier wil het project 'Bike2School' 40% meer duurzame schoolverplaatsingen in de Kempen realiseren.
 • voorpagina jaarverslag gemeente en OCMW Kasterlee 2020 op 1 sep

  Jaarverslag gemeente en OCMW Kasterlee 2020

  2020 was een bewogen jaar. Een jaar zoals we er nog geen hadden meegemaakt. COVID-19 werd een combinatie van letters en cijfers die ons leven ging beheersen.
 • nieuwe podiumwagen op 31 aug

  PËRSBERICHT: Kasterlee koopt tweede podiumwagen

  Tijdens een normaal evenementenseizoen, voor de start van de coronapandemie, kon het gemeentebestuur van Kasterlee haar verenigingen en andere partijen niet altijd verder helpen bij het ter beschikking stellen van de gemeentelijke podiumwagen. Daarom werd een tweede podiumwagen aangekocht.
 • fietsstraat Lichtaart op 31 aug

  PERSBERICHT: Verkeersveiligheid in de kijker bij start nieuw schooljaar

  September is traditioneel de maand wanneer het verkeer weer op kruissnelheid komt, en veel kinderen met de fiets naar hun school rijden. Een drukte op de weg dus! Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, zetten we hieronder nog enkele zaken op een rijtje die het gemeentebestuur onderneemt.
 • fase 4 zomerplan corona op 20 aug

  Overlegcomité: vanaf 1 september vallen heel wat beperkingen weg

  Het Overlegcomité heeft vandaag uitgebreid de epidemiologisch toestand in ons land besproken. Het behalen van de doelstellingen van het Zomerplan laat toe om, volgens plan, vanaf 1 september een reeks beperkingen te schrappen.
 • vaccinatie Tielenhei op 20 aug

  Planning vaccinatiecentrum Tielenhei

  In dit overzicht kan je bekijken op welke dagen de inwoners van Kasterlee, Lille en Olen werden en worden gevaccineerd in het vaccinatiecentrum Tielenhei. Lees verder om de planning te bekijken
 • vaccinatiecentrum Tielenhei op 16 aug

  Vaccinatiecentrum Tielenhei wordt opnieuw sporthal

  De inwoners van de eerstelijnszone Middenkempen kunnen sinds midden februari voor hun vaccin terecht in Tielen (inwoners van Kasterlee, Lille en Olen) of Grobbendonk (inwoners van Herentals, Herenthout, Vorselaar en Grobbendonk).
 • corona update op 19 jul

  Overlegcomité scherpt reiscontroles aan

  Op maandag 19 juli kwam het Overlegcomité opnieuw samen om de coronapandemie en versoepelingen te evalueren. Ondanks de toenemende vaccinatiegraad, kiest het Overlegcomité voor een stapsgewijze en voorzichtige aanpak.
 • corona update zomerplan op 18 jun

  Vanaf 27 juni volgende stap Zomerplan

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité beslist om op 27 juni de volgende stap van het Zomerplan te activeren.
 • 10 tips veilige coronazomer op 4 jun

  Overlegcomité: vrij en veilig reizen tijdens de zomer

  Het Overlegcomité heeft op 4 juni de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen. Woensdag 9 juni aanstaande treedt ook de eerste stap van het Zomerplan in werking, met onder meer de opening van de horeca binnen en terugkeerdagen voor telewerkers.
 • samenwerken op 19 mei

  Lille en Kasterlee gaan nauwer samenwerken

  Buurgemeenten Kasterlee en Lille hebben de intentie om een structurele samenwerking op te zetten. Momenteel werken de gemeenten al op veel vlakken samen. Ze hebben bijvoorbeeld een gemeenschappelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) en werken nauw samen voor de vaccinatiecampagne.
 • corona-update op 11 mei

  Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben dinsdag 11 mei in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.
 • logo De Lijn op 5 mei

  Dienstverlening van De Lijn tijdens fase 4 van Masterplan De Met

  De werken van de heraanleg van het centrum van Kasterlee hebben een grote impact op de mobiliteit en bereikbaarheid van en in onze dorpskern. Dit heeft ook een impact op de dienstverlening van De Lijn.
 • DIFTAR rest- en gft-afval op 4 mei

  Vanaf 1 januari 2022 start Kasterlee met DIFTAR

  De gemeente stapt in het DIFTAR-project voor restafval en voor GFT van IOK Afvalbeheer. Kasterlee is de 27ste Kempense gemeente die kiest voor DIFTAR.
 • parkeren op 3 mei

  Tijdelijke aanpassing blauwe zone centrum Kasterlee

  Om de impact van de werken in het kader van Masterplan De Met op de lokale ondernemers te beperken, werd op hun vraag een tijdelijke aanpassing gedaan aan de blauwe zones in centrum Kasterlee. Deze aanpassing is geldig tot de werken aan Masterplan De Met klaar zijn.
 • 't gerief op 23 mrt

  't Gerief zoekt huishoudhulpen

  Klinkt een job als huishoudhulp je als muziek in de oren? Snel naar 't Gerief dan, zij zoeken gemotiveerde medewerkers om onze inwoners te helpen met poetsen, wassen, strijken en andere huishoudelijke taken.
 • overzicht versoepelingen corona op 5 mrt

  Beslissing Overlegcomité: vanaf 8 maart versoepelingen

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vrijdag 5 maart in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité oordeelt dat voorzichtigheid geboden blijft en wil in een eerste stap vooral voorrang geven aan onderwijs, jongeren en buitenactiviteiten.
 • onthaal vaccinatiecentrum Tielenhei op 14 feb

  Vaccinatiecentra Tielen en Grobbendonk zijn er klaar voor

  Afgelopen vrijdag en zaterdag testte de eerstelijnszone Middenkempen succesvol de werking van haar vaccinatiecentra in Tielen en Grobbendonk. De vaccinatiecentra werden aan enkele grondige oefeningen onderworpen en beide centra slaagden met glans.
 • sporthal Duineneind op 28 jan

  Voorlopig akkoord vrije tijdsactiviteiten kinderen en jeugd

  Via de pers vernam je waarschijnlijk al dat er wijzigingen op til zijn voor de hobby’s van minderjarige kinderen. Deze wijzigingen werden nog niet goedgekeurd door het Overlegcomité. Ze zijn dus nog onder voorbehoud. Wat ligt er op tafel?
 • oproep vrijwilligers vaccinatiecentra op 19 jan

  Wil je helpen in één van onze vaccinatiecentra?

  De vaccinatiecentra in onze eerstelijnszone komen in Grobbendonk en Tielen. Om de vaccins te kunnen toedienen en alles vlot te laten verlopen, hebben we natuurlijk veel helpende handen nodig. We zoeken zowel medisch personeel als mensen die willen helpen met het begeleiden van bezoekers.
 • vaccinatiecentrum sporthal Tielenhei op 14 jan

  Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Middenkempen komen in Tielen en Grobbendonk

  Begin januari ging de eerste fase van de corona-vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. In de volgende fases zullen vaccinatiecentra een zeer belangrijke rol spelen. Vanuit de Vlaamse overheid is bepaald dat er per eerstelijnszone max. 2 vaccinatiecentra aangeduid moeten worden
 • Kasterlee op 13 jan

  Wat gebeurt er in 2021 in onze bossen?

  Bijna één derde van ons grondgebied is bos, zo’n 2100 ha. Ongeveer 900 ha daarvan zijn bossen in privébezit. De andere bossen zijn van openbare besturen, zoals het gemeentebestuur Kasterlee. Hoe deze bossen er moeten uitzien en welke werken moeten gebeuren wordt vastgelegd in een bosbeheerplan.
 • sporthal Tielenhei vaccinatiecentrum op 12 jan

  Kasterlee bereidt zich samen met Eerstelijnszone Middenkempen voor op corona-vaccinatiecampagne

  Samen met de andere 6 gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maakt onze gemeente zich klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. We werkten al eerder nauw samen tijdens de coronacrisis, deze samenwerking zetten we nu verder bij de start van de vaccinatiecampagne.