Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

29 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • logo besparen op energiekosten op 18 jun

  Groepsaankoop zonnepanelen, groene stoom en gas

  Een groepsaankoop zonnepanelen, groene stroom en gas verzamelt zo veel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om aan te kopen aan voordelige prijzen. Door in groep te kopen, krijg je kwaliteit, een goede prijs en begeleiding.
 • motorinstapdag op 11 jun

  Wie gaat met ons mee racen op de Keiheuvel?

  Altijd al eens aan het stuur willen zitten van een crossmoto, quad, jeep ... en ben je tussen 12 en 16 jaar oud? Goed nieuws, samen met de sportdienst kan je gaan racen op de Keiheuvel in Balen.
 • Poederleesteenweg op 5 jun

  Start werken fietsverbinding N134 tussen Lille en Kasterlee in september

  De aanleg van het nieuwe fietspad met daarbij rioleringswerken voor Aquafin, herinrichting van kruispunten en bushaltes, aanpassingen aan nutsleidingen en aan de spoorwegovergang langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, kan eindelijk  in uitvoering gaan.
 • logo Slapende Reus op 4 jun

  Een openbaar onderzoek de Slapende Reus

  Het uitgebreid bosbeheerplan ter hoogte van de Hoge Mouw in Kasterlee zal op enkel punten gewijzigd worden. Het ontwerp voor de wijziging van het beheerplan kan ingezien worden bij de milieudienst van Kasterlee.
 • vrijwilliger aan het werk bij Harten Drie op 4 jun

  Wie o wie helpt 'Harten Drie'?

  Het dorpsrestaurant 'Harten Drie' is op zoek naar een vrijwilliger die op vrijdagmiddag mee wil opdienen in Aquamarijn. Voel jij het kriebelen? Wil jij je inzetten voor onze senioren? Lees dan snel verder.
 • Frans Verhoeven in actie op 26 mei

  Natuurdocumentaire over Kempense Heuvelrug

  De Kempense Heuvelrug is een natuurgebied om trots op te zijn. Met de gevarieerde fauna en flora is het een domein waar je van de ene in de andere verrassing valt. Wij zijn hiervan natuurlijk al langer overtuigd en vonden het tijd om ook het grote publiek kennis te laten maken met de Kempense Heuvel
 • afbraak Markt 41 op 24 mei

  Leegstaand gebouw Markt wordt gesloopt

  Op dinsdag 29 mei (meteen na de kermis) zal een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur Kasterlee starten met de afbraak van het leegstaand gebouw op Markt 41 (de vroegere Cash/Delhaize). De werken zullen voor het bouwverlof klaar zijn.
 • zomeractiviteit 2018 op 14 mei

  Registreren & inschrijven zomeractiviteiten & speelvogels

  Online inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) via i-school.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • fietsstraat op 19 apr

  Fietsstraten in schoolomgevingen

  Om de verkeersveiligheid te verhogen, worden sommige straten in de omgeving van enkele scholen 'fietsstraten'.
 • paaswandeling op 16 apr

  Wandeling 'De Slapende Reus'

  Jaarlijks worden de gemeenteraadsleden, leden van de OCMW-raad en leden van de milieuraad uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling om het beheer van de openbare bossen ter plaatse toe te lichten. Dit jaar stond het project van de Slapende Reus in de kijker.
 • seniorengids op 3 apr

  NIEUW: online seniorengids

  In de online seniorengids vind je informatie over onderwerpen die 65+-ers aanbelangen. Financiële ondersteuning aanvragen, je woning aanpassen, erfenisplanning enz.
 • Slapende Reus op 31 mrt

  24 maart 2018: start gidsenopleiding Slapende Reus

  Een groep van 26 geïnteresseerden stond zaterdag 24 maart aan de voordeur van het gemeentehuis te popelen om met de eerste les ‘inleiding op het Kempens landschap’ te starten.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • Slapende Reus op 16 feb

  Werken aan het landschap van de Kempense Heuvelrug in Kasterlee

  Heb je al gezien dat de werken in het bos van de Hoge Mouw gestart zijn? Wat is er al gebeurd en wat wordt er gepland in een volgende fase?
 • volkskalender op 12 feb

  'Groot-Kastelse volkskalender 2018' verkrijgbaar bij Toerisme Kasterlee

  Onlangs stelde de Heemkundige Kring KLT hun 33ste jaarboek, de Groot-Kastelse volkskalender, voor. Naar goede gewoonte maakte Jan Lievens van de omslag alweer een waar kunstwerk.
 • Social Media op 12 feb

  Wil je niks missen van toerisme Kasterlee? Volg hen op alle socialemediakanalen

  Mooie foto's, toffe filmpjes, een blik achter de schermen en nog zo veel meer...Volg Toerisme Kasterlee op Facebook, Instagram, Pinterest en Youtube.
 • kaboutervertelling op 9 feb

  Toerisme Kasterlee zoekt kaboutervertellers (vrijwilligersstatuut)

  Elk jaar komen ongeveer 7.000 kinderen kabouterberg bezoeken onder begeleiding van hun ouders, grootouders, leerkrachten en de jeugdbeweging.
 • werken E34 op 31 jan

  Vernieuwing wegdek E34 voorjaar 2018

  In maart 2018 zal Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de E34 in beide richtingen vernieuwen tussen de op- en afrittencomplexen Turnhout-West (nr. 23) en Oud-Turnhout (nr.25).
 • Be-alert op 27 jun

  Be-alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.