Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

22 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • kandidaten verkiezingen op 21 mei

  Verkiezingen: lijst met kandidaten

  Op 9 juni vinden de volgende verkiezingen plaats. Dan stemmen we Vlaams, federaal en Europees. Wil je graag weten op welke kandidaten je kan stemmen? Deze lijsten kan je online raadplegen:
 • SMIK kleurde paars voor LGBTQ+ sensibilisering op 17 mei

  SMIK kleurde paars voor LGBTQ+ sensibilisering

  Op 17 mei 2024 nam SMIK, een secundaire school in Kasterlee, deel aan PAARS, de grootste wereldwijde sensibiliseringscampagne rond LGBTQ+-rechten, in het kader van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Tijdens deze speciale dag kleurde de school letterlijk en figuurlijk paars.
 • oefenen stemcomputers verkiezingen op 16 mei

  Verkiezingen: elektronisch stemmen oefenen

  Op 9 juni trekken we naar de stembus. In de inkomhal van het gemeentehuis kan je van 21 mei tot en met 3 juni tijdens de openingsuren zonder afspraak oefenen op een stemcomputer. Groepen vanaf 5 personen kunnen na afspraak (T 014 85 00 01) op dinsdag- en donderdagnamiddag komen oefenen.
 • verkiezingen op 13 mei

  Verkiezingen: stemmen met volmacht

  Op 9 juni vinden de volgende verkiezingen plaats. Dan stemmen we Europees, Federaal en Vlaams. Wat moet je doen als je niet kan gaan stemmen?
 • vacature: jobstudent op 26 apr

  Gezocht – Jobstudent digitale toegankelijkheid

  Bijna één op de vijf huishoudens met een laag inkomen heeft thuis geen internettoegang. Daarnaast zijn veel mensen zich niet bewust of hun telecomabonnement het meest voordelig is voor hun verbruik. We zoeken een enthousiaste jobstudent die hen deze zomer wegwijs kan maken.
 • recyclagepark Kasterlee op 26 apr

  Recyclagepark tijdelijk gesloten van 21 mei tot en met 2 juni

  De rioleringswerken in Hoge Rielen, Venakkers en Rielenweg zitten, ondanks de uitzonderlijke regenval, goed op schema. Met de aannemer werd bekeken hoe de hinder zo minimaal mogelijk kan blijven. Toch zal het recyclagepark twee weken sluiten.
 • lente aan het gemeentehuis op 22 apr

  Wedstrijd 'Zet Kasterlee in de bloemetjes'

  Kasterlee zet dit jaar extra in op kleur in haar dorpskernen. Met de wedstrijd ‘Zet Kasterlee in de bloemetjes’ worden zowel inwoners als handelaars en horecaondernemers binnen de bebouwde kom aangemoedigd om hun vensterbank en/of voortuinen te bebloemen.
 • winnende speelstraat Kasterlee 2024 - Strepkens op 17 apr

  En de winnende Speelstraat is...

  Sporten, spelen, bewegen en ontmoeten in een gezellige buurt is de missie van Kasterlee op de jaarlijkse buitenspeeldag. Acht straten werden ondanks het slechte weer van 12 tot 17 uur omgetoverd tot uitdagende speelstraten, waar talloze kinderen zich naar hartenlust konden uitleven.
 • regen op 15 apr

  Stormschade of wateroverlast?

  Bij hevige regenval of stevige rukwinden, is schade of wateroverlast mogelijk. Het noodnummer 1722 wordt dan geactiveerd. De brandweer helpt altijd eerst de mensen die in levensgevaar zijn. Niet-dringende interventies bij noodweer, vraag je aan via het e-loket.
 • bus De Lijn op 11 apr

  Extra busrit De Lijn verbetert bereikbaarheid SMIK

  Begin dit jaar voerde De Lijn in heel Vlaanderen wijzigingen door aan het busnet. De wijziging van buslijn 493 naar 111 resulteerde in langere reistijden voor SMIK-leerlingen uit Vosselaar, Gierle, Tielen, en Lichtaart. Hier is intussen een oplossing voor.
 • Dorpsdichter Kasterlee op 8 apr

  Kasterlee zoekt tweede dorpsdichter

  Wil jij de poëtische stem van Kasterlee zijn? Heb je een passie voor taal en wil je Kasterlee en haar inwoners in het licht zetten? Grijp nu je kans om dorpsdichter te worden en stap in Tineke Lambreghts haar voetsporen!
 • vrijwilligers en leerlingen van 3master Tielen in de sociale kruidenier op 27 mrt

  Kasterlee en Foodsavers Kempen organiseren samen pilootproject Sociale Kruidenier

  Via een projectoproep van Vlaanderen Circulair, Circulaire Voedselketen, dienden Foodsavers Kempen en Welzijnszorg Kempen het vernieuwde project ‘opstart en uitbouw van voedselbedeling in een landelijke regio’ in.
 • Tegelwippen voor en na op 22 mrt

  We gaan tegelwippen, doe je mee?

  Gemeente Kasterlee neemt deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Hierdoor gaan we de uitdaging aan om het grijze Vlaanderen om te toveren tot een groen paradijs. Help jij mee?
 • digipunt op 11 mrt

  Gratis digitale workshops voor beginners

  Heb je een iPhone, maar weet je niet wat je ermee moet? Wil je graag internetbankieren, maar wil je weten hoe je dit veilig doet? Ben je nieuw in de online wereld en wil je jouw kennis bijschaven? Maak kennis met het lesbaanbod van Digipunt in de bibliotheek van Lichtaart!
 • vorming op 5 mrt

  Kasterlee geeft een 'Boest' aan zijn verenigingen

  In een tijd waarin verbinding en groei binnen de gemeenschap van het grootste belang zijn, neemt de dienst vrije tijd het voortouw met een nieuw initiatief: Boest. Dit is een reeks van vier vormingen die zorgvuldig geselecteerd zijn om het Kastelse verenigingsleven te ondersteunen en te versterken.
 • digitale pasfoto's gemeentehuis op 1 mrt

  Gratis officiële pasfoto's bij dienst burgerzaken

  Vanaf 1 maart kunnen inwoners van Kasterlee voor het maken van officiële pasfoto's terecht bij dienst burgerzaken op het gemeentehuis. De technische en ICT-dienst pasten onze loketten aan, zodat aan de balie alles meteen in orde wordt gebracht.
 • jodiumtabletten 2024 op 23 jan

  Heb jij al jodiumtabletten in huis?

  In België en dichtbij onze grenzen bevinden zich verschillende nucleaire sites, wees voorbereid op een nucleair ongeval door een doosje jodiumtabletten in huis te halen. Omdat Kasterlee op minder dan 20 kilometer van een nucleaire site ligt, behoren we tot de voornaamste doelgroep.
 • logo huis van het kind op 19 jan

  Ontdek de boeiende voorjaarsactiviteiten van Huis van het Kind

  Opvoeden doe je niet alleen. Het Huis van het Kind helpt ouders met plezier op weg en ondersteunt hen waar nodig. Regelmatig organiseren zij gratis infoavonden over opvoedingsthema's. Ook Kasterleenaren zijn meer dan welkom op deze boeiende momenten. We geven een overzicht.
 • ingang recyclagepark op 8 jan

  Rioleringswerken Hoge Rielen - recyclagepark bereikbaar

  Vorig najaar zette Kasterlee een stap richting een verbeterde rioleringsinfrastructuur. In opdracht van Aquafin en de gemeente voerde een aannemer rioleringswerken uit in de Beukendreef. Deze week start de volgende fase van deze werken in Hoge Rielen.
 • digipunt op 8 okt

  Digitale hulp nodig? Welkom bij de Digipunten

  De zes gemeenten van Regio in Transitie bundelen de krachten en zetten samen in op het ondersteunen van mensen met digitale vragen. Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra hulp kan gebruiken? Kom dan gerust eens naar een Digipunt. Daar helpen we je gratis weer op weg!
 • UiTPAS KEMPEN op 26 sep

  Nieuw in Kasterlee: UiTPAS KEMPEN

  Vanaf nu kan je in Kasterlee, door te genieten van cultuur en vrije tijd, punten sparen en kortingen krijgen dankzij de UiTPAS. Deze punten kan je nadien inruilen voor fijne voordelen in heel Vlaanderen zoals een gratis kop koffie, een filmticket, een zwembeurt…
 • praten helpt op 28 aug

  Hoe (ver)draag ik de verslaving van een familielid of naaste?

  ’t Kader en CGG Kempen organiseren in het najaar themagroepen over verslaving. Iedereen die zich zorgen maakt over iemand met een verslaving (aan alcohol, illegale middelen, gamen en/of gokken) in zijn/haar omgeving is welkom.