Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

49 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • ophangen spandoek op 3 jun

  Persbericht: bedankt Kastelse helden

  Sinds woensdag 3 juni hangt aan het gemeentehuis in Kasterlee, sociaal huis in Lichtaart en het Erfgoedhuis in Tielen een spandoek. Met hierop een bijzondere boodschap voor alle burgers van Kasterlee.
 • op 3 jun

  Uitbreiding captatieverbod

  Het captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden wordt vanaf 4 juni uitgebreid. Voor onze gemeente betekent dit dat enkel nog uit de Aa water mag worden gecapteerd.
 • Horeca mag opnieuw open op 8 juni op 3 jun

  Update Nationale Veiligheidsraad 3 juni

  De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen aan. Vanaf 8 juni krijgen we terug een pak meer vrijheden. Morgenvroeg zit de gemeentelijke crisiscel samen om te bekijken welke impact deze beslissingen hebben op onze gemeente.
 • voorbereiding verdeling mondmaskers op 29 mei

  Mondmaskers inwoners worden verdeeld

  Op vrijdag 29 mei komen de herbruikbare mondmaskers die de gemeente bij Think Pink besteld heeft, rond de middag aan in Kasterlee. We streven ernaar - zelfs met het verlengd weekend ertussen - dat ten laatste op dinsdag 2 juni de mondmaskers bij al onze inwoners in de bus zullen zitten.
 • coronabon op 28 mei

  De coronabon, dat is 10 euro extra shopplezier én een grote steun voor de Kastelse handelaars

  Elke inwoner die ingeschreven is in onze gemeente, kan vrijblijvend een bon kopen en betaalt hiervoor 10 euro. In ruil ontvang je een bon van 20 euro. Begin juni ontvangt elke inwoner een brief en een kaartje met daarop de kortingscode. Deze code heb je nodig om de coronabon aan te kopen.
 • speelterrein Bloemenwijk op 27 mei

  Speelterreinen opnieuw open!

  Vanaf woensdag 27 mei gaan de gemeentelijke speelterreinen in Kasterlee opnieuw open voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassen begeleiders houden minstens 1,5 meter afstand tussen elke persoon. Volg de instructies op de affiches bij je bezoek!
 • voorbeeld cadeaubon op 20 mei

  Kastelse cadeaubon 2 jaar geldig

  Door de coronacrisis werd beslist dat Kastelse cadeaubonnen die aangekocht werden na 1 maart 2019 twee jaar geldig blijven. Dat is één jaar langer dan oorspronkelijk het geval was.
 • zonneregio op 20 mei

  Kempen2030

  Kempen2030 wil van de Kempen een klimaatvriendelijke regio maken. Een regio met comfortabele, energiezuinige woningen. Momenteel lopen er enkele groepsaankopen en andere klimaatprojecten waaraan jij kan deelnemen.
 • gemachtigd opzichter op 19 mei

  Gemachtigd opzichters vaker, maar op minder plaatsen

  Sinds maandag 11 mei staan de gemachtigd opzichters 's morgens terug paraat om kinderen over te steken aan drukke oversteekplaatsen. Op vraag van de scholen besliste de gemeentelijke crisiscel om meerdere keren per dag een gemachtigd opzichter te voorzien, maar op minder plaatsen.
 • logo bib op 18 mei

  De bib gaat terug open!

  Goed nieuws voor de boekenwurmen en -wurmpjes onder ons. De bibliotheken van Kasterlee, Lichtaart en Tielen openen weer de deuren. Weliswaar onder bepaalde voorwaarden dus lees verder en kom alles te weten.
 • mondmasker op 14 mei

  Mondmaskers Kasterlee lopen vertraging op - filters verkrijgbaar bij apotheek

  De filters voor je eigen herbruikbare maskers die door de federale overheid geleverd werden, kan je sinds 15 mei bij de apothekers afhalen. Op basis van je adres krijg je de filters voor heel je gezin.
 • dienst burgerzaken met plexiglas op 14 mei

  Uitbreiding dienstverlening gemeentehuis en OCMW vanaf 18 mei

  Door de corona-maatregelen was er de afgelopen weken vooral telefonische en digitale dienstverlening en kon je enkel voor dringende zaken langskomen op het gemeentehuis of sociaal huis. Vanaf 18 mei kan je op afspraak langs bij de diensten burgerzaken, omgeving, vrije tijd en de sociale dienst.
 • update op 13 mei

  UPDATE maatregelen Nationale Veiligheidsraad 13 mei

  Vanaf 18 mei worden een aantal maatregelen aangepast of versoepeld. Dit heeft de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslist.
 • captatieverbod Rode Loop op 8 mei

  Captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden in provincie Antwerpen

  Vanaf 8 mei 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Op 20 mei werden bijkomende gebieden toegevoegd aan het captatieverbod. In Kasterlee gaat het over een gedeelte van het gebied van de Kleine Nete.
 • recyclagepark op 8 mei

  Containerpark / recyclagepark opnieuw open

  Het recyclagepark ging onder strikte voorwaarden terug open vanaf 7 april. Je kan niet alle fracties aanbrengen. Kom enkel met het toegelaten én dringend af te voeren afval dat je nergens kan stockeren. Lees verder...
 • corona virus op 6 mei

  UPDATE maatregelen Nationale Veiligheidsraad 6 mei

  Op woensdag 6 mei heeft de Nationale Veiligheidsraad enkele nieuwe beslissingen genomen voor de afbouw van de corona-maatregelen.
 • koop lokaal op 5 mei

  (her)opstarten winkels

  De voorschriften die de Nationale Veiligheidsraad ons de voorbije weken oplegde, worden stilaan versoepeld. Steeds meer winkels mogen de deuren openen, en steeds meer ondernemers kunnen geleidelijk opnieuw aan de slag. Maar zo'n heropstart heeft wel wat voorbereiding nodig.
 • cover coronanieuwsbrief mei 2020.jpg op 5 mei

  Coronanieuwsbrief mei 2020

  Om ook de mensen die minder online op zoek gaan naar informatie over de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te informeren, valt er deze dagen een nieuwsbrief bij alle Kasterleenaren in de bus.
 • telefoongesprek op 28 apr

  Psychologische ondersteuning nodig?

  Worstel je met jezelf, je toekomst, je relatie? Weet je soms geen blijf met je gevoelens? Heb je slaap- of eetproblemen door stress? Ben je zorgverlener en wordt het allemaal even te veel? Neem dan contact op met Eerstelijnszone Middenkempen, zij brengen je in contact met een psycholoog.
 • corona virus op 25 apr

  Corona-virus: updates maatregelen Nationale Veiligheidsraad 25 april

  De overheid publiceert bijna dagelijks een update van de nieuwe maatregelen en van de meest gestelde vragen (over de algemene maatregelen, maatregelen voor bedrijven en winkels, de werkmethode van bedrijven, de scholen, de dienstverlening, sport en cultuur, transport, verplaatsingen, ... Lees verder
 • Kasterlee belt op 24 apr

  ‘Kasterlee belt’ toont sterk sociaal weefsel aan

  In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, ging het project ‘Kasterlee belt’ op 3 april van start. Dit bleek een groot succes. In mei start een tweede belronde.
 • laptop op 20 apr

  Laptop over? Scholen zijn nog op zoek.

  Door de corona-maatregelen zijn de scholen al een tijdje gesloten en moeten leerlingen thuis digitaal les volgen. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Leerlingen uit kwetsbare gezinnen hebben thuis vaak geen laptop en/of toegang tot internet.
 • medewerker belt met senior op 3 apr

  Kasterlee gaat bijna 2.000 senioren opbellen

  In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, gaat het project ‘Kasterlee belt’ vandaag van start in de gemeente. 20 medewerkers zullen de volgende weken 1.875 senioren opbellen.
 • op 2 apr

  Provincie Antwerpen verlengt betaaltermijn naar 4 maanden

  De aanslagbiljetten van de provinciebelasting vallen momenteel in de brievenbus. Op de brief wordt een betalingstermijn van 2 maanden vermeld. Omwille van de coronacrisis besliste de Provincie Antwerpen om deze betalingstermijn te verlengen naar 4 maanden.
 • 2460challenge op 1 apr

  #2460challenge

  'Blijf in uw kot!' Oké, dat doen we, maar dat wil niet zeggen dat we ons daarom moeten vervelen. De vrijetijdsdiensten van Kasterlee geven je blijf-thuis-tips om fit te blijven, in je hoofd en je lichaam. Doe je mee?
 • affiche: huisarts nodig? twijfel niet! op 1 apr

  Huisarts nodig? Twijfel niet en bel

  Mensen twijfelen om hun huisarts te contacteren bij lichamelijke kwalen anders dan corona. Medisch uitstel kan echter gevaarlijk zijn. Kleine klachten of kwalen leiden soms tot erger. Bel gerust je huisarts over elk medisch probleem. Die kan je nog steeds veilig op raadpleging ontvangen.
 • kasterleehelpt op 1 apr

  Warme boodschappen van Kasterleenaren

  Op 31 maart vloog de drone van VTM nieuws over Kasterlee met #samentegencorona als thema. We zagen vele mooie boodschappen maar er werden er nog meer gemaakt die het scherm niet haalden. In een album op onze website verzamelen we foto's van deze hartverwarmende berichten.
 • koop lokaal op 26 mrt

  Steun onze lokale ondernemers!

  Het coronavirus en de strenge maatregelen hebben zware gevolgen voor onze ondernemers. Intussen hebben Kastelse handelaars hun dienstverlening een creatieve wending gegeven en kunnen klanten online bestellen en wordt aan huis geleverd. Hier vind je het aanbod terug.
 • online shopping op 25 mrt

  Ondernemer? Laat ons je online aanbod weten!

  Intussen hebben Kastelse handelaars hun dienstverlening een creatieve wending gegeven. Ben jij een ondernemer en herorganiseer jij je werking zodat klanten telefonisch en online kunnen bestellen met levering aan huis? Schrijf je hier in!
 • werken op 24 mrt

  Ondernemer in coronatijden?

  Er zijn ondertussen ook een aantal economische maatregelen getroffen waar ondernemers gebruik van kunnen maken als ze getroffen worden door het coronavirus.
 • zorg voor veiligheid op 24 mrt

  Versterk je veerkracht, ook in coronatijd

  Door de coronacrisis valt het openbaar leven in ons land volledig stil. Vele gezinnen zijn noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk, sociaal isolement, angst en stress zijn risicofactoren voor familiaal geweld.
 • aanbevelingen voor zorgverleners op 24 mrt

  Zorgen voor elkaar, begint bij zorgen voor jezelf

  Ben je zorgverlener? Of werk je achter de schermen hard mee aan de corona-crisis? Heel veel respect voor al jullie werk en tomeloze inzet. Maar... vergeet niet om ook voor jezelf te zorgen! Zorg voor voldoende rust, voldoende veiligheid, doe het samen en zeker niet alleen.
 • senioren op 23 mrt

  75-plussers krijgen brief over Corona-maatregelen

  Door de crisis rond het Corona-virus heeft de regering zeer strenge maatregelen opgelegd die strikt opgevolgd moeten worden. Deze maatregelen hebben een grote impact op de ganse bevolking, maar in het bijzonder op senioren. Daarom krijgt elke 75-plusser deze week een brief in de bus met meer info.
 • Dokter nodig? Bel je huisarts op 23 mrt

  Dokter nodig? Bel je huisarts

  Huisartsen vragen enkel te bellen als je een probleem hebt dat niet kan wachten tot na de corona-epidemie. Tijdens de weeknachten kan je bellen naar 014 410 410, tijdens het weekend naar 014 22 22 00. Hoe verloopt het gesprek? Dat is in een handig schema gegoten.
 • horeca tijdens corona op 22 mrt

  Corona: haal je maaltijd af of laat ze bezorgen

  Kastelse horeca past zich aan in tijden van corona: haal je maaltijd af of laat ze thuis bezorgen.
 • auto op 20 mrt

  Mag je je nog verplaatsen?

  We krijgen veel vragen van burgers en bedrijven over de verplaatsingen in de huidige situatie. Burgers worden namelijk opgeroepen om thuis te blijven en contact met andere personen dan hun naaste familie maximaal te vermijden.
 • tekenen tegen eenzaamheid op 20 mrt

  Tekenen tegen eenzaamheid

  Een brief, tekening of kaart, het bezorgt iedereen een spontane glimlach. Ook bij de bewoners van de woonzorgcentra in Kasterlee. Kruip in je pen of maak een tekening, steek hem in de brievenbus van het gemeentehuis of sociaal huis en wij bezorgen ze nadien aan de woonzorgcentra.
 • onthaal gemeentehuis op 19 mrt

  Corona-virus: update gemeentelijke maatregelen

  Het gemeentehuis en Sociaal Huis is vanaf 16 maart tot en met 3 mei gesloten. Je kan enkel op afspraak langskomen, en enkel voor dringende zaken. Het gemeentehuis kan je bellen via 014 85 00 01, het sociaal huis kan je bellen via 014 55 60 04.
 • een hart voor de zorghelden op 19 mrt

  Een hart voor onze zorghelden!

  Op vrijdag 20 maart om 12 uur geven een applaus als appreciatie voor alle zorghelden. Zwier je ramen open en laat van je horen! Je kan ook een blijvende appreciatie tonen door een wit doek aan je huis te hangen. Doe je mee?
 • mondmaskers gezocht op 19 mrt

  Gezocht: mondmaskers

  Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben ze dringend mondmaskers nodig. Heb je er nog thuis in je bedrijf of kan je zelf mondmaskers stikken? Breng ze binnen in het gemeentehuis of sociaal huis. Alvast heel erg bedankt voor je hulp.
 • kasterlee helpt op 19 mrt

  Kasterlee Helpt

  Wil je anderen helpen tijdens de coronacrisis? Kan jij hulp gebruiken tijdens deze crisis? De gemeente helpt om jou te matchen door ‘Kasterlee Helpt’!
 • logo politie op 18 mrt

  Afspraken bezoek politiekantoor Kasterlee - corona

  Om de verspreiding van het coronavirus mee te vertragen of te voorkomen, vraagt politie Kasterlee om op voorhand voor dringende zaken een afspraak te maken.
 • op 18 mrt

  Betalingsuitstel milieubelasting

  Het aanslagbiljet van de milieubelasting voor de gezinnen komt deze week normaal gezien bij alle gezinnen in de brievenbus. In het kader van de steunmaatregelen coronavirus verleent het gemeentebestuur een betalingsuitstel voor deze aanslag.
 • kaboutervertelling op 11 feb

  Toerisme Kasterlee zoekt kaboutervertellers (vrijwilligersstatuut)

  Een kaboutervertelster is iemand die enthousiast en geanimeerd kabouterverhaaltjes aan kinderen vanaf 3 jaar kan overbrengen. Terwijl je wandelt op Kabouterberg, over de zandduinen en luchtwortels, houd je de kindjes geboeid met je verhalen, spelletjes en liedjes.
 • voorstelling luierbox op 4 okt

  Luierboxen in Kasterlee

  Luiers zijn een zware kost voor jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke last. Het gemeentebestuur van Kasterlee zet mee de schouders onder de ‘luierbox’ en verzamelen zo niet-gebruikte luiers in om nadien te verdelen onder kwetsbare gezinnen.
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.