Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

17 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • dokter op 5 aug

  Testen op corona? Maak een afspraak via uw huisarts!

  Ben je langer dan 48 uur in het buitenland geweest? Dan moet je het Passenger Locator formulier invullen. Als blijkt dat je in quarantaine moet, of een test moet afleggen, ontvang je een sms. Lees verder....
 • corona update op 5 aug

  Welke coronamaatregelen zijn allemaal van kracht?

  UPDATE DOOR GOUVERNEUR OP 05/08 over mondmaskers en sport. Lees verder voor een overzicht.
 • vrijetijdsinfrastructuur huren op 4 aug

  Kasterlee lanceert online reserveringssysteem

  Begin deze week lanceerde het gemeentebestuur van Kasterlee een systeem waarmee verenigingen 24/7 zalen en lokalen van de gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur kunnen reserveren.
 • mondmaskers goed en fout op 31 jul

  Mondmasker verplicht

  Iedereen ouder dan 12 jaar is verplicht om overal in de publieke ruimte een masker te dragen dat mond en neus bedekt. Je kunt kiezen voor een wegwerpmasker of een herbruikbaar stoffen masker, maar welk type je ook kiest, het moet mond én neus bedekken.
 • afbeelding coronavirus op 23 jul

  UPDATE Nationale Veiligheidsraad 23 juli

  De Nationale Veiligheidsraad besliste op 23 juli om fase 5 van het afbouwplan niet te activeren door een stijging van het aantal coronabesmettingen de afgelopen week. Wat hebben ze wel beslist? Lees hier verder.
 • captatieverbod Rode Loop op 17 jul

  Captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden in provincie Antwerpen

  Vanaf 8 mei 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. In Kasterlee gaat het over een gedeelte van het gebied van de Kleine Nete. In dit nieuwsbericht lees je de laatste stand van zaken
 • foto via iok.be op 16 jul

  Asbest afvoeren naar het recyclagepark?

  Vanaf 1 augustus kan je opnieuw hechtgebonden asbest aanleveren in het recyclagepark. Omwille van een gewijzigde wetgeving moet asbest voortaan verpakt aangeleverd worden.
 • droogte in de kempen op 6 jul

  Kempen2030: droogte en duurzaamwatergebruik

  De afgelopen maanden ‘regende’ het alarmerende berichten over droogte en de gevolgen hiervan voor het drinkwater, de natuur, de landbouw,.... Er is dan ook dringend nood aan duurzame oplossingen om al te grote schade door langdurige droogte te vermijden.
 • groen licht op 2 jul

  Evenement organiseren is Covid Event Scan raadplegen

  Kasterlee is een bruisende gemeente waar gewoonlijk elk weekend wel ergens een evenement plaatsvindt. Door de coronacrisis werden veel evenementen geannuleerd. Sinds de veiligheidsraad van 24 juni is er terug meer ruimte om activiteiten te organiseren, als de organisator eerst een scan uitvoert.
 • locatiebeeld op 29 jun

  Proefopstelling Weygerberg

  Vanaf 8 juli wordt de Weygerberg in Lichtaart onderbroken voor gemotoriseerd verkeer op de onverharde weg ter hoogte van de kruising met de Bekenbaan. Deze maatregel komt er na meldingen van conflictsituaties tussen voertuigen en zwakke weggebruikers en op vraag van buurtbewoners.
 • pictogram bewakingscamera op 24 jun

  Gaf jij je bewakingscamera al aan bij de politie?

  Sinds de invoering van de GDPR (de Europese verordening voor gegevensbescherming) in 2018 moeten bewakingscamera's verplicht worden aangegeven. Hierop worden controles uitgevoerd.
 • corona op 24 jun

  Update Nationale Veiligheidsraad 24 juni

  De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten heeft een akkoord bereikt om vanaf 1 juli over te gaan tot fase 4 van de afbouw, op basis van het akkoord van de experts van de GEES, dat zich beroept op de gunstige evolutie van de epidemiologische situatie.
 • cover zomerbrochure 2020 op 11 jun

  Zomerbrochure online: inschrijven vanaf 15 juni

  Het was een hele puzzel, maar het zomeraanbod voor kinderen deze zomer is klaar! Lees verder om te kijken wat veranderd is, en hoe je moet inschrijven.
 • Horeca mag opnieuw open op 8 juni op 3 jun

  Update Nationale Veiligheidsraad 3 juni

  De Nationale Veiligheidsraad kondigde vandaag een nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen aan. Vanaf 8 juni krijgen we terug een pak meer vrijheden. Wat dit voor onze gemeente betekent, lees je verder in de tekst.
 • coronabon op 28 mei

  De coronabon, dat is 10 euro extra shopplezier én een grote steun voor de Kastelse handelaars

  Elke inwoner die ingeschreven is in onze gemeente, kan vrijblijvend een bon kopen en betaalt hiervoor 10 euro. In ruil ontvang je een bon van 20 euro. Begin juni ontvangt elke inwoner een brief en een kaartje met daarop de kortingscode. Deze code heb je nodig om de coronabon aan te kopen.
 • voorbeeld cadeaubon op 20 mei

  Kastelse cadeaubon 2 jaar geldig

  Door de coronacrisis werd beslist dat Kastelse cadeaubonnen die aangekocht werden na 1 maart 2019 twee jaar geldig blijven. Dat is één jaar langer dan oorspronkelijk het geval was.
 • dienst burgerzaken met plexiglas op 14 mei

  Uitbreiding dienstverlening gemeentehuis en OCMW vanaf 18 mei

  Door de corona-maatregelen was er de afgelopen weken vooral telefonische en digitale dienstverlening en kon je enkel voor dringende zaken langskomen op het gemeentehuis of sociaal huis. Vanaf 18 mei kan je op afspraak langs bij de diensten burgerzaken, omgeving, vrije tijd en de sociale dienst.