Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

34 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • zwerfvuil op 13 aug

  Infomoment: subsidies voor wie zwerfvuil ruimt

  Op donderdag 30 augustus om 20 uur is iedereen welkom in de Foyer van OC Kasterlee. De milieudienst licht een nieuw subsidiereglement toe: buurtcomités en erkende verenigingen kunnen subsidies krijgen in ruil voor het opruimen van zwerfvuil langs openbare wegen.
 • heidegebied in Kasterlee op 10 aug

  Code rood in publiek toegankelijke bossen

  Update: ook na de verfrissende buien en koelere temperaturen van de afgelopen dagen blijft code ROOD van kracht. In heel de provincie Antwerpen is brandfase code rood afgekondigd. Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden.
 • Slapende Reus op 2 aug

  29 september: openingsfeest 'Slapende Reus'

  Die dag is er gratis allerlei leuks te doen op de Goorseweg in Kasterlee. Zo kunnen kinderen tussen 14 en 18 uur een gps-spel met hoogteverschillen spelen, voor de durvers is er een touwenparcours, klimmuur en deathride en theater FroeFroe zorgt voor allerlei gekheid.
 • logo ocmw op 2 aug

  Vacature OCMW: maatschappelijk werker m/v

  Het OCMW van Kasterlee is op zoek naar een maatschappelijk werker m/v. - deeltijds (30,4/38ste) vervangingscontract met snelle indiensttreding.
 • Rode Kruis op 1 aug

  Kasterlee Hartveilig: gratis cursus reanimatie!

  Op drie uur tijd leer je reanimeren en een aed-toestel gebruiken. Schrijf je in voor de gratis opleidingen op 22 september van 9.30 tot 12.30 uur of van 13.15 tot 16.15 uur. Inschrijven kan tot en met 7 september op hartveilig2460rodekruis@hotmail.com.
 • fietslabel op 1 aug

  Moet ik een afspraak maken om mijn (kot)fiets te laten labelen?

  Nee dat moet niet! Je kan hiervoor gewoon tijdens de openingsuren langsgaan bij de politiepost. Je fiets wordt niet langer gegraveerd, maar er wordt er een onverwijderbare sticker (met daarop je rijksregisternummer) op aangebracht.
 • activiteiten op 31 jul

  Nog vrije plaatsen zomeractiviteiten jeugddienst!

  De laatste weken van de zomervakantie zijn het leukst! Wil jij ook nog meedoen? Schrijf je snel in via i-school voor de volgende activiteiten! Er zijn nog enkele plaatsen vrij!
 • Actie Retiebaan op 30 jul

  Omleiding 'Actie Retiebaan'

  Van 15 tot en met 19 augustus wordt wegens 'Actie Retiebaan' het doorgaand verkeer voor de Retiesebaan omgeleid, en dit telkens tussen 13 en 21 uur.
 • racevlag op 30 jul

  Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie door rally

  Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus organiseert RT Titanic vzw een Short Rally in Kasterlee. Hierdoor geldt een volledig doorgang- en parkeerverbod in de aangeduide zones op het plannetje vanaf 6 tot 20 uur.
 • waterverbruik tuinslang op 25 jul

  Maatregelen om waterverbruik te beperken tijdens droogteperiode

  Op 24 juli heeft de Vlaamse Droogtecommissie voor alle Vlaamse provincies de code 'oranje' afgekondigd. Als gevolg hiervan worden ook voor de provincie Antwerpen maatregelen genomen om de verspilling van water tegen te gaan en het waterverbruik te beperken.
 • kip op 18 jul

  Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Sinds april 2018 zijn al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen.
 • Kempens Veken op 1 jul

  Een Kempens Veken op jouw perceel?

  Een Kempens Veken was vroeger een vast onderdeel van ons landschap. Het is de benaming voor een poort, gebruikt als afsluiting van akkers, beemden, weiden om dieren binnen of buiten te houden. Lees snel verder als jij ook zo'n veken op een stuk grond wil plaatsen.
 • oproep free podium op 25 jun

  Oproep free podium

  Heb jij, of iemand die je kent, altijd al eens in de spotlight willen staan? Grijp dan nu je kans en misschien breek jij wel door in de Tielense muziekscene tijdens het free podium op 2 september!
 • logo besparen op energiekosten op 18 jun

  Groepsaankoop zonnepanelen, groene stroom en gas

  Een groepsaankoop zonnepanelen, groene stroom en gas verzamelt zo veel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om aan te kopen aan voordelige prijzen. Door in groep te kopen, krijg je kwaliteit, een goede prijs en begeleiding.
 • Poederleesteenweg op 5 jun

  Start werken fietsverbinding N134 tussen Lille en Kasterlee in september

  De aanleg van het nieuwe fietspad met daarbij rioleringswerken voor Aquafin, herinrichting van kruispunten en bushaltes, aanpassingen aan nutsleidingen en aan de spoorwegovergang langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, kan eindelijk  in uitvoering gaan.
 • zomeractiviteit 2018 op 14 mei

  Registreren & inschrijven zomeractiviteiten & speelvogels

  Online inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) via i-school.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • fietsstraat op 19 apr

  Fietsstraten in schoolomgevingen

  Om de verkeersveiligheid te verhogen, worden sommige straten in de omgeving van enkele scholen 'fietsstraten'.
 • paaswandeling op 16 apr

  Wandeling 'De Slapende Reus'

  Jaarlijks worden de gemeenteraadsleden, leden van de OCMW-raad en leden van de milieuraad uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling om het beheer van de openbare bossen ter plaatse toe te lichten. Dit jaar stond het project van de Slapende Reus in de kijker.
 • seniorengids op 3 apr

  NIEUW: online seniorengids

  In de online seniorengids vind je informatie over onderwerpen die 65+-ers aanbelangen. Financiële ondersteuning aanvragen, je woning aanpassen, erfenisplanning enz.
 • Slapende Reus op 31 mrt

  24 maart 2018: start gidsenopleiding Slapende Reus

  Een groep van 26 geïnteresseerden stond zaterdag 24 maart aan de voordeur van het gemeentehuis te popelen om met de eerste les ‘inleiding op het Kempens landschap’ te starten.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • Slapende Reus op 16 feb

  Werken aan het landschap van de Kempense Heuvelrug in Kasterlee

  Heb je al gezien dat de werken in het bos van de Hoge Mouw gestart zijn? Wat is er al gebeurd en wat wordt er gepland in een volgende fase?
 • Social Media op 12 feb

  Wil je niks missen van toerisme Kasterlee? Volg hen op alle socialemediakanalen

  Mooie foto's, toffe filmpjes, een blik achter de schermen en nog zo veel meer...Volg Toerisme Kasterlee op Facebook, Instagram, Pinterest en Youtube.
 • kaboutervertelling op 9 feb

  Toerisme Kasterlee zoekt kaboutervertellers (vrijwilligersstatuut)

  Elk jaar komen ongeveer 7.000 kinderen kabouterberg bezoeken onder begeleiding van hun ouders, grootouders, leerkrachten en de jeugdbeweging.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.