Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

39 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • gesloten bord op 25 apr

  Sluitingsdagen

  De gemeentelijke diensten en het OCMW zijn op maandag 30 april (brugdag) en dinsdag 1 mei gesloten.
 • gemeentehuis op 23 apr

  Financiële dienst gesloten op donderdag 26 april

  Op donderdag 26 april is de financiële dienst van de gemeente en het OCMW uitzonderlijk gesloten.
 • quinoa night op 23 apr

  QUINOA NIGHT Topchefs koken voor het goede doel in Kasterlee

  Quinoa vind je in elke supermarkt. Maar wat kan je ermee maken? De chefs van restaurants De Watermolen, De Pastorie, Helsen en KAN10 demonstreren op donderdag 3 mei in het OC van Kasterlee welke oneindige mogelijkheden er zijn met dit veelzijdige zaad. Inschrijven kan tot 27 april.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • omleiding op 21 apr

  Tijdelijke omleiding door doorgangsverbod Spoorwegstraat

  Van 24 april t.e.m. 4 mei geldt er een doorgangsverbod in de Spoorwegstraat, naar aanleiding van nutswerken voor de verkaveling ter hoogte van huisnummers 62 en 63. Voertuigen moeten omrijden via Hofdreef en Pleintje. De doorgang voor fietsers en voetgangers blijft wel verzekerd.
 • omleiding fietsers Turnhoutsebaan op 20 apr

  Fietsers tijdelijk omgeleid door nutswerken Turnhoutsebaan

  Van 8 t.e.m. 16 mei worden er nutswerken uitgevoerd in de berm van de Turnhoutsebaan in de richting van Turnhout. Fietsers zullen plaatselijk omgeleid worden via Mertenhof, Populierenlaan en Eikenlaan.
 • pop-up coach Charlotte op 20 apr

  Heb je hulp nodig bij het schrijven van vrijwilligersvacatures?

  Nog tot en met 20 juni 2018 helpen pop-up coaches Charlotte en Rachel Kastelse verenigingen en organisaties bij het schrijven van vrijwilligersvacatures. Op afspraak kunnen zij gericht hulp vragen aan de coaches tijdens een één op één gesprek over hoe ze de best vrijwilligersvacatures schrijven.
 • vobako op 20 apr

  U14 Vobako Belgisch Zaalkampioen

  Op donderdag 19 april werden de jongens en meisjes van korfbalploeg U14 Vobako onthaald op het gemeentehuis door een trotse burgemeester en schepen van sport.
 • fietsstraat op 19 apr

  Fietsstraten in schoolomgevingen

  Om de verkeersveiligheid te verhogen, worden sommige straten in de omgeving van enkele scholen 'fietsstraten'.
 • Plattelandsvensters op 17 apr

  LEADER zoekt vernieuwende ideeën voor het platteland

  LEADER is een Europees subsidieprogramma voor projecten die de leefbaarheid op het platteland bevorderen.
 • paaswandeling op 16 apr

  Wandeling 'De Slapende Reus'

  Jaarlijks worden de gemeenteraadsleden, leden van de OCMW-raad en leden van de milieuraad uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling om het beheer van de openbare bossen ter plaatse toe te lichten. Dit jaar stond het project van de Slapende Reus in de kijker.
 • peterconcert op 9 apr

  9 mei: vierde Peterconcert derde bataljon para

  Laat je meevoeren op een muzikale reis tijdens het vierde 'Peterconcert'. De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine brengt diverse lichtklassieke werken onder begeleiding van Kapelmeester Bjorn Verschoore.
 • seniorengids op 3 apr

  NIEUW: online seniorengids

  In de online seniorengids vind je informatie over onderwerpen die 65+-ers aanbelangen. Financiële ondersteuning aanvragen, je woning aanpassen, erfenisplanning enz.
 • Slapende Reus op 31 mrt

  24 maart 2018: start gidsenopleiding Slapende Reus

  Een groep van 26 geïnteresseerden stond zaterdag 24 maart aan de voordeur van het gemeentehuis te popelen om met de eerste les ‘inleiding op het Kempens landschap’ te starten.
 • computerles op 31 mrt

  Je computerkennis uitbreiden? Dan is de lessenreeks ‘Microsoft Office’ iets voor jou!

  Vanaf 16 april start er in de bib van Lichtaart opnieuw een cursus Microsoft Office! Je leert stap voor stap werken met verschillende toepassingen, denk maar aan Word, Outlook en internet.
 • werken E34 op 28 mrt

  Werken E34: verkeer vanaf 31 maart over versmalde rijstroken

  Vanaf 31 maart verandert de verkeerssituatie op de E34 ter hoogte van de werken: de aannemer start de vernieuwingswerken, het verkeer rijdt over versmalde rijstroken.
 • Kasterlee op 27 mrt

  Aanslagbiljetten milieubelasting zien er anders uit

  Voortaan worden de aanslagbiljetten voor milieubelasting door een externe firma verstuurd. De enveloppen zullen er ietwat anders uitzien, nl. met twee vensters: rechts een venster met het adres van de bestemmeling, linksboven een venster met het logo van Kasterlee.
 • computerlessen op 25 mrt

  Je computerkennis uitbreiden? Dan is de lessenreeks ‘Microsoft Office’ iets voor jou!

  Vanaf 16 april start er in de bib van Lichtaart opnieuw een cursus Microsoft Office! Je leert stap voor stap werken met verschillende toepassingen, denk maar aan Word, Outlook en internet.
 • houtexploitatie op 16 mrt

  Gemeentebestuur houdt rekening met bezorgdheden rond bosbeheer

  Het gemeentebestuur kreeg de afgelopen weken heel wat vragen over de impact van de bosbeheerswerken aan Duivelskuil en het Zwart Water. Om rekening te houden met deze bezorgdheden, werd aan de betrokken instanties* gevraagd om voorlopig geen nieuwe ontbossingen en grote kappingen op te starten,
 • gidsen op 14 mrt

  21 mensen schreven in voor gidsenopleiding Slapende Reus

  Hilde, Ludo, Jan, Mien, Annemie … en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Meer dan 20 mensen hebben zich ingeschreven voor de gidsenopleiding 'Slapende Reus' die start op 24 maart 2018.
 • parking spoorwegstraat op 14 mrt

  Parking Spoorwegstraat afgesloten tot eind april

  Vanaf 20 maart tot 30 april 2018 is parkeren op de parking aan de Spoorwegstraat (Tielen) niet mogelijk. Een aannemer voert er werken uit in opdracht van Eandis. Je kan parkeren op de parking Tielendorp. Uitzonderlijk geldt hier voor de duur van de werken geen blauwe zone.
 • Curieuzeneuzen op 12 mrt

  Kasterlee neemt deel aan CurieuzeNeuzen

  Op 23 februari lanceerde Universiteit Antwerpen in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en De Standaard CurieuzeNeuzen Vlaanderen. Dit project zal tijdens de maand mei de luchtkwaliteit meten in 20.000 straten over heel Vlaanderen.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • Slapende Reus op 16 feb

  Werken aan het landschap van de Kempense Heuvelrug in Kasterlee

  Heb je al gezien dat de werken in het bos van de Hoge Mouw gestart zijn? Wat is er al gebeurd en wat wordt er gepland in een volgende fase?
 • volkskalender op 12 feb

  'Groot-Kastelse volkskalender 2018' verkrijgbaar bij Toerisme Kasterlee

  Onlangs stelde de Heemkundige Kring KLT hun 33ste jaarboek, de Groot-Kastelse volkskalender, voor. Naar goede gewoonte maakte Jan Lievens van de omslag alweer een waar kunstwerk.
 • Social Media op 12 feb

  Wil je niks missen van toerisme Kasterlee? Volg hen op alle socialemediakanalen

  Mooie foto's, toffe filmpjes, een blik achter de schermen en nog zo veel meer...Volg Toerisme Kasterlee op Facebook, Instagram, Pinterest en Youtube.
 • kaboutervertelling op 9 feb

  Toerisme Kasterlee zoekt kaboutervertellers (vrijwilligersstatuut)

  Elk jaar komen ongeveer 7.000 kinderen kabouterberg bezoeken onder begeleiding van hun ouders, grootouders, leerkrachten en de jeugdbeweging.
 • werken E34 op 31 jan

  Vernieuwing wegdek E34 voorjaar 2018

  In maart 2018 zal Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de E34 in beide richtingen vernieuwen tussen de op- en afrittencomplexen Turnhout-West (nr. 23) en Oud-Turnhout (nr.25).
 • verwarming op 26 nov

  Recht op verwarmingstoelage?

  Het OCMW kan helpen voorkomen dat je omwille van financiële problemen zonder verwarming dreigt te vallen. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een verwarmingstoelage? Ga langs bij de sociale dienst van het OCMW, elke maandag van 13 tot 16 uur.
 • Be-alert op 27 jun

  Be-alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.