Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

13 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • speelvogels op 1 jul

  Registratieformulier Speelvogels

  De online registraties werden op 1 juli om 12 uur offline gehaald. Zo hebben we voldoende tijd hebben om de gegevens te verwerken. Wil je kind graag naar de speelvogels komen EN is hij/zij nog niet geregistreerd? Dan kan je ter plaatse het formulier in orde maken.
 • vacature: kabinetsmedewerker op 21 jun

  Vacature: kabinetsmedewerker

  Ben je goed in agenda-beheer en rapporteren? Kan je zonder probleem samenwerken met verschillende doelgroepen? Ben je een vlotte communicator? Dan zoeken we jou!
 • gemeentelijke app op 20 jun

  Een gemeentelijke app voor Kasterlee

  Inwoners van Kasterlee kunnen sinds vandaag een gemeentelijke app ‘Kasterlee’ downloaden op hun smartphone.
 • nestkastje op 10 jun

  De eikenprocessierups is weer daar

  De eikenprocessievlinder is een onschuldige nachtvlinder. Het zijn de rupsen van deze vlinder die irriterende brandharen hebben. Deze haartjes kunnen brandwonden op de huid, schade aan de ogen en luchtwegen veroorzaken. Door van deze effecten wordt de rups op veel publieke plaatsen bestreden.
 • nieuwe huisstijl Kasterlee op 7 jun

  PERSBERICHT: een nieuwe huisstijl voor Kasterlee

  Vandaag stelde Kasterlee haar nieuwe logo met bijhorende communicatiehuisstijl en slagzin voor. Het gemeentebestuur wenste een nieuw, eigentijds en verbindend symbool te creëren naar zowel inwoners als bezoekers van de Kempengemeente toe.
 • overlegcomité 20 mei op 20 mei

  Afschaffing mondmaskerplicht

  De coronabarometer die sinds maart dit jaar op code geel stond, wordt gedeactiveerd. Dat heeft het Overlegcomité vandaag beslist. Als gevolg daarvan verdwijnt vanaf maandag 23 mei de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer en het Passenger Locator Form voor de meeste reizen.
 • stormschade Gewad Tielen op 20 mei

  Stormschade?

  De volgende dagen verwachten we nog hevige onweders met mogelijk wateroverlast. Storm kan veel schade aanrichten. Wat doe je in dat geval?
 • opvang Oekraïners op 16 mei

  Informatie Oekraïne-crisis

  Heb jij plaats vrij om tijdelijk of duurzaam opvang te bieden aan personen op de vlucht uit Oekraïne? Dan kan je dit melden via ons digitaal loket. We verzamelen alle opvangplaatsen in onze gemeente en bezorgen deze gegevens aan het Nationaal Crisiscentrum.
 • OC Lichtaart op 31 mrt

  Aanpassing dienstverlening ontmoetingscentra

  In de OC’s kan je rekenen op conciërges en zaalwachters om je wegwijs te maken als je een zaal of lokaal hebt gereserveerd. Vanaf maandag 4 april 2022 wijzigt de dienstverlening in de ontmoetingscentra. De conciërge of zaalwachter zal niet langer de hele tijd aanwezig zijn tijdens de activiteit.
 • vaccinatiecentrum AZ Herentals op 16 mrt

  Vaccinaties ELZ Middenkempen vanaf april 2022 in AZ Herentals

  Eind maart sloot het vaccinatiecentrum in Grobbendonk. Wie nog gevaccineerd wenst te worden, zal één keer per maand in AZ Herentals terechtkunnen. Dit telkens op een vrijdagnamiddag en -avond.
 • brandweersite Kasterlee op 2 mrt

  Onderzoek naar PFAS

  De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft recent een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd naar de aanwezigheid van zogeheten poly- en perfluoralkylstoffen of ‘PFAS’. Het gaat om metingen op en rond de volgende locatie: Lichtaartsebaan 4 A, 2460 Kasterlee, op de site van de brandweer.
 • vermindering onroerende voorheffin op 18 jan

  Vermindering onroerende voorheffing

  In bepaalde gevallen kan je vermindering krijgen van de onroerende voorheffing en in sommige omstandigheden worden deze verminderingen automatisch toegekend. Niet alleen eigenaars maar ook huurders kunnen van bepaalde verminderingen genieten.
 • cashloos betalen op 12 jan

  Vanaf 1 januari 2022 werken we waar mogelijk volledig cashvrij.

  Reeds in het verleden heeft de gemeente geopteerd om zo veel mogelijk in te zetten op het digitaal betalen en zijn het aantal cashstromen ingeperkt, bv. op het containerpark.