Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

18 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • waterschade op 20 jun

  UPDATE 11 uur: gemeentehuis terug open

  Door een technisch probleem is er wateroverlast ontstaan in het gemeentehuis. Ondertussen zijn alle diensten terug operationeel en is het gemeentehuis terug open.
 • schade wegdek Ossengoor op 19 jun

  PERSBERICHT: hinder door werfverkeer Ossengoor

  Gisteren zijn werken gestart aan de hoofdweg van het domein de Hoge Rielen in Kasterlee. Een Nederlandse onderaannemer, die in opdracht werkt van de Hoge Rielen, heeft per vergissing de werfzone uitgebreid in Ossengoor. Hierdoor is schade ontstaan aan het wegdek.
 • vakantietoezicht op 17 jun

  Vakantietoezicht door de politie

  Wil je dat de politie tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil houdt en regelmatig langs je woning passeert? Dat kan, laat het weten via het e-loket van de politie regio Turnhout.
 • ondertekening werftransport op 14 jun

  Persbericht: Gemeente Kasterlee ondertekent Charter Werftransport

  Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft het Charter Werftransport ondertekend en werkt zo samen met de bouwsector voor een bereikbare en veilige schoolomgeving tijdens werken.
 • toppers gezocht op 12 jun

  Animatoren gezocht!

  De jeuddienst is nog op zoek naar enkele animatoren voor in juli, augustus, september en oktober. Ken je iemand die nog op zoek is naar een prettige bijverdienste? Laat ze contact opnemen met de jeugddienst!
 • foto Martine Dams op 11 jun

  Vergeet de mooie dagen niet

  Op donderdag 20 juni vindt het tweede zorgcafé van 2019 plaats in het OC Kasterlee. Martine Dams brengt die avond met het liedjesprogramma 'Vergeet de mooie dagen niet' dementie onder de aandacht.
 • adviesraden op 4 jun

  Is meedenken over het beleid iets voor jou?

  Lokale adviesraden spelen een belangrijke rol bij het voorbereiden van het beleid, maar ook bij de uitvoering en bijsturing ervan. We hebben in Kasterlee elf adviesraden. Lees verder en ontdek de raden waarvoor we vers bloed zoeken.
 • vakantie op 28 apr

  Vraag tijdig je reisdocumenten aan

  Vertrek je binnenkort op vakantie naar het buitenland? Zorg dan tijdig dat je reisdocumenten in orde zijn. Op www.diplomatie.be kan je zien welke documenten je in welk land nodig hebt. In Europa is een identiteitskaart voldoende. Buiten Europa heb je vaak een internationaal paspoort nodig.
 • zomeractiviteit 2018 op 25 apr

  Registreren & inschrijven zomeractiviteiten & speelvogels

  Online inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) via i-school.
 • foto Bart Van der moeren op 23 apr

  Vallei van de Kleine Nete en Aa

  De Vlaamse Regering keurde in maart 2019 een start- en procesnota goed voor de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de vallei van de Kleine Nete en Aa van Kasterlee tot Grobbendonk. Van 30 april tot 28 juni wordt er een publieke consultatie over deze startnota georganiseerd.
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • fietslabel op 1 sep

  Moet ik een afspraak maken om mijn (kot)fiets te laten labelen?

  Nee dat moet niet! Je kan hiervoor gewoon tijdens de openingsuren langsgaan bij de politiepost. Je fiets wordt niet langer gegraveerd, maar er wordt er een onverwijderbare sticker (met daarop je rijksregisternummer) op aangebracht.
 • Holle Weg op 21 aug

  Bijzondere wegen op de Kempense Heuvelrug

  Op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee komen bijzondere wegen voor, ze vertellen mee de rijke geschiedenis van Slapende Reus. Zo zijn er holle wegen, maar ook een Lijk- en Kerkweg. Lees snel verder en kom alles te weten over deze historische paden in het bos.
 • energiemeester op 21 aug

  Gezocht: energiemeesters

  Wil je graag gezinnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun energieverbruik en het verlagen van hun energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester! Hoe je je rol als energiemeester invult, bepaal je voor een groot deel zelf. Zo kan je kiezen hoeveel gezinnen je begeleidt.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.