Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

21 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • foto via agentschap voor natuur en bos op 17 feb

  Publieke consultatie Natuurbeheerplan Tielenheide-Calievallei

  Het Agentschap voor Natuur en Bos heeft in samenwerking met het Ministerie van Defensie een ontwerpnatuurbeheerplan opgesteld voor het gebied Tielenheide-Calievallei. Dit plan kan je nog tot en met donderdag 18 maart 2021 komen inkijken in het gemeentehuis van Kasterlee.
 • onthaal vaccinatiecentrum Tielenhei op 14 feb

  Vaccinatiecentra Tielen en Grobbendonk zijn er klaar voor

  Afgelopen vrijdag en zaterdag testte de eerstelijnszone Middenkempen succesvol de werking van haar vaccinatiecentra in Tielen en Grobbendonk. De vaccinatiecentra werden aan enkele grondige oefeningen onderworpen en beide centra slaagden met glans.
 • enquete op 11 feb

  Statbel organiseert een enquête in Kasterlee

  In de loop van de volgende weken en maanden houdt Statbel, het Belgische statistiekbureau, een enquête naar inkomens en levensomstandigheden bij een aantal geselecteerde huishoudens uit onze gemeente.
 • vrijwilliger vaccinatiecentrum op 9 feb

  Opgegeven als vrijwilliger in een vaccinatiecentrum?

  Heb je je onlangs opgegeven als vrijwilliger voor het vaccinatiecentrum in Tielen of Grobbendonk? Super! We zijn volop bezig de planning op te maken. Je zal binnenkort gecontacteerd worden om je te registeren via een online reserveringssysteem.
 • doolhof Kabouterberg Kasterlee op 9 feb

  Persbericht: Een nieuw doolhof op Kabouterberg

  Kabouterberg werd nog meer een kinderparadijs. Het doolhof, dat toegang geeft tot het bos, werd vernieuwd en is zeker een bezoekje waard. Kom het ontdekken tijdens jouw krokusvakantie in eigen land.
 • corona update 5 februari 2021 op 5 feb

  Overlegcomité: heropening kappers vanaf 13 februari

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vrijdag 05/02 in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Er is beslist dat de kappers vanaf 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.
 • archiefbeeld K-dagen op 30 jan

  MB past maatregelen voor buitenactiviteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar aan

  De regels over de activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen en jongeren tot en met achttien jaar worden, in lijn met de voorstellen van de ministers van Jeugd, op elkaar afgestemd. Het ministerieel besluit dat deze nieuwe regels een wettelijke basis geeft is vrijdag gepubliceerd.
 • rurant op 29 jan

  Druk jouw stempel op ons platteland

  Heb je een goed idee voor het versterken, vernieuwen of verduurzamen van jouw stukje platteland? En heb je veel zin om daar samen met anderen uitvoering aan te geven? Ga dan voor een plattelandssubsidie!
 • foto op 29 jan

  Proefopstelling Schoolstraat Lichtaart

  Na de krokusvakantie (22 tem 26/02/2021) start aannemer Wawebo met herstellingswerken aan enkele betonplaten in de Schoolstraat. Hierbij is het noodzakelijk dat de weg wordt afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer tussen de Dennenlaan en de Gemeentestraat.
 • sporthal Duineneind op 28 jan

  Voorlopig akkoord vrije tijdsactiviteiten kinderen en jeugd

  Via de pers vernam je waarschijnlijk al dat er wijzigingen op til zijn voor de hobby’s van minderjarige kinderen. Deze wijzigingen werden nog niet goedgekeurd door het Overlegcomité. Ze zijn dus nog onder voorbehoud. Wat ligt er op tafel?
 • corona update reizen op 22 jan

  Overlegcomité beslist tijdelijk reisverbod en uitbreiding isolatie

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken.
 • oproep vrijwilligers vaccinatiecentra op 19 jan

  Wil je helpen in één van onze vaccinatiecentra?

  De vaccinatiecentra in onze eerstelijnszone komen in Grobbendonk en Tielen. Om de vaccins te kunnen toedienen en alles vlot te laten verlopen, hebben we natuurlijk veel helpende handen nodig. We zoeken zowel medisch personeel als mensen die willen helpen met het begeleiden van bezoekers.
 • corona update sport op 14 jan

  Er kunnen weer uitzonderingen worden toegestaan voor sportactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar

  De federale maatregelen die gezamenlijke sportactiviteiten verbieden, zijn verlengd tot 1 maart 2021. Dit geldt dus ook voor de regel dat een lokaal bestuur uitzonderingen kan toestaan om voor -13 jarigen indoorsportactiviteiten in groepsverband volgens strikte coronaproof regels weer toe te laten.
 • vaccinatiecentrum sporthal Tielenhei op 14 jan

  Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Middenkempen komen in Tielen en Grobbendonk

  Begin januari ging de eerste fase van de corona-vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. In de volgende fases zullen vaccinatiecentra een zeer belangrijke rol spelen. Vanuit de Vlaamse overheid is bepaald dat er per eerstelijnszone max. 2 vaccinatiecentra aangeduid moeten worden
 • Kasterlee op 13 jan

  Wat gebeurt er in 2021 in onze bossen?

  Bijna één derde van ons grondgebied is bos, zo’n 2100 ha. Ongeveer 900 ha daarvan zijn bossen in privébezit. De andere bossen zijn van openbare besturen, zoals het gemeentebestuur Kasterlee. Hoe deze bossen er moeten uitzien en welke werken moeten gebeuren wordt vastgelegd in een bosbeheerplan.
 • sporthal Tielenhei vaccinatiecentrum op 12 jan

  Kasterlee bereidt zich samen met Eerstelijnszone Middenkempen voor op corona-vaccinatiecampagne

  Samen met de andere 6 gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maakt onze gemeente zich klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. We werkten al eerder nauw samen tijdens de coronacrisis, deze samenwerking zetten we nu verder bij de start van de vaccinatiecampagne.
 • kippen op 8 jan

  Ophokplicht voor vogels nog steeds van kracht

  Sinds 15 november moeten pluimvee en gehouden vogels opgehokt worden of afgeschermd zijn met behulp van netten. Dit geldt ook als je slechts enkele kippen houdt. Deze maatregel is voor onbepaalde duur van kracht.
 • corona update op 8 jan

  Overlegcomité 08/01: bevestiging bestaande regels

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag via videoconferentie in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. De situatie in ons land evolueert sinds enkele weken positief en is gunstiger dan in een hele reeks andere Europese landen.
 • corona alert op 17 dec

  Coronatestcentrum in onze regio start met sneltesten

  Deze week startte het testcentrum in Olen met een proefproject rond sneltesten. Patiënten met coronasymptomen die niet langer dan vijf dagen ziek zijn, komen in aanmerking voor een sneltest. Zo krijg je al na 20 minuten het resultaat.
 • op 2 dec

  Proefopstelling Grootreesdijk

  Vanaf 16 december 2020 wordt de noordelijke aansluiting van de Grootreesdijk op de Kattenberg afgesloten voor alle verkeer door middel van een proefopstelling. Deze maatregel is nodig om de plaatsing van een nieuwe hoogspanningscabine door netbeheerder Fluvius mogelijk te maken.
 • Wanneer moet ik mij laten testen op corona? op 23 nov

  Covid-19 testcentrum op Teunenberg Olen

  Vanaf maandag 23 november, wordt de teststrategie in ons land aangepast. Iedereen wie een hoogrisicocontact heeft gehad maar geen symptomen heeft, zal ook getest worden.