Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

30 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • logo Slapende Reus op 19 jan

  data opleiding gidsen Slapende Reus

  Maakt jouw hart een sprongetje als je aan het wandelen bent in Kasterlee? Dan hebben we je nodig! Ben je een gids? Dan hebben we iets voor jou! Vanaf maart organiseert Toerisme Kasterlee een opleiding 'Met een groep op verkenning op de Slapende Reus'. Lees verder en ontdek de exacte data.
 • Sociaal Huis op 17 jan

  Sociaal Huis uitzonderlijk gesloten

  Op maandag 29 januari is het Sociaal Huis uitzonderlijk gesloten wegens vormingsdag personeel.
 • werken op 15 jan

  Dringende werken Olensteenweg

  Door herstellingswerken aan een verzakking in het wegdek aan het kruispunt Olensteenweg/Heidestraat in Lichtaart is er vanaf 16 januari ter plaatse enkel wisselend verkeer mogelijk. Vanaf 5 februari wordt de Olensteenweg afgesloten voor al het doorgaand verkeer gedurende twee weken.
 • sportlaureaten op 15 jan

  Stem op jouw favoriete sportlaureaat!

  Vanaf maandag 15 januari tot en met zondag 28 januari kan je weer stemmen voor je favoriete sportbelofte, G-sporter, sportvrouw, sportman en sportploeg.
 • zone verkeerslichten Turnhoutsebaan Kleinrees op 10 jan

  Verkeerslichten Turnhoutsebaan

  Op de Turnhoutsebaan (N19) worden ter hoogte van het kruispunt Kleinrees-Vekemans verkeerslichten geplaatst. De lichten komen er naar aanleiding van het dodelijk ongeval met drie fietsers vorige zomer.
 • infoblad op 9 jan

  Geen gemeentelijk infoblad ontvangen? Vraag hier je exemplaar

  Inwoners van onze gemeente met een ‘geen-reclame-aub-sticker’ op hun brievenbus hebben mogelijk het gemeentelijk informatieblad van januari niet ontvangen. Wens je een exemplaar? Laat het ons weten.
 • winterwarm op 4 jan

  WinterWarm: magisch festival in de Hoge Rielen

  Van 26 januari tot 4 februari lonkt het festival WinterWarm in de Hoge Rielen met een eigenzinnig programma naar een breed publiek. Spectaculaire voorstellingen, intieme concerten, kunstbeleving en nog veel meer.
 • Kasterleevrijwilligt op 4 jan

  Zin in vrijwilligerswerk? Fantastisch!

  Vind hét vrijwilligerswerk dat bij je past op www.kasterleevrijwilligt.be Je vindt er alle lokale vrijwilligersvacatures, o.a. van de gemeentelijke diensten, en Kastelse verenigingen of organisaties die eenmalig of voor een langere periode op zoek zijn naar vrijwilligers.
 • nucleair symbool op 2 jan

  Test elektronische sirenes

  Op donderdag 4 januari worden de elektronische sirenes tussen 11.45 en 13.15 uur getest. Op het ogenblik van de test weerklinkt een nucleair alarmsignaal. Na dit signaal hoor je de gesproken boodschap ‘proefsignaal’.
 • werken Tielensteenweg op 20 dec

  Tielensteenweg terug open

  Hoewel voorzien was dat de wegenwerken tot maart zouden duren, zal de weg tussen Lichtaart en Tielen donderdag 21 december in de loop van de dag opengesteld worden. Ondanks de recente winterprik, zal de aannemer er toch in slagen om de werken voor de kerstvakantie af te ronden.
 • De Lijn op 14 dec

  Nieuwe dienstregeling Lijn 219: Vorselaar- Herentals - O.L.V.-Olen - Lichtaart - Poederlee

  De rit met vertrek om 15.50 uur in 'Vorselaar Van Roeyinstituut', die in Olen de halte 'Fabrieken' bedient, wordt niet langer gereden. Reizigers kunnen gebruik maken van de andere bus met dezelfde vertektijd. Deze bus bedient onder meer Olen Station en rijdt verder tot in Poederlee.
 • computerlessen op 14 dec

  Wil jij ook het digitale tijdperk instappen?

  Vanaf januari starten computeropleidingen in de bibliotheek om werkzoekenden en 55-plussers wegwijs te maken in de digitale wereld.
 • nieuwe bladerbak op 29 nov

  Nieuwe bladerbakken

  Het gemeentebestuur plaatste de voorbije weken nieuwe bladerbakken in onze gemeente. De oude bladerbakken waren aan vervanging toe
 • verwarming op 26 nov

  Recht op verwarmingstoelage?

  Het OCMW kan helpen voorkomen dat je omwille van financiële problemen zonder verwarming dreigt te vallen. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een verwarmingstoelage? Ga langs bij de sociale dienst van het OCMW, elke maandag van 13 tot 16 uur.
 • faofat op 24 nov

  Fedris: Federaal agentschap voor beroepsrisico's

  Heb jij (of je partner, familie) een arbeidsongeval gehad en heb je hierover vragen of wens je hulp bij de administratieve behandeling ervan, dan kan je elke eerste vrijdag van de maand terecht op de zitdag van Fedris.
 • bladafval op 1 okt

  Zuiver bladafval breng je gratis naar het containerpark

  Van oktober tot en met maart kan je zuiver bladafval gratis naar het containerpark brengen. De overige maanden kan je hiervoor terecht op het regionaal containerpark van IOK in Beerse (Oosteneinde z.n.)
 • Vermist op 20 sep

  Project Vermist@kasterlee

  Het gebeurt dat mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie verloren lopen, ronddolen of vermist geraken. Met het project ‘Vermist@Kasterlee’ wil het gemeentebestuur mantelzorgers helpen snel en efficiënt te reageren bij onrustwekkende verdwijningen van hun dierbaren.
 • Tielensteenweg op 28 aug

  Werken Tielensteenweg

  Midden september 2017 starten er rioleringswerken aan Tielensteenweg en zal ook het fietspad erlangs opnieuw aangelegd en verbreed worden (van 1,30 m naar 1,75 m). UPDATE 8/9: er werden enkele wijzigingen doorgevoerd aan de omleiding.
 • Be-alert op 27 jun

  Be-alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • mobiliteit op 28 mrt

  Resultaten enquête mobiliteitsplan

  Het gemeentebestuur is vorig jaar gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Om alle inwoners van onze gemeente maximaal te sensibiliseren en te laten participeren, werd in elke deelgemeente een tentoonstelling over mobiliteit in onze gemeente georganiseerd.
 • Tunnel op 3 mrt

  Studie verkeerseffecten Noord-Zuidverbinding staat online

  In de loop van 2016 voerde het Vlaams verkeerscentrum verkeersmetingen uit om het effect van de Noord-Zuidverbinding op het verkeer (aantal voertuigen, gevolgde routes, herkomst verkeer, reistijden, leefbaarheid,...) in kaart te brengen.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.