Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

18 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • locatie blauwe zone op 20 feb

  Blauwe zone Tielensteenweg

  Vanaf 24 februari wordt de blauwe zone in Lichtaart uitgebreid. Vanaf dan leg je elke werkdag en zaterdag van 9 tot 18 uur een parkeerschijf op de parkeerzone langs de Tielensteenweg tussen huisnummer 10 en 24.
 • pasen 2020 op 17 feb

  Ravotten tijdens de paasvakantie

  Tijdens de paasvakantie hebben kinderen 14 dagen tijd om te spelen, te ontdekken en te doen wat ze graag doen. Maar soms moeten ze ook gestimuleerd worden om zich te vermaken. Daarvoor heeft Kasterlee een ruim aanbod aan spelmogelijkheden uitgewerkt. Lees verder en ontdek het in de paasbrochure.
 • animator worden op 11 feb

  Animatoren gezocht!

  Voor de paasvakantie zijn we nog zoek naar enkele animatoren die zich willen engageren om er voor onze bengels weer een topvakantie van te maken! Lees verder om te zien voor welke activiteiten we nog animatoren nodig hebben.
 • fotograaf: Bailleul ontwerpbureau op 11 feb

  Persbericht: Toerisme Kasterlee insipreert andere infokantoren

  In 2017 kreeg Kasterlee een nieuw toeristisch infokantoor. Bij de nieuwe inrichting werd heel sterk rekening gehouden met de beleving. Regelmatig krijgt Kasterlee nu uit heel Vlaanderen collega’s van andere toeristische infokantoren over de vloer. Iedereen wil bij ons inspiratie opdoen.
 • kaboutervertelling op 11 feb

  Toerisme Kasterlee zoekt kaboutervertellers (vrijwilligersstatuut)

  Een kaboutervertelster is iemand die enthousiast en geanimeerd kabouterverhaaltjes aan kinderen vanaf 3 jaar kan overbrengen. Terwijl je wandelt op Kabouterberg, over de zandduinen en luchtwortels, houd je de kindjes geboeid met je verhalen, spelletjes en liedjes.
 • gemeentehuis Kasterlee op 10 feb

  Vacature toezichter werven en vergunningen

  Zorg jij er mee voor dat Kasterlee een fijne plek is om te wonen, werken en leven? Gemeente en OCMW Kasterlee zijn op zoek naar een toezichter werven en vergunningen. Is dit iets voor jou? Lees verder voor meer informatie en stel je ten laatste op 28 februari kandidaat.
 • carnavalstoeten op 7 feb

  De carnavalgekte barst los in Kasterlee!

  Op vrijdag 21 februari is het feest! Dan trekken de kleuters en lagere schoolkinderen van Kasterlee hun gekste pakje aan en vieren ze carnaval. Kom ze bewonderen tijdens één van de drie stoeten in Kasterlee, Lichtaart en Tielen.
 • cover jaarkalender 2020 op 28 jan

  Groot-Kastelse volkskalender 2020

  Eind januari stelde de Heemkundige Kring KLT hun 35e jaarboek, de Groot-Kastelse volkskalender, voor. Zoals gewoonlijk maakte Jan Lievens van de cover een waar kunstwerk. Lees verder en ontdek welke verhalen er naast de vaste rubrieken een plaats kregen in het jaarboek.
 • cover meerjarenplan op 27 jan

  Meerjarenplan: wat kan je de volgende zes jaar van het gemeentebestuur verwachten?

  In het meerjarenplan lees je de beleidskeuzes van het bestuur voor de volledige bestuursperiode 2020-2025. Waarin zal het bestuur investeren, welke projecten worden afgewerkt, welke maatregelen worden er genomen om financieel gezond te blijven,.... Ga verder en lees de brochure.
 • foto reneveren op 16 jan

  Een premie voor energiebesparende werken

  Ook in 2020 kan je premies verkrijgen voor het uitvoeren van energiebesparende werken aan je woning. Denk aan dakisolatie, warmtepomp, hoogrendementsglas, muurisolatie,.... Lees snel verder en ontdek alle premies en ook waar je deze kan aanvragen.
 • logo bounce op 16 jan

  Persbericht: Veerkracht kan je trainen

  Als Gezonde Gemeente werkt Kasterlee ook in 2020 verder met het thema ‘Veerkracht’. In samenwerking met ARKTOS wordt in de krokusvakantie de driedaagse workshop ‘BOUNCE’ georganiseerd.
 • foto recyclagepark op 1 jan

  Wat wijzigt er rond afval?

  Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen rond het inzamelen van afval. Zo werden een aantal tarieven aangepast volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Gemiddeld zijn de meeste tarieven van restafvalzakken, gft-stickers en de knipkaarten van het recyclagepark verhoogd met 10 %.
 • budgetmeter op 1 nov

  Tussenkomst minimale levering aardgasbudgetmeter

  Personen met een budgetmeter die over onvoldoende financiële middelen beschikken om de budgetmeter op te laden, lopen het risico om in de winterperiode zonder verwarming vallen.
 • voorstelling luierbox op 4 okt

  Luierboxen in Kasterlee

  Luiers zijn een zware kost voor jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke last. Het gemeentebestuur van Kasterlee zet mee de schouders onder de ‘luierbox’ en verzamelen zo niet-gebruikte luiers in om nadien te verdelen onder kwetsbare gezinnen.
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.