Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

16 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • kindjes met nieuwjaarszak op 11 dec

  Nieuwejaarkezoete, het varken heeft vier voeten

  Voeten in warme schoenen, muts en sjaal aan, een zak om de nek en de kinderen zijn er klaar voor. Op 31 december trekken ze de straat op om van deur tot deur een 'gelukkig Nieuwjaar' te gaan wensen. En dit jaar doen ze dit met een gloednieuwe nieuwjaarszak!
 • nieuwjaarsdrink op 10 dec

  Een toast op het nieuwe jaar!

  Op zondag 6 januari zijn alle inwoners van Kasterlee welkom op de gemeentelijke nieuwjaardrink georganiseerd door het gemeente- en OCMW-bestuur van Kasterlee. We klinken er samen op het nieuwe jaar.
 • feestbus op 1 dec

  Oudejaarsnachtbiljet

  Ook tijdens de oudejaarsnacht brengen de chauffeurs van De Lijn je veilig naar je bestemming en weer thuis. Hiervoor maak je gebruik van een Oudejaarsnachtbiljet.
 • certificaat Inbraak Veilig op 21 nov

  Hoe 'Inbraak Veilig' is jouw huis?

  Uit ervaring weten we dat tijdens de donkere wintermaanden inbraken vaker voorkomen. Wist je dat je een afspraak kan maken om te controleren of je huis voldoende inbraakveilig is? Een preventieadviseur komt langs en geeft tips om de woning beter te beveiligen.
 • foto www.veiligverkeer.be op 14 nov

  Maak je zichtbaar in het verkeer

  Stilaan zitten we in de donkerste maanden van het jaar. En als het donker is, dan doen we het licht aan. Dat is vanzelfsprekend, niet? Vergeet dan ook je fietslicht niet aan te doen als je fietst in het donker. Nog meer tips om zichtbaar in het verkeer te zijn ontdek je verder.
 • Afrikaanse varkenspest op 8 nov

  Maatregelen tegen de Afrikaanse varkenspest

  Sinds er half september wilde everzwijnen met de Afrikaanse varkenspest ontdekt werden in de provincie Luxemburg, heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) maatregelen genomen om de verspreiding tegen te gaan. We geven je graag alle informatie op een rijtje.
 • foto door Erfgoed Noorderkempen op 8 nov

  Tentoonstelling 'Alles uit de kast'

  Van 24 november tot en met 26 januari kan je in de bibliotheek van Kasterlee niet alleen boeken raadplegen, je kan er dan ook de geschiedenis van Kasterlee, Lichtaart en Tielen ontdekken aan de hand van tal van archeologische vondsten.
 • Slapende Reus op 28 aug

  Werkzaamheden Slapende Reus najaar 2018

  Er gebeurt momenteel heel wat op de Kempense Heuvelrug, de Slapende Reus laat meer en meer van zich horen. Na het ontwikkelen van een landschapsstudie, het opmaken van een toeristisch ontwikkelingsplan en het verder concretiseren ervan, zijn we stilaan in uitvoeringsfase beland.
 • Holle Weg op 21 aug

  Bijzondere wegen op de Kempense Heuvelrug

  Op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee komen bijzondere wegen voor, ze vertellen mee de rijke geschiedenis van Slapende Reus. Zo zijn er holle wegen, maar ook een Lijk- en Kerkweg. Lees snel verder en kom alles te weten over deze historische paden in het bos.
 • energiemeester op 21 aug

  Gezocht: energiemeesters

  Wil je graag gezinnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun energieverbruik en het verlagen van hun energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester! Hoe je je rol als energiemeester invult, bepaal je voor een groot deel zelf. Zo kan je kiezen hoeveel gezinnen je begeleidt.
 • Poederleesteenweg op 5 jun

  Start werken fietsverbinding N134 tussen Lille en Kasterlee in september

  De aanleg van het nieuwe fietspad met daarbij rioleringswerken voor Aquafin, herinrichting van kruispunten en bushaltes, aanpassingen aan nutsleidingen en aan de spoorwegovergang langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, kan eindelijk  in uitvoering gaan.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • seniorengids op 3 apr

  NIEUW: online seniorengids

  In de online seniorengids vind je informatie over onderwerpen die 65+-ers aanbelangen. Financiële ondersteuning aanvragen, je woning aanpassen, erfenisplanning enz.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.