Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

21 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Openprikdag op 6 okt

  21 oktober: openprikdag in vaccinatiecentrum Teunenberg

  Eerstelijnszone Middenkempen organiseert op vrijdag 21 oktober een openprikavond. Tussen 16 en 21 uur kan iedereen die zijn/haar herfstbooster nog niet kreeg, een vaccin krijgen.
 • test be-alert op 6 okt

  Test BE-Alert op 6 oktober 2022

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente vandaag BE-Alert, een nationaal alarmeringssysteem dat je op de hoogte brengt bij een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • toneelvoorstelling op 3 okt

  Toneelvoorstelling: 'Chemodag is de beste dag van de week'

  Per dag krijgen ongeveer 200 Belgen te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn veel mensen die tijdens hun behandeling angst, onrust en twijfels ervaren. Als Gezonde Gemeente biedt Kasterlee een eerlijke getuigenis aan van iemand die deze behandeling doorworstelt heeft.
 • Buurtfeest op 29 sep

  Organiseer je in 2023 een buurtfeest? Vraag dan tijdig je subsidie aan!

  Als je een straat barbecue of een buurtfeest organiseert, kan je hiervoor ondersteuning van het gemeentebestuur vragen. Sinds 2020 kan je het gehele jaar door een buurtfeest organiseren en zijn er nieuwe deadlines!
 • cafetaria sporthal Tielenhei zoekt uitbaters op 29 sep

  Serveer jij binnenkort drankjes in de cafetarie van sporthal Tielenhei?

  Heb je horecakriebels? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben jij de nieuwe uitbater van de cafetaria van sporthal Tielenhei die we zoeken! Je bepaalt gedeeltelijk zelf de huur die je wil betalen, er is een soepele in- en uitstapregeling én de enthousiaste supporters krijg je zo bij!
 • nacht van de duisternis op 28 sep

  Nacht van de duisternis op zaterdag 8 oktober

  Kijk je graag mee naar de sterren door professionele sterrenkijkers? Wil je weten welke dieren van het donker houden? Kom dan naar de 26ste editie van de Nacht van de Duisternis in de Tikkebroeken.
 • scholencross 2022 op 23 sep

  In de laatste sprint richting scholencross

  Op woensdag 12 oktober gaat de 31ste editie van de scholencross door in het sportcentrum Molenstraat in Lichtaart. In de voormiddag komen de kinderen van de lagere school aan de start en in de namiddag geven de kleuters het beste van zichzelf.
 • boosterprik op 2 sep

  Boek jouw afspraak voor de herfstbooster online

  De eerste uitnodigingen voor de herfstprik tegen COVID-19 zijn uitgestuurd en de interesse in massaal. Het callcenter ontving gisteren zo'n 6000 oproepen, waardoor de wachttijden erg lang werden.
 • luchtreinigers in klas op 2 sep

  Kasterlee plaatst luchtreinigers in scholen

  Op woensdag 31 augustus werden zowel in de gemeentelijke basisschool de Pagadder in Lichtaart als in de gemeentelijke basisschool de Vlieger in Kasterlee in twee klassen luchtreinigers geplaatst.
 • Trefpunt Harten Drie bib Kasterlee op 1 sep

  Dienstencentrum Harten Drie is terug in actie

  Door corona sloot dienstencentrum Harten Drie noodgedwongen de deuren. Op 29 augustus startte de werking terug op met Trefpunten Harten Drie in de bibliotheekfilialen.
 • zone 30 Lichtaart op 1 sep

  Een verkeersveilig nieuw schooljaar!

  September is traditioneel de maand wanneer het verkeer weer op kruissnelheid komt, en veel kinderen met de fiets naar school rijden. Een drukte op de weg dus! Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen, zetten we hieronder nog enkele zaken op een rijtje die Kasterlee onderneemt.
 • BKO Tielen op 1 sep

  Nieuwe lokalen voor de BKO Tielen

  Op dinsdag 30 augustus 2022 werd de nieuwe Buitenschoolse Kinderopvang (BKO) Tielen ingehuldigd door het college van burgemeester en schepenen en de medewerkers van de BKO Tielen.
 • boostervaccinatie september 2022 op 19 aug

  Extra boosterprik mogelijk vanaf 12 september

  Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van coronabesmettingen in de winter, heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist om vanaf begin september een ‘herfstbooster’ tegen COVID-19 aan te bieden aan volwassenen.
 • campagne warme dagen op 8 aug

  Warm? Zorg goed voor elkaar!

  Erg warme dagen zijn niet ongevaarlijk. Vooral (vereenzaamde) ouderen, (chronisch) zieken en jonge kinderen lopen dan het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Op extreem warme dagen pieken de sterftecijfers.
 • stookoliecheque op 1 aug

  Stookoliecheque: hoe krijg je de toelage van 225 euro?

  Door de sterke stijging van de energieprijzen heeft de regering een reeks maatregelen genomen om de koopkracht van gezinnen te ondersteunen. Daarbij besliste de regering om gezinnen die verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk een eenmalige forfaitaire toelage van 225 euro toe te kennen.
 • gemeentelijke app op 20 jun

  Een gemeentelijke app voor Kasterlee

  Inwoners van Kasterlee kunnen sinds vandaag een gemeentelijke app ‘Kasterlee’ downloaden op hun smartphone.
 • nieuwe huisstijl Kasterlee op 7 jun

  PERSBERICHT: een nieuwe huisstijl voor Kasterlee

  Vandaag stelde Kasterlee haar nieuwe logo met bijhorende communicatiehuisstijl en slagzin voor. Het gemeentebestuur wenste een nieuw, eigentijds en verbindend symbool te creëren naar zowel inwoners als bezoekers van de Kempengemeente toe.
 • stormschade Gewad Tielen op 20 mei

  Stormschade?

  De volgende dagen verwachten we nog hevige onweders met mogelijk wateroverlast. Storm kan veel schade aanrichten. Wat doe je in dat geval?
 • opvang Oekraïners op 16 mei

  Informatie Oekraïne-crisis

  Heb jij plaats vrij om tijdelijk of duurzaam opvang te bieden aan personen op de vlucht uit Oekraïne? Dan kan je dit melden via ons digitaal loket. We verzamelen alle opvangplaatsen in onze gemeente en bezorgen deze gegevens aan het Nationaal Crisiscentrum.
 • vermindering onroerende voorheffin op 18 jan

  Vermindering onroerende voorheffing

  In bepaalde gevallen kan je vermindering krijgen van de onroerende voorheffing en in sommige omstandigheden worden deze verminderingen automatisch toegekend. Niet alleen eigenaars maar ook huurders kunnen van bepaalde verminderingen genieten.
 • cashloos betalen op 12 jan

  Vanaf 1 januari 2022 werken we waar mogelijk volledig cashvrij.

  Reeds in het verleden heeft de gemeente geopteerd om zo veel mogelijk in te zetten op het digitaal betalen en zijn het aantal cashstromen ingeperkt, bv. op het containerpark.