Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

32 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Troostplek Tielen op 13 mei

  Persbericht: Kasterlee en FERM realiseren samen troostplekken

  De FERM-afdelingen van Kasterlee, Lichtaart en Tielen klopten vorig jaar bij het gemeentebestuur aan voor de inrichting van een troostplek. Samen met andere partners sloegen ze de handen in elkaar en openen ze in mei drie troostplekken.
 • kip op 13 mei

  Vogelgriepvirus: versoepeling van de algemene preventieve maatregelen vanaf 12 mei 2021

  In november 2020 werd het vogelgriepvirus H5 vastgesteld in en rond België. Het FAVV stelt momenteel een gunstige evolutie van de sanitaire toestand in ons land vast. Vanaf 12 mei is het nu ook de laatste preventieve maatregelen worden opgeheven.
 • corona-update op 11 mei

  Zomerplan: in vier stappen naar normaler leven

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben dinsdag 11 mei in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.
 • enquête impact corona ondernemers op 10 mei

  Wij geven om jouw mening!

  De Corona crisis heeft een grote impact gehad op het leven en werken van iedereen. We willen graag van onze ondernemers weten hoe het met hen is en met hun onderneming staat. Dit kan je laten weten door anoniem een enquête in te vullen.
 • opgravingen kerk kasterlee op 7 mei

  Graafwerken aan kerk in Kasterlee

  Rond de kerk in Kasterlee vinden vanaf 7 mei graafwerken plaats. Dit duurt ongeveer twee weken en de werken worden begeleid door archeologen. De site wordt afgezet met herrashekken.
 • Jaarrekening 2020 op 7 mei

  Jaarrekening 2020

  De jaarrekening geeft een inzicht over de resultaten gedurende een boekjaar. In april stelden de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn de jaarrekening 2020 vast. Vanaf 2020 is er één jaarrekening voor gemeente en OCMW samen. Het budgettaire resultaat bedroeg 3,3 miljoen euro.
 • logo De Lijn op 5 mei

  Dienstverlening van De Lijn tijdens fase 4 van Masterplan De Met

  De werken van de heraanleg van het centrum van Kasterlee hebben een grote impact op de mobiliteit en bereikbaarheid van en in onze dorpskern. Dit heeft ook een impact op de dienstverlening van De Lijn.
 • DIFTAR rest- en gft-afval op 4 mei

  Vanaf 1 januari 2022 start Kasterlee met DIFTAR

  De gemeente stapt in het DIFTAR-project voor restafval en voor GFT van IOK Afvalbeheer. Kasterlee is de 27ste Kempense gemeente die kiest voor DIFTAR.
 • parkeren op 3 mei

  Tijdelijke aanpassing blauwe zone centrum Kasterlee

  Om de impact van de werken in het kader van Masterplan De Met op de lokale ondernemers te beperken, werd op hun vraag een tijdelijke aanpassing gedaan aan de blauwe zones in centrum Kasterlee. Deze aanpassing is geldig tot de werken aan Masterplan De Met klaar zijn.
 • gemengde plastic op 30 apr

  Gele/groene zakken nog tot 31/06/2021 naar recyclagepark

  Vanaf 1 maart werden de sorteerregels voor PMD uitgebreid. De inzameling van groene/gele zakken werd officieel stopgezet op 1 maart 2021. Maar om er voor te zorgen dat de stock aan groene/gele zakken toch nog kon opgebruikt worden, werd er een overgangsperiode voorzien tot eind juni 2021.
 • we want you op 29 apr

  Nieuwe vacatures

  Het gemeente- en OCMW-bestuur van Kasterlee zijn op zoek naar nieuwe collega's. Niet alleen zoeken ze technische assistenten, ook een afdelingshoofd Vrije Tijd en stafmedewerker kansarmoede worden gezocht.
 • stappenplan Overlegcomité 14 april 2021 op 23 apr

  Overlegcomité neemt beslissingen voor horeca, evenementen en jeugd

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op vrijdag 23 april in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. De volgende zaken werden beslist.
 • straatvinken 2021 op 22 apr

  Hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

  Vink op donderdag 20 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Tel één uurtje, van 17 tot 18 uur. Hoe meer tellers er zijn, hoe fijnmaziger de data wordt om te bekijken of het verkeer duurzamer wordt.
 • stappenplan Overlegcomité 14 april 2021 op 14 apr

  Overlegcomité beslist over einde van de paaspauze

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op woensdag 14 april in het Overlegcomité de coronasituatie besproken.
 • tijdslijn coronavaccinatie per leeftijd op 9 apr

  Planning vaccinatiecentrum Tielenhei

  Momenteel worden 65-plussers en risicopatiënten gevaccineerd in het vaccinatiecentrum van Tielenhei. Nadien is de brede bevolking aan de beurt. De zorgverleners hebben reeds hun prik gehad, een aantal komt nog voor hun tweede vaccin. Lees verder om de planning te bekijken
 • Frans Masereel Centurm op 6 apr

  Frans Masereel Centrum herinnert

  In 2022 bestaat het Frans Masereel Centrum 50 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum voeren we samen met de UGent een breed publiek onderzoek uit naar onze geschiedenis. En jij kunt ons daar bij helpen.
 • isolatie plaatsen op 6 apr

  Premies in 2021

  Van plan om je woning energiezuiniger te maken, te verbouwen of aan te passen aan je leeftijd? Ook in 2021 kan je hier heel wat premies voor krijgen. Denk maar aan korting op de onroerende voorheffing, Vlaamse sloop- en herbouwpremie, premies van de netbeheerder of een premie voor een thuisbatterij,
 • corona update 24 maart 2021 op 24 mrt

  Overlegcomité beslist breed afkoelingspakket

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Ze hebben een breed afkoelingspakket beslist dat ervoor moet zorgen om de stijgende trend om te keren in de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames.
 • 't gerief op 23 mrt

  't Gerief zoekt huishoudhulpen

  Klinkt een job als huishoudhulp je als muziek in de oren? Snel naar 't Gerief dan, zij zoeken gemotiveerde medewerkers om onze inwoners te helpen met poetsen, wassen, strijken en andere huishoudelijke taken.
 • corona update 19 maart 2021 op 19 mrt

  Overlegcomité pauzeert buitenplan en vraagt maatregelen onderwijs

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité stelt vast dat sinds 12 maart het aantal nieuwe besmettingen opnieuw stijgt, met een toenemende snelheid.
 • overzicht versoepelingen corona op 5 mrt

  Beslissing Overlegcomité: vanaf 8 maart versoepelingen

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vrijdag 5 maart in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Het Overlegcomité oordeelt dat voorzichtigheid geboden blijft en wil in een eerste stap vooral voorrang geven aan onderwijs, jongeren en buitenactiviteiten.
 • de nieuwe blauwe zak op 1 mrt

  Sinds 1 maart kan je meer sorteren in de PMD-zak!

  In de PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Daar komen nu ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag je bij het PMD sorteren.
 • onthaal vaccinatiecentrum Tielenhei op 14 feb

  Vaccinatiecentra Tielen en Grobbendonk zijn er klaar voor

  Afgelopen vrijdag en zaterdag testte de eerstelijnszone Middenkempen succesvol de werking van haar vaccinatiecentra in Tielen en Grobbendonk. De vaccinatiecentra werden aan enkele grondige oefeningen onderworpen en beide centra slaagden met glans.
 • corona update 5 februari 2021 op 5 feb

  Overlegcomité: heropening kappers vanaf 13 februari

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vrijdag 05/02 in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. Er is beslist dat de kappers vanaf 13 februari onder zeer strikte omstandigheden kunnen heropenen, ook buitenactiviteiten in dierenparken zijn vanaf dan toegelaten.
 • sporthal Duineneind op 28 jan

  Voorlopig akkoord vrije tijdsactiviteiten kinderen en jeugd

  Via de pers vernam je waarschijnlijk al dat er wijzigingen op til zijn voor de hobby’s van minderjarige kinderen. Deze wijzigingen werden nog niet goedgekeurd door het Overlegcomité. Ze zijn dus nog onder voorbehoud. Wat ligt er op tafel?
 • oproep vrijwilligers vaccinatiecentra op 19 jan

  Wil je helpen in één van onze vaccinatiecentra?

  De vaccinatiecentra in onze eerstelijnszone komen in Grobbendonk en Tielen. Om de vaccins te kunnen toedienen en alles vlot te laten verlopen, hebben we natuurlijk veel helpende handen nodig. We zoeken zowel medisch personeel als mensen die willen helpen met het begeleiden van bezoekers.
 • corona update sport op 14 jan

  Er kunnen weer uitzonderingen worden toegestaan voor sportactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar

  De federale maatregelen die gezamenlijke sportactiviteiten verbieden, zijn verlengd tot 1 maart 2021. Dit geldt dus ook voor de regel dat een lokaal bestuur uitzonderingen kan toestaan om voor -13 jarigen indoorsportactiviteiten in groepsverband volgens strikte coronaproof regels weer toe te laten.
 • vaccinatiecentrum sporthal Tielenhei op 14 jan

  Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Middenkempen komen in Tielen en Grobbendonk

  Begin januari ging de eerste fase van de corona-vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. In de volgende fases zullen vaccinatiecentra een zeer belangrijke rol spelen. Vanuit de Vlaamse overheid is bepaald dat er per eerstelijnszone max. 2 vaccinatiecentra aangeduid moeten worden
 • Kasterlee op 13 jan

  Wat gebeurt er in 2021 in onze bossen?

  Bijna één derde van ons grondgebied is bos, zo’n 2100 ha. Ongeveer 900 ha daarvan zijn bossen in privébezit. De andere bossen zijn van openbare besturen, zoals het gemeentebestuur Kasterlee. Hoe deze bossen er moeten uitzien en welke werken moeten gebeuren wordt vastgelegd in een bosbeheerplan.
 • sporthal Tielenhei vaccinatiecentrum op 12 jan

  Kasterlee bereidt zich samen met Eerstelijnszone Middenkempen voor op corona-vaccinatiecampagne

  Samen met de andere 6 gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maakt onze gemeente zich klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. We werkten al eerder nauw samen tijdens de coronacrisis, deze samenwerking zetten we nu verder bij de start van de vaccinatiecampagne.
 • corona update op 8 jan

  Overlegcomité 08/01: bevestiging bestaande regels

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag via videoconferentie in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. De situatie in ons land evolueert sinds enkele weken positief en is gunstiger dan in een hele reeks andere Europese landen.
 • Wanneer moet ik mij laten testen op corona? op 23 nov

  Covid-19 testcentrum op Teunenberg Olen

  Vanaf maandag 23 november, wordt de teststrategie in ons land aangepast. Iedereen wie een hoogrisicocontact heeft gehad maar geen symptomen heeft, zal ook getest worden.