Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

33 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • korte omleiding op 20 okt

  Fietsersomleiding Herentalsesteenweg

  Voor de uitvoering van rioleringswerken, wordt het het fietspad op de Herentalsesteenweg van 23 oktober tot 22 december afgestoten tussen de Kastanjelaan en de Olmenlaan. Enkel fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen (Kastanjelaan - Larikslaan - Olmenlaan)
 • Een dag niet op 10 okt

  Je woning beter beveiligen? 26 oktober infoavond

  Dat je best geen huissleutel onder de mat legt, of alle rolluiken naar beneden laat als je op vakantie gaat, wist je wellicht al wel. Maar hoe kan je je (nieuwe) woning nog beschermen tegen diefstal?
 • sportprikkels op 10 okt

  Tussen 6 en 12? Schrijf je in voor sportprikkels :-)

  Op 30 en 31 oktober 2017 kan je deelnemen aan "Sportprikkels". Leuk kennismaken met diverse sporten in samenwerking met sportverenigingen uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen in sportcentrum Duineneind Kasterlee.
 • culturele prestaties op 5 okt

  Gezocht: uitzonderlijke culturele prestaties uit 2017!

  Nog tot 30 oktober kan je als inwoner of vereniging een evenement, talent of lid van een erkende cultuurvereniging aanbevelen voor een subsidie ‘uitzonderlijke culturele prestatie’ en een oorkonde. Wil jij iemand met een opmerkelijke loopbaan in een cultuurvereniging in de bloemetjes zetten?
 • rijbewijs op 5 okt

  Onduidelijkheid voorlopige rijbewijzen

  Er bestaan onduidelijkheden over de vernieuwde wetgeving m.b.t. de uitgifte van (voorlopige) rijbewijzen, die sinds 1 oktober geldt. Hierdoor kunnen sommige aanvragen voor de uitgifte van voorlopige rijbewijzen niet behandeld worden.
 • bladafval op 1 okt

  Zuiver bladafval breng je gratis naar het containerpark

  Van oktober tot en met maart kan je zuiver bladafval gratis naar het containerpark brengen. De overige maanden kan je hiervoor terecht op het regionaal containerpark van IOK in Beerse (Oosteneinde z.n.)
 • Griet Noyens op 28 sep

  Schepen Griet Noyens overleden

  Nog t.e.m. vrijdag 6 oktober kan je van 9 tot 16 uur het rouwregister komen ondertekenen in de raadzaal van het gemeentehuis (vrije toegang vanaf Markt). - Met veel droefheid moeten wij u melden dat schepen van milieu en bosbeheer, onderwijs, jeugd en senioren Griet Noyens is overleden.
 • haag op 20 sep

  Actie: behaag onze Kempen!

  Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’, waarbij inheems en streekeigen plantgoed gepromoot wordt.
 • cultuurcontentement op 20 sep

  Kasterlee cultuurgemeente?

  Er gebeurt in onze gemeente heel wat voor amateurkunstenaars en cultuurverenigingen. Maar wat kan beter? Waar kan onze gemeente in de toekomst extra op inzetten? Om hier een beeld van te krijgen hebben diverse cultuurorganisaties samen de burgerbevraging ‘het cultuurcontentement’ gelanceerd.
 • Vermist op 20 sep

  Project Vermist@kasterlee

  Het gebeurt dat mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie verloren lopen, ronddolen of vermist geraken. Met het project ‘Vermist@Kasterlee’ wil het gemeentebestuur mantelzorgers helpen snel en efficiënt te reageren bij onrustwekkende verdwijningen van hun dierbaren.
 • Poederleesteenweg op 29 aug

  Werken Poederleesteenweg bij start nieuwe schooljaar

  Met de aannemer van de werken aan de Poederleesteenweg werden afspraken gemaakt om de start van het nieuwe schooljaar zo vlot mogelijk te laten verlopen voor de kinderen (en hun ouders) van kleuterschool 't Bosvriendje.
 • slapende reus op 28 aug

  Platteland Plus subsidies voor de Slapende Reus

  Platteland Plus keurde onlangs het project ‘Slapende Reus’ goed. Bovenop de steun van Toerisme Vlaanderen biedt dit extra mogelijkheden om te investeren in het gebied van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart.
 • Tielensteenweg op 28 aug

  Werken Tielensteenweg

  Midden september 2017 starten er rioleringswerken aan Tielensteenweg en zal ook het fietspad erlangs opnieuw aangelegd en verbreed worden (van 1,30 m naar 1,75 m). UPDATE 8/9: er werden enkele wijzigingen doorgevoerd aan de omleiding.
 • fietsenstalling op 24 aug

  Fietsrekken Turnhoutsebaan

  Omdat het contract om op een privaat terrein in de Kattenberg fietsen te stallen, werd beëindigd, verplaatste de technische dienst de fietsbeugels naar de Turnhoutsebaan (naast de bushalte tegenover de Pellemanstraat).
 • signalisatie op 8 aug

  Signalisatie bij evenementen

  Vanaf 1 september gelden er nieuwe afspraken i.v.m. signalisatie bij evenementen.
 • Melkstraat op 17 jul

  Melkstraat wordt eenrichting

  Vanaf 1 augustus wordt – na een enquête bij de bewoners - heel de Melkstraat (ook het gedeelte tussen de Retiesebaan en de Geelsebaan) eenrichtingsverkeer. Ook wordt een (niet-betalende) blauwe zone ingevoerd.
 • Be-alert op 27 jun

  Be-alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Melkstraat op 27 jun

  Melkstraat eenrichtingsverkeer vanaf 1 augustus

  Vanaf 1 augustus wordt heel de Melkstraat  (ook het gedeelte tussen de Retiesebaan en de Geelsebaan) eenrichtingsverkeer. Ook wordt een (niet-betalende) blauwe zone ingevoerd. 
 • restafval op 27 jun

  Nieuw: ook restafvalzakken 30 l verkrijgbaar

  Voortaan kan je ook kleine restafvalzakken (30 liter i.p.v. 60 liter) gebruiken.
 • Be-Alert op 6 jun

  Be-Alert: registreer je!

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Bloemenwijk op 24 mei

  Vragen en antwoorden Masterplan Bloemenwijk

  In maart van dit jaar vond voor de bewoners van de Bloemenwijk in Lichtaart een infoavond plaats waarop de plannen voor Masterplan Bloemenwijk aan hen werden voorgesteld. Aansluitend vond hierover een tentoonstelling plaats in de Kringwinkel.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • mobiliteit op 28 mrt

  Resultaten enquête mobiliteitsplan

  Het gemeentebestuur is vorig jaar gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Om alle inwoners van onze gemeente maximaal te sensibiliseren en te laten participeren, werd in elke deelgemeente een tentoonstelling over mobiliteit in onze gemeente georganiseerd.
 • Tunnel op 3 mrt

  Studie verkeerseffecten Noord-Zuidverbinding staat online

  In de loop van 2016 voerde het Vlaams verkeerscentrum verkeersmetingen uit om het effect van de Noord-Zuidverbinding op het verkeer (aantal voertuigen, gevolgde routes, herkomst verkeer, reistijden, leefbaarheid,...) in kaart te brengen.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • seniorenraad op 5 jan

  Alle 55-plussers welkom op jaarlijkse algemene vergadering seniorenadviesraad

  De raad van bestuur van de seniorenadviesraad nodigt elke 55-plusser van Kasterlee uit op hun jaarlijkse algemene vergadering op dinsdag 7 februari om 9 uur in zaal DOMUS - sportcomplex Tielenhei in Tielen.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.