Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

20 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Switch op 22 okt

  Gratis, eenvoudig én met hulp veranderen van energiecontract

  Noteer je meterstanden en kom met je laatste afrekeningsfactuur voor gas en elektriciteit op dinsdag 20 november 2018 van 13 uur tot 16 uur naar het loket in Leistraat 83 (Sociaal Huis).
 • houtverkoop Kasterlee op 20 okt

  Brandhoutverkoop bosgroep gaat digitaal

  Om een breder publiek aan te spreken verkoopt de Bosgroep Kempen Noord vanaf deze winter brandhout op een digitale manier. Natuurlijk kan je ter plaatse het brandhout nog gaan bekijken maar bieden doe je voortaan online.
 • digikriebels in Kasterlee op 11 okt

  Krijg jij ook digikriebels?

  Computers, tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken als informatiekanalen. Maar met deze toestellen werken is niet altijd even vanzelfsprekend. Speciaal daarvoor organiseert de bib van Kasterlee enkele lessenreeksen.
 • foto Louis van Dievel via uitgeverij Houtekiet op 11 okt

  Louis Van Dievel aan het woord

  Schrijver, journalist en senior writer bij VRT-nieuws, Louis Van Dievel komt op 23 oktober vertellen over zijn uitgebreide oeuvre. Een van zijn boeken ‘Vicky en John’ speelt zich trouwens af op de Kattenberg in Kasterlee.
 • Wapenstilstand op 8 okt

  Gezocht: afstammelingen oud-strijders WOI

  Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Wereldoorlog I eindigde. Op 11 november wil het gemeentebestuur hier graag extra aandacht aan besteden. Daarvoor is het gemeentebestuur op zoek naar afstammelingen van oud-strijders.
 • logo BE-Alert op 2 okt

  Het nucleair alarmsignaal verdwijnt...

  ... en BE-Alert verschijnt. BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen bij een noodsituatie. Wil je dus snel op de hoogte gebracht worden bij een noodsituatie? Schrijf je dan nu in.
 • pluimvee op 28 sep

  Pluimveebedrijven en konijnenhouderijen opgelet

  Op 4 juli 2018 is het koninklijk besluit (KB) dat de wetgeving over identificatie- en registratie (I&R) voor pluimvee en konijnen vastlegt verschenen. Lees verder welke wijzigingen dit KB meebrengt voor u als pluimvee- of konijnenhouder
 • Behaag onze Kempen op 23 sep

  Behaag onze Kempen: streekeigen plantgoed

  Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen’, waarbij inheems en streekeigen plantgoed gepromoot wordt.
 • slibruiming Aa (foto VMM) op 13 sep

  Slibruiming Aa

  Op 17 september start de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) met slibruimingswerken op de Aa, in de gemeentes Kasterlee en Lille. De slibruiming is nodig omdat de waterloop op verschillende plaatsen op het te ruimen traject verzand is.
 • fietsstraat op 1 sep

  Fietsstraten in schoolomgevingen

  Om de verkeersveiligheid te verhogen, werden sommige straten in de omgeving van enkele scholen 'fietsstraten'.
 • fietslabel op 1 sep

  Moet ik een afspraak maken om mijn (kot)fiets te laten labelen?

  Nee dat moet niet! Je kan hiervoor gewoon tijdens de openingsuren langsgaan bij de politiepost. Je fiets wordt niet langer gegraveerd, maar er wordt er een onverwijderbare sticker (met daarop je rijksregisternummer) op aangebracht.
 • Slapende Reus op 28 aug

  Werkzaamheden Slapende Reus najaar 2018

  Er gebeurt momenteel heel wat op de Kempense Heuvelrug, de Slapende Reus laat meer en meer van zich horen. Na het ontwikkelen van een landschapsstudie, het opmaken van een toeristisch ontwikkelingsplan en het verder concretiseren ervan, zijn we stilaan in uitvoeringsfase beland.
 • Holle Weg op 21 aug

  Bijzondere wegen op de Kempense Heuvelrug

  Op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee komen bijzondere wegen voor, ze vertellen mee de rijke geschiedenis van Slapende Reus. Zo zijn er holle wegen, maar ook een Lijk- en Kerkweg. Lees snel verder en kom alles te weten over deze historische paden in het bos.
 • energiemeester op 21 aug

  Gezocht: energiemeesters

  Wil je graag gezinnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun energieverbruik en het verlagen van hun energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester! Hoe je je rol als energiemeester invult, bepaal je voor een groot deel zelf. Zo kan je kiezen hoeveel gezinnen je begeleidt.
 • Poederleesteenweg op 5 jun

  Start werken fietsverbinding N134 tussen Lille en Kasterlee in september

  De aanleg van het nieuwe fietspad met daarbij rioleringswerken voor Aquafin, herinrichting van kruispunten en bushaltes, aanpassingen aan nutsleidingen en aan de spoorwegovergang langs de N134 tussen Poederlee en Lichtaart, kan eindelijk  in uitvoering gaan.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • seniorengids op 3 apr

  NIEUW: online seniorengids

  In de online seniorengids vind je informatie over onderwerpen die 65+-ers aanbelangen. Financiële ondersteuning aanvragen, je woning aanpassen, erfenisplanning enz.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.