Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

13 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • werken N19 Kasterlee op 4 okt

  Een nieuw asfalt voor N19

  Vanaf 7 oktober wordt het wegdek op de N19 Turnhoutsebaan, richting Turnhout, vernieuwd in opdracht van de wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer. Het verkeer blijft mogelijk in beide richtingen. De fietspaden blijven langs beide zijden bereikbaar en worden dubbelrichting gemaakt.
 • voorstelling luierbox op 4 okt

  Luierboxen in Kasterlee

  Luiers zijn een zware kost voor jonge ouders, maar voor gezinnen in armoede is de aankoop van luiers vaak een onoverkomelijke last. Het gemeentebestuur van Kasterlee zet mee de schouders onder de ‘luierbox’ en verzamelen zo niet-gebruikte luiers in om nadien te verdelen onder kwetsbare gezinnen.
 • hang rookmelders op 1 okt

  En plots klinkt een rookmelder als muziek in de oren.

  Een rookmelder: een overbodige luxe die bovendien een irritant geluid maakt? Hoog tijd om daar nog eens over na te denken! Als je de kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen bij brand, dan klinkt dat irritante geluid gegarandeerd als muziek in de oren!
 • kunstenaars gezocht op 30 sep

  Gezocht: vrijwillige kunstenaars voor de Jeugdboekenmaand 2020!

  Kan jij kinderen prikkelen voor dans, theater, zang, beeldende kunst, film, literatuur of architectuur? Deel je passie tijdens de Jeugdboekenmaand 2020 in onze bib! Organiseer een workshop, stel je kunstwerken tentoon, treedt op, demonstreer of vertel.
 • foto door Bart van der moeren op 20 sep

  Persbericht: 12.200 extra overnachtingen in Kasterlee

  Kasterlee is in de Kempen de toeristische gemeente bij uitstek. Onze gemeente biedt de bezoeker meer dan 36 logieverstrekkers en meer van 80 horecanten. Hun succes wordt bevestigd door de overnachtingscijfers van 2018 die recent werden gepubliceerd door Statbel, het Belgisch statistiekbureau.
 • logo allemaal digitaal op 16 sep

  Hulp gezocht om de fotocollectie van de Heemkundige Kring KLT te digitaliseren

  Allemaal Digitaal is een initiatief van Erfgoed Noorderkempen. Zij helpen erfgoedbeheerders om hun collecties zo goed mogelijk te bewaren en te digitaliseren zodat iedereen er maximaal van kan genieten. In Kasterlee verlangen ze ernaar om de fotocollectie van de Heemkundige Kring te registreren.
 • logo provincie antwerpen op 6 aug

  Hoe wonen we in de toekomst?

  De bevolking groeit maar de beschikbare ruimte niet. Willen we in de toekomst voor iedereen ruimte, dan moeten we nu afspraken maken over ons ruimtegebruik. Kom de conceptnota van het nieuw Provinciaal Beleidsplan Ruimte Antwerpen, gemaakt door de provincie Antwerpen, inkijken.
 • N134 op 3 jul

  Eindfase werken aan N134

  Sinds begin augustus is de steenweg N134 afgesloten voor het doorgaand verkeer wegens de uit te voeren werken aan de kruispunten Cawinkel (Lichtaart) en Zielestraat (Poederlee). Lees verder en kom meer te weten over de bereikbaarheid in functie van het nieuwe schooljaar en de diensten van De Lijn.
 • foto dakisolatie op 9 apr

  Doe mee met de groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  Heb je een woning of huurwoning die van voor 1 januari 2006 aangesloten is op het elektriciteitsnet? Dan moet je dak tegen 2020 geïsoleerd zijn. Met een groepsaankoop wil de gemeente in samenwerking met IOK de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Sinds 1 januari 2017 geldt in heel Vlaanderen op gewone wegen buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.