Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

28 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • infosessie seksualiteit bij ouderen op 18 sep

  Persbericht: De bib, meer dan boeken alleen

  Ook in deze onzekere tijden pakt de bibliotheek van Kasterlee uit met een najaarsprogramma. Naast het ontlenen van boeken, games, gezelschapsspelen,… kan je er ook terecht voor lezingen en deelnemen aan een spellingswedstrijd.
 • persmoment Duurzame helden op 18 sep

  Persbericht: Lokale helden voor globale doelen

  Voor het derde jaar op rij worden de Kastelse ‘Duurzame Helden’ in de kijker gezet. Deze helden zijn Kastelse burgers, organisaties of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Op 17 september kwamen zij (op een veilige afstand) samen tijdens een persmoment.
 • campagnebeeld netepark vernieuwen op 16 sep

  Hoe zou jij het Netepark vernieuwen?

  Neem je soms een plons in het Netepark in Herentals? De stad Herentals gaat dit park vernieuwen en wil graag de mening van de zwemmers mee in het bad nemen bij de renovatieplannen. Geef jouw mening tijdens een online enquête.
 • de 6 gouden regels op 15 sep

  Besmet met Covid-19, wat nu?

  Wat moet je doen als je zelf besmet bent of iemand van je familie ziek is? Lees verder en houd je aan deze regels. Zo dragen we samen zorg voor onze gezondheid.
 • hergebruik op 10 sep

  Acties in het recyclagepark

  Door je afval naar het recyclagepark te brengen, kan je in de prijzen vallen. Zo kan je een friteuse winnen als je op 3 oktober je frituurolie of -vet binnenbrengt. Je lege batterijen zorgen dan weer dat je met een batterijtester naar huis kan. En bij een Vlaco-product krijg je tuinhandschoenen.
 • Walter van Baelen overhandigt een kabouter aan Nicky Janssens van Yale Fashion in Lichtaart op 10 sep

  Persbericht: Kabouters verstoppen zich in Kastelse etalages

  Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is... klein, zacht en een deugnietje. Weet je het al? Oké, nog enkele tips dan, het zijn echte kindervriendjes die normaal op Kabouterberg wonen maar als het daar te koud is, zich al eens graag verstoppen op een gekke plek.
 • paardenmolen op 10 sep

  Septemberkermissen gaan toch door!

  Goed nieuws! Van 19 tem 21 september is het toch kermis in Lichtaart en van 26 tem 28 september strijken de kermiskramen neer in Kasterlee. Er zijn veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten volgen. Lees verder en kom deze te weten.
 • campagnebeeld weekend van de klant op 10 sep

  Weekend van de klant

  Ben je een handelaar in Kasterlee, dan ken je vast het 'Weekend van de Klant' op 3 en 4 oktober. Lees verder en kom alles te weten hoe je kan deelnemen aan dit feestelijk shopweekend.
 • L'Autre op 9 sep

  Een wandelvertelling op 27 september

  Gedurende twaalf uur neemt schrijver en voormalig architect Wim Cuyvers elk uur een groepje van maximum twaalf deelnemers mee op tocht. Tijdens deze wandeling leest hij een kortverhaal voor uit zijn bundel 'L'Autre'. Een unieke activiteit in de prachtige omgeving rond het Frans Masereel Centrum
 • op 9 sep

  Persbericht: Een verhoging van de gemeentelijke opcentiemen op onroerende voorheffing

  Rond deze periode valt bij alle Vlamingen het aanslagbiljet onroerende voorheffing in de bus. Voor sommige Kasterleenaren zal het even schrikken zijn omdat het te betalen bedrag hoger is dan vorig jaar. Dit is een gevolg van de fiscale verschuiving die in 2019 gedaan werd.
 • op 9 sep

  Voorbereidende werken slagboom recyclagepark

  Op 21 en 22 september worden er in het recyclagepark voorbereidende werken uitgevoerd voor het plaatsen van een slagboom. Op dinsdag 22 september zal daarom het recyclagepark uitzonderlijk gesloten zijn.
 • leskoffer 'verkeersveiligheid op den buiten' op 1 sep

  Verkeerseducatieve ontleenmaterialen 2020

  De gemeente heeft dit jaar weer verkeerseducatieve materialen kunnen aankopen via '10op10 subsidies' van de provincie Antwerpen, dankzij de inzet van de scholen GBS De Vlieger, VBS De Parel, De 3master en GBS De Pagadder.
 • corona update op 27 aug

  Huidige corona-maatregelen in Kasterlee

  Vanaf donderdag 27 augustus gelden enkel nog de federale maatregelen, aangevuld met lokale maatregelen. De provinciale maatregelen, zoals de nachtklok, zijn dan niet meer van toepassing. De federale maatregelen zijn van kracht tot en met woensdag 30 september. Lees verder voor een overzicht.
 • zone 30 in Tielen op 26 aug

  Persbericht: Dorpskern Tielen wordt zone 30

  Tegen de start van het schooljaar zal in de hele kern van Tielen een maximumsnelheid gelden van 30 km/uur. Ook worden twee straten omgevormd tot fietsstraten en wordt de oversteekplaats in Tielendorp verlegd. Dit alles om de zwakke weggebruiker te beschermen.
 • foto via Academie Arendonk op 20 aug

  Groot en klein, bij de Academie moet je zijn

  Voel je creatieve vlinders in je buik? Laat ze dankzij Academie Arendonk, met een vestiging in Kasterlee vliegen! Een leerkracht neemt kinderen vanaf 6 jaar mee op creatieve ontdekkingstocht. En voor volwassenen is er een initiatieatelier waar je van verschillende disciplines kan proeven.
 • smarthphone op 14 aug

  Tsunami aan smishingberichten op komst

  Volgens Safeonweb plannen cybercriminelen de komende dagen en misschien weken verschillende aanvallen met smishingberichten. Opletten dus!
 • gebied captatieverbod op 12 aug

  Captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen

  De Antwerpse gouverneur Cathy Berx kondigt via politiebesluit een uitbreiding van het captatieverbod voor onbevaarbare waterlopen af.
 • dokter op 5 aug

  Testen op corona? Maak een afspraak via uw huisarts!

  Ben je langer dan 48 uur in het buitenland geweest? Dan moet je het Passenger Locator formulier invullen. Als blijkt dat je in quarantaine moet, of een test moet afleggen, ontvang je een sms. Lees verder....
 • corona update op 5 aug

  Welke coronamaatregelen zijn allemaal van kracht?

  Voor de provincie Antwerpen zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd op 12 augustus. Lees verder voor een overzicht.
 • vrijetijdsinfrastructuur huren op 4 aug

  Kasterlee lanceert online reserveringssysteem

  Begin deze week lanceerde het gemeentebestuur van Kasterlee een systeem waarmee verenigingen 24/7 zalen en lokalen van de gemeentelijke vrijetijdsinfrastructuur kunnen reserveren.
 • mondmaskers goed en fout op 31 jul

  Mondmasker verplicht

  Iedereen ouder dan 12 jaar is verplicht om overal in de publieke ruimte een masker te dragen dat mond en neus bedekt. Je kunt kiezen voor een wegwerpmasker of een herbruikbaar stoffen masker, maar welk type je ook kiest, het moet mond én neus bedekken.
 • afbeelding coronavirus op 23 jul

  UPDATE Nationale Veiligheidsraad 23 juli

  De Nationale Veiligheidsraad besliste op 23 juli om fase 5 van het afbouwplan niet te activeren door een stijging van het aantal coronabesmettingen de afgelopen week. Wat hebben ze wel beslist? Lees hier verder.
 • captatieverbod Rode Loop op 17 jul

  Captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden in provincie Antwerpen

  Vanaf 8 mei 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in 10 ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. In Kasterlee gaat het over een gedeelte van het gebied van de Kleine Nete. In dit nieuwsbericht lees je de laatste stand van zaken
 • foto via iok.be op 16 jul

  Asbest afvoeren naar het recyclagepark?

  Vanaf 1 augustus kan je opnieuw hechtgebonden asbest aanleveren in het recyclagepark. Omwille van een gewijzigde wetgeving moet asbest voortaan verpakt aangeleverd worden.
 • locatiebeeld op 29 jun

  Proefopstelling Weygerberg

  Vanaf 8 juli wordt de Weygerberg in Lichtaart onderbroken voor gemotoriseerd verkeer op de onverharde weg ter hoogte van de kruising met de Bekenbaan. Deze maatregel komt er na meldingen van conflictsituaties tussen voertuigen en zwakke weggebruikers en op vraag van buurtbewoners.
 • coronabon op 28 mei

  De coronabon, dat is 10 euro extra shopplezier én een grote steun voor de Kastelse handelaars

  Elke inwoner die ingeschreven is in onze gemeente, kan vrijblijvend een bon kopen en betaalt hiervoor 10 euro. In ruil ontvang je een bon van 20 euro. Begin juni ontvangt elke inwoner een brief en een kaartje met daarop de kortingscode. Deze code heb je nodig om de coronabon aan te kopen.
 • voorbeeld cadeaubon op 20 mei

  Kastelse cadeaubon 2 jaar geldig

  Door de coronacrisis werd beslist dat Kastelse cadeaubonnen die aangekocht werden na 1 maart 2019 twee jaar geldig blijven. Dat is één jaar langer dan oorspronkelijk het geval was.
 • dienst burgerzaken met plexiglas op 14 mei

  Gemeentehuis en OCMW enkel toegankelijk op afspraak

  Vanaf 18 mei kan je op afspraak langs bij de diensten burgerzaken, omgeving, vrije tijd en de sociale dienst.