Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

27 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • 20170703 werken Poederleesteenweg Lichtaart (14) (Large) op 10 nov

  Poederleesteenweg open voor verkeer

  Vroeger dan gepland is de Poederleesteenweg terug open. Door het vochtige weer kon echter nog geen belijning geplaatst worden. Dit gebeurt in de week van 20 november. In tussentijd houdt de politie extra toezicht. Bovendien zijn er borden geplaatst om het verkeer te waarschuwen.
 • huur op 7 nov

  Infosessie 'Rechten en plichten van huurders'

  Waarop moet je letten bij de keuze van een huurwoning? Wat hoort er in een huurovereenkomst te staan? Hoe zit het met de plaatsbeschrijving en de huurwaarborg? Kan je je huurcontract zomaar opzeggen?
 • warmtepomp op 3 nov

  Infosessie: hernieuwbare energie in een notendop

  Ontdek welke vorm van hernieuwbare energie het interessantst is voor je woning tijdens de infosessie 'hernieuwbare energie in een notendop'
 • Logo Tielen Muziekdorp op 30 okt

  Tielen Muziekdorp zoekt huiskamers én artiesten!

  Tielen Muziekdorp biedt een unieke ervaring door gratis live muziek naar de huiskamers te brengen. Hiervoor gaan we op zoek naar inwoners die hun huiskamer, garage, tuin,… willen openstellen voor muziekliefhebbers.
 • korte omleiding op 20 okt

  Fietsersomleiding Herentalsesteenweg

  Voor de uitvoering van rioleringswerken, wordt het het fietspad op de Herentalsesteenweg van 1 november tot 22 december afgestoten tussen de Kastanjelaan en de Olmenlaan. Enkel fietsers en voetgangers moeten een omleiding volgen (Kastanjelaan - Larikslaan - Olmenlaan)
 • bladafval op 1 okt

  Zuiver bladafval breng je gratis naar het containerpark

  Van oktober tot en met maart kan je zuiver bladafval gratis naar het containerpark brengen. De overige maanden kan je hiervoor terecht op het regionaal containerpark van IOK in Beerse (Oosteneinde z.n.)
 • cultuurcontentement op 20 sep

  Kasterlee cultuurgemeente?

  Er gebeurt in onze gemeente heel wat voor amateurkunstenaars en cultuurverenigingen. Maar wat kan beter? Waar kan onze gemeente in de toekomst extra op inzetten? Om hier een beeld van te krijgen hebben diverse cultuurorganisaties samen de burgerbevraging ‘het cultuurcontentement’ gelanceerd.
 • Vermist op 20 sep

  Project Vermist@kasterlee

  Het gebeurt dat mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie verloren lopen, ronddolen of vermist geraken. Met het project ‘Vermist@Kasterlee’ wil het gemeentebestuur mantelzorgers helpen snel en efficiënt te reageren bij onrustwekkende verdwijningen van hun dierbaren.
 • slapende reus op 28 aug

  Platteland Plus subsidies voor de Slapende Reus

  Platteland Plus keurde onlangs het project ‘Slapende Reus’ goed. Bovenop de steun van Toerisme Vlaanderen biedt dit extra mogelijkheden om te investeren in het gebied van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart.
 • Tielensteenweg op 28 aug

  Werken Tielensteenweg

  Midden september 2017 starten er rioleringswerken aan Tielensteenweg en zal ook het fietspad erlangs opnieuw aangelegd en verbreed worden (van 1,30 m naar 1,75 m). UPDATE 8/9: er werden enkele wijzigingen doorgevoerd aan de omleiding.
 • signalisatie op 8 aug

  Signalisatie bij evenementen

  Vanaf 1 september gelden er nieuwe afspraken i.v.m. signalisatie bij evenementen.
 • Be-alert op 27 jun

  Be-alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • restafval op 27 jun

  Nieuw: ook restafvalzakken 30 l verkrijgbaar

  Voortaan kan je ook kleine restafvalzakken (30 liter i.p.v. 60 liter) gebruiken.
 • Be-Alert op 6 jun

  Be-Alert: registreer je!

  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan Kasterlee vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Bloemenwijk op 24 mei

  Vragen en antwoorden Masterplan Bloemenwijk

  In maart van dit jaar vond voor de bewoners van de Bloemenwijk in Lichtaart een infoavond plaats waarop de plannen voor Masterplan Bloemenwijk aan hen werden voorgesteld. Aansluitend vond hierover een tentoonstelling plaats in de Kringwinkel.
 • woensdag fietsdag op 5 mei

  Woensdag Fietsdag: go with the velo!

  Sneller, handiger, gezonder, hipper, goedkoper … fietsen heeft niets dan voordelen. Dat weten we allemaal. Toch trappen we nog te weinig. Te nat, te onhandig, te zweterig, en ‘Ik heb wel een auto he!’, halen het nog vaak van ons gezond verstand.
 • mobiliteit op 28 mrt

  Resultaten enquête mobiliteitsplan

  Het gemeentebestuur is vorig jaar gestart met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan. Om alle inwoners van onze gemeente maximaal te sensibiliseren en te laten participeren, werd in elke deelgemeente een tentoonstelling over mobiliteit in onze gemeente georganiseerd.
 • Tunnel op 3 mrt

  Studie verkeerseffecten Noord-Zuidverbinding staat online

  In de loop van 2016 voerde het Vlaams verkeerscentrum verkeersmetingen uit om het effect van de Noord-Zuidverbinding op het verkeer (aantal voertuigen, gevolgde routes, herkomst verkeer, reistijden, leefbaarheid,...) in kaart te brengen.
 • peuterspeelpunt op 7 feb

  NIEUW: peuterspeelpunt Peuters&zo start donderdag 9 februari

  Om de twee weken kan je op donderdagvoormiddag van 9 tot 12 uur samen met je peuter komen spelen op het peuterspeelpunt in De Malle Molen (Schoolstraat 55 - Lichtaart).
 • loket op 31 jan

  Aanpassing prijzen administratieve stukken

  De prijzen van enkele elektronische documenten werden geïndexeerd, terwijl sommige stukken door administratieve vereenvoudiging net goedkoper worden.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • parking gemeentehuis op 12 jan

  Werken aan Binnenpad: hoe omrijden? Waar parkeren?

  De omgeving van het ontmoetingscentrum (OC) Kasterlee wordt (her)aangelegd. De werken zullen tot juli 2017 duren. Binnenpad is dan afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers.
 • winterdienst op 6 jan

  Winterweer - wordt er in mijn straat gestrooid?

  De strooidiensten staan paraat om de wegen en fietspaden zo goed mogelijk berijdbaar te maken. Wist je dat je het volledige winterplan online kan raadplegen? In het winterplan staan de straten waar gestrooid zal worden en de strooivolgorde.
 • seniorenraad op 5 jan

  Alle 55-plussers welkom op jaarlijkse algemene vergadering seniorenadviesraad

  De raad van bestuur van de seniorenadviesraad nodigt elke 55-plusser van Kasterlee uit op hun jaarlijkse algemene vergadering op dinsdag 7 februari om 9 uur in zaal DOMUS - sportcomplex Tielenhei in Tielen.
 • PWA op 3 jan

  Wijziging zitdagen/openingsuren PWA

  Door een reorganisatie binnen PWA wijzigen de zitdagen en/of openingsuren vanaf 1 januari 2017. Voortaan kan je voor de PWA-dienstverlening terecht op: gemeentehuis Kasterlee: maandag 9 - 12 uur Sociaal Huis Lichtaart: dinsdag 9 - 12 uur bib Tielen: laatste vrijdag van de maand 9.30 - 11 uur
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.
 • bevolking op 6 dec

  Excuses miscommunicatie sluitingsdag bevolkingsdienst

  Dinsdag 6 december konden een 40-tal burgers niet verdergeholpen worden aan de loketten van de bevolkingsdienst omdat deze uitzonderlijk gesloten waren. De communicatie hierover is door een technisch probleem niet correct verlopen. Het gemeentebestuur biedt hiervoor zijn excuses aan.