Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

18 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • speelkoffer op 14 feb

  Boost je evenement met een speelkoffer

  Maak je buurtfeest, speelstraat of evenement in Kasterlee nog leuker, ontleen hiervoor een speelkoffer. Je kan kiezen uit een buitenspeelkoffer, circuskoffer of sport- en spelkoffer.
 • think green op 14 feb

  Goed voor milieu en portemonnee

  Denk je er aan om in 2019 energiebesparende maatregelen uit te voeren aan een woongebouw? Goed idee! Wist je al dat je hiervoor verschillende premies kan aanvragen? We zetten ze voor jou op een rijtje.
 • joggen voor beginners op 14 feb

  Hup met de beentjes!

  Was 'meer bewegen' jouw goed voornemen voor 2019? Maak het waar! Neem deel aan de lessenreeks 'joggen voor beginners'. Nog enkele motiverende zinnen: 'een gezonde geest in een gezond lichaam', 'summer bodies are made in winter'. Lees verder voor meer info.
 • Trek de stekker uit op 14 feb

  Trek de stekker uit!

  Heel wat branden ontstaan door elektrische toestellen. Trek zoveel mogelijk de stekker uit van toestellen als je slaapt of niet thuis bent. Indien je toestellen moet opladen, doe het overdag, onder toezicht en onder een rookmelder.
 • pasen 2019 op 11 feb

  Registreren & inschrijven paasactiviteiten

  Online inschrijvingen voor activiteiten van de vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur) via i-school.
 • zorgpremie op 11 feb

  Vraag nu je zorgpremie aan

  De gemeentelijke zorgpremie voor 2018 kan je nog aanvragen tot 1 maart 2019. De premie van 240 euro kan je vrij spenderen aan onder meer medische kosten, waardering mantelzorgers,.... Lees verder voor meer info en het aanvraagformulier.
 • asbest verwijderen op 7 feb

  Asbest verwijderen, doe het nu!

  Als je asbest in of rond je woning hebt, dan haal je deze best weg. De aanwezigheid hiervan houdt namelijk gezondheidsrisico's in. Kleine hoeveelheden breng je gratis naar het recyclagepark. Grotere hoeveelheden kan je nu aan een sterk verminderd tarief thuis laten ophalen door IOK afvalbeheer.
 • sorteerwijzer GFT op 23 jan

  Gft sorteren wordt gemakkelijker

  De sorteerregels van gft waren aan herziening toe. Materialen zijn in de loop van de jaren van samenstelling veranderd en ook de inzichten in de verwerking van gft zijn gewijzigd. Vandaar dat vanaf 1 januari de gft-regels aangepast werden.
 • animatoren op 16 jan

  Kinderen zoeken animatoren

  Ben je tussen 16 en 26 jaar, met voorkeur in het bezit van een attest animator en ben je tijdens de paasvakantie nog enkele dagjes vrij? Of ken je zo iemand? Geef een seintje aan de jeugddienst en wie weet beleef je samen met de kinderen van Kasterlee een knotsgekke paasvakantie!
 • afbraak PC Kasterlee op 15 jan

  Het parochiecentrum verdwijnt, een groene zone verschijnt

  Nu een aannemer startte met de afbraak van het parochiecentrum in Kasterlee, is het met spanning uitkijken naar de groene zone met speel- en zitelementen die op deze plaatst worden gecreëerd.
 • campagnebeeld vol van water op 8 jan

  Geef mee vorm aan het waterbeleid van de toekomst

  Water belangt ons allemaal aan. Daarom kan ook jij mee vorm geven aan het waterbeleid van de toekomst. Nog tot en met 18 juni kan je jouw mening geven over onder meer het ontwerp voor de waterbeleidsnota 2020-2025. Laat van je horen!
 • fietslabel op 1 sep

  Moet ik een afspraak maken om mijn (kot)fiets te laten labelen?

  Nee dat moet niet! Je kan hiervoor gewoon tijdens de openingsuren langsgaan bij de politiepost. Je fiets wordt niet langer gegraveerd, maar er wordt er een onverwijderbare sticker (met daarop je rijksregisternummer) op aangebracht.
 • Holle Weg op 21 aug

  Bijzondere wegen op de Kempense Heuvelrug

  Op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee komen bijzondere wegen voor, ze vertellen mee de rijke geschiedenis van Slapende Reus. Zo zijn er holle wegen, maar ook een Lijk- en Kerkweg. Lees snel verder en kom alles te weten over deze historische paden in het bos.
 • energiemeester op 21 aug

  Gezocht: energiemeesters

  Wil je graag gezinnen ondersteunen bij het optimaliseren van hun energieverbruik en het verlagen van hun energiefactuur? Word dan vrijwillig energiemeester! Hoe je je rol als energiemeester invult, bepaal je voor een groot deel zelf. Zo kan je kiezen hoeveel gezinnen je begeleidt.
 • Eyckenrijs op 21 apr

  'Eyckenrijs, de oude benaming van Kabouterberg'

  Wie aan kabouterberg denkt, ziet een prachtige duin begroeid met dennenbos, en denkt aan spelen in het zand op een boogscheut van het centrum van Kasterlee. Naast de mysterieuze grove dennen met de grillige luchtwortels kan je ook nog andere pareltjes van bomen vinden in het bos.
 • Slapende Reus op 24 feb

  Waar komt de naam Slapende Reus vandaan?

  Ken je de Slapende Reus al, de nieuwe attractie op de Kempense Heuvelrug, geïnspireerd op het typische landschap dat zo kenmerkend is voor Kasterlee.
 • vrijwilligers op 23 jan

  Zoek je vrijwilligerswerk in Kasterlee?

  Voortaan vind je een gemeentelijke databank met uitsluitend vrijwilligersvacatures terug op deze website. Je geeft enkele criteria in en de zoekmachine doet de rest. Ook Kastelse verenigingen kunnen van deze tool gebruik maken om vrijwilligers te vinden.
 • 70 km op 13 dec

  Snelheidsbeperking standaard 70 i.p.v. 90 km/uur

  Vanaf 1 januari 2017 geldt op gewone wegen, buiten de bebouwde kom, standaard een algemene snelheidsbeperking van 70 km/uur in plaats van de gebruikelijke 90 km/uur.