Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update: Netebrug op Olensteenweg

Vanaf zaterdag 14 oktober 13 uur is de Netebrug op de Olensteenweg in alle richtingen gesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog de Kleine Nete oversteken.

Update 13 december

Vanaf nu kan je alle updates over de Netebrug op Olensteenweg opvolgen op webpagina: https://www.kasterlee.be/werkendetail/53/brug-over-kleine-nete. Zo is er een centrale plek met alle beschikbare info. 


Update 16 november

Op dit moment onderzoeken we de technische mogelijkheden. Van zodra er concrete info is, delen we die onder meer hier op de site. 


Update 14 oktober

Een tweede technische inspectie, die doorging bij een lagere waterstand van de Kleine Nete, toonde aan dat het funderingsmetselwerk in nog slechtere staat is dan tot nu toe gedacht. In de praktijk wil dit zeggen dat er een risico is dat de brug plots kan bezwijken, dat er dus een reëel instortingsgevaar is. In overleg met de stad Geel werd beslist om de brug af te sluiten en te bekijken wat de volgende stappen zijn. Er wordt onderzocht of herstellingswerken een optie zijn of dat enkel een nieuwe brug de oplossing is. Het ziet er niet naar uit dat de brug op korte termijn terug open kan.

Fietsers en voetgangers kunnen de Kleine Nete wel nog oversteken. Zij maken gebruik van naastgelegen fietsbruggen, deze constructies zijn niet aangetast.

Plaatselijk verkeer (bewoners, bezoekers Bobbejaanland, bezoekers Korte Heide…) op de Olensteenweg komende uit de richting van Lichtaart is toegelaten tot aan Bobbejaanland.

Wie naar Olen wil rijden, volgt een omleiding via Kasterlee of Herentals.


Nieuwsbericht 5 oktober

Vanaf vrijdag 6 oktober is er op de Lichtaartseweg vanaf de Roerdompstraat in Geel tot over de Netebrug op de Olensteenweg enkel nog éénrichtingsverkeer toegelaten van Olen naar Lichtaart. Vervoer van +3,5 ton is niet langer toegelaten.

Deze verandering werd ingevoerd vanwege bezorgdheid over de stabiliteit van de brug, dit werd aangetoond in een recente stabiliteitsstudie.

Op 21 september werd schade aan de brug tussen de Lichtaartseweg in Geel en de Olensteenweg in Lichtaart vastgesteld. Sindsdien geldt er al een snelheidsbeperking van 30 km/u en een massabeperking van maximaal 3,5 ton.

Hoe lang deze beperking zal duren en het moment waarop de brug weer in beide richtingen kan worden gebruikt, is momenteel onzeker. Dit hangt af van hoe snel de aannemer de reparatie kan afwerken.

Fietsverkeer kan de brug in beide richtingen blijven gebruiken.


Gepubliceerd op 14 oktober
Nieuwsoverzicht
Olensteenweg

Mobiliteitsdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
mobiliteit@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina