Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht : Corona nieuws

10 resultaten gevonden.

 • hoe tegen omikron beschermen op 7 jan

  Overlegcomité besprak omikron, lopende maatregelen blijven van kracht

  Het Overlegcomité besprak op 6 januari de epidemiologische situatie. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom wordt gekozen voor het aanhouden van de lopende maatregelen.
 • campagnebeeld vaccinaties kinderen op 5 jan

  Veelgestelde vragen vaccinatie kinderen

  Vanaf deze week kunnen ouders die dit willen, hun kinderen tussen 5 en 11 jaar laten vaccineren in het tijdelijke vaccinatiecentrum in Bobbejaanland, Kinderland. Hierbij het antwoord op enkele veelgestelde vragen.
 • veilig bij kerst en nieuw op 24 dec

  Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant

  Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité, in navolging van het arrest van de Raad van State van 28 december 2021 - werd goedgekeurd. De maatregelen treden in op 30 december 2021.
 • corona update 3 december 2021 op 3 dec

  Overlegcomité verlaagt leeftijd mondmaskerplicht, beperkt binnenactiviteiten en beslist over onderwijspakket.

  Om de druk op de zorg te verminderen werd op vrijdag 3 december door het Overlegcomité beslist om binnenactiviteiten te beperken, de kerstvakantie voor het kleuter- en lager onderwijs vervroegd te laten ingaan op 20 december en in de middelbare scholen over te schakelen op hybride onderwijs.
 • update vaccinaties op 2 dec

  65-plussers uitgenodigd voor boosterprik, QVAX opnieuw beschikbaar

  Vorige week besliste het Overlegcomité dat de volledige volwassen bevolking zo snel mogelijk een derde prik moet ontvangen. Veel mensen vragen wanneer het hun beurt is. We geven je een overzicht:
 • corona update 26 november 2021 op 26 nov

  Overlegcomité beslist winterpakket met onmiddellijke ingang

  Het Overlegcomité heeft vandaag vastgesteld dat de coronasituatie in ons land snel verslechtert met overbelasting van het zorgsysteem, uitval van zorgpersoneel en uitstel van patiëntenzorg. Daarom werd een nieuw winterpakket beslist met maatregelen die het aantal contacten moeten beperken.
 • gemeentelijke corona update op 19 nov

  Welke gemeentelijke activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld?

  Met spijt in het hart moeten we een aantal evenementen annuleren of uitstellen. De gemeente Kasterlee zit aan maar liefst 339 besmettingen op één week en staat op de vijfde plaats in Vlaanderen wat aantal nieuwe COVID-besmettingen betreft, verrekend naar 100.000 inwoners.
 • corona update 17 november 2021 op 17 nov

  Beslissingen overlegcomité 17 november 2021

  Het Overlegcomité heeft woensdag de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist. Zo komt er een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden.
 • Kopie van corona update (4) op 17 nov

  PERSBERICHT: Gemeente Kasterlee annuleert een aantal evenementen

  De nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité leiden ook in Kasterlee tot nieuwe maatregelen en beslissingen. Onze gemeente wordt zwaar getroffen door de vierde coronagolf, met 282 besmettingen per week. Dit is meer dan dubbel zo veel als het record aantal besmettingen in oktober/november 2020.
 • coronatest op 8 nov

  Coronatest nodig?

  Twijfel je of een coronatest zinvol voor jou is? Je hoeft niet meer per se de huisarts te bellen voor een PCR-test.