Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht : Corona nieuws

18 resultaten gevonden.

 • corona virus op 27 mrt

  Corona-virus: vragen en antwoorden federale maatregelen

  De overheid publiceert bijna dagelijks een nieuwe update van de meest gestelde vragen (over de algemene maatregelen, maatregelen voor bedrijven en winkels, de werkmethode van bedrijven, de scholen, de dienstverlening, culturele en sportieve activiteiten, transport, verplaatsingen, ...)
 • kindertekening op 27 mrt

  Noodopvang tijdens de paasvakantie

  De regierol voor de kinderopvang tijdens vakantieperiodes ligt bij de lokale overheid (gemeentebesturen). Wij zullen instaan voor de praktische organisatie en faciliteiten van de opvang van kinderen in uitzonderlijke situaties
 • op 26 mrt

  Steun onze lokale ondernemers!

  Het coronavirus en de strenge maatregelen hebben zware gevolgen voor onze ondernemers. Intussen hebben Kastelse handelaars hun dienstverlening een creatieve wending gegeven en kunnen klanten online bestellen en wordt aan huis geleverd. Hier vind je het aanbod terug.
 • online shopping op 25 mrt

  Ondernemer? Laat ons je online aanbod weten!

  Intussen hebben Kastelse handelaars hun dienstverlening een creatieve wending gegeven. Ben jij een ondernemer en herorganiseer jij je werking zodat klanten telefonisch en online kunnen bestellen met levering aan huis? Schrijf je hier in!
 • werken op 24 mrt

  Ondernemer in coronatijden?

  Er zijn ondertussen ook een aantal economische maatregelen getroffen waar ondernemers gebruik van kunnen maken als ze getroffen worden door het coronavirus.
 • zorg voor veiligheid op 24 mrt

  Versterk je veerkracht, ook in coronatijd

  Door de coronacrisis valt het openbaar leven in ons land volledig stil. Vele gezinnen zijn noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk, sociaal isolement, angst en stress zijn risicofactoren voor familiaal geweld.
 • aanbevelingen voor zorgverleners op 24 mrt

  Zorgen voor elkaar, begint bij zorgen voor jezelf

  Ben je zorgverlener? Of werk je achter de schermen hard mee aan de corona-crisis? Heel veel respect voor al jullie werk en tomeloze inzet. Maar... vergeet niet om ook voor jezelf te zorgen! Zorg voor voldoende rust, voldoende veiligheid, doe het samen en zeker niet alleen.
 • senioren op 23 mrt

  75-plussers krijgen brief over Corona-maatregelen

  Door de crisis rond het Corona-virus heeft de regering zeer strenge maatregelen opgelegd die strikt opgevolgd moeten worden. Deze maatregelen hebben een grote impact op de ganse bevolking, maar in het bijzonder op senioren. Daarom krijgt elke 75-plusser deze week een brief in de bus met meer info.
 • Dokter nodig? Bel je huisarts op 23 mrt

  Dokter nodig? Bel je huisarts

  Huisartsen vragen enkel te bellen als je een probleem hebt dat niet kan wachten tot na de corona-epidemie. Tijdens de weeknachten kan je bellen naar 014 410 410, tijdens het weekend naar 014 22 22 00. Hoe verloopt het gesprek? Dat is in een handig schema gegoten.
 • horeca tijdens corona op 22 mrt

  Corona: haal je maaltijd af of laat ze bezorgen

  Kastelse horeca past zich aan in tijden van corona: haal je maaltijd af of laat ze thuis bezorgen.
 • auto op 20 mrt

  Mag je je nog verplaatsen?

  We krijgen veel vragen van burgers en bedrijven over de verplaatsingen in de huidige situatie. Burgers worden namelijk opgeroepen om thuis te blijven en contact met andere personen dan hun naaste familie maximaal te vermijden.
 • tekenen tegen eenzaamheid op 20 mrt

  Tekenen tegen eenzaamheid

  Een brief, tekening of kaart, het bezorgt iedereen een spontane glimlach. Ook bij de bewoners van de woonzorgcentra in Kasterlee. Kruip in je pen of maak een tekening, steek hem in de brievenbus van het gemeentehuis of sociaal huis en wij bezorgen ze nadien aan de woonzorgcentra.
 • onthaal gemeentehuis op 19 mrt

  Corona-virus: update gemeentelijke maatregelen

  Het gemeentehuis en Sociaal Huis is vanaf 16 maart tot en met 5 april gesloten. Je kan enkel op afspraak langskomen, en enkel voor dringende zaken. Het gemeentehuis kan je bellen via 014 85 00 01, het sociaal huis kan je bellen via 014 55 60 04.
 • een hart voor de zorghelden op 19 mrt

  Een hart voor onze zorghelden!

  Op vrijdag 20 maart om 12 uur geven een applaus als appreciatie voor alle zorghelden. Zwier je ramen open en laat van je horen! Je kan ook een blijvende appreciatie tonen door een wit doek aan je huis te hangen. Doe je mee?
 • mondmaskers gezocht op 19 mrt

  Gezocht: mondmaskers

  Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben ze dringend mondmaskers nodig. Heb je er nog thuis in je bedrijf of kan je zelf mondmaskers stikken? Breng ze binnen in het gemeentehuis of sociaal huis. Alvast heel erg bedankt voor je hulp.
 • kasterlee helpt op 19 mrt

  Kasterlee Helpt

  Wil je anderen helpen tijdens de coronacrisis? Kan jij hulp gebruiken tijdens deze crisis? De gemeente helpt om jou te matchen door ‘Kasterlee Helpt’!
 • logo politie op 18 mrt

  Afspraken bezoek politiekantoor Kasterlee - corona

  Om de verspreiding van het coronavirus mee te vertragen of te voorkomen, vraagt politie Kasterlee om op voorhand voor dringende zaken een afspraak te maken.
 • op 18 mrt

  Betalingsuitstel milieubelasting

  Het aanslagbiljet van de milieubelasting voor de gezinnen komt deze week normaal gezien bij alle gezinnen in de brievenbus. In het kader van de steunmaatregelen coronavirus verleent het gemeentebestuur een betalingsuitstel voor deze aanslag.