Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht : Corona nieuws

25 resultaten gevonden.

 • voorbereiding verdeling mondmaskers op 29 mei

  Mondmaskers inwoners worden verdeeld

  Op vrijdag 29 mei komen de herbruikbare mondmaskers die de gemeente bij Think Pink besteld heeft, rond de middag aan in Kasterlee. We streven ernaar - zelfs met het verlengd weekend ertussen - dat ten laatste op dinsdag 2 juni de mondmaskers bij al onze inwoners in de bus zullen zitten.
 • coronabon op 28 mei

  De coronabon, dat is 10 euro extra shopplezier én een grote steun voor de Kastelse handelaars

  Elke inwoner die ingeschreven is in onze gemeente, kan vrijblijvend een bon kopen en betaalt hiervoor 10 euro. In ruil ontvang je een bon van 20 euro. Begin juni ontvangt elke inwoner een brief en een kaartje met daarop de kortingscode. Deze code heb je nodig om de coronabon aan te kopen.
 • speelterrein Bloemenwijk op 27 mei

  Speelterreinen opnieuw open!

  Vanaf woensdag 27 mei gaan de gemeentelijke speelterreinen in Kasterlee opnieuw open voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassen begeleiders houden minstens 1,5 meter afstand tussen elke persoon. Volg de instructies op de affiches bij je bezoek!
 • koop lokaal op 5 mei

  (her)opstarten winkels

  De voorschriften die de Nationale Veiligheidsraad ons de voorbije weken oplegde, worden stilaan versoepeld. Steeds meer winkels mogen de deuren openen, en steeds meer ondernemers kunnen geleidelijk opnieuw aan de slag. Maar zo'n heropstart heeft wel wat voorbereiding nodig.
 • corona virus op 25 apr

  Corona-virus: updates maatregelen Nationale Veiligheidsraad 25 april

  De overheid publiceert bijna dagelijks een update van de nieuwe maatregelen en van de meest gestelde vragen (over de algemene maatregelen, maatregelen voor bedrijven en winkels, de werkmethode van bedrijven, de scholen, de dienstverlening, sport en cultuur, transport, verplaatsingen, ... Lees verder
 • medewerker belt met senior op 3 apr

  Kasterlee gaat bijna 2.000 senioren opbellen

  In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, gaat het project ‘Kasterlee belt’ vandaag van start in de gemeente. 20 medewerkers zullen de volgende weken 1.875 senioren opbellen.
 • 2460challenge op 1 apr

  #2460challenge

  'Blijf in uw kot!' Oké, dat doen we, maar dat wil niet zeggen dat we ons daarom moeten vervelen. De vrijetijdsdiensten van Kasterlee geven je blijf-thuis-tips om fit te blijven, in je hoofd en je lichaam. Doe je mee?
 • affiche: huisarts nodig? twijfel niet! op 1 apr

  Huisarts nodig? Twijfel niet en bel

  Mensen twijfelen om hun huisarts te contacteren bij lichamelijke kwalen anders dan corona. Medisch uitstel kan echter gevaarlijk zijn. Kleine klachten of kwalen leiden soms tot erger. Bel gerust je huisarts over elk medisch probleem. Die kan je nog steeds veilig op raadpleging ontvangen.
 • kasterleehelpt op 1 apr

  Warme boodschappen van Kasterleenaren

  Op 31 maart vloog de drone van VTM nieuws over Kasterlee met #samentegencorona als thema. We zagen vele mooie boodschappen maar er werden er nog meer gemaakt die het scherm niet haalden. In een album op onze website verzamelen we foto's van deze hartverwarmende berichten.
 • koop lokaal op 26 mrt

  Steun onze lokale ondernemers!

  Het coronavirus en de strenge maatregelen hebben zware gevolgen voor onze ondernemers. Intussen hebben Kastelse handelaars hun dienstverlening een creatieve wending gegeven en kunnen klanten online bestellen en wordt aan huis geleverd. Hier vind je het aanbod terug.
 • online shopping op 25 mrt

  Ondernemer? Laat ons je online aanbod weten!

  Intussen hebben Kastelse handelaars hun dienstverlening een creatieve wending gegeven. Ben jij een ondernemer en herorganiseer jij je werking zodat klanten telefonisch en online kunnen bestellen met levering aan huis? Schrijf je hier in!
 • werken op 24 mrt

  Ondernemer in coronatijden?

  Er zijn ondertussen ook een aantal economische maatregelen getroffen waar ondernemers gebruik van kunnen maken als ze getroffen worden door het coronavirus.
 • zorg voor veiligheid op 24 mrt

  Versterk je veerkracht, ook in coronatijd

  Door de coronacrisis valt het openbaar leven in ons land volledig stil. Vele gezinnen zijn noodgedwongen op elkaar aangewezen. Het gebrek aan dagdagelijkse structuur, een beperkt(er) sociaal netwerk, sociaal isolement, angst en stress zijn risicofactoren voor familiaal geweld.
 • aanbevelingen voor zorgverleners op 24 mrt

  Zorgen voor elkaar, begint bij zorgen voor jezelf

  Ben je zorgverlener? Of werk je achter de schermen hard mee aan de corona-crisis? Heel veel respect voor al jullie werk en tomeloze inzet. Maar... vergeet niet om ook voor jezelf te zorgen! Zorg voor voldoende rust, voldoende veiligheid, doe het samen en zeker niet alleen.
 • senioren op 23 mrt

  75-plussers krijgen brief over Corona-maatregelen

  Door de crisis rond het Corona-virus heeft de regering zeer strenge maatregelen opgelegd die strikt opgevolgd moeten worden. Deze maatregelen hebben een grote impact op de ganse bevolking, maar in het bijzonder op senioren. Daarom krijgt elke 75-plusser deze week een brief in de bus met meer info.
 • Dokter nodig? Bel je huisarts op 23 mrt

  Dokter nodig? Bel je huisarts

  Huisartsen vragen enkel te bellen als je een probleem hebt dat niet kan wachten tot na de corona-epidemie. Tijdens de weeknachten kan je bellen naar 014 410 410, tijdens het weekend naar 014 22 22 00. Hoe verloopt het gesprek? Dat is in een handig schema gegoten.
 • horeca tijdens corona op 22 mrt

  Corona: haal je maaltijd af of laat ze bezorgen

  Kastelse horeca past zich aan in tijden van corona: haal je maaltijd af of laat ze thuis bezorgen.
 • auto op 20 mrt

  Mag je je nog verplaatsen?

  We krijgen veel vragen van burgers en bedrijven over de verplaatsingen in de huidige situatie. Burgers worden namelijk opgeroepen om thuis te blijven en contact met andere personen dan hun naaste familie maximaal te vermijden.
 • tekenen tegen eenzaamheid op 20 mrt

  Tekenen tegen eenzaamheid

  Een brief, tekening of kaart, het bezorgt iedereen een spontane glimlach. Ook bij de bewoners van de woonzorgcentra in Kasterlee. Kruip in je pen of maak een tekening, steek hem in de brievenbus van het gemeentehuis of sociaal huis en wij bezorgen ze nadien aan de woonzorgcentra.
 • onthaal gemeentehuis op 19 mrt

  Corona-virus: update gemeentelijke maatregelen

  Het gemeentehuis en Sociaal Huis is vanaf 16 maart tot en met 3 mei gesloten. Je kan enkel op afspraak langskomen, en enkel voor dringende zaken. Het gemeentehuis kan je bellen via 014 85 00 01, het sociaal huis kan je bellen via 014 55 60 04.
 • een hart voor de zorghelden op 19 mrt

  Een hart voor onze zorghelden!

  Op vrijdag 20 maart om 12 uur geven een applaus als appreciatie voor alle zorghelden. Zwier je ramen open en laat van je horen! Je kan ook een blijvende appreciatie tonen door een wit doek aan je huis te hangen. Doe je mee?
 • mondmaskers gezocht op 19 mrt

  Gezocht: mondmaskers

  Onze zorgverleners hebben je nodig! Om de strijd tegen het coronavirus te winnen, hebben ze dringend mondmaskers nodig. Heb je er nog thuis in je bedrijf of kan je zelf mondmaskers stikken? Breng ze binnen in het gemeentehuis of sociaal huis. Alvast heel erg bedankt voor je hulp.
 • kasterlee helpt op 19 mrt

  Kasterlee Helpt

  Wil je anderen helpen tijdens de coronacrisis? Kan jij hulp gebruiken tijdens deze crisis? De gemeente helpt om jou te matchen door ‘Kasterlee Helpt’!
 • logo politie op 18 mrt

  Afspraken bezoek politiekantoor Kasterlee - corona

  Om de verspreiding van het coronavirus mee te vertragen of te voorkomen, vraagt politie Kasterlee om op voorhand voor dringende zaken een afspraak te maken.
 • op 18 mrt

  Betalingsuitstel milieubelasting

  Het aanslagbiljet van de milieubelasting voor de gezinnen komt deze week normaal gezien bij alle gezinnen in de brievenbus. In het kader van de steunmaatregelen coronavirus verleent het gemeentebestuur een betalingsuitstel voor deze aanslag.