Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update ongeval Turnhoutsebaan

Maandag 15 mei 2017 omstreeks 14 uur vond een ongeval plaats op de Turnhoutsebaan in Kasterlee, ter hoogte van het kruispunt Kleinrees en Vekemans. Een groep overstekende fietsers werd aangereden door een auto.

Er zijn twee dodelijke slachtoffers en drie gewonden. Het gemeentebestuur van Kasterlee betuigt dan ook haar oprechte deelneming aan de familie van de slachtoffers.

Door het ongeval was de Turnhoutsebaan enkel uren volledig afgesloten voor alle verkeer. Omstreeks 17.30 uur was de rijweg terug volledig vrij.

“Het gemeentebestuur van Kasterlee is zich al langer bewust van de gevaarlijke oversteekplaats voor fietsers,” vertelt waarnemend burgemeester Mies Meeus. “Daarom diende het gemeentebestuur in mei 2016 al een dossier bij de Provinciale Commissie van Verkeer (PCV) in, voor het plaatsen van verkeerslichten zodanig dat fietsers met een drukknop conflictvrij kunnen oversteken.”

Samen met stad Turnhout en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bekijkt het gemeentebestuur van Kasterlee ook nog de mogelijkheid om het aantal doorsteken op de N19 te verminderen zodat de veiligheid voor alle weggebruikers verhoogt.

Gepubliceerd op 15 mei
Nieuwsoverzicht

Communicatiedienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 85
e-mail
communicatie@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina