Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

SMIK kleurde paars voor LGBTQ+ sensibilisering

Op 17 mei 2024 nam SMIK, een secundaire school in Kasterlee, deel aan PAARS, de grootste wereldwijde sensibiliseringscampagne rond LGBTQ+-rechten, in het kader van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Tijdens deze speciale dag kleurde de school letterlijk en figuurlijk paars.

Leerlingen en leraren kwamen in paarse kleding naar school om hun solidariteit te tonen. De directie, de burgemeester en enkele schepenen van Kasterlee deelden paarse armbandjes uit als symbool van kracht en moed voor degenen die opkomen voor hun identiteit. Waarom paars? deze kleur, afkomstig uit de regenboogvlag, staat voor kracht en moed. Het is een krachtige herinnering aan de moed die nodig is om jezelf te zijn.

SMIK deed mee aan deze campagne om het bewustzijn en de verdraagzaamheid voor LGBTQ+-jongeren te vergroten. Dankzij de steun van het Huis van het Kind Kasterlee kon de school een gratis lessen- en campagnepakket aanbieden. Dit hielp leraren om het thema op een open en constructieve manier in de klas te bespreken, waardoor een veilige ruimte ontstond voor leerlingen om hun ervaringen en gedachten te delen.

Gepubliceerd op 17 mei
Nieuwsoverzicht
SMIK kleurde paars voor LGBTQ+ sensibilisering

Dienst onderwijs

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 60 04
e-mail
onderwijs@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina