Gemeente Kasterlee

Autoluwe fietsroute Herentals - Turnhout

Aanleiding van de werken:

De provincie Antwerpen realiseert samen met stad Herentals, gemeente Lille, gemeente Kasterlee en stad Turnhout een autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout. 

De provincie Antwerpen pakt uit met een pilootproject tussen Herentals en Turnhout. Ze investeert er namelijk 2 miljoen euro in een veilige en comfortabele fietsverbinding door de realisatie van de autoluwe fietsroute Herentals - Turnhout.

Aard van de werken:

Om deze autoluwe fietsroute te realiseren maakt de provincie Antwerpen zoveel mogelijk gebruik van bestaande lokale wegen. Daar waar nodig voert de provincie Antwerpen wel nog infrastructurele ingrepen uit die de route autoluwer, veiliger en comfortabeler maken voor de fietser. 

Planning van de werken:

De realisatie van deze autoluwe route is voorzien in 2024.

Overige informatie:

Wat zo'n autoluwe fietsroute juist is en welk traject deze volgt tussen Herentals en Turnhout? Dit verneem je in de video-presentatie onderaan de pagina op de website van Antwerpen Fietsprovincie.

Op de website van Antwerpen Fietsprovincie wordt de informatie steeds up-to-date gehouden. 

Foto's

  • Autoluwe fietsroute Herentals Turnhout.png
  • Autoluwe fietsroute.png

Status

Geplande projecten

Technische fiche

  • Bouwheer: Provincie Antwerpen

Contact

Contactpersoon

Met vragen over dit project of andere fietsgerelateerde items kan je terecht bij het Steunpunt Fiets van de provincie Antwerpen via 

e-mail
fietsen@provincieantwerpen.be