Gemeente Kasterlee

Vrijwilligers

De bibcafés bemannen, een kaboutervertelling doen, ondersteuning bieden op evenementen (van grimeren, tappen tot zelfs de springkastelen bewaken), een handje toesteken in het lokaal dienstencentrum of op een gemeentelijke receptie, de Kabouterberg onderhouden)… het gebeurt allemaal door vrijwilligers.

Interesse in vrijwilligerswerk? Hieronder vind je een vrijwilligersvacaturedatabank. Je geeft enkele criteria in en dan krijg jij de passende profielen.

Ook de vrijwilligersvacatures van de Kastelse verenigingen kunnen hierop komen.Hoe pak je dit aan als vereniging? Maak op www.vrijwilligerswerk.be een account aan en geef je verschillende vrijwilligersvacatures in.  Na goedkeuring wordt je vacature hieronder zichtbaar en op  www.vrijwilligerwerk.be. Heb je technische vragen, stuur naar een mailtje naar vrijwilligerswerk@vsw.be  en zij volgen de vragen verder op.

Een goede vacature schrijven is niet altijd even gemakkelijk. Maar geen nood, pop-up coach Charlotte helpt je graag op weg. Maak een afspraak met haar via vrijwilliger@kasterlee.be en ze leert je de do's and don'ts bij het schrijven van een vacature. In het filmpje hieronder zie je de pop-up coach aan het werk. Zet ook zeker het geluid op want je hoort enkele getuigenissen van tevreden organisatoren. 

Lees zeker ook de brochure over de rechten en plichten van een vrijwilliger.