Gemeente Kasterlee

Renovatie zaal OC Lichtaart

Aanleiding van de werken:

Het is intussen alweer twintig jaar geleden dat het OC Lichtaart gerenoveerd werd. Eerder werd de conciërgewoning al gerenoveerd en nu dringt een nieuwe verbouwing van de zaal zich op.    

We maken het OC Lichtaart toegankelijk volgens de nieuwe normen voor publieke toegankelijkheid. De indeling van het gebouw wordt verbeterd om het gebruiksgemak te verhogen en we nemen maatregelen om de veiligheid van gebruikers te optimaliseren.

Aard van de werken:

De zaal wordt gerenoveerd, de toegang tot het gebouw, de foyer, het sanitair, de vergaderzalen en de personeelsruimten worden aangepast.

De bergingen krijgen een nieuwe plaats en ook de toog, zodat die vanuit een nieuwe koelcel vlot kan bediend worden. Voor muziek- en theatervoorstellingen is er veel aandacht voor akoestiek en voorzien we een hedendaagse regiekamer en gebruiksvriendelijke lichtbruggen. In de zijgevel worden ramen aangebracht, zodat er daglicht in de zaal komt.

Planning van de werken:

De werken gaan vermoedelijk van start in april 2020 en duren tot oktober 2020.

Participatie:

Op 24 juni 2019 was er een vergadering met de gebruikers van het OC Lichtaart, de presentatie hiervan vind je terug bij Downloads.

Foto's

  • OC Lichtaart.png
  • OC Lichtaart plan begane grond

Status

Huidige projecten

Technische fiche

  • Bouwheer: Gemeente Kasterlee
  • Studiebureau: ESIA Architecten, Tielen
  • Aannemer: In Re Bo bvba
  • Kostprijs: 826.675,78 EUR incl. BTW

Contact

Contactpersoon

Voor informatie over de werken kan je contact opnemen met de dienst grondgebiedzaken.

tel 014 85 99 25

e-mail
ggz@kasterlee.be