Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht : Corona COVID-19: overzicht

16 resultaten gevonden.

 • voorbereiding verdeling mondmaskers op 29 mei

  Mondmaskers inwoners worden verdeeld

  Op vrijdag 29 mei komen de herbruikbare mondmaskers die de gemeente bij Think Pink besteld heeft, rond de middag aan in Kasterlee. We streven ernaar - zelfs met het verlengd weekend ertussen - dat ten laatste op dinsdag 2 juni de mondmaskers bij al onze inwoners in de bus zullen zitten.
 • speelterrein Bloemenwijk op 27 mei

  Speelterreinen opnieuw open!

  Vanaf woensdag 27 mei gaan de gemeentelijke speelterreinen in Kasterlee opnieuw open voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassen begeleiders houden minstens 1,5 meter afstand tussen elke persoon. Volg de instructies op de affiches bij je bezoek!
 • voorbeeld cadeaubon op 20 mei

  Kastelse cadeaubon 2 jaar geldig

  Door de coronacrisis werd beslist dat Kastelse cadeaubonnen die aangekocht werden na 1 maart 2019 twee jaar geldig blijven. Dat is één jaar langer dan oorspronkelijk het geval was.
 • gemachtigd opzichter op 19 mei

  Gemachtigd opzichters vaker, maar op minder plaatsen

  Sinds maandag 11 mei staan de gemachtigd opzichters 's morgens terug paraat om kinderen over te steken aan drukke oversteekplaatsen. Op vraag van de scholen besliste de gemeentelijke crisiscel om meerdere keren per dag een gemachtigd opzichter te voorzien, maar op minder plaatsen.
 • cover coronanieuwsbrief mei 2020.jpg op 5 mei

  Coronanieuwsbrief mei 2020

  Om ook de mensen die minder online op zoek gaan naar informatie over de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te informeren, valt er deze dagen een nieuwsbrief bij alle Kasterleenaren in de bus.
 • telefoongesprek op 28 apr

  Psychologische ondersteuning nodig?

  Worstel je met jezelf, je toekomst, je relatie? Weet je soms geen blijf met je gevoelens? Heb je slaap- of eetproblemen door stress? Ben je zorgverlener en wordt het allemaal even te veel? Neem dan contact op met Eerstelijnszone Middenkempen, zij brengen je in contact met een psycholoog.
 • corona virus op 25 apr

  Corona-virus: updates maatregelen Nationale Veiligheidsraad 25 april

  De overheid publiceert bijna dagelijks een update van de nieuwe maatregelen en van de meest gestelde vragen (over de algemene maatregelen, maatregelen voor bedrijven en winkels, de werkmethode van bedrijven, de scholen, de dienstverlening, sport en cultuur, transport, verplaatsingen, ... Lees verder
 • Kasterlee belt op 24 apr

  ‘Kasterlee belt’ toont sterk sociaal weefsel aan

  In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, ging het project ‘Kasterlee belt’ op 3 april van start. Dit bleek een groot succes. In mei start een tweede belronde.
 • laptop op 20 apr

  Laptop over? Scholen zijn nog op zoek.

  Door de corona-maatregelen zijn de scholen al een tijdje gesloten en moeten leerlingen thuis digitaal les volgen. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Leerlingen uit kwetsbare gezinnen hebben thuis vaak geen laptop en/of toegang tot internet.
 • medewerker belt met senior op 3 apr

  Kasterlee gaat bijna 2.000 senioren opbellen

  In deze coronacrisis kan het netwerk van senioren snel wegvallen. Om hen goed te informeren en waar nodig hulp te bieden, gaat het project ‘Kasterlee belt’ vandaag van start in de gemeente. 20 medewerkers zullen de volgende weken 1.875 senioren opbellen.
 • op 2 apr

  Provincie Antwerpen verlengt betaaltermijn naar 4 maanden

  De aanslagbiljetten van de provinciebelasting vallen momenteel in de brievenbus. Op de brief wordt een betalingstermijn van 2 maanden vermeld. Omwille van de coronacrisis besliste de Provincie Antwerpen om deze betalingstermijn te verlengen naar 4 maanden.
 • kasterleehelpt op 1 apr

  Warme boodschappen van Kasterleenaren

  Op 31 maart vloog de drone van VTM nieuws over Kasterlee met #samentegencorona als thema. We zagen vele mooie boodschappen maar er werden er nog meer gemaakt die het scherm niet haalden. In een album op onze website verzamelen we foto's van deze hartverwarmende berichten.
 • senioren op 23 mrt

  75-plussers krijgen brief over Corona-maatregelen

  Door de crisis rond het Corona-virus heeft de regering zeer strenge maatregelen opgelegd die strikt opgevolgd moeten worden. Deze maatregelen hebben een grote impact op de ganse bevolking, maar in het bijzonder op senioren. Daarom krijgt elke 75-plusser deze week een brief in de bus met meer info.
 • tekenen tegen eenzaamheid op 20 mrt

  Tekenen tegen eenzaamheid

  Een brief, tekening of kaart, het bezorgt iedereen een spontane glimlach. Ook bij de bewoners van de woonzorgcentra in Kasterlee. Kruip in je pen of maak een tekening, steek hem in de brievenbus van het gemeentehuis of sociaal huis en wij bezorgen ze nadien aan de woonzorgcentra.
 • een hart voor de zorghelden op 19 mrt

  Een hart voor onze zorghelden!

  Op vrijdag 20 maart om 12 uur geven een applaus als appreciatie voor alle zorghelden. Zwier je ramen open en laat van je horen! Je kan ook een blijvende appreciatie tonen door een wit doek aan je huis te hangen. Doe je mee?
 • op 18 mrt

  Betalingsuitstel milieubelasting

  Het aanslagbiljet van de milieubelasting voor de gezinnen komt deze week normaal gezien bij alle gezinnen in de brievenbus. In het kader van de steunmaatregelen coronavirus verleent het gemeentebestuur een betalingsuitstel voor deze aanslag.