Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht : Corona nieuws

12 resultaten gevonden.

 • oproep vrijwilligers vaccinatiecentra op 19 jan

  Wil je helpen in één van onze vaccinatiecentra?

  De vaccinatiecentra in onze eerstelijnszone komen in Grobbendonk en Tielen. Om de vaccins te kunnen toedienen en alles vlot te laten verlopen, hebben we natuurlijk veel helpende handen nodig. We zoeken zowel medisch personeel als mensen die willen helpen met het begeleiden van bezoekers.
 • luchtfoto Fauwater op 16 jan

  UPDATE Chaletpark Fauwater niet meer in lockdown

  Burgemeester Ward Kennes ontving van de medische diensten een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verblijven die tijdens de verplichte quarantaine periode positief hebben getest op covid-19.
 • corona update sport op 14 jan

  Er kunnen weer uitzonderingen worden toegestaan voor sportactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar

  De federale maatregelen die gezamenlijke sportactiviteiten verbieden, zijn verlengd tot 1 maart 2021. Dit geldt dus ook voor de regel dat een lokaal bestuur uitzonderingen kan toestaan om voor -13 jarigen indoorsportactiviteiten in groepsverband volgens strikte coronaproof regels weer toe te laten.
 • vaccinatiecentrum sporthal Tielenhei op 14 jan

  Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Middenkempen komen in Tielen en Grobbendonk

  Begin januari ging de eerste fase van de corona-vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. In de volgende fases zullen vaccinatiecentra een zeer belangrijke rol spelen. Vanuit de Vlaamse overheid is bepaald dat er per eerstelijnszone max. 2 vaccinatiecentra aangeduid moeten worden
 • sporthal Tielenhei vaccinatiecentrum op 12 jan

  Kasterlee bereidt zich samen met Eerstelijnszone Middenkempen voor op corona-vaccinatiecampagne

  Samen met de andere 6 gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maakt onze gemeente zich klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. We werkten al eerder nauw samen tijdens de coronacrisis, deze samenwerking zetten we nu verder bij de start van de vaccinatiecampagne.
 • corona update op 8 jan

  Overlegcomité 08/01: bevestiging bestaande regels

  De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag via videoconferentie in het Overlegcomité de coronasituatie besproken. De situatie in ons land evolueert sinds enkele weken positief en is gunstiger dan in een hele reeks andere Europese landen.
 • wensen 2021 op 1 jan

  Nieuwjaarsbrief burgemeester Ward Kennes

  Gisteren hebben we in Kasterlee en in Lichtaart en in Tielen de nieuwjaarszangers gemist. Wie had op de eerste dag van 2020 kunnen denken dat zingende kinderen met hun beste wensen een gevaar zijn voor de volksgezondheid? In 2020 kon het gevaar plots van overal komen.
 • corona update op 30 dec

  Overlegcomité 30/12: verplichte quarantaine en test na verblijf in rode zone

  De federale regering en de deelstaten hebben de reisregels aangescherpt. De verstrengingen gebeuren om te vermijden dat reizigers besmettingen invoeren en om de mogelijke verspreiding van de nieuwe variant van COVID-19 tegen te gaan.
 • corona update op 19 dec

  Overlegcomité beslist geen versoepeling, maar strengere reisregels en strikte controle telewerk

  Het Overlegcomité heeft vrijdag de coronasituatie in ons land besproken. Na een belangrijke daling van de voorbije acht weken, is de neergang van de cijfers stilgevallen. Daarom heeft het Overlegcomité beslist dat er geen versoepeling mogelijk is. Wel komen er bijkomende maatregelen en controles.
 • corona alert op 17 dec

  Coronatestcentrum in onze regio start met sneltesten

  Deze week startte het testcentrum in Olen met een proefproject rond sneltesten. Patiënten met coronasymptomen die niet langer dan vijf dagen ziek zijn, komen in aanmerking voor een sneltest. Zo krijg je al na 20 minuten het resultaat.
 • logo 1 ploeg 1 miljoen op 28 nov

  Groen licht voor opening niet-essentiële winkels en verduidelijking coronaregels kerstperiode

  Het Overlegcomité heeft vrijdag 27 november de epidemiologische situatie in ons land besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier. Welke beslissingen werden genomen? Lees verder.
 • Wanneer moet ik mij laten testen op corona? op 23 nov

  Covid-19 testcentrum op Teunenberg Olen

  Vanaf maandag 23 november, wordt de teststrategie in ons land aangepast. Iedereen wie een hoogrisicocontact heeft gehad maar geen symptomen heeft, zal ook getest worden.