Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

22 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Eindejaarsactie Liever Lokaal op 1 dec

  Eindejaarsactie 'Liever Lokaal' in Kasterlee

  Van 9 december 2023 tot en met 14 januari 2024 organiseert Kasterlee de actie 'Liever Lokaal'. Samen met Provincie Antwerpen, Unizo Kasterlee en 40 lokale handelaars nodigen we iedereen uit om lokaal te winkelen en kans te maken op fantastische prijzen.
 • zone 30 in het straatbeeld op 1 dec

  Wijzigingen snelheidszones Tielen en Kasterlee

  In december zullen enkele uitbreidingen of wijzigingen worden doorgevoerd aan de snelheidszones in Tielen en Kasterlee. In dit artikel sommen we ze even op.
 • Tuinranger Kasterlee op 30 nov

  Word Tuinranger en draag bij aan een groener Kasterlee!

  Voor het "Tuinrangers" project, nodigen we enthousiaste inwoners uit om deel uit te maken van een groeiend netwerk van natuurvriendelijke tuiniers.
 • water oppompen.PNG op 23 nov

  Opmaak hemelwater- en droogteplan

  Tegen 2030 zullen overstromingen dubbel zo vaak voorkomen dan vandaag, tegen 2050 tot zelfs vijfmaal zo vaak. Anderzijds doet net het omgekeerde fenomeen zich in de zomers ook regelmatiger voor: waterschaarste en heel lage grondwaterniveaus.
 • proefopstelling Zwepenstraat op 22 nov

  Proefopstellingen Zwepenstraat

  In Zwepenstraat, ter hoogte van Tielenheide en Mazel, zijn onlangs proefopstellingen geïnstalleerd als onderdeel van de aanleg van een nieuwe autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout. Deze route is ontworpen om fietsers een vlotte en comfortabele verbinding over langere afstanden te bieden.
 • verhuren op 13 nov

  Slim verhuren: webinar voor verhuurders

  Het nieuwe Vlaams Woninghuurdecreet en de Vlaamse Codex Wonen roepen heel wat vragen op bij verhuurders. Op 14 december om 19 uur organiseren we een digitaal infomoment over dit onderwerp.
 • pop up europa op 27 okt

  Ontdek Europa in de bib

  Van 3 november tot 15 december strijkt Pop up Europa neer in de bibliotheken van Kasterlee en Lille. Aan de hand van laagdrempelige activiteiten voor jong en oud willen we samen met de Provincie Antwerpen aantonen dat Europa geen ver-van-mijn-bed-show is.
 • de eerste herinneringsboeken werden uitgedeeld op 25 okt

  Een fotoboek als hulpmiddel bij dementie

  Als dementievriendelijke gemeente zetten we ons in om mensen met dementie zichtbaar te maken. Om deze doelstelling waar te maken slaan we de handen in elkaar met Fotoclub Visueel. De fotoclub maakt samen met mensen met dementie en hun familie, een herinneringsfotoboek.
 • oude brandweerkazerne Tielen op 23 okt

  Herziening Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Kern Tielen

  Voor de dorpskern van Tielen liet de gemeente Kasterlee een masterplan opmaken. Omdat de beoogde projecten aan de oude brandweerkazerne, de basisschool en het ontmoetingscentrum niet volledig overeenkomen de huidige regels voor wat er in Tielen mag gebeuren, worden deze regels herzien.
 • Olensteenweg op 14 okt

  Update: Netebrug op Olensteenweg

  Vanaf zaterdag 14 oktober 13 uur is de Netebrug op de Olensteenweg in alle richtingen gesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog de Kleine Nete oversteken.
 • digipunt op 8 okt

  Digitale hulp nodig? Welkom bij de Digipunten

  De zes gemeenten van Regio in Transitie bundelen de krachten en zetten samen in op het ondersteunen van mensen met digitale vragen. Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra hulp kan gebruiken? Kom dan gerust eens naar een Digipunt. Daar helpen we je gratis weer op weg!
 • UiTPAS KEMPEN op 26 sep

  Nieuw in Kasterlee: UiTPAS KEMPEN

  Vanaf nu kan je in Kasterlee, door te genieten van cultuur en vrije tijd, punten sparen en kortingen krijgen dankzij de UiTPAS. Deze punten kan je nadien inruilen voor fijne voordelen in heel Vlaanderen zoals een gratis kop koffie, een filmticket, een zwembeurt…
 • energiemeter op 25 sep

  Hoe verwarm ik mijn huis duurzaam? Voor welke werken kan ik premies krijgen?

  We worden vandaag de dag geconfronteerd met vele vraagstukken rond de stijgende energieprijzen. Daarom gaan steeds meer Kempenaren op zoek naar manieren om energie te besparen. Dat leidt tot allerlei vragen.
 • COVID-vaccinatie op 19 sep

  Laat je deze herfst vaccineren tegen COVID-19 en griep

  Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne. Het vaccin wordt sterk aanbevolen voor personen die kwetsbaar zijn om door COVID zwaar ziek te worden en voor wie werkt in de zorg.
 • affiche stoppen met roken op 1 sep

  Wil je graag stoppen met roken?

  Schrijf je dan in voor onze rookstopcursus. Tabakologe Els Bosch begeleidt jou met kennis van zaken doorheen het stopproces, bereidt je voor op de rookstopdag en traint jouw vaardigheden om herval te voorkomen.
 • account aanmaken via laptop op 31 aug

  Nieuw platform voor overheidsopdrachten

  Vanaf 4 september zal FOD BOSA (Federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning) het nieuwe platform van e-Tendering lanceren. Via dit platform kunnen ondernemingen deelnemen aan overheidsopdrachten.
 • praten helpt op 28 aug

  Hoe (ver)draag ik de verslaving van een familielid of naaste?

  ’t Kader en CGG Kempen organiseren in het najaar themagroepen over verslaving. Iedereen die zich zorgen maakt over iemand met een verslaving (aan alcohol, illegale middelen, gamen en/of gokken) in zijn/haar omgeving is welkom.
 • regen op 5 jul

  Stormschade of wateroverlast?

  Bij hevig onweer of stevige rukwinden, is schade of wateroverlast mogelijk. Het noodnummer 1722 wordt dan geactiveerd. De brandweer helpt altijd eerst de mensen die in levensgevaar zijn. Niet-dringende interventies bij noodweer, vraag je aan via het e-loket.
 • nieuwe openingstijden recyclagepark op 22 mei

  Nieuwe openingstijden recyclagepark vanaf 2 juni

  IOK Afvalbeheer neemt vanaf donderdag 1 juni 2023 het dagelijks beheer van het recyclagepark van Kasterlee over. De werking blijft hetzelfde, maar de openingsuren veranderen.
 • cadeautje geven op 2 mei

  Kastelse cadeaubon op papier en digitaal

  De gemeente lanceert de Kastelse cadeaubon via cadeaubon.kasterlee.be. De bonnen zijn gemakkelijk aan te kopen en te gebruiken, zowel digitaal als op papier.
 • portefeuille gevonden op 27 feb

  Gevonden en verloren voorwerpen

  Een voorwerp gevonden of verloren? Vanaf 1 maart kan je hiervoor terecht bij het onthaal in het gemeentehuis in plaats van in het politiekantoor.
 • phishing op 20 feb

  Valse e-mails over achterstallige betalingen

  Sommige inwoners of handelaars kregen de voorbije dagen een e-mail van gerechtsdeurwaarders waarin - zogezegd in opdracht van de gemeente Kasterlee - achterstallige betalingen worden geclaimd voor afvalstoffenheffing en rioolbelasting. Deze mail is vals.