Gemeente Kasterlee

Nieuwsoverzicht

15 resultaten gevonden.

 • Alle berichten
 • Biekenbusseltje b(l)oeit op 11 jun

  Biekenbusseltje b(l)oeit: natuur, buurt en cultuur in het hart van Kasterlee

  Nu zondag ben je van harte welkom op een gratis gezellige dag tijdens Biekenbusseltje b(l)oeit. Van 10 tot 18 uur geniet je in en rond bos van Biekenbusseltje aan de Berkenlaan van muziek, een tweede leven- en handwerkmarkt, natuureducatie, hapjes en drankjes.
 • landbouwfolie op 10 jun

  Inzameling landbouwfolie

  Op donderdag 20 juni en donderdag 27 juni vindt een inzameling van landbouwfolie plaats op het terrein van AVEVE Kasterlee, Pastorijstraat 62 in Kasterlee.
 • zitdagen kasterlee op 5 jun

  Hulp nodig bij het invullen van je belastingsbrief?

  Beweging.net houdt in Kasterlee 3 zitdagen. Zij helpen je graag met het invullen van je belastingsbrief via Tax-on.web. Een afspraak is niet nodig, breng wel zeker jouw identiteitskaart en PIN-code mee!
 • lente aan het gemeentehuis op 22 apr

  Wedstrijd 'Zet Kasterlee in de bloemetjes'

  Kasterlee zet dit jaar extra in op kleur in haar dorpskernen. Met de wedstrijd ‘Zet Kasterlee in de bloemetjes’ worden zowel inwoners als handelaars en horecaondernemers binnen de bebouwde kom aangemoedigd om hun vensterbank en/of voortuinen te bebloemen.
 • winnende speelstraat Kasterlee 2024 - Strepkens op 17 apr

  En de winnende Speelstraat is...

  Sporten, spelen, bewegen en ontmoeten in een gezellige buurt is de missie van Kasterlee op de jaarlijkse buitenspeeldag. Acht straten werden ondanks het slechte weer van 12 tot 17 uur omgetoverd tot uitdagende speelstraten, waar talloze kinderen zich naar hartenlust konden uitleven.
 • regen op 15 apr

  Stormschade of wateroverlast?

  Bij hevige regenval of stevige rukwinden, is schade of wateroverlast mogelijk. Het noodnummer 1722 wordt dan geactiveerd. De brandweer helpt altijd eerst de mensen die in levensgevaar zijn. Niet-dringende interventies bij noodweer, vraag je aan via het e-loket.
 • bus De Lijn op 11 apr

  Extra busrit De Lijn verbetert bereikbaarheid SMIK

  Begin dit jaar voerde De Lijn in heel Vlaanderen wijzigingen door aan het busnet. De wijziging van buslijn 493 naar 111 resulteerde in langere reistijden voor SMIK-leerlingen uit Vosselaar, Gierle, Tielen, en Lichtaart. Hier is intussen een oplossing voor.
 • digipunt op 11 mrt

  Gratis digitale workshops voor beginners

  Heb je een iPhone, maar weet je niet wat je ermee moet? Wil je graag internetbankieren, maar wil je weten hoe je dit veilig doet? Ben je nieuw in de online wereld en wil je jouw kennis bijschaven? Maak kennis met het lesbaanbod van Digipunt in de bibliotheek van Lichtaart!
 • vorming op 5 mrt

  Kasterlee geeft een 'Boest' aan zijn verenigingen

  In een tijd waarin verbinding en groei binnen de gemeenschap van het grootste belang zijn, neemt de dienst vrije tijd het voortouw met een nieuw initiatief: Boest. Dit is een reeks van vier vormingen die zorgvuldig geselecteerd zijn om het Kastelse verenigingsleven te ondersteunen en te versterken.
 • digitale pasfoto's gemeentehuis op 1 mrt

  Gratis officiële pasfoto's bij dienst burgerzaken

  Vanaf 1 maart kunnen inwoners van Kasterlee voor het maken van officiële pasfoto's terecht bij dienst burgerzaken op het gemeentehuis. De technische en ICT-dienst pasten onze loketten aan, zodat aan de balie alles meteen in orde wordt gebracht.
 • jodiumtabletten 2024 op 23 jan

  Heb jij al jodiumtabletten in huis?

  In België en dichtbij onze grenzen bevinden zich verschillende nucleaire sites, wees voorbereid op een nucleair ongeval door een doosje jodiumtabletten in huis te halen. Omdat Kasterlee op minder dan 20 kilometer van een nucleaire site ligt, behoren we tot de voornaamste doelgroep.
 • ingang recyclagepark op 8 jan

  Rioleringswerken Hoge Rielen - recyclagepark bereikbaar

  Vorig najaar zette Kasterlee een stap richting een verbeterde rioleringsinfrastructuur. In opdracht van Aquafin en de gemeente voerde een aannemer rioleringswerken uit in de Beukendreef. Deze week start de volgende fase van deze werken in Hoge Rielen.
 • digipunt op 8 okt

  Digitale hulp nodig? Welkom bij de Digipunten

  De zes gemeenten van Regio in Transitie bundelen de krachten en zetten samen in op het ondersteunen van mensen met digitale vragen. Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra hulp kan gebruiken? Kom dan gerust eens naar een Digipunt. Daar helpen we je gratis weer op weg!
 • UiTPAS KEMPEN op 26 sep

  Nieuw in Kasterlee: UiTPAS KEMPEN

  Vanaf nu kan je in Kasterlee, door te genieten van cultuur en vrije tijd, punten sparen en kortingen krijgen dankzij de UiTPAS. Deze punten kan je nadien inruilen voor fijne voordelen in heel Vlaanderen zoals een gratis kop koffie, een filmticket, een zwembeurt…
 • praten helpt op 28 aug

  Hoe (ver)draag ik de verslaving van een familielid of naaste?

  ’t Kader en CGG Kempen organiseren in het najaar themagroepen over verslaving. Iedereen die zich zorgen maakt over iemand met een verslaving (aan alcohol, illegale middelen, gamen en/of gokken) in zijn/haar omgeving is welkom.