Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zet je eerste digitale stappen in de bib

Weet je geen raad met computer, tablet of smartphone. En wat bedoelen ze eigenlijk met de Cloud? Ontdek het tijdens verschillende lessenreeksen die je dit voorjaar kan volgen in de bib van Kasterlee.

In de twaalfdelige lessenreeks ‘computerinitiatie’ (gespreid over zes weken) leer je de basistechnieken om met een computer te werken.

In de lessenreeks ‘tablet’ ontdek je hoe een aanraakscherm werkt, wat apps zijn, hoe e-mail werkt, hoe je je tablet kunt aanpassen naar je eigen voorkeuren. Nog geen computerkennis? Geen probleem: een tablet is ideaal om te starten.
Je moet niet beschikken over een tablet om te kunnen deelnemen.

In de zevendelige lessenreeks ‘smartphone’ leer je stap voor stap je eigen smartphone gebruiken: instellingen aanpassen, apps installeren en verwijderen, het internet gebruiken, een e-mail versturen.
Opgelet: deelnemers moeten beschikken over een smartphone met Android-besturing.

Ook de cursus “Photoscape” wordt herhaald: een computerprogramma waarmee je je foto's en afbeeldingen kunt bewerken (veertien lessen). Dit gratis programma biedt tal van mogelijkheden om kwalitatieve bewerkingen uit te voeren op de foto’s die je zelf genomen hebt.

Tijdens de curus ‘Microsoft Office’ leer je stap voor stap werken met alle toepassingen van Microsoft Office: een brief typen en opmaken in Word, een rekenblad maken in Excel, een presentatie maken in Powerpoint. De lessen vinden plaats in de bibliotheek van Lichtaart (na de paasvakantie)

Nieuw dit jaar is de cursus Cloud. In deze cursus leer je wat de Cloud is en hoe je hier snel en eenvoudig gegevens kan opzetten en afhalen.

Surf naar de website van de bibliotheek voor nog meer info  

Gepubliceerd op 09 februari
Nieuwsoverzicht
digikriebels

Bibliotheek Kasterlee

adres
Pastorijstraat 82460 Kasterlee
tel.
014 85 00 11
e-mail
bibliotheek@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Deel deze pagina