Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

UPDATE: werken Olensteenweg

UPDATE 9 maart: door de uitzonderlijke weersomstandigheden van de afgelopen weken, lopen de werken aan Olensteenweg/Heidestraat enkele dagen uit. Ten vroegste 14 maart wordt Olensteenweg terug opengesteld. Heidestraat volgt mogelijk enkele dagen later.

Door herstellingswerken aan een verzakking in het wegdek aan het kruispunt Olensteenweg/Heidestraat in Lichtaart is er vanaf 16 januari ter plaatse enkel wisselend verkeer mogelijk. Vanaf 5 februari tot midden maart wordt de Olensteenweg afgesloten voor al het doorgaand verkeer. 

In afwachting van de definitieve herstelling, worden eerst de grachten geruimd zodat de afwatering van de droogzuiging in de toekomst goed kan verlopen. Omwille van de verkeersveiligheid aan het kruispunt tijdens de werken, werd reeds vandaag de Heidestraat afgesloten voor verkeer. 

Vanaf 5 februari wordt de Olensteenweg afgesloten voor al het doorgaand verkeer zodat de inbuizingen kunnen worden vervangen en enkele nieuwe betonvakken worden aangelegd. Bewoners van de Olensteenweg zullen beperkt moeten omrijden om hun huis te bereiken. Voor fietsers wordt een kleine omleiding voorzien.

De aanleg van een fietspad en heraanleg van de Olensteenweg is voorzien in 2019. Daarom hebben we al twee keer een tijdelijke herstelling aan het betonvak doorgevoerd. De situatie is ondertussen echter te gevaarlijk door een nieuwe verzakking. Daarom hebben we vanochtend bij hoogdringendheid besloten om de werken aan het wegdek nu al uit te voeren. Bovendien is Bobbejaanland nu ook gesloten, dus de verkeershinder wordt dan beperkt.

Gepubliceerd op 15 januari
Nieuwsoverzicht
werken

Technische dienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 25
e-mail
td@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Deel deze pagina