Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Leistraat Lichtaart afgesloten van 22 mei tot en met 23 juni

UPDATE: Goed nieuws! We kregen net de bevestiging dat de werken 10 dagen vroeger klaar zijn dan voorzien. De Leistraat wordt op dinsdagochtend 13 juni terug opengesteld.

Oorspronkelijk bericht:

Agentschap Wegen en Verkeer zal werkzaamheden uitvoeren aan de weginrichting en bushaltes ‘Lichtaart Kerk’ langs de Leistraat en aan het kruispunt van de Kasterleesteenweg – Plaats – Schransstraat. De werken starten op 22 mei en duren tot en met 23 juni 2023.

De haltes ‘Lichtaart Kerk’ worden toegankelijk gemaakt, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Deze aanpassingen kaderen in het aanleggen van een Hoppinpunt, een mobiliteitsknooppunt waar verschillende vervoerswijzen samenkomen.

Het wegdek in klinkers van de N123 (Kasterleesteenweg – Leistraat) wordt vervangen door asfalt vanaf het kruispunt met de Schransstraat en Plaats tot aan Goed apotheek. De fietssuggestiestroken op het kruispunt worden vervangen door fietspaden en ook de oversteekvoorzieningen voor fietsers worden aangepakt.

Voetgangers ondervinden geen hinder van de werken en kunnen de werfzone steeds passeren.

Fietsers die de werfzone willen passeren, stappen af en gaan met de fiets aan de hand verder over het voetpad. Doorgaande fietsers kunnen ook gebruik maken van de plaatselijke omleiding.

Het doorgaande auto- en vrachtverkeer volgt een bovengemeentelijke omleiding via de R14 – N19 – N13 – R15 – N153 – E34 – afrit Turnhout centrum. Voor het plaatselijke autoverkeer, De Lijn en landbouwverkeer geldt een plaatselijke omleiding via Hoogstraat – Dressenstraat – Molenstraat – Plaats – Tielensteenweg.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op www.delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Meer info? Kijk zeker op www.wegenenverkeer.be/Kasterlee.

Gepubliceerd op 11 mei
Nieuwsoverzicht
leistraat afgelsoten 22 mei tem 23 juni

Mobiliteitsdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
mobiliteit@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina