Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Palestijnse studenten op bezoek in Kasterlee

Tijdens de week van 8 tot 12 mei organiseert het Sancta Maria Kasterlee (SMIK) in samenwerking met de gemeente Kasterlee een Internationale Week.

De school heeft al vele jaren een traditie van uitwisselingen voor leerlingen van het vijfde jaar.  Zo werkt het SMIK dit jaar samen met een Italiaanse school uit Rho en een Tsjechische school uit Pardubice.

Maar de komende uitwisselingsweek in Kasterlee zal een speciaal en vooral extra internationaal tintje krijgen door het bezoek van 13 leerlingen en 2 leerkrachten uit het Palestijnse Nablus. Samen met gemeente werd voor hen en de twee andere buitenlandse groepen een boeiend en gevarieerd programma voorbereid met o.a. bezoeken aan Brussel en Antwerpen en tal van culturele activiteiten in de school en in Kasterlee.  

Filmavond

Om kennis te maken met de Palestijnse cultuur en hun politieke, sociale en economische situatie, wordt er op 10 mei een filmavond georganiseerd. De documentaire ‘Youth4Palestine’, een film gemaakt door Vlaamse jongeren die enkele jaren geleden zelf naar Palestina trokken, zal vertoond worden. Enkele van deze jongeren zullen die avond eveneens aanwezig zijn om extra uitleg te geven en vragen te beantwoorden. 

Inschrijven voor de filmavond kan t.e.m. 8 mei via https://forms.office.com/e/ZUCZYLaxsr.

De film zal vertoond worden op 10 mei om 19 uur in de polyvalente zaal van het SMIK, Monseigneur Heylenstraat 37, 2460 Kasterlee.

Gepubliceerd op 05 mei
Nieuwsoverzicht
Palestijnse vlag

Mondiaal beleid

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 60 04
e-mail
solidariteit@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina