Gemeente Kasterlee

Gevonden en verloren voorwerpen

Een voorwerp gevonden of verloren? Vanaf 1 maart kan je hiervoor terecht bij het onthaal in het gemeentehuis in plaats van in het politiekantoor.

Voorwerp gevonden?

Heb je een voorwerp gevonden waarvan je de eigenaar niet kent? Dan moet je binnen de 7 dagen aangifte doen bij de gemeente waar het voorwerp gevonden is of een andere gemeente naar keuze.

In Kasterlee kan je gevonden voorwerpen tijdens de openingsuren binnen brengen bij het onthaal in het gemeentehuis. Deze voorwerpen schrijven we in het register van verloren gevonden voorwerpen in. Slagen we er niet in om de eigenaar te vinden, dan houden we het voorwerp minstens 6 maanden in bewaring. Fietsen worden 3 maanden bijgehouden.

Voorwerp verloren?

Ben je zelf een voorwerp verloren ? Dan kan je dit ook aangeven bij het onthaal in het gemeentehuis. Hebben we het niet in ons bezit, dan hebben we in ieder geval jouw contactgegevens als het voorwerp toch zou opduiken.

Ben je jouw identiteitskaart kwijt ? Maak dan een afspraak bij de dienst burgerzaken om de procedure voor een nieuwe eID op te starten.

Wanneer moet je de politie contacteren ?

Sommige zaken moet je nog steeds aangeven bij de politie. Dit is het geval voor:

  • diefstal van voorwerpen of documenten zoals je identiteitskaart
  • verloren of gestolen verblijfsdocumenten niet-Belgen of vreemdelingenkaarten
  • verloren rijbewijs (met het verkregen document van de politie kan je bij de dienst burgerzaken een duplicaat aanvragen)
  • verloren of gevonden boorddocumenten van een wagen
Gepubliceerd op 27 februari
Nieuwsoverzicht
portefeuille gevonden

Dienst onthaal

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 00 01
e-mail
onthaal@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina