Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infomoment over je rechten als energie- en watergebruiker

Op woensdag 21 september geeft Ellen Dries, stafmedewerker gelijke kansen, een infomoment in OC Lichtaart over je rechten als energie- en watergebruiker. Ook iemand van Samenlevingsopbouw (Saamo) komt langs om je te informeren over hun project 'EnergyMeasures'.

Gezond en warm wonen voor minder geld

Het project EnergyMeasures pakt energiearmoede aan in België, Bulgarije, Ierland, Nederland, Noord-Macedonië, Polen en het Verenigd Koninkrijk. In België slaan SAAMO, Kamp C en Stadsregio Turnhout de handen in elkaar. Met informatie, begeleiding en kleine, goedkope ingrepen helpt Samenlevingsopbouw huishoudens gezond en warm te wonen voor minder geld.

Van huisbezoek tot concrete tips en hulpmiddelen

Saamo gaat één of meerdere keren bij de deelnemers op huisbezoek. Ze bekijken de kwaliteit van de woning en bespreken hun energieverbruik en levensstijl. Op basis daarvan geven ze besparingsadvies en gratis materiaal om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen, bijvoorbeeld radiatorfolie, een spaardouchekop of tochtstrips. Ook na het huisbezoek houden ze contact om zeker te zijn dat de hulpmiddelen werken en de besparingstips helpen.

Praktisch

Het infomoment gaat door op woensdag 21 september in het OC Lichtaart van 14 tot 16 uur.
Het is een groepsbijeenkomst georganiseerd door het Locomotiefje.
Iedereen is welkom en het is gratis.
Koffie en thee wordt voorzien.

Gepubliceerd op 15 september
Nieuwsoverzicht
infomoment energie en watergebruik

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina