Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ereburgemeester Walter Otten overleden

Bedroefd hebben wij het overlijden vernomen van ereburgemeester Walter Otten. Vanaf dinsdag tot zaterdagmiddag zal in de inkomhal van de gemeenteraadszaal tijdens de kantooruren een rouwregister liggen.

Zondagochtend is ere-burgemeester Walter Otten (02/08/1937-27/03/2022) overleden. Op 1 januari 1977 werd hij eerste schepen in de nieuwe fusiegemeente van Kasterlee, Lichtaart en Tielen. Spoedig werd hij ook waarnemend burgemeester. Van januari 1983 tot december 2005 was hij als burgemeester van Kasterlee de drijvende kracht achter vele lokale en regionale initiatieven. Met de VVV werkte hij aan de toeristische uitstraling van onze groene gemeente. De zorg voor personen met een beperking lag hem nauw aan het hart. 20 jaar was hij voorzitter van vzw ’t Margrietje en toen er geld moest ingezameld worden voor een tehuis voor begeleid zelfstandig wonen, trok Walter de actie ‘Koop een steen’ op gang. Hij was samen met kolonel Jean Van Gils de vader van de peterschapsband met 3 Para en kreeg daarvoor de eretitel van ere-parachutist, waar hij bijzonder fier op was. Hij investeerde in de modernisering van het wagenpark van de brandweer. De samenwerking met het Zwitserse Plaffeien waar hij elk  jaar de sneeuwklassen bezocht en het Roemeense Murgesti lagen hem nauw aan het hart. In 2011 werd hij voor de steun aan Roemenië ere-burger van de gemeente Acatari.

Ook regionaal was hij een voortrekker. Walter Otten was grondlegger en jarenlang voorzitter van de Conferentie van Kempense burgemeesters. Hij was actief als bestuurder van de streekintercommunale IOK en hij was zonder twijfel een belangrijke wegbereider voor de realisatie van de Noord-Zuid Kempen. Toen er van de politiehervorming nog geen sprake was, maakte hij reeds afspraken rond politiesamenwerking met buurgemeente Turnhout, wat in die tijd pionierswerk was.

Walter was sterk verworteld in het lokale verenigingsleven. We zagen hem vaak op de fiets rondrijden. Hij kon mensen enthousiast maken en was een boeiende verteller die nooit om een kwinkslag verlegen zat. Vele jaren was hij voorzitter van de Davidsfondsafdeling, bestuurder van Kaspar dat de vriendschapsbanden met 3Para bevordert. En de laatste jaren was hij bij de Heemkundige Kring actief als redactielid van de jaarlijkse ‘Volkskalender’.

Burgemeester Ward Kennes, de leden van het college en de gemeenteraad en alle medewerkers van de gemeentelijke diensten bieden aan zijn echtgenote Tine, zijn kinderen en kleinkinderen hun medeleven aan.

Vanaf dinsdag tot zaterdagmiddag zal in de inkomhal van de gemeenteraadszaal tijdens de kantooruren een rouwregister liggen. Inkom rechtstreeks vanop de Markt. Vrijdag en zaterdag zullen aan alle gemeentelijke gebouwen de vlaggen halfstok worden gehangen.

Gepubliceerd op 28 maart
Nieuwsoverzicht
Foto Walter Otten van de familie Otten-Sneyers en Jan Bon

Secretariaat

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 14
e-mail
secretariaat@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina