Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Infoavond opvang personen op de vlucht uit Oekraïne in Kasterlee

Ook aan Kasterlee wordt gevraagd om zich voor te bereiden op het (langdurig) opvangen van bijna 400 personen op de vlucht uit Oekraïne. Tijdens een infoavond informeren we (kandidaat-)gastgezinnen en ondernemingen over deze noodopvang.

Vlaanderen maakt tegen 1 april 18.000 opvangplaatsen vrij voor personen op de vlucht uit Oekraïne. En neemt ondertussen de nodige voorbereidingen om een nog groter aantal te huisvesten als dat nodig zou zijn. Ook aan Kasterlee wordt gevraagd om zich voor te bereiden op het (langdurig) opvangen van bijna 400 personen op de vlucht uit Oekraïne.

We deden eerder al een oproep voor zowel korte als duurzame opvangplaatsen. “Het is hartverwarmend hoeveel reacties we van onze inwoners en ondernemers hierop kregen, “ zegt burgemeester Ward Kennes. “Een aantal Oekraïners die recent gevlucht zijn uit hun land, logeren ondertussen reeds in Kasterlee bij vrienden of familie.”

Maar bijna 400 mensen huisvesten, zonder te weten hoe lang, vraagt heel wat organisatie. De gemeentelijke crisiscel Oekraïne is samen met heel wat partners achter de schermen op zoek naar huisvesting en huisraad. En ze bekijkt welke procedures daarbij moeten gevolgd worden en hoe we kunnen communiceren met deze personen die op de vlucht zijn voor een gruwelijke oorlog. Naast onze eigen personeelsleden kunnen we ook rekenen op hulp van de stadsregio Turnhout, Welzijnszorg Kempen, IOK, de sociale huisvestingsmaatschappijen, CAW, en een aantal tolken die zich aangeboden hebben. Samenwerken loont!

Infoavond op 4 april 19 uur

“Omdat er op dit moment nog heel wat onduidelijkheden zijn over het opvangen van de personen op de vlucht uit Oekraïne, nodigen we (kandidaat-)gastgezinnen en ondernemingen graag uit op een infovergadering over deze noodopvang. Ook iedereen die nog vragen of twijfels heeft, is welkom,” zegt schepen van Welzijn Sumati Adriaensen.

De infovergadering vindt plaats op maandag 4 april 2022 om 19 uur in het ontmoetingscentrum Kasterlee (Binnenpad). Inschrijven is niet nodig. Op de infoavond geven we een stand van zaken, en proberen we een antwoord te geven op alle vragen.

Na de toelichting en vragenronde is er nog ruimte om informeel met elkaar in contact te komen.

Gepubliceerd op 25 maart
Nieuwsoverzicht
infoavond noodopvang

Openingsuren & contact

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
geert.andries@kasterlee.be

Deel deze pagina