Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Testcentrum Teunenberg sluit op 25 maart

Het testcentrum op domein Teunenberg in Olen sluit op vrijdagavond 25 maart de deuren. De huisartsenkring en lokale burgemeesters namen deze beslissing met het oog op het aangepast testbeleid en de sterk verminderde vraag naar PCR-testen.

In het testcentrum konden mensen uit Neteland, Lille, Kasterlee en Westerlo de voorbije maanden terecht voor een coronatest.

De huisartsenkring Zuiderkempen richtte in november 2020 het testcentrum aan het voormalig militair domein Teunenberg op om de huisartsen te ontlasten bij de hoge vraag naar testen. Ze kregen hierbij ondersteuning van de lokale besturen. Meer dan 40.000 mensen kwamen inmiddels langs voor een PCR-test. Nu de pandemie stilaan over haar hoogtepunt is en het aantal testen afneemt, is extra testcapaciteit niet langer nodig. Het testcentrum Teunenberg sluit daarom op vrijdag 25 maart om 15 uur de deuren.

Testcentrum Geel

De sluiting van het testcentrum in Olen betekent niet dat inwoners voortaan aan hun lot worden overgelaten. De huisartsenkring Zuiderkempen slaat immers de handen in elkaar met het testcentrum aan het ziekenhuis in Geel. Deze samenwerking heeft als voordeel dat er efficiënter en vanuit één centraal gelegen locatie kan gewerkt worden. In het testcentrum van Geel kunnen nu ook mensen uit Neteland, Lille, Kasterlee en Westerlo terecht voor een test. Via www.mijncoronatest.be kan je een code aanmaken om er vervolgens een afspraak in te plannen. Ook in omliggende labo’s kan via die weg een PCR-test ingepland worden.

Bij verschillende apotheken in de buurt is er na afspraak via www.apotheek.be nog steeds een mogelijkheid voor een snelle antigeentest. Twijfel je of je symptomen hebt die mogelijk op Corona kunnen wijzen? De vragenlijst op  www.mijncoronatest.be helpt je inschatten of een coronatest al dan niet zinvol is.

Hulp nodig

Voor vragen over het coronavirus, testing en quarantaine kan je van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur terecht op de algemene Covid-19-infolijn van de overheid op het nummer 0800 14 689.

Gepubliceerd op 14 maart
Nieuwsoverzicht
testcentrum corona Teunenberg Olen

Openingsuren & contact

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
geert.andries@kasterlee.be

Deel deze pagina