Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kasterlee solidair met Oekraïne

Europese steden en gemeenten betuigen vandaag hun solidariteit met de Oekraïense bevolking en roepen op tot een vreedzame oplossing. En of er veel solidariteit is bij onze inwoners! Nu al hebben meer dan 50 Kastelse gezinnen een woning of opvangplaats aangeboden aan Oekraïense vluchtelingen.

Ook krijgen we veel vragen om goederen te doneren. Omdat we nog geen zicht hebben op de noden, willen we vragen om voorlopig geen materiële zaken aan te bieden.

Wil je toch graag je steentje bijdragen? Het consortium 12-12 (Belgisch consortium voor noodhulpsituaties) zamelt financiële middelen in om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke instroom van vluchtelingen uit Oekraïne. Storten kan op BE19 0000 0000 1212. Ook het gemeentebestuur stort 2.000 euro op deze rekening.

Op vrijdag 11 maart kwam de gemeentelijke crisiscel Oekraïne voor het eerst samen op het gemeentehuis. We bundelen alle vragen die we van burgers en andere overheden krijgen, maar wachten zelf nog op informatie van de Vlaamse en federale overheid. Op www.kasterlee.be/plekvrij zullen we de komende tijd alle informatie specifiek voor onze gemeente publiceren.

We proberen ook in kaart te brengen wie in onze gemeente kan tolken. Spreek je Oekraïens of ken je iemand die wil helpen? Neem dan contact op met de dienst bevolking: 014 85 99 11 of bevolking@kasterlee.be.


#CitiesWithUkraine #SolidairMetOekraïne

Gepubliceerd op 12 maart
Nieuwsoverzicht
Solidair met Oekraïne

Communicatiedienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 85
e-mail
communicatie@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina