Gemeente Kasterlee

PERSBERICHT: Vernieuwde organisatie van de Kastelse vakantieactiviteiten voor kinderen

Vanaf 2022 zijn er wijzigingen in de organisatie van de vakantieactiviteiten die aangeboden worden door het gemeentebestuur. Deelname aan speelplein de Speelvogels zal vanaf 2022 volledig gratis zijn!

De overige vakantieactiviteiten die georganiseerd worden door het gemeentebestuur, worden volledig uitbesteed aan partner Play & Sport.

Gratis Speelvogels

“We zijn zeer trots om te kunnen melden dat deelname aan speelplein de Speelvogels vanaf volgende zomer volledig gratis is”, zegt schepen van jeugd Rob Guns. “Kinderen zullen in de toekomst zonder voorinschrijving bij de Speelvogels kunnen komen spelen. Enkel de contact- en medische gegevens moeten vooraf online doorgegeven worden.” Dit alles is natuurlijk onder voorbehoud van de coronamaatregelen voor zomer 2022. Maar dat de Speelvogels gratis worden staat vast! Het speelplein is open op werkdagen in juli.

De organisatie van de Speelvogels blijft in handen van de jeugddienst en de hoofdanimatoren. Het speelplein behoudt haar open aanbod: de Speelvogels bieden speelimpulsen aan en kinderen kiezen zelf hoe ze de dag doorbrengen. Speelplein de Speelvogels richt zich in de eerste plaats naar kinderen tussen 6 en 12 jaar, maar ook jongere kinderen zijn welkom om te komen spelen. In niet-coronatijd organiseren ze op dinsdag ook een activiteit voor tieners.

Uitbreiding samenwerking Play & Sport

In de zomervakantie van 2021 organiseerde Play & Sport al de sportactiviteiten die aangeboden werden door het gemeentebestuur. Deze samenwerking wordt vanaf 2022 uitgebreid naar alle vakantieactiviteiten.

Omdat de uitbesteding van de activiteiten een meerprijs met zich meebrengt, besliste het gemeentebestuur om voor 30% tussen te komen in de prijs voor deelnemers.  Kinderen uit kansengroepen of kwetsbare gezinnen kunnen steeds via het sociaal huis ondersteuning vragen. “Ook de administratie wordt uitbesteed. De inschrijvingen en administratieve opvolging zullen gebeuren door Play & Sport”, vult schepen Rob Guns aan, “Op deze manier kunnen we ons in de toekomst maximaal richten op een ruim en gevarieerd aanbod’.

De vrijwillige animatoren die zich inzetten voor de gemeentelijke activiteiten die nu uitbesteed worden, kunnen zich bij Play & Sport kandidaat stellen en zo blijven meewerken aan de Kastelse vakantieactiviteiten.

Ondersteuning organisatoren en verhogen aanbod


Erkende verenigingen die een vakantieactiviteit voor kinderen en jongeren organiseren kunnen hiervoor een subsidie aanvragen bij het gemeentebestuur. Meer informatie vind je op www.kasterlee.be.

Elke erkende vereniging kan zo activiteiten organiseren voor kinderen in de schoolvakanties; graag zoeken we naast sport, ook ruimte voor spel, creativiteit en cultuur.

De jeugddienst bezorgt via de scholen tijdig de nodige informatie aan alle kinderen en ouders in Kasterlee. Meer informatie over de planning van de vakantieactiviteiten en -brochures vind je op www.kasterlee.be, typ in de zoekbalk rechts bovenaan ‘vakantieaanbod’. Inschrijven voor de vakantieactiviteiten kan vanaf woensdag 12 januari via www.playsport.be.

Gepubliceerd op 12 januari
Nieuwsoverzicht
Speelvogels op de Rulheyde

Jeugddienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 23
e-mail
jeugd@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina