Gemeente Kasterlee

Vanaf 1 januari 2022 werken we waar mogelijk volledig cashvrij.

Reeds in het verleden heeft de gemeente geopteerd om zo veel mogelijk in te zetten op het digitaal betalen en zijn het aantal cashstromen ingeperkt, bv. op het containerpark.

De burgers zijn al langer gewend om minder briefjes en geldstukken uit te geven. Met de komst van corona is er nog meer ingezet op het digitaal betalen en zijn de burgers hier ook sterk vertrouwd mee geraakt.

Het vermijden van fouten en voorkomen van fraude, het bevorderen van de veiligheid, hygiëne en het inzetten op efficiënte technologieën zijn de belangrijkste redenen om een cashvrije werking uit te zetten.

Het is niet verplicht om aan elke balie te werken met cash geld. Als in uitzonderlijke omstandigheden een burger niet in de mogelijkheid is om met kaart of smartphone te betalen, wordt hem via de financiële dienst een andere oplossing aangeboden. 

Zoals bij iedere dienstverlening zal er ook een evaluatie gebeuren.  

Gepubliceerd op 12 januari
Nieuwsoverzicht
cashloos betalen

Financiële dienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 20
e-mail
fin@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina