Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bike2School, al elf keer rond de wereld op je fiets

Op 17 september, de Week van de Mobiliteit, ging het project Bike2School van start. Bike2 school stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets, de step, de bus of te voet naar school te gaan. De kinderen worden beloond met virtuele munten. Drie maanden later blijkt deze actie alvast aan te slaan.

De wereld rond

Bike2School is een project van Kasterlee en 13 Kempense gemeenten in samenwerking met IOK om meer duurzame verplaatsingen naar school aan te moedigen. In totaal nemen 86 scholen in 14 gemeenten deel aan het project. De leerlingen fietsten in de eerste drie maanden van het schooljaar al zo’n 451.567 kilometer of meer dan elf keer de wereld rond. In Kasterlee, Lichtaart en Tielen alleen al werd er in totaal 74.282 kilometer gefietst, gestept en gewandeld naar school.

De verplaatsingen van de kinderen worden volledig geautomatiseerd geregistreerd met een tag. Zo verdienen de kinderen virtuele munten, ofwel bucks. De verzamelde bucks kunnen zij uitgeven bij lokale handelaars of op de kermis.

Bike2School loopt nog tot 2025 in Arendonk, Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Ravels, Vosselaar en Westerlo.

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

Gepubliceerd op 21 december

Meer info

Nieuwsoverzicht
Bike2School

Mobiliteitsdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
mobiliteit@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina