Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afspraak voor vaccin, test of Covid Safe Ticket nodig?

De afgelopen dagen was het zeer druk in het callcenter van het vaccinatiecentrum. Ook de onthalen van de verschillende gemeenten in onze eerstelijnszone krijgen steeds vaker telefoon. Dat kan voor wachtrijen aan de telefoon zorgen. We zetten daarom graag alles nog eens op een rijtje.

Uitnodiging voor vaccinatie

Wanneer je een uitnodiging voor je vaccinatie ontvangt, leg je online een afspraak vast. Dat doe je op op deze website met de code in jouw uitnodiging. Kan je online geen afspraak maken, neem dan contact op met het callcenter van het vaccinatiecentrum, via 014 80 09 80. Het callcenter is elke werkdag open tussen 9 en 12.30 uur.

Krijg je een derde prik, dan open je in de Corona Safe-app best nog 2 weken het certificaat van jouw tweede vaccinatie. De app kan rood kleuren tot 14 dagen na de derde vaccinatie (of tweede vaccinatie bij het Johnson&Johnson-vaccin).

Extra prikdagen in Lichtaart en Olen

De Eerstelijnszone Middenkempen organiseert ook twee extra prikdagen voor iedereen die een uitnodiging ontvangt. Deze lokale prikdagen komen er speciaal voor mensen die moeilijk in Grobbendonk geraken.

  • op dinsdag 30 november van 13 tot 19 uur in het ontmoetingscentrum van Lichtaart (Schoolstraat 31, Kasterlee). Opgelet: deze prikdag is helemaal volzet.
  • op maandag 6 december van 13 tot 19 uur in ontmoetingscentrum De Vrede (Lichtaartseweg 131, Olen)

Je moet voor de extra prikdagen een afspraak maken bij het callcenter van het vaccinatiecentrum, via 014 80 09 80. Het callcenter is elke werkdag open tussen 9 en 12.30 uur.

Mogelijk volgen er nog extra prikdagen in andere gemeenten van de eerstelijnszone. Volg daarom zeker de communicatiekanalen van de gemeente. 

We herinneren je er ook graag aan dat het callcenter van het vaccinatiecentrum volledig werkt op vrijwilligers. Zij zetten zich al een jaar lang belangeloos in om iedereen zo goed en snel mogelijk te helpen. Een vriendelijk woord kan dus zeker geen kwaad.

Corona Safe Ticket

Je kan je Corona Safe Ticket op verschillende manieren aanvragen.

  • Via de telefoon: tel. 078-78 78 50, op weekdagen van 9 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 18 uur.
  • Online via www.mijnburgerprofiel.be, www.mijngezondheid.be, www.myhealthviewer.be. Hiervoor heb je Itsme, of een kaartlezer en je identiteitskaart nodig.
  • Op je smartphone via de CovidSafeBe-app in de Google Play Store of in de Apple App Store.

Doe de corona-zelfevaluatie!

Twijfel je of je een coronatest nodig hebt? Je kan nu via deze website een vragenlijst invullen en zo inschatten of een dergelijke test zinvol is. Je hoeft dus niet meer naar je huisarts te bellen. 

Als uit de vragenlijst blijkt dat je best een test nodig hebt, dan kan je zelf een code voor een afspraak aanmaken. Met deze code kan je op mijngezondheid.be een afspraak maken in een testcentrum.

Deze vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen. Indien je ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of je gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts.

Testcentrum Teunenberg werkt enkel op afspraak

De afgelopen weken kwamen er regelmatig mensen zonder afspraak naar het testcentrum van Teunenberg in Olen. Zij staan dan voor een gesloten deur of kunnen niet ingepland worden. Je kan een afspraak maken via www.mijngezondheid.be en de code die je ontvangt na het doorlopen van de vragenlijst.

Gepubliceerd op 22 november
Nieuwsoverzicht
corona test of vaccin

Openingsuren & contact

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
geert.andries@kasterlee.be

Deel deze pagina