Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Welke gemeentelijke activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld?

Met spijt in het hart moeten we een aantal evenementen annuleren of uitstellen. De gemeente Kasterlee zit aan maar liefst 339 besmettingen op één week en staat op de vijfde plaats in Vlaanderen wat aantal nieuwe COVID-besmettingen betreft, verrekend naar 100.000 inwoners.

Ondanks een uitstekende vaccinatiegraad worden we dus zwaar getroffen in deze vierde golf.

We zullen op deze pagina een overzicht bijhouden over de gemeentelijke evenementen/activiteiten die worden afgelast of uitgesteld. De lijst kan dus nog uitgebreid worden. 

  • De Kadeekesdag in het kader van de seniorenweek op 21 november wordt afgelast. Het is momenteel absoluut niet aangewezen om de verschillende generaties bij elkaar te brengen en kinderen van verschillende scholen te mengen.

  • Twee infosessies van het Huis van het Kind worden eveneens geannuleerd: Sessie 1: Gezag en respect zonder woorden, op 23 november en sessie 2: Afgestemd opvoeden op donderdag 25 november.
  • Ook het geplande ‘Blij je weer te zien’ feest op zondag 28 november wordt uitgesteld. Dit gebeurt na overleg met de ondersteunende verenigingen. Hun vrijwilligers geven aan dat ze in deze corona-omstandigheden niet beschikbaar zijn. “We mikken op een later moment om iedereen uit te nodigen om kennis te maken met het grondig vernieuwde OC”, aldus schepen van cultuur Guy Van de Perre.
  • De filmvoorstelling over de Slapende Reus van Frans Verhoeven op 26 november

  • De lezing van 𝗧𝗼𝗻𝗶 𝗖𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀 op 30 november in de bib van Lichtaart en het 𝗩𝗼𝗼𝗿𝗹𝗲𝘇𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 op 27 november en 18 december in de bib van Kasterlee.

  • Ook de hulde bijzondere culturele prestaties op 8 december in OC Lichtaart wordt uitgesteld.
  • De jubilarissenviering in OC Lichtaart op zaterdagmiddag 11 december
  • Het jaarlijkse vrijwilligersfeest, op zaterdagavond 11 december
  • De bijeenkomst om de vrijwilligers te bedanken die in onze drie dorpen helpen bij het opbouwen en openhouden van de kerststallen

  • De gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 9 januari 2022

De activiteiten die op een veilige manier kunnen doorgaan (zoals een wandeling), mogen plaatsvinden.

Een aantal activiteiten (zoals de gemeenteraad, raadscommissies) worden digitaal georganiseerd.

Ook de brandweerzone Taxandria besliste om de Sint-Barbaraviering op 4 december uit te stellen. Zo willen ze absoluut hun dienstverlening naar de bevolking blijven garanderen in deze moeilijke omstandigheden.

Gepubliceerd op 19 november
Nieuwsoverzicht
gemeentelijke corona update

Evenementenloket

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 80
e-mail
evenementen@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina