Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

PERSBERICHT: Gemeente Kasterlee annuleert een aantal evenementen

De nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité leiden ook in Kasterlee tot nieuwe maatregelen en beslissingen. Onze gemeente wordt zwaar getroffen door de vierde coronagolf, met 282 besmettingen per week. Dit is meer dan dubbel zo veel als het record aantal besmettingen in oktober/november 2020.

De impact van deze coronacrisis, specifiek ziekte, isolatie en quarantaine, weegt niet alleen op de werking van scholen en ondernemingen maar ook op de organisatie van het gemeentebestuur. Zo moesten we reeds tijdelijk de bevolkingsdienst sluiten. Op dit moment wordt onderzocht of er andere gemeentelijke diensten zoals de ontmoetingscentra tijdelijk de dienstverlening moeten terugschroeven of zelfs sluiten.

Op 30 november gaat er in het OC Lichtaart een vaccinatiedag door voor de boosterprik. Momenteel is het callcenter waar mensen hun prik kunnen inboeken overbelast. We vragen om geduld te hebben en opnieuw contact te nemen met het callcenter. We streven ernaar om met de Eerstelijnszone Middenkempen om nog bijkomende vaccinatiedagen in onze gemeente te organiseren.

Zoals het overlegcomité vraagt aan de lokale overheden, zullen wij ook in Kasterlee in nauwe samenwerking met de politiediensten, de volgende weken sterk inzetten op de handhaving van alle geldende regels.

“Met spijt in het hart heeft het gemeentebestuur beslist om ook een aantal geplande evenementen waar we naar uitkeken, te schrappen”, zegt de burgemeester Ward Kennes. Het gaat om:

  • De Kadeekesdag in het kader van de seniorenweek op 21 november wordt afgelast. Het is momenteel absoluut niet aangewezen om de verschillende generaties bij elkaar te brengen en kinderen van verschillende scholen te mengen.
  • Ook het geplande ‘Blij je weer te zien’ feest op zondag 28 november wordt uitgesteld. Dit gebeurt na overleg met de ondersteunende verenigingen. Hun vrijwilligers geven aan dat ze in deze corona-omstandigheden niet beschikbaar zijn. “We mikken op een later moment om iedereen uit te nodigen om kennis te maken met het grondig vernieuwde OC”, aldus schepen van cultuur Guy Van de Perre.
  • De filmvoorstelling over de Slapende Reus van Frans Verhoeven op 26 november

  • De lezing van 𝗧𝗼𝗻𝗶 𝗖𝗼𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀 op 30 november in de bib van Lichtaart en het 𝗩𝗼𝗼𝗿𝗹𝗲𝘇𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 op 27 november en 18 december in de bib van Kasterlee.

  • Ook de brandweerzone Taxandria besliste om de Sint-Barbaraviering op 4 december uit te stellen. Zo willen ze absoluut hun dienstverlening naar de bevolking blijven garanderen in deze moeilijke omstandigheden.
  • Ook de hulde bijzondere culturele prestaties op 8 december in OC Lichtaart wordt uitgesteld.
  • De jubilarissenviering in OC Lichtaart op zaterdagmiddag 11 december
  • Het jaarlijkse vrijwilligersfeest, op zaterdagavond 11 december
  • De bijeenkomst om de vrijwilligers te bedanken die in onze drie dorpen helpen bij het opbouwen en openhouden van de kerststallen

De infomarkt over de heraanleg van de Kaliebaan op dinsdag 30 november tussen 18 en 21 uur in het OC Tielen gaat wel door. Dit kan op een veilige manier georganiseerd worden waarbij bezoekers met een mondmasker en op 1,5 meter afstand langs de opgestelde panelen gaan. We vragen aan de bezoekers om maximaal 30 minuten binnen te blijven.

het gemeentebestuur respecteert uiteraard ook de regels inzake telewerk. Dit betekent dat vergaderingen met externen maar ook de gemeenteraad van 23 november digitaal zullen verlopen.

Gepubliceerd op 17 november
Nieuwsoverzicht
Kopie van corona update (4)

Openingsuren & contact

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
geert.andries@kasterlee.be

Deel deze pagina