Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Scholencross Kasterlee gaat niet door op 22 september

Het college van burgemeester en schepen nam vandaag de moeilijke beslissing om de scholencross van woensdag 22 september in Lichtaart uit te stellen.

Voor het onderwijs gelden om dit moment andere veiligheidsvoorschriften in de strijd tegen het coronavirus dan in de vrijetijdssector en deze moeten door het gemeentebestuur uiteraard gerespecteerd worden. Ondanks die veiligheidsmaatregelen (geen publiek bij lagere schoolkinderen, enkel begeleiders bij kleuters, kleuters vooraf inschrijven,…) was er toch veel ongerustheid bij partners van de scholencross. Zo was er de vrees dat klassen gedwongen in quarantaine zouden moeten gaan, wat uiteraard niet wenselijk is.

Andere gemeentebesturen in de regio namen op vraag van scholen en op aanbeveling van preventie-adviseurs de gelijkaardige beslissing om dit najaar geen scholencross te organiseren. Omdat het coronavirus niet stopt aan de gemeentegrenzen, vindt het gemeentebestuur van Kasterlee het dan ook aangewezen om geen risico’s te nemen en om solidair te zijn met de naburige gemeenten.

‘Uitstel is geen afstel, zegt schepen van sport Walter Van Baelen. We hopen dat we in het voorjaar 2022 een scholencross kunnen organiseren waarbij zowel scholen, (groot)ouders als kinderen zich goed voelen en met een veilig gevoel aan de start staan.’

Gepubliceerd op 20 september

Meer info

Nieuwsoverzicht
scholencross 2021 gaat niet door

Sportdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 17
e-mail
sport@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina