Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum Tielenhei wordt opnieuw sporthal

De inwoners van de eerstelijnszone Middenkempen kunnen sinds midden februari voor hun vaccin terecht in Tielen (inwoners van Kasterlee, Lille en Olen) of Grobbendonk (inwoners van Herentals, Herenthout, Vorselaar en Grobbendonk).

In Grobbendonk doet het militair kwartier dienst als vaccinatiecentrum, in Tielen is dat sportcentrum Tielenhei.

Het vaccinatiecentrum in Tielen zal na 8 september sluiten, zo kunnen de (sport)verenigingen vanaf 20 september opnieuw gebruikmaken van de accommodatie. Het centrum in Grobbendonk blijft vermoedelijk open tot half oktober.

Op het moment van sluiting zal elke inwoner in Kasterlee, Lille en Olen boven de 12 jaar de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren in Tielenhei. Enkel mensen die niet hebben gereageerd op hun oorspronkelijke uitnodiging, of mensen die hun afspraak hebben gemist, zullen nog geen vaccin gehad hebben, maar kunnen nog terecht in Grobbendonk.

Uitstekende cijfers 

De sporthal heeft haar dienst bewezen als vaccinatiecentrum. In de eerstelijnszone Middenkempen heeft ondertussen 93% van de 18-plussers minstens één prik ontvangen. In Kasterlee was half augustus zelfs 88% van de volwassen bevolking reeds volledig gevaccineerd.

In Tielenhei werden tussen 23 februari en 15 augustus 2021 maar liefst 66.420 prikken gezet.

We mogen erg trots zijn, maar ook vooral erg dankbaar aan iedereen die hier mee zijn of haar schouders onder gezet heeft.

Van vaccinatiecentrum naar sporthal

Op 8 september worden dus de laatste prikjes gezet in Tielenhei. Dit betekent concreet dat vanaf 9 september de afbouw kan beginnen, nog enkele onderhoudswerken kunnen uitgevoerd worden en het hele gebouw nog een grondige poetsbeurt kan krijgen. Dit alles neemt wel enige tijd in beslag waardoor we vanaf 20 september de sporthal terug ter beschikking kunnen stellen van de gebruikers.

 

Wij willen ook alle gebruikers van de sporthal extra bedanken voor het begrip en flexibiliteit die ze getoond hebben bij het uitwijken naar alternatieve locaties en wensen hen heel veel succes bij de heropstart van het nieuwe sportseizoen!

Gepubliceerd op 16 augustus
Nieuwsoverzicht
vaccinatiecentrum Tielenhei

Openingsuren & contact

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 24
e-mail
geert.andries@kasterlee.be

Deel deze pagina