Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Kasterlee werkt samen met Verslavingskoepel Kempen

Veel te veel alcohol, gamen zonder einde, kopen en blijven kopen,... het zijn levenslange bezorgdheden voor de persoon die kampt met een verslaving. Het zijn ook grote zorgen voor de familie en naasten. Iedereen die hulp zoekt voor iets wat uit de hand loopt, is welkom bij Verslavingsgroep Kempen.

Iedereen, dat wil zeggen ook dat naast de persoon met een verslaving ook familie, vrienden en hulpverleners welkom zijn.

“De samenwerking met Verslavingskoepel Kempen zorgt ervoor dat onze inwoners met een verslavingsproblematiek en hun naasten op een zeer laagdrempelige manier geholpen worden”, aldus schepen voor Sociale zaken Sumati Adriaensen. “De ervaringsdragers, die zelf het pad van een verslaving bewandelden of er zeer nabij staan, helpen anderen die met een verslaving kampen. Dit ondersteunt door het professionele netwerk, waar ook onze sociale dienst aan meewerkt, maakt dat we het aanbod voor zorgt rond verslaving kunnen versterken in onze gemeente.”

In eerste instantie kunnen inwoners van Kasterlee terecht in de contactgroepen in de omliggende gemeenten. Van zodra er voldoende deelnemers in onze gemeente zijn, wordt ook in Kasterlee een contactgroep opgestart.

Naast de organisatie van de contactgroepen, wordt ook ingezet op een samenwerking tussen de sociale dienst en Verslavingskoepel Kempen. Het betreft individuele gesprekken tussen ervaringsdragers en personen met een verslaving om ervaringen te delen, hen te motiveren en om hen mee te gidsen naar herstel.

Meer informatie is terug te vinden via de website van Verslavingskoepel Kempen, www.verslavingskoepel.be en verder op www.kasterlee.be

Gepubliceerd op 13 augustus
Nieuwsoverzicht
samenwerkingen Verslavingskoepel Kempen

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina