Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Het gemeentebestuur van Kasterlee knipt Hoge Weg om het buitengewoon landschap te beschermen

Wie al eens door de Hoge Weg in Kasterlee ging, heeft het zeker gemerkt. Het water in het diepste deel van deze weg infiltreert niet en watert ook niet af. Om niet langer op zoek te moeten gaan naar alternatieven, zoals de schouders van de holle weg, werden op dit stuk stapstenen geplaatst.

Een bijzonder stuk landschap

In het kader van het project ‘Slapende Reus’ wordt een gedeelte van de Hoge Weg in Kasterlee geknipt. De Hoge Weg is een historische tracé door het bos tussen Lichtaart en Kasterlee, waarvan een deel gevormd wordt door een diepe holle weg. Deze holle weg maakt deel uit van het beschermde landschap.

“Een uniek stuk landschap werd bedreigd door gemotoriseerd verkeer maar ook door fietsverkeer. Dit stukje natuur is buitengewoon gevoelig voor erosie. Het feit dat er langs boven een paadje werd gebaand om het water onderaan te omzeilen, vormde een bijkomende bedreiging voor inkalving van de zachte wanden.” zegt burgemeester Ward Kennes.

Stapstenen werden geplaatst

Het diepste punt van de Hoge Weg is niet toegankelijk voor wandelaars omdat er bijna altijd water instaat. Het water infiltreert niet en watert ook niet af naar de omgeving. Het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete werkte een voorstel uit om stapstenen te plaatsen op dit stuk, waardoor wandelaars niet op zoek moeten naar alternatieven zoals de schouders van de holle weg. De technische dienst van Kasterlee voert de werken uit en vanaf nu is dit deel van de Hoge Weg enkel nog toegankelijk voor wandelaars en joggers.

Het project ‘Slapende Reus’ is een samenwerking van het gemeentebestuur van Kasterlee met Provincie Antwerpen, het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw, het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en Toerisme Provincie Antwerpen en wordt gerealiseerd met financiële steun van Toerisme Vlaanderen en het Leaderproject Platteland+.

Gepubliceerd op 09 juli
Nieuwsoverzicht
foto stapstenen Hoge Weg Kasterlee

Toeristische dienst

adres
Markt 422460 Kasterlee
tel.
014 84 85 19
e-mail
toerisme@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 13-16 uur

Deel deze pagina