Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Wandeling als eerbetoon aan Flor Baron Peeters

Het Davidsfonds van Tielen nam het initiatief om Flor Baron Peeters te eren met een mooie wandeling die opgebouwd is rond het muzikale leven van Flor Peeters. Samen met het gemeentebestuur van Kasterlee werkte Patrick van Looy van het Davidsfonds de wandeling inhoudelijk uit.

Flor Peeters had in zijn leven een wereldwijde reputatie als organist, muziekpedagoog en componist. Patrick Van Looy vertelt: “We kunnen de herinnering aan hem niet beperken tot een gedenksteen aan het Erfgoedhuis in het centrum van zijn geboortedorp Tielen. Nu er een straat naar hem is genoemd, is het tijd om ernaartoe te wandelen en tegelijk een stukje Tielen te verkennen.”

De wandeling van ongeveer zes kilometer met 10 luisterverhalen wordt gratis aangeboden in de Erfgoedapp Faro. Je wandelt rond het centrum van Tielen, langs het Tielenhof, de prachtige Polusdreef, de watermolen, het spreukenbeeldje ‘Tielen, Tielen, Tielen, treintje loopt op wielen’ … en tal van andere mooie plekjes. Voor wie niet vertrouwd is met de app, is er ook een gratis brochure ter beschikking in het toeristisch infokantoor van Kasterlee en in de bibliotheek van Tielen.

“Dag op dag 35 jaar na zijn overlijden lanceren we de wandeling bewust op 4 juli, wat zowel de geboorte- als sterfdatum was van Flor Peeters. We zijn bijzonder dankbaar voor de befaamde muzikale erfenis die hij ons heeft nagelaten,” vertelt schepen van cultuur Guy Van de Perre.

Gepubliceerd op 05 juli
Nieuwsoverzicht
persbericht Flor Peeterswandeling - Patrick Van Looy

Toeristische dienst

adres
Markt 422460 Kasterlee
tel.
014 84 85 19
e-mail
toerisme@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 13-16 uur

Deel deze pagina