Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Kasterlee zet vrijwilligers van de kapellen in de schijnwerpers

Met de tentoonstelling ‘Schatten van kapellen’ bedankt het gemeentebestuur van Kasterlee alle vrijwilligers die zorg dragen voor dit religieus erfgoed. Naast een mooie foto schenkt het gemeentebestuur de vrijwilligers ook een attentie waarmee ze hun kapel kunnen opfleuren.

Fotoclub Visueel uit Lichtaart en Flits 80 uit Tielen gingen langs bij alle kapellen in Kasterlee. Elke kapel werd in beeld gebracht, soms met en soms zonder hun vrijwilligers.  Alle foto’s kan je bekijken op www.kasterlee.be. Een selectie van de foto’s met vrijwilligers aan hun kapel kan je gratis bewonderen aan het raam van de bibliotheek van Lichtaart (Schoolstraat 25) van 3 juli tot 27 augustus.

Ben je benieuwd naar hoe de kapellen er in het echt uitzien? Goed nieuws, de toeristische dienst stippelde een mooie fietsroute van ongeveer 40 kilometer uit waarbij je 25 kapellen van dichtbij kan bewonderen. Meer informatie hierover vind je op www.visitkasterlee.be.

‘In Kasterlee vind je meer dan 115 kapellen. Dit belangrijk cultuur-historisch erfgoed wordt in stand gehouden dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Omwille van corona kan de gebruikelijke driejaarlijkse huldiging van de vrijwilligers niet plaatsvinden. Onze cultuurdienst bedacht daarom dit coronaveilig alternatief.’ vertelt schepen van erfgoed Rob Guns.

Gepubliceerd op 03 juli
Nieuwsoverzicht
schatten van kapellen kasterlee

Cultuurdienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 22
e-mail
cultuur@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina