Gemeente Kasterlee

Persbericht: Skaters tegen zwerfvuil

Het gemeentebestuur en de skaters van Kasterlee sloegen de handen in elkaar in de strijd tegen zwerfvuil op het skatepark Molenstraat. Er werd een spandoek opgehangen die oproept om afval in de vuilbak te gooien.

In 2019 gaf het gemeentebestuur van Kasterlee het startschot om een nieuw skatepark te realiseren. Dit samen met een groep geëngageerde skaters, BMX’er en steppers. Want wie beter dan zij, konden vertellen hoe het ideale skatepark er uit moest zien. In het najaar 2020 ging het skatepark open en het resultaat mag gezien worden.

Door de veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen COVID-19, koos het gemeentebestuur ervoor om het skatepark niet te promoten. Door mond-tot-mondreclame werd het park toch snel ontdekt en kon je er skaters van over heel België vinden.

“Omdat sommige bezoekers het skatepark niet netjes achterlieten, staken onze skaters de handen uit de mouwen,” vertelt schepen van jeugd Rob Guns. “Samen met ‘Mooimakers’ van IOK en de jeugddienst, werd er een project op poten gezet tegen zwerfvuil. We plaatsten grotere vuilnisbakken en onze skaters gingen aan de slag met eigen foto’s en teksten. Zo kwamen ze tot het ontwerp van een unieke spandoek. Deze spandoek maakt de bezoekers erop attent dat het afval niet op het skatepark thuishoort. Het resultaat van deze fantastische actie mag gezien worden, knap gedaan!”

Gepubliceerd op 24 juni
Nieuwsoverzicht
skaters tegen zwerfvuil

Jeugddienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 23
e-mail
jeugd@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Downloads

Deel deze pagina