Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update coronabesmettingen Chaletpark Fauwater

Burgemeester Ward Kennes ontving van de medische diensten opnieuw een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verblijven die positief hebben getest op covid-19.

*** update 25 juni 2021 ***

Burgemeester Ward Kennes ontving van de medische diensten op 12 juni een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verbleven die positief hebben getest op covid-19.

Alle betrokkenen die op hetzelfde terrein logeerden in chaletpark Fauwater werden tijdelijk in quarantaine geplaatst. Met verschillende burgemeestersbesluiten werden - na nauw overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid – de gepaste maatregelen genomen zoals onder andere een lockdown van het chaletpark.

Op basis van de resultaten van de verschillende covid-testen werden de bewoners herschikt en konden de maatregelen geleidelijk aan afgebouwd worden.

Na aandringen van Burgemeester Ward Kennes bij de bovengemeentelijke instanties om ook buitenlandse werknemers op te nemen in het vaccinatieprogramma zal dit kortelings ook effectief gebeuren. “Momenteel is er in Kasterlee een hoge vaccinatiegraad en zijn er zeer weinig besmettingen onder de inwoners. Het is in het algemeen belang dat ook buitenlandse werknemers snel gevaccineerd zouden kunnen worden”, aldus nog de burgemeester.


*** nieuwsbericht 16 juni 2021 ***

Burgemeester Ward Kennes ontving van de medische diensten opnieuw een waarschuwing dat er op het grondgebied van de gemeente Kasterlee een aantal buitenlandse werknemers verblijven die positief hebben getest op covid-19.

Alle betrokkenen die op hetzelfde terrein verblijven in chaletpark Fauwater moeten tijdelijk in quarantaine blijven. Met een burgemeestersbesluit is - na nauw overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid - een lockdown van het chaletpark opgelegd. Begin dit jaar werd het park al eens in lockdown gezet wegens een hoge concentratie aan coronabesmettingen.

“Alle diensten werken opnieuw heel goed samen om dit probleem aan te pakken”, beklemtoont burgemeester Kennes. “Maandag werd door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) ter plekke een mobiel testcentrum ingericht om meer dan 180 personen te testen. Op dinsdag werden de resultaten besproken. Op basis hiervan werden de chalets herschikt volgens verschillende categorieën.”

Burgemeester Ward Kennes dringt bij de bovengemeentelijke instanties opnieuw aan om ook buitenlandse werknemers op te nemen in het vaccinatieprogramma. “Momenteel is er in Kasterlee een hoge vaccinatiegraad en zijn er zeer weinig besmettingen onder de inwoners. Het is in het algemeen belang dat ook buitenlandse werknemers snel gevaccineerd zouden kunnen worden”.

Gepubliceerd op 16 juni
Nieuwsoverzicht
Chaletpark en hotel Fauwater Kasterlee

algemeen directeur

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 14
e-mail
algemeendirecteur@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina