Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Omgaan met asbest

Asbest is een schadelijke stof die in meer dan 3.500 bouwmaterialen is verwerkt. De stof is niet met het blote oog zichtbaar, daardoor weten we vaak niet dat asbest ook in onze eigen woning verborgen zit. Heb je een vermoeden dat er asbest in je woning aanwezig is en wil je dit verwijderen?

IOK en OVAM helpen je graag om je woning asbestveilig te maken. Momenteel lopen er twee projecten waarop je kan inschrijven.

Hechtgebonden asbest

Hechtgebonden asbest vind je bijvoorbeeld in golfplaten of asbestleien. Deze mag je zelf verwijderen mits het toepassen van enkele veiligheidsvoorschriften. Zo mag je het materiaal niet breken en enkel losschroeven met een traagdraaiende schroevendraaier. Je beschermt jezelf hierbij ook steeds met gepast mondmasker, overall en handschoenen.

IOK ondersteunt hier door het leveren en ophalen van plaatzakken of containers aan sterk gereduceerde prijzen.

Concrete informatie over hechtgebonden asbest vind je op de website van IOK. 

Niet-hechtgebonden asbest

Niet-hechtgebonden asbest mag enkel verwijderd worden door een erkende asbestverwijderaar. Via IOK en OVAM kan je nu subsidies ontvangen voor een asbestonderzoek en het veilig en vakkundig laten verwijderen van asbesthoudende vloeren en leidingisolatie.

Concrete informatie over niet-hechtgebonden asbest vind je op de website van IOK. 

Gepubliceerd op 01 december

Meer info

Nieuwsoverzicht
asbest

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina