Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Een warme schrijfactie naar rusthuisbewoners

De coronacrisis is ook voor rusthuisbewoners een heel zware periode. Door de veiligheidsmaatregelen komt er geen of amper bezoek over de vloer. De donkere winterdagen duren dan lang en eenzaamheid loert om de hoek. Daar wil het gemeentebestuur van Kasterlee iets aan doen!

“We roepen de Kasterleenaren op om hun warm hart op papier te zetten. Iedereen die graag een briefje aan een bewoner van WZC Aquamarijn in Kasterlee of WZC De Witte Bergen in Lichtaart wil sturen kan zijn/haar mailadres ten laatste op 8 december doorgeven via het digitaal loket op www.kasterlee.be of via warm@kasterlee.be,” vertelt schepen van welzijn Sumati Adriaensen. “Wij bezorgen het mailadres aan de woonzorgcentra. De schrijver krijgt nadien van het woonzorgcentrum een naam van één van de bewoners en ook enkele interesses/hobby’s. De schrijver kan op die manier een brief, kaart, tekening,… op maat van de bewoner maken. Op zondag 20 december, de donkerste dag van het jaar, worden de omslagen uitgedeeld aan de rusthuisbewoners en gaat een gloed van warmte doorheen de woonzorgcentra,” weet Adriaensen.

“Een kaartje in de brievenbus vinden, dat vindt iedereen fijn. Niet alleen in de twee woonzorgcentra in onze gemeenten zijn er mensen die weinig sociale contacten hebben. Daarom voorzien we in het gemeentelijk informatieblad van januari een postkaartje ‘met warme groeten’. Onze inwoners kunnen dit uitknippen en bezorgen aan een buur, een dichte of verre vriend, een familielid,…” besluit burgemeester Ward Kennes.

Gepubliceerd op 01 december
Nieuwsoverzicht
Kasterlee schrijft

Communicatiedienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 85
e-mail
communicatie@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en komt stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina