Gemeente Kasterlee

Persbericht: Kastelse muziekverenigingen kunnen coronaproof repeteren

Zowat alle muziekverenigingen waren de voorbije weken koortsachtig op zoek naar locaties om coronaproef te repeteren. Dat het gemeentebestuur van Kasterlee oplossingen vond, klonk bij de verenigingen als muziek in de oren.

Met vier zangkoren, een accordeonclub, en vier fanfares verspreid over de drie deelgemeenten is Kasterlee gezegend met veel muzikaal vertier en talent. Nadat de repetities abrupt moesten stoppen als gevolg van de lockdown, was het gebrek aan samen kunnen zingen en spelen voor vele muzikanten een groot gemis. Sinds één en ander terug mogelijk is, hebben de muziekverenigingen zich noodgedwongen moeten verdiepen in protocollen en draaiboeken om de repetities te kunnen hervatten. Maar omdat de gebruikelijke repetitielokalen in coronatijd vaak te klein zijn, moest ook daar nog een hindernis genomen worden.

Na een bevraging einde augustus wisten we welke noden onze muziekverenigingen hadden om opnieuw te kunnen starten,” zegt schepen van cultuur Guy Van de Perre. “Dagelijks zoeken we naar oplossingen voor allerlei problemen die we voorgeschoteld krijgen. We kunnen niet altijd alles oplossen, maar we zijn blij dat we voor de muziekverenigingen de puzzel met succes hebben kunnen leggen.

Cobra-Deluxe

De meeste oplossingen werden gevonden in de eigen gemeentelijke infrastructuur. Zo worden de grote zalen van de ontmoetingscentra van Tielen en Kasterlee mee ingezet als repetitieruimte. Maar om iedereen te kunnen huisvesten werd ook private infrastructuur gezocht en gevonden. Zo hebben enkele fanfares hun intrek genomen in Cobra-Deluxe in Lichtaart. De primeur was voor fanfare de Kempenzonen van Tielen, en intussen heeft ook fanfare de Kunstminnaars van Kasterlee er een aantal repetities in Lichtaart opzitten. Er stonden heel wat huwelijksfeesten en andere evenementen in de agenda van Cobra-Deluxe, maar het zal niemand verbazen dat die door corona allemaal geannuleerd zijn. Er was dan ook snel een overeenkomst tussen het gemeentebestuur en Cobra-Deluxe om de danstempel tijdelijk een andere invulling te geven. Guy Van de Perre, “Wanneer grootschalige dansfeesten opnieuw mogelijk zijn, gaan we ervan uit dat op dat moment ook de maatregelen voor fanfares versoepeld zullen worden, waardoor zij dan terug naar hun gebruikelijke repetitielokalen mogen. We zijn ‘den Benny van de Cobra’ zeer dankbaar voor zijn constructieve medewerking en zijn blij dat de vele muzikanten opnieuw samen muziek kunnen maken in onze gemeente!

Gepubliceerd op 23 september
Nieuwsoverzicht
fanfare de Kunstminnaars van Kasterlee tijdens hun eerste repetitie in Cobra-Deluxe

Dienst Vrijetijdsinfrastructuur

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 22
e-mail
vrijetijdsinfrastructuur@kasterlee.be
Vandaag gesloten

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina