Gemeente Kasterlee

Septemberkermissen gaan toch door!

Goed nieuws! Van 19 tem 21 september is het toch kermis in Lichtaart en van 26 tem 28 september strijken de kermiskramen neer in Kasterlee. Er zijn veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten volgen. Lees verder en kom deze te weten.

Wat voorafging

Door de stijging van de Coronacijfers in onze provincie in de zomermaanden, werden een aantal ingrijpende maatregelen getroffen. Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 27 juli om de organisatie van de septemberkermissen in Lichtaart en Kasterlee af te gelasten. 
Ondertussen lijken de Coronacijfers onder controle zodat een herziening van deze maatregel mogelijk is. Daarmee volgt het gemeentebestuur van Kasterlee de trend in andere Kempense gemeenten. Na een overleg met een delegatie van de standhouders op de kermis, is beslist om de jaarlijkse septemberkermissen toch te laten doorgaan.

Veiligheidsvoorschriften

Kom je naar de kermis, houd dan rekening met onderstaande zaken. Met deze maatregelen zorgen we dat iedereen veilig kan feesten tijdens de kermis.

 • Er is een verplichte in- en uitgang;
 • Het dragen van mondmaskers is verplicht voor elke bezoeker + 12 jaar;
 • Respecteer de afstandsregels en houd 1,5 meter afstand;
 • Handen ontsmetten voor het betreden van de kermis is verplicht (ontsmettingsgel is beschikbaar bij de ingang);
 • Volg de aangeduide looprichting
 • Er worden maximaal 400 personen tegelijkertijd toegelaten op de kermis;

Kermis Lichtaart

Gaat door op:

 • zaterdag 19 september van 14 tot 22 uur
 • zondag 20 september van 14 tot 22 uur
 • maandag 21 september van 16.15 tot 22 uur

De in- en uitgang van de kermis ligt tegenover de bibliotheek, Schoolstraat 25, Lichtaart. 
Er zijn ongeveer 16 kermiskramen aanwezig, deze mogen oprijden vanaf woensdag 16 september, 13 uur.

Vanaf dinsdag 15 september 20 uur tot en met dinsdag 22 september 7 uur is er een parkeerverbod op de parking rond de kerk. 

Kermis Kasterlee

Gaat door op:

 • zaterdag 26 september van 14 tot 22 uur
 • zondag 27 september van 13 tot 22 uur
 • maandag 28 september van 14 tot 22 uur

De ingang van de kermis ligt tegenover Schoenen Snoeys, Markt 39 in Kasterlee en de uitgang tegenover het Ontmoetingscentrum, Binnenpad 2 in Kasterlee.
Er zijn ongeveer 29 kermiskramen aanwezig, deze mogen oprijden vanaf woensdag 23 september om 15 uur. Met uitzondering van 2 grote kramen, zij mogen dinsdagnacht al oprijden.

Vanaf dinsdag 22 september 20 uur tot en met dinsdag 29 september 7 uur is er een parkeerverbod op een deel van de parking Delhaize en Markt. Op parking Binnenpad mag je van woensdag 23 september 12 uur tot en met maandag 28 september 22 uur niet meer parkeren.
De hele kermiszone is afgesloten voor verkeer van zaterdag 26 september 12 uur tot en met maandag 28 september 24 uur. De doorgang Binnenpad is wel open buiten de openingsuren van de kermis.

Gepubliceerd op 10 september
Nieuwsoverzicht
paardenmolen

Evenementenloket

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 80
e-mail
evenementen@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina