Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Inrichtingswerken in het bos Weygerbergen

Er wordt gewerkt in het wandelbos Weygerbergen in Lichtaart. We stellen vast dat sommige mountainbikers het wandelbos als uitbreiding van het parcours gebruiken. Dit is niet de bedoeling en daarom worden er wandelsluizen voorzien.

Het bos Weygerbergen te Lichtaart is een wandelbos gelegen tussen de Bekenbaan en de woonverkaveling Weygerbergen. Het is opgenomen in het Uitgebreid Bosbeheerplan Kasterlee waarin een toegankelijkheidsregeling werd goedgekeurd en het bos voorbestemd werd enkel voor wandelaars.

Langs de rand van het bos ligt een zandweg als uitloper van de Bekenbaan, waarover het mountainbike-pad loopt. Deze weg biedt de mountainbikers de nodige uitdaging om er doorheen te ploegen. Nochtans stellen we vast dat de wandelpaden in het bos door bepaalde mountainbikers regelmatig bereden worden, wat erg storend over komt voor de wandelaars.

Vandaar dat de gemeente werken voorziet om de wandelpaden door middel van wandelsluizen enkel toegankelijk te maken voor wandelaars. Dit zal ook de rust in het bos ten goede komen waar ook de fauna van mee geniet. Ook nog dit, het bos toegankelijk is voor wandelaars met een hond op voorwaarde dat de hond is aangelijnd.

Gepubliceerd op 18 augustus
Nieuwsoverzicht
Weigerbergen Lichtaart

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Ga naar afspraken.kasterlee.be, maak je afspraak en kom stipt op tijd.

Deel deze pagina