Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zomerbrochure online: inschrijven vanaf 15 juni

Het was een hele puzzel, maar het zomeraanbod voor kinderen deze zomer is klaar! Lees verder om te kijken wat veranderd is, en hoe je moet inschrijven.

UPDATE 23 JUNI 19 uur

Momenteel contacteren we alle ouders die op een reservelijst voor de zomeractiviteiten ingeschreven zijn. We vragen dan om al dan niet door te schuiven naar een andere speelpleinbubbel of activiteit. We kunnen hierbij helaas geen rekening houden met het koppelen van vriendjes of verplaatsen van vriendjes uit andere bubbels.
Dit is organisatorisch niet haalbaar.

Hierbij gaan we chronologisch te werk:

  • Deze week contacteren we de ouders die op de reservelijst staan voor 1,2,3 juli
  • Week 27 contacteren we de ouders die op de reservelijst staan voor speelbubbels 6 tot 10 juli en/of 13 tot 17 juli
  • Week 28 contacteren we de ouders die op de reservelijst staan voor speelbubbels 20 tot 24 juli en/of 27 tot 31 juli
  • Week 29 contacteren we de ouders die op de reservelijst staan voor augustus.

Daarnaast zoeken we nog extra animatoren om eventueel in week 28 en week 29 een extra bubbel bij de creëren. Animatoren mogen zich steeds melden via vrijetijd@kasterlee.be. Voorwaarden minstens 16 jaar zijn of worden dit jaar en een volledige week kunnen deelnemen aan een speelpleinbubbel. 
Vrijdag 26 juni om 16 uur beslissen we of het creëren van extra bubbels al dan niet haalbaar is.

Ben je in een speelbubbel één of meerdere speelmomenten ingeschreven? Dan kan je altijd nog speelmomenten binnen die week en die bubbel bij boeken. Hoe dit moet, zoeken we momenteel nog uit. Je krijgt hierover minstens 2 werkdagen voor de start van je speelbubbel meer informatie over via mail.

Is een korting niet correct afgerekend? Dan bezorg je ons per mail naar vrijetijd@kasterlee.be de gegevens van het kind en de activiteit waarover het gaat.
Vervolgens bekijken wij dit en herstellen wij de afrekening naar het correcte bedrag. Omdat we onze prioriteiten stellen op het contacteren van de ouders, herstellen we de afrekeningen eind augustus. Uitstel is geen afstel.

Voor andere vragen gelieve ons te contacteren per mail, vrijetijd@kasterlee.be vermeld zeker de volledige naam van het kindje en ook je telefoonnummer. Wij proberen je binnen de week terug te contacteren.

Samen gaan we voor een zomer vol speelplezier! Daar werken we momenteel hard aan, achter de schermen.


UPDATE 18 JUNI 12.30 uur

Door de coronamaatregelen zijn we voor de zomeractiviteiten verplicht kinderen gedurende één week in dezelfde bubbels van maximum 50 kinderen te laten spelen.

Door de combinatie van inschrijvingen per halve dag in I-school is de samenstelling van deze groepen heel complex. Ook waren er maandagavond veel technische problemen met de inschrijvingen via I-school.

De voorbije dagen hebben we samen met I-school naar oplossingen gezocht. De reservelijst zal de volgende dagen verwerkt worden zodat er kinderen kunnen doorschuiven naar de definitieve lijst. Kinderen die in aanmerking komen om nog extra in te schrijven zullen een mail (met de vraag om te betalen) krijgen via I-school.

Op dinsdagnamiddag maken we een nieuwe update die we later op de avond zullen communiceren.

Heb je op woensdag 24 juni nog geen voorstel van ons ontvangen, neem dan contact op met de vrijetijdsdienst op het nummer 014 85 99 23 of 014 85 99 17.


Heel juli spelen de speelvogels (lagere school) weer onder de vertrouwde vleugels van Moederkloek. Dit jaar spelen wij in drie bubbels. Omdat wij een open speelpleinwerking zijn waar de kinderen speelimpulsen krijgen maar zelf beslissen wat ze spelen, spelen wij telkens op drie verschillende locaties, namelijk Rulheyde, De Klimtoren (Boslaan) en aan de Molenstraat.
Ook de kleuters kunnen in augustus weer deelnemen een de kleutersportwerken, dit keer in twee verschillende sporthallen, Duineneind en Tielenhei, zodat de kleuters veilig in hun bubbel kunnen blijven.

Dansen je kinderen graag? Of doen ze liever een musical-stage? Ook deze staan weer op de agenda en zijn helemaal ‘corona-proof’ gemaakt zodat we ons geen zorgen moeten maken en de kids zich op en top kunnen amuseren!

Tijdens de twee laatste weken van augustus kunnen kinderen ook weer deelnemen aan de K-dagen. Elke dag spelen we rond een bepaald thema. Er zijn zelfs een paar daguitstapjes voorzien!

We voorzien voor- en naopvang zelf dit jaar, dit is helaas niet voor al onze activiteiten gelukt. Het is voor de buitenschoolse kinderopvang niet mogelijk om tijdens de zomermaanden nog eens extra bubbels de creëren, omdat zij ook kinderopvang organiseren tijdens de zomermaanden.

Download de brochure rechts op de pagina of lees ze online hier: 

Staan jouw kids te bubbelen om deel te nemen? Maandag 15 juni om 18 uur starten de inschrijvingen via I-school.

Let op, door de corona-maatregelen, moet ook voor de Speelvogels op voorhand ingeschreven worden!

Registreer je alvast op: www.i-school.be/kasterlee/registreren. 

Test je account nu al, zo heb je maandag 15 juni alvast geen probleem om in te schrijven. Let op! Je accountgegevens zijn niet dezelfde als deze van de buitenschoolse kinderopvang.

Gepubliceerd op 11 juni
Nieuwsoverzicht
cover zomerbrochure 2020

Jeugddienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 23
e-mail
jeugd@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina