Gemeente Kasterlee

75-plussers krijgen brief over Corona-maatregelen

Door de crisis rond het Corona-virus heeft de regering zeer strenge maatregelen opgelegd die strikt opgevolgd moeten worden. Deze maatregelen hebben een grote impact op de ganse bevolking, maar in het bijzonder op senioren. Daarom krijgt elke 75-plusser deze week een brief in de bus met meer info.

Zij behoren tot de grootste risicogroep waar de gemeente extra oog voor wil hebben.

Boodschappen doen, naar de apotheker gaan, naar de bank of de post… Veel van deze dagdagelijkse zaken worden momenteel afgeraden voor de meest kwetsbare senioren. De gemeente wil onze 75-plussers met deze brief informeren over welke stappen ze kunnen zetten om hen te laten bijstaan voor antwoorden op hun vragen en noden. Daarnaast heeft het bestuur beslist om zelf extra initiatieven uit te werken om elke senior te kunnen ondersteunen in deze moeilijke periode.

Heb je als 75-plusser extra ondersteuning nodig? Lees dan volgende stappen die je dan kan zetten. Ga onderstaande stappen een voor een af. Lees elke stap aandachtig. Kijk goed of in die stap een oplossing te vinden is. Als er echt geen oplossing in zit, dan pas ga je verder naar de volgende stap.

Stap 1:

Maak maximaal gebruik van je eigen netwerk (de eigen kinderen, familie, buren,…) voor boodschappen, post, apotheker, bank,… Je eigen netwerk is de snelste en meest efficiënte ondersteuning voor deze zaken.

Stap 2:

Via een digitaal platform biedt de gemeente Kasterlee de mogelijkheid om online je hulpvraag te stellen. Gebruik dit platform als je geen gebruik kan maken van je eigen netwerk.

Surf naar  direct naar www.impactdays.be/kasterleehelpt. Stel je vraag daar. Laat je desnoods bijstaan door iemand om je  daarbij te helpen. De gemeente zal dan zelf een vrijwilliger voor jou zoeken om jou bij je vraag te helpen.

Stap 3:

Een rechtstreekse hulplijn is de laatste optie die de gemeente voorziet.

Bel deze enkel als:

  • Je geen eigen netwerk hebt om op terug te vallen.
  • Je je vraag niet online kan stellen.
  • Of in zeer dringende gevallen.

Bel naar 014 85 99 83  of naar 014 27 07 57. Een medewerker zal dan je hulpvraag noteren en op zoek gaan naar iemand die jou kan helpen.

Bellen kan:

  • van maandag tot en met donderdag: van 9 tot 16 uur
  • op vrijdag van 9 tot 12 uur

Stap 3 is enkel voor die senioren die geen andere oplossing hebben.

Mogen we nogmaals met aandrang vragen om bovenstaande stappen in de opgegeven volgorde te doorlopen om een oplossing voor jouw hulpvraag te vinden.

Tot slot: Omdat we het niet genoeg kunnen herhalen, sommen we hieronder nogmaals de belangrijkste richtlijnen op.

  • Blijf thuis en vermijd zo veel mogelijk elk sociaal contact! Of om het met de woorden van onze minister van Volksgezondheid Maggie De Block te zeggen: “Blijf in uw kot!”.
  • Moet je toch ergens naar toe? Houd minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Geef niemand een hand.
  • Was uw handen grondig en meerdere keren per dag.
  • Bij niezen of hoesten: Gebruik bij voorkeur papieren zakdoeken die je nadien meteen weggooit. Geen zakdoek? Nies of hoest in je elleboog.
  • Niet-dringende afspraken stel je zo veel mogelijk uit (routinecontrole ziekenhuis, tandarts, kapper,…)

Met bovenstaande stappen willen we de huidige situatie zo goed mogelijk het hoofd bieden tot de veiligheidsmaatregelen worden opgeheven.

Gepubliceerd op 23 maart
Nieuwsoverzicht
senioren

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het Sociaal huis gesloten. De diensten zijn telefonisch wel bereikbaar tijdens de openingsuren.

Deel deze pagina