Gemeente Kasterlee

Corona-virus: update gemeentelijke maatregelen

Het gemeentehuis en Sociaal Huis is vanaf 16 maart tot en met 5 april gesloten. Je kan enkel op afspraak langskomen, en enkel voor dringende zaken. Het gemeentehuis kan je bellen via 014 85 00 01, het sociaal huis kan je bellen via 014 55 60 04.

Naast de sluiting van het gemeentehuis en sociaal huis gelden - op dit moment - ook nog volgende maatregelen:

 • Alle ontmoetingscentra en sporthallen zijn gesloten.

  Alle activiteiten zoals sport, vergadering, feesten, voorstellingen, enz. worden hierbij geannuleerd. Ook voor uitvaarten zal uitzonderlijk geen toegang verleend worden tot de ontmoetingscentra voor de organisatie van koffietafels. Verenigingen die preventief hun activiteit die plaats vindt na 5 april 2020 in de sporthallen of ontmoetingscentra willen annuleren, kunnen dit kosteloos doen en dit voorlopig tot en met 17 mei 2020. Momenteel is er nog geen verplichting om activiteiten na 5 april 2020 te annuleren. Wij volgen de aanbevelingen en maatregelen op de voet op en zullen je bij wijzigingen informeren.

 • De bibliotheken zijn vanaf zaterdag 14 maart gesloten. De bibliotheek heeft wel een beperkte dienstverlening voor de hoofdbibliotheek in Kasterlee uitgewerkt: https://kasterlee.bibliotheek.be/

 • Het toeristisch infokantoor is gesloten. 

 • Update 17/03/20 - 13 uur: Het recyclagepark is gesloten tot nader bericht. Wegens een abnormale stijging van het aantal bezoekers laat de Vlaamse overheid alle recyclageparken vanaf dinsdagmiddag 17 maart 2020 sluiten. Te veel mensen op een beperkte oppervlakte is nefast voor de verspreiding van het coronavirus.
 • De zitdagen van burgemeester en schepenen gaan voorlopig ook niet door. 

 • Alle gemeentelijke paasactiviteiten worden geannuleerd en terugbetaald. Update 19/03/'20: De Vlaamse regering heeft op 18 maart beslist dat alle kampen en jeugdactiviteiten niet mogen doorgaan tijdens de paasvakantie. Hierdoor mogen wij ook geen noodopvang organiseren tijdens deze periode. Gelieve uw kinderen maximaal thuis op te vangen.
  Update 17/03/'20: De annulering via I-school maken wij voor jou in orde. Voor de terugbetaling moet je dit Google Formulier invullen. Hier vul je de gegevens van jouw kind(eren) en je rekeningnummer in. Nadien brengen we de terugbetaling in orde.

  Momenteel bekijken we hoe we eventueel een noodopvang kunnen organiseren voor de ouders die geen eigen opvang kunnen voorzien. Van zodra wij hierover meer informatie hebben, zullen wij deze informatie ook verspreiden naar de ouders die zich nog niet uitgeschreven hebben op de activiteiten. Probeer dus in de eerste instantie zelf voor opvang te zorgen. Voor verdere vragen kan u steeds terecht bij de vrijetijdsdienst Kasterlee, 014 85 99 23.

 • Bekijk ook eens de mogelijkheden van Mijn dossier. Dit is de online toepassing van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken die het mogelijk maakt jouw persoonlijk dossier in het Rijksregister te raadplegen en attesten te downloaden.

 • Update 18/03/20: Op basis van nieuwe informatie wordt de gemeentelijke basisschool De Vlieger in Kasterlee gesloten. We voorzien nu enkel nog  de minimale noodopvang zoals door de federale overheid opgelegd. Wij roepen iedereen op om andere veilige oplossingen te zoeken. Indien er toch kinderen naar de noodopvang komen, worden kleuters en lagereschoolkinderen apart gezet. Voor elke groep wordt 1 klas voorzien, die dagelijks volledig gedesinfecteerd worden, net hetzelfde voor het sanitair. Alle ouders hebben een brief gekregen. De brief kan je ook lezen bij downloads.

 • Update 19/03/'20: Het aanslagbiljet van de milieubelasting voor gezinnen en bedrijven valt één van de dagen in de brievenbus. Als steunmaatregel in deze coronacrisistijd verleent het gemeentebestuur van Kasterlee hiervoor betalingsuitstel. In plaats van 13 mei is de uiterste betaaldatum nu 31 oktober 2020. Klik hier voor meer informatie.

 • Update 19/03/20: Mensen die hun budgetmeter moeten opladen, zijn zonder afspraak welkom tijdens de openingsuren in het Sociaal Huis. We vragen natuurlijk wel om alle maatregelen (oa. voldoende afstand houden van elkaar) na te leven. 
Gepubliceerd op 19 maart
Nieuwsoverzicht
onthaal gemeentehuis

Communicatiedienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 85
e-mail
communicatie@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur / 18-20 uur

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het gemeentehuis gesloten. De diensten zijn telefonisch wel bereikbaar tijdens de openingsuren. Deze maatregel geldt voorlopig t.e.m. 19 april 2020.

Deel deze pagina