Gemeente Kasterlee

Een premie voor energiebesparende werken

Ook in 2020 kan je premies verkrijgen voor het uitvoeren van energiebesparende werken aan je woning. Denk aan dakisolatie, warmtepomp, hoogrendementsglas, muurisolatie,.... Lees snel verder en ontdek alle premies en ook waar je deze kan aanvragen.

Klassieke premies

Ook dit jaar kan je weer premies krijgen voor de klassieke investeringen in isolatie en beglazing en voor het investeren in nieuwe technieken:

  • dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie
  • hoogrendementsglas
  • warmtepomp
  • zonne- of warmtepompboiler

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019:

  • daling van de premie voor beglazing van 10 naar 8 euro per m²
  • daling van de premie voor een warmtepompboiler van 400 naar 300 euro

Totaalrenovatiebonus

Daarnaast kan je bij het uitvoeren van minstens drie investeringen binnen een periode van vijf jaar ook genieten van een totaalrenovatiebonus die oploopt van 1.250 tot 4.750 euro. Naast investeringen om energie te besparen komt ook het plaatsen van een ventilatiesysteem in aanmerking.

Collectieve investeringen (burenpremie)

Als je samen met minstens negen andere eigenaars je woning energiezuinig maakt, kun je deelnemen aan een collectief renovatieproject. Dit wordt geleid door een projectbegeleider (BENOvatiecoach), die een groot deel van je taken zal overnemen zodat je zelf minder moet doen. In ruil krijgt de projectbegeleider een burenpremie. Als deelnemer krijg je zelf geen burenpremie, maar heb je wel recht op de premies van de netbeheerder. De projectbegeleider helpt je bij het aanvragen van deze premies.

Huur- en isolatiepremie

Woon je als huurder in een woning die nog niet of slecht geïsoleerd is? Dan denken we aan enkele beglazing of ontbrekende dak- en/of spouwmuurisolatie. Of ben je verhuurder van zo’n woning? Dan komt je woning misschien in aanmerking voor een huur-en
isolatiepremie. En krijg je voor het investeren in muren, dak of beglazing een premie die vele malen hoger ligt dan de gewone premies van Fluvius.

Aanvragen

Alle aanvragen voor energiepremies gebeuren via netbeheerder Fluvius.

Gepubliceerd op 16 januari
Nieuwsoverzicht
foto reneveren

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur / 14-17 uur

Deel deze pagina