Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Persbericht: Veerkracht kan je trainen

Als Gezonde Gemeente werkt Kasterlee ook in 2020 verder met het thema ‘Veerkracht’. In samenwerking met ARKTOS wordt in de krokusvakantie de driedaagse workshop ‘BOUNCE’ georganiseerd.

BOUNCE’ is een opleiding voor mensen die zowel in hun vrije tijd als professioneel werken met jongeren. Deze opleiding werkt volgens het ‘train-de-trainer’- principe. Dit wil zeggen dat de vaardigheden die de cursisten opdoen tijdens deze opleiding, doorgegeven worden aan de jongeren waarmee ze in contact komen. De methodes die ze aanleren zijn erop gericht om jongeren te ondersteunen in hun zoektocht naar zichzelf en naar hun plaatsje in de maatschappij.

Op een laagdrempelige en vaak ook spelgerichte manier worden tools aangereikt om de weerbaarheid van jongeren te versterken.

De cursus gaat door in het OC van Lichtaart op 26, 27 en 28 februari van 9.30 tot 16 uur. De vierde dag van de cursus is een terugkomdag en wordt bepaald in samenspraak met alle deelnemers. De gemeente Kasterlee neemt een deel van de cursuskosten op zich op voorwaarde dat alle dagen gevolgd worden. Is deze voorwaarde vervuld, dan kost de cursus 63 euro, te betalen met een overschrijving. Inschrijven kan via welzijn@kasterlee.be.

Gepubliceerd op 16 januari
Nieuwsoverzicht
logo bounce

Welzijnsdienst

adres
Leistraat 832460 Kasterlee
tel.
014 55 83 22
e-mail
welzijn@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Deel deze pagina