Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wat wijzigt er rond afval?

Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen rond het inzamelen van afval. Zo werden een aantal tarieven aangepast volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’. Gemiddeld zijn de meeste tarieven van restafvalzakken, gft-stickers en de knipkaarten van het recyclagepark verhoogd met 10 %.

Alle tarieven kan je rechts lezen in het document rechts onder 'downloads'.

Wijzigingen op het recyclagepark

Het recyclagepark is niet voorzien om te manoeuvreren met grote tractors of vrachtwagens tijdens de openingsuren. Daarom krijgen enkel nog voertuigen (auto’s met eventuele aanhangwagen) met een maximale lengte van 8,50 meter toegang tot het park.

Op de knipkaarten van het recyclagepark staan geen tarieven meer vermeld. De gemeenteraad stelt (jaarlijks) de tarieven vast. Elke knipstrook op het kaartje vertegenwoordigt steeds het aangepaste bedrag. Vanaf 1 januari 2020 is dit bedrag 4,4 euro in plaats van 4 euro. Heb je nog een ‘oude’ kaart? Geen probleem, je kan de aangekochte kaarten blijven gebruiken, ook al is er een wijziging van het tarief.

Boomstronken waarvan de diameter van de stam groter is dan 20 cm zijn voortaan niet meer toegelaten.

Heb je oude autobanden? De verkoper moet deze terugnemen. Per huisadres mag je per jaar maximum vier afgedankte banden (zonder velgen!) van personenwagens naar het recyclagepark brengen.

Het recyclagepark is enkel toegankelijk voor:

  • inwoners van Kasterlee en/of personen die kunnen aantonen dat ze afval vervoeren van een eigendom in Kasterlee;
  •  zelfstandigen en de uitbaters van kmo’s in Kasterlee, ENKEL voor volgende afvalstoffen van hun bedrijf en in beperkte hoeveelheden (zoals die van een normaal particulier huishouden): hol glas, oude metalen, papier en karton, gemengde plastiek in de voorziene afvalzak, PMD in de voorziene afvalzak, piepschuim (zoals bepaald in het retributiereglement). Andere fracties worden bekeken als bedrijfseigen afval, waarvoor de ondernemingen zelf moeten instaan voor de inzameling en verwijdering.
  • eigenaars van bungalow- en tweede verblijven in Kasterlee. Om toegang te krijgen tot het park moeten zij hun aanslagbiljet voorleggen aan de parkwachter(s) van het recyclagepark.

De parkwachters mogen de toegang weigeren en, indien nodig, de nummerplaatgegevens van het voertuig doorgeven aan de politie voor verder gevolg.


Waar moet je op letten in het recyclagepark?

  • zorg ervoor dat je afval voor je toekomt op het recyclagepark, al gesorteerd is per fractie. Is een deel niet gesorteerd, wordt heel je voertuig geweigerd;
  • laad je voertuig zo, dat al het afval zichtbaar is voor de parkwachter;
  • stop en meld je aan bij de parkwachter bij het binnenrijden van het park. Naast een controle, helpen ze je ook wegwijs maken naar de juiste container en nemen ze klein gevaarlijk afval in ontvangst;
  • leg je motor stil wanneer je afval deponeert;
  • maak het terrein terug proper indien nodig. Je kan een borstel vragen aan de parkwachters;
  • let op dat je de correcte container gebruikt! Anders kan je bestraft worden voor sluikstorten.

Ook voor de thuisophaling van het grof vuil geldt er een nieuwe tarief, ook deze lees je in het bestand onder 'downloads'.

Gepubliceerd op 01 januari
Nieuwsoverzicht
foto recyclagepark

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Het gemeentehuis en het Sociaal Huis zijn enkel open op afspraak. Bel vooraf met de bevoegde dienst, maak een afspraak en kom stipt op het afgesproken uur naar het gemeentehuis of Sociaal Huis.

Deel deze pagina