Gemeente Kasterlee
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verwarmingscoaches gezocht!

Wil je dit najaar graag gezinnen helpen en hen coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Als vrijwilliger ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde huishoudens in Kasterlee. Tijdens een opleiding leer je hen tips en advies op maat te geven. Je hoeft dus geen specialist te zijn.

“Het geeft veel voldoening om anderen te helpen.” vertelt Patrick Backx, verwarmingscoach in Essen. Hij is ingenieur van opleiding en met pensioen, maar nog heel actief. Patrick deelt zijn interesse voor energiebesparing graag met anderen.
“Ik merk dat heel wat mensen niet bezig zijn met hun energieverbruik. Maar door hier af en toe bij stil te staan, kan je heel wat uitsparen. Ik wijs de mensen graag de weg en geef aan waarop ze moeten letten.“

Kan jij ook coach worden? “Natuurlijk, je moet geen verwarmingsspecialist zijn om als coach aan de slag te kunnen. We zijn op zoek naar mensen met een interesse in energiebesparing en veel zin om bij te leren. Want we zorgen voor heel wat ondersteuning vanuit de provincie: een opleiding, verzekering, materiaal en checklists om mee te nemen naar de huisbezoeken.” licht Karin Van der Auwera, projectverantwoordelijke toe. “Misschien wil jij ons team versterken om zo meer huishoudens verder te helpen?”

Wil je meer weten? Bekijk dan zeker de getuigenissen van Roger, Björn en Patrick op www.provincieantwerpen.be. Daar vind je ook de volledige vacature.

Zin gekregen? Inschrijven kan nog tot 30 september, via het online invulformulier of een mailtje naar verwarmingscoaches@provincieantwerpen.be. Of contacteer Karin Van der Auwera voor een kennismakingsgesprek via 03 240 66 82.

Gepubliceerd op 02 september
Nieuwsoverzicht
verwarminscoaches

Milieudienst

adres
Markt 12460 Kasterlee
tel.
014 85 99 27
e-mail
milieu@kasterlee.be
Open vandaag: 9-12 uur

Deel deze pagina